2009 ekim anneleri hastane cantaniza neler koydunuz?

birer tane citcitli badi al sende canim....

gulicancim yanlis anlamisim sanirim citcitli badisi var ve fazladan zibini var o onemli degil..hemsireler uygun gorurse (soguk olursa) giydirir ben tulumlarin altina bir citcitli badi yeter diye dusunuyorum ama ekim ayinda...

bende hazırladım çantamıyerimseniben
kendim için;
2 gecelik
1 pijama takımı
1 hırka
2 çorap
iç çamaşırı
toka taç
makjaj çantası
emzirme sütyeni
havlu
terlik
göğüsucu için kremmm
hastaneden çıkarken giyinmek için elbise
ped
yedek telefon şarj çihazı
diş fırçası ve macunu
plastik kaşık ve çatall
kimlik ve evlilik cüzdanı..............

bebek için;
2 hastane çıkışı
penye battaniye
1 tulum takımı
2 çıtçıtlı badi
2 ayaklı pantalon
ıslak mendil
bez
biberon
emzik
5 tane ağız silme mendili
pişik kremi
bebişime nazar boncuğuuu

3-4 tane de boş poşet koydum...kirlileri koymak içinnnn
bu kadar aklıma geldikçede çantaya ekliorum zaten eksikler...

Son düzenleme:
anladim canim benim evimden eksik olmaz sivi sabunun yaaninda onuda koydum.kokusu cok hosuma gidiyor.hollandada cok yaygin kullanimi.
aklima fikir geldi biz bebegi ellemeden once elimize sureriz eslerimize de soyleriz ee artik bizi gorende anlar baskalarina da soylemeye gerek kalmaz herhalde:)

tesekkurler listeni paylastigin icin canim ne zaman hazirladin hepsi tammi cantada??yerlestirip bir kenara koydunmu yani??

yok yaa insanlar bizim gibi dusunmez akillarina bile gelmez bence sapsallarin...banada dok demez bile..anca soylememiz lazim.. :1no2:

lallll canim yeni dogan bebegin altini islak bezle silmeyin diyorlar ilk 10 gun falan.uzman tvde izlemistim..
pamuk toplari varya onu islatin onunla silin diyordu .islak mendiller bebegin cildini tahrih edebiliyormus..

lallll canim yeni dogan bebegin altini islak bezle silmeyin diyorlar ilk 10 gun falan.uzman tvde izlemistim..
pamuk toplari varya onu islatin onunla silin diyordu .islak mendiller bebegin cildini tahrih edebiliyormus..

hmm CADIARZUbunu ogrendigim iyi oldu ama 10 gun sonra silebiliriz islak mendille dimi???

Gelenlere "ay canım bebeğin teni hassasmış çok doktorlar bu ilacı verdi. ellemeden önce bunu ellerinize sürün dedi "derim herhalde kaydirigubbakcemile3

tesekkurler listeni paylastigin icin canim ne zaman hazirladin hepsi tammi cantada??yerlestirip bir kenara koydunmu yani??

evet canım hazır çantam ve oğluşumun odasının kapısının dibinde duuyor...ne olur ne olmaz diye geçen hafta hazırladım....
diş fırçası ve macununu yazmayı unutmuşum...bu yazdıklarımın hepsi çantamda var...hatta plastik kaşık ve çatalda koydum...canım bişeyler isterse eşim getirdiğinde yemek için:1rolleyes:

hmmm buda iyi fikirmis bak....alkisalkisalkis

canım ben pamuk kullanacağım zaten altını silmek için........ ıslak mendil gelene gidene vermek için...ben hast.çıldırırım yoksa bebişim mikrop kapacak diee:bbo:

Gelenlere "ay canım bebeğin teni hassasmış çok doktorlar bu ilacı verdi. ellemeden önce bunu ellerinize sürün dedi "derim herhalde kaydirigubbakcemile3

evet anlayan anlasin dimi ellerini temizleyipte ellesinlerde ne dusunurlerse dusunsunlerkaydirigubbakcemile3bende boyle diyim barisırnaşık şey

ben cantalari hazirlayali bir ay oldu. ni canta kendime bi cantada kizima hazirladim.
kendim icin
2 adet pijama takimi
4 adet kilot
2 adet atlet
1 adet tekli pijama alti
terlik- tarak- makyaj malzemesi- deodorant- cek al pecete-jel kolonya- toka kirmizi tac
1 cift corap- annem sal ordurup getircek onuda koyucam usurum ben
dogum sonrasi palmers losyon
pamuk

kizim icin

iki adet tulum takimi (sapkasi eldiveni ic badysi corabi icinde)
4 adet ic bady kisa kollu
bebek bezi
bir adet penye battaniye
bir adet orgu battaniye
agiz mendillerini annem getircek burda yok ben alamadim
bir adet en kucuk boy biberon ve emzik her ihtimale karsi
birde ALLAH yazili altin omuz igneligi koydum ama onu her ihtimale karsi kendi cantama koydum nasilsa onu hastnede karistirmazlar yada en azindan annemin yaninda durur.

islak mendil gelenler icin kolanya ve nar kocam daha.

Bebeğinizin bakımını yaparken hijyene çok dikkat etmelisiniz. Hijyeni korumanın ilk şartlarından biri elinizi yıkamanızdır. Yapılan çalışmalar sonunda, özellikle bebeğinizin altını değiştirmeden öncesi ve sonra elinizi yıkamanız, oluşabilecek herhangi bir enfeksiyonu büyük ölçüde azalttığını ortaya koymuştur. Aynı zamanda beslenme ve emzirme öncenizde de ellerinizi yıkamalısınız.

Yenidoğan Hemşiresi Melike Kahraman, yeni doğan bebeğinizin alt temizliği sırasında dikkat etmeniz gerekenleri aşağıdaki gibi sıralıyor.

• Bebeğinizin altını değiştirirken ilk 2 ay, kaynatılmış ve ılık suya batırılmış pamuk kullanmalısınız.

• Alt bakımında alkol içeren ıslak mendilleri tercih etmemelisiniz.

• Bebeğinizin altının temiz ve kuru olması cilt sağlığı, rahatlığı ve huzuru için oldukça önemlidir. Bebek bezinin oluşturduğu havasız ortam, nemlilik, idrar ve dışkının ciltle teması bebeğinizin cildinin tahriş olmasına neden olur. Beslenme öncesi, bebeğiniz huzursuz ise altı kirli olabilir. Böyle bir durumda mutlaka altını değiştirilmeniz gerekir.

• Bebeğinizin beslenmesiyle bağırsak hareketleri artar. Bu yüzden bebeğinizin beslenmesi sonrası da altını değiştirmeniz gerekir.

• Bebeğinizin alt bakımı, günlük bakımının en önemli bölümlerinden biridir. Günde ortalama 7–12 kez altını değiştirmeniz gerekebilir.

Yenidoğan

Yeni doğan bebekler, ilk kakalarını bazen doğum sırasında, bazen de doğumu takip eden ilk 24 saat içinde yaparlar. Bu kaka siyaha yakın, koyu yeşil renkte olur. Kakanın rengi ilk üç gün içinde değişmeye başlar. Daha yumuşak ve açık renkli olur. Bebeğinizin yeni doğan döneminde günde 6–8 kez idrar, 2–3 kez de kaka yapması normaldir.

Alt değiştirme için gerekli malzemeler

1. Alt değiştirme minderi.

2. Bir kap içinde ılık su.

3. Pamuk parçaları.

4. Temiz bez.

5. Koruyucu pişik önleyici krem.

6. Yumuşak havlu.

7. Kirli bezin konacağı ağzı kapaklı kova veya çöp torbası

Altını değiştirmenin püf noktaları - Forumdas.Net

Ana rahmindeyken bebeğin cildinde oluşan, Polypeptid Amino Asit yapısında, protein, vitamin ve minerallerce zengin bir tabakadır. Bu tabaka yenidoğanın cildini dış etkilere karşı korurken, vücut ısısını düzenlemeye yardımcı olur. Belli bir süre sonra kendiliğinden kaybolan verniks tabakası, dış müdahalelerle zamanından önce yok olabilir. Bunu önlemenin en iyi yolu saf su ve pamuk gibi doğal yöntemlerle yapılan cilt temizliğidir.

hmm CADIARZUbunu ogrendigim iyi oldu ama 10 gun sonra silebiliriz islak mendille dimi???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…