2009 Ekim Anneleri

[GEBELİKTE BİTKİSEL ÇAYLAR VE BİTKİSEL İLAÇLAR
HAMİLELİKTE BİTKİSEL ÇAYLAR VE BİTKİSEL İLAÇLAR
Gebelikte bu tür bitkisel ürünler ve çaylar konusunda çok dikkatli olunmalıdır. Çünkü bunlar çok çeşitli maddeler içerirler, bu maddelerden bazıları rahimin kasılmasına sebep olabilir bazıları ishal, bulantı, kusma v.b etkiler yaratabilir. O yüzden özellikle bilmediğiniz, hiç duymadığınız bitkisel ürünlerden uzak durmalısınız, bunları içmemelisiniz hatta yemeklerde de kullanmamalısınız. Ülkemizde yaygın kullanılam limon, ıhlamur, elma, portakal, ahududu, nane, adaçayı gibi çayları aşırı olmamak şartıyla içebilirsiniz.

Fesleğen, aloe vera, ardıç, ginseng, kimyon, yasemin, lavanta, melek otu gibi ülkemizde de satılan bazı bitkiler gebelikte zararlı olabilir, kesinlikle uzak durmalısınız.

Hamileliğiniz boyunca içeceğiniz bitki çaylarının hem size hem de bebeğinize, siyah çay veya kahveden çok daha yararlı olacağı kuşkusuz..

Tabii ki her attığınız adım gibi bunu da doktorunuza danışarak yapmalısınız çünkü bazı bitkiler erken doğum ve düşük riskini artırabilen maddeler içerir.

Bitki çaylarından günde iki fincan tüketmeniz önerilir. Bu çaylar diğer birçok sıvıdan daha sağlıklı olabilse de içerlerinde bulunan etken maddelerin aşırı alınmasının, sağlıksız sonuçlara yol açabileceğini göz önünde bulundurmakta fayda var.

Ahududu çayı, birçok hastalığa iyi gelir. Ancak doğum kasılmalarını başlatıcı etkisi olduğu için hamileliğinizin son dönemlerinde kullanmaktan kaçının. Bir başka meyve çayı olan kuşburnu çayı da C vitamini bakımından zengindir ve vücuda direnç sağlar. Ayrıca iyi bir ödem söktürücüdür.

Yeşil çay ve ıhlamur, grip ve soğuk algınlığına karşı koruyucudur. Ayrıca yeşil çay kan dolaşımını düzenler; ıhlamursa ödem indirir. Papatya çayı ve zencefil çayı hazımsızlık düzenlemeye yardımcı olur, şişkinlik hissini azaltır. Uyku problemleri ve stres için papatya çayı önerilir. Zencefil çayı içerek bulantıları önlemek mümkündür. Rezene çayı, yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir

Öte yandan, hamileliğiniz boyunca tüketmemeniz gereken bazı bitki çayları da vardır. Örneğin, sinameki çayı müshil etkisi yaptığı, bu yüzden vitamin ve mineral eksikliğine sebep olur. Keten tohumu ise kanama riskini arttırır. Rahim kaslarını uyarma etkisi bulunduğu için adaçayını da hamileliğin son dönemlerinde kullanmayınız. Ayrıca, kanama, erken doğum ve düşük riskine sebep olabileceği için fesleğen, biberiye, yaban mersini, sarı kantaron, melisa yaprağı, aloe vera ve karahindiba bitkilerini kesinlikle tüketmeyiniz

Kekik Çayı, içerisindeki en etkili madde olan eterli uçucu yağın (Thymol) yitirilmemesi için hiçbir zaman kaynatılmaz! Hamilelerin (Düşükleri kolaylaştırır ve bebeğin rahimden çıkmasını çabuklaştırır.) kullanmaması tavsiye edilir.

KEKİK İÇMEMELİYMİŞİSİZ KISLAR YA OFF

zuzucum,zeytincim,elalı ve handancım teşeküürler kızlar ilginize... Darısı görmeyen arkadaşlarımıza.Allahın izniyle 9 ay boyunca güzel ve sağlıklı günler paylaşıp bebişlerimizi kucağımıza alıcaz.

inşallahh canımm inşallaahh

merhaba kızlar nasılsınız bakalım...ben dün çok kötüydüm..istifra ettm akşam ve bütün yüzüm kızamık oluş gibi kırmızı kırmızı nokta oldu...çok zor istifra ediyorum bütün damarlarım çatlıyo....inşallah bu son olur...

nihayet biri yazdığıma cevap verdi, kendimi kötü hissetmeye başlamıştım, kimse bana yazmıyo diye:çok üzgünüm:

zeynepcim sorma benimde bigünüm diğerine uymuyo...
haftasonu bende bulantı namına en ufak bişey yoktu, ama bugün saatin çalmasıyla birlikte midem kaynamaya başladı veeee kafamçokkarıştı
bende kusarken çok zorlanıyorum içim dışıma çıkıcak gibi oluyo, bazen bebeğime bişey olur diyede korkuyorum:çok üzgünüm:
ama yüzünde oluşan kızamıkçıklar hakkında bi bilgim yok cnm, inşallah geçici bişeydir...
yaa ben bugün ölee bi hapşırdımki sanki kasığımda bişey oldu bebeğime bişey olmamıştır dimi:1no2:

kızlar çok kötü yaa....daha çok şükür ki kusmam olmadı..sizin de biter inşallah..
bişe olmamıştır elalıcım,korkma sen

kızlar çok kötü yaa....daha çok şükür ki kusmam olmadı..sizin de biter inşallah..
bişe olmamıştır elalıcım,korkma sen

zuzucum maşallah sana ve bebeğine
kusmanın olmaması çok güzel benimki 6. haftada başlamıştı ve geneldede 6. haftada başlarmış, heralde sen kusmadan atlatacaksın ne güzelyerimseniben
inşallah dediğin gibi bişey olmamıştır meleğime:Saruboceq:

inşallah hayatım ya..sizinkisi de hemencik geçsin inşallah..kocaman olsun meleklerimis..

ben adet gunu yaptırmıstım kan testini.1257 cıkmıstı :1shok:
doktora sordugumda degerlere takılı kalma dedi ve ikiz deil

ewet buketcim takılmamak lazım..bikaç gün erken yada geç döllenmeyle alakalı bi durum..yeni bi arkidiş wardı da o soruyodu ikizmi acaba benimkisi diye:)

arkadaşlar,geçmiş olsun hepinize..malum kusmalar falan..ama kusma vs. olmasa da endişe etmeyin..benim ilk 3 ay hiç mide bulantım olmadı..sadece mide yanması vardı bende...
ama olsa da bebeğinize adapte edin kendinizi düşünsenize 7-8 ay sonra sonra kucağınıza alacağınız o minik beden için herseye değmez mi? onun hayali belki azaltır bulantılarınızı,yorgunluğunuzuyerimseniben
bu arada kendimden bahsediim di misırnaşık şey
2.5 yaşında bir kızım var..adı handan...artık kardeşi olsun istiyoruz ama geçen ay erken düşük yaptım..biraz beklicez sanırım:çok üzgünüm:

ben adetten 5 gün sonra yaptım 841 çıktı

bu arada bir arkadaş sormuş aranızda kan uyuşmazlığı olan varmı diye bende var canım benim 0- daha önce bir anembriyonik gebelik yaşadım ve kürtajdan sonra iğne yapıldı ALLAH kimsenin başına vermesin

canım merak etme bişey olmamıştır benimde hapşururken öksürüken kasığıma ağrı giriyo...bebişlerimiz o kadar hassas deillerdir annesi merak etme onlar sıkıca tutunmuşlardır içerde...

yerim ben o handan'ı :))) evet yaaa düçmeseydi junior tulli şimdi sende burda olacaktın bebişinle ama hayırlısı ...insallah en kısa zamanda bi kardes gelir handanıma...:Saruboceq::Saruboceq:a.s.

slm kızlaaaar..mnr nasılsınız bakalım..kaç gündür kimse girmiyordu..nasıl gidiyor?sanırım mide bulantıları tam gaz devam .benim de aynen öle yemek yemek tam bir işkence oldu benim için ama gececek en kısa zamanda insallah...balböcüü benim görümcem oluyor.o tecrübeli sürekli rahatlatıyor beni saolsun...onun da dediği gibi 7 ay sonra bebişlerimizi kucağımıza alacağimız günü düşünüp sabredelim demi :)))hihoyyyt:sm_cool:

yerim ben o handan'ı :))) evet yaaa düçmeseydi junior tulli şimdi sende burda olacaktın bebişinle ama hayırlısı ...insallah en kısa zamanda bi kardes gelir handanıma...:Saruboceq::Saruboceq:a.s.

amin..hayırlısııyerimseniben
hayır gelmese de yeğenimle avunuruz dicem ama böyle uzaktan uzağa da avunulmaz kimirmirmirmir siz iyisi mi buraya taşının:teytey:

amin..hayırlısııyerimseniben
hayır gelmese de yeğenimle avunuruz dicem ama böyle uzaktan uzağa da avunulmaz kimirmirmirmir siz iyisi mi buraya taşının:teytey:

biz de seneye tasınmayı düşünüyoz valla ama neresi olursa artık adapazarını istiyorum ben ama ordan iş ayarlarsanız neden olmasın...bak kardesin de aynı seyi söylüyor:)))):jeyyar::jeyyar:

selam arkadaşlar,
Benim daha önce mide bulantılarım hiç yoktu... iki üç gündür sürekli bulanıyor...
Bir gün dışarı çıkp 6-7 saat dışarıda kalsam, ertesi gün dayak yemiş gibi hiç dinlenmeden uyanıyorum. ve 4-5 gündür çok asabiyim. her şeye sinirlenebiliyorum... her şey batıyor sanki... bütün gün tvnin karşısında aptal aptal yatasım var.... benim gibi olan birileri var mı ? benneyaptımki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…