2009 ekim anneleri hastane cantaniza neler koydunuz?

mehaycim pisik kremi sadece pisik oldugunda kullanilmaliymis, pisik olmadan kisik olmasin diye pisik kremi kullanilmazmis. kocam size emanet programinda bir babaya bebek bakim dersleri veriyorlardida orda duymustumkaydirigubbakcemile3

mehaycim pisik kremi sadece pisik oldugunda kullanilmaliymis, pisik olmadan kisik olmasin diye pisik kremi kullanilmazmis. kocam size emanet programinda bir babaya bebek bakim dersleri veriyorlardida orda duymustumkaydirigubbakcemile3

bende oyle biliyorum canim....

bende kizima nazar boncugu alacagim battaniyesine falan takacagim:)

kaynanamlar arap oldugu icin nazar boncuguna cok kiziyorlar batil inanc bunlar sen dua et ALLAH birak diorlar. bende inanmiyorum nazara karsi koruduguna ama boncugun seklini seviyorum
annem ceyizimdeki bohcalarin hepsine takmistida cikarttirmislardi.

Bende hazırlamadım canım henüz birşey yalnız değilsin merak etme:1no2:

oh be ıyı :roflol:

doğru demışler :1closedeyes:

aa ben bebişim için nazarlıkda koymuştum şimdi siz yazınca aklıma geldiiiyerimseniben

bende boncugu cok seviyorum hosuma gidiyor .kimisi batil diyor kimiside nazari alir diyor
kayinvalidem sagolsun beni epey korkuttu nazar degmesi onemsiz degil falan diyor anlattiklarina hic girmeyeyim ..ben yine nazar duasi falan okurum icimden ama bi nazar boncuguda takayim dedim ..

Ya bişeyi merak ediyorum. Eşyalar çantaların içinde en az 1,5 ay bekleyecekler. Havasız kalma ya da tozlanma kötü kokma gibi şeyler olmazmı acaba. Ben birazda o yüzden acele etmiyorum hazırlanmakta.

Bu arada bebeğin poposunu ılık su ve pamuk ile sileceksek yanımızda su ısıtıcısı ve içinde pamuğu ıslatabilieceğimiz küçük bir kap ta almalıyız öyle değilmi...

birde nurefsancım
Ana rahmindeyken bebeğin cildinde oluşan, Polypeptid Amino Asit yapısında, protein, vitamin ve minerallerce zengin bir tabakadır. Bu tabaka yenidoğanın cildini dış etkilere karşı korurken, vücut ısısını düzenlemeye yardımcı olur. Belli bir süre sonra kendiliğinden kaybolan verniks tabakası, dış müdahalelerle zamanından önce yok olabilir. Bunu önlemenin en iyi yolu saf su ve pamuk gibi doğal yöntemlerle yapılan cilt temizliğidir
Demişsin. Bebeği acaba ne kadar süre pamukla temizlemeli. Yani ilk banyosunu ne zaman yapmalıyız. Ve ilk banyosunda sadece su mu kullanmalıyız ??? kafam çok karıştışimdi benim :uhm:

cantalarin agzi kapali olduktan sonra niye tozlansinki? bende dusunmustum koku icin hatta cantalarin icine lavanta keseleri atayim diye sonradan hem beni hem bebegi rahatsiz eder diye dusundum.
bebegin poposu icin okadar abartmaya gerek yok bence sonucta hastanede bi iki gun kalincak. bisey olmaz sanirim. zaten yaz ayindayiz cesme suyunun sicakligi rahatsiz etmez belkide bebegin poposunu.

canim cantanin agzini arada acarsin havasiz kalmaz Allah korusun acil bir durumda hazirliksiz olmaktan iyidir.sen ihmal etme canta isini..
su isiticisina gerek yok sekerim ilk su olur cesmeden ilk su aliriz ..

ben gecen gun oturdum youtubeden yenidogan bebeklerin ilk banyolarini izledim.gobegi dusene kadar yikamayin diyorlar.ilk 10 gun falan .guzelcene siliyorlardi ..

ay sağol nurefsancım. Bende silerim bebeğimi :1hug:

Bu arada az önce yeni doğum yapmış arkadaşımla konuştum. Kayınvalidesi bebeğin beşiğine sarımsak astırmış, ilk kakasınıda halının altına koymuş kaydirigubbakcemile3 nazardan koruyacakmış yahu kokar o oda fisfisfis

sarimsak kaka falan tam hurafe isi olmus o kadarini yapmam artik:)

göbegin düsmesini beklemen gerekmiyor banyo yaptirman icin, sadece göbek düsmeye basladi mi banyo yapicaksin düsene kadar, yani tamamen kopana kadar o arada mikrop kapma durmu olablir. Ama ben kizimi ne dogumdan sonra yikatim ve göbek düsene kadar silerek temizledim.

canim ben yeni bir canta aldim ve icinide iyice temizledim yikadim utuledim butun kiyafetlerini bebegin arada havalandiriyorum kotu kokmaz neden koksunki??ya aniden suyun gelirse veya sancilanirsan ne olucak? hazirda bulundurmak en iyisi bu aydan sonra bence...

emzirme sutyeni alan varmi ?? ben hastane cantam icin en azindan bir tane alayim dedim ama satan bayan dogumdan 2 hafta once falan al dedi goguslerin sutle dolar bedeni buyur dedi ..bende diyorum ki su an 90 beden takiyorum 100 beden emzirme sutyeni alsamda hastane cantama koysam daha fazlada buyumez dimi? siz ne dusunuyorsunuz bu konuda?

nurefsan ben aldım emzirme sütyeni....bir beden büyük aldım diemicem zaten 80 den başlıomuş bende 80 aldım...tam olar çünkümyerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…