sen sölersinde ben gitmezmiyim giderim tabiki de .. nerede tam bilmiyorum dur araştırayım . kim var orada ayrıntı ver bakalım biraz..
ama bu kez daha çok çocuk var... söylüyorum
tam 120 tane!!!
o yüzden çok daha fazla araba gerekecektir
özeti şöyle yapayım:
Her çocuk anne - babaya sahip olma ve yaşanabilir bir ev ortamında yetişme hakkına sahiptir. Ancak çeşitli sebeplerle çocuk, bu haklarından mahrum kalabilir. Türkiye'nin ilk çocuk köyü Bolluca Çocukköyünü bağışçılarının desteği ile bu sebeple 1992 yılında İstanbul'da hizmete açılmıştır.
Bolluca Çocukköyüne, SHÇEK ile yapılan protokol doğrultusunda 0-6 yaş arası kimsesiz veya yarı yetim, ruhen ve bedenen özürlü olmayan, yardıma muhtaç çocuklar alınmakta ve çocuklar hayatlarını kendi başlarına idame edebilecek duruma gelinceye kadar (yüksek tahsil dahil) Vakfın güvencesi altında, Bolluca Çocukköyü bünyesinde yaşayabilmektedirler.
İstanbul Gaziosmanpaşa ilçesi Bolluca Köyündeki Bolluca Çocuk Köyü;
11 Aile Evi
1 Kız Gençlik Evi
1 Erkek Gençlik Evi
İdari ve Sosyal Hizmet Binası
Müdür Evi
Çocuk Yuvası
Kütüphane
Soğuk hava ve erzak deposu
Oyun Parkı
Spor sahasından oluşmaktadır.
120 çocuk kapasiteli Bolluca Çocukköyü'nde deneyimli bir sosyal hizmet uzmanı ve pedagoglar tarafından da düzenli destek verilmektedir.
ÇOCUKLARIMIZDAN
Bolluca Çocuk Köyünde yaşları 1ile 21 yaş arasında değişen çocuklarımızın
52'si ilköğretimde,
17'si lise ve dengi okullarda eğitim görmektedir.
10 çocuğumuz ve gencimiz İstek Vakfı Özel Kaşgarlı Mahmut Lisesinde burslu okumaktadır.
Bolluca Çocuk Köyünde yetişmiş ve çalışma hayatına başlamış bulunan gençler
İstanbul Valiliğinde,
İstanbul Üniversitesinde,
Fatih İlçesi Milli Eğitim Müdürlüğü'nde,
Yenibir İş'te,
1 gencimiz Bilge Adam'da stajını bitirdikten sonra İznik Devlet Hastanesi'nde çalışma hayatına atılmışlardır.
2 kızımız geçen sene evlenerek yuvadan uçmuştur, önümüzdeki günlerde de bir başka kızımız evlenerek ayrılacaktır.
Yine Bolluca Çocuk Köyü'nde yetişmiş erkeklerden 4'ü askerliğini bitirdi, 4 gencimiz ise bugünlerde vatani görevlerini yapmaktalar.
sitesi de şu inceleyin bakalım