2009 Ekim Anneleri

işallah düzelir
korkma canım bendede bazen hiç hareket etmiyo bazen çok ediyo

Canım bilmiyorum ki bu konuda tecrübeli annelerin topigine bir uğramak lazım zemuszemus
evet doğru siyosun oraya bi bakmak lazım

evet sayınca ucu bucağı yok dimi :1shok:

handan ölç bak çok zevkli oluyor ama sadece göbiş ölç basen falan ölçme moral bozucu olabilir.. kaydirigubbakcemile3

ee bende ölçcem kıı iyi dedin bunu sen

kafamçokkarıştı kafamçokkarıştı ne çantası be bunlar bavula anca sığar.

evet zaten bi bebek için birde anne için ayrı çanta oluyomuş galiba
oy oy maşllah herşeyleri hazır seninkinin

[
Bende gecelik alacağım pijama çok zor olur gibi geliyor bana

gecelikde pijamada lazım olcak sanırım ikisindende koymak lazım

haklisin tatlim daha rahat olur. pek elbise felan almadim, aldim ama cok degil, hediyelikte cok gelecek bide hemen büyüyorlar. asortman takimi aldim malum kis bebekleri sicak sicak giysin kizim ayy keske koyabilseydim resmini bak cok güzel seyler var.. :asigim:

sezeryan yaptıracaklar gecelik alsın yazıyordu bir forumda, pijamanın lastiği aşağı kayıp can acıtabilirmiş.

sezeryanda şart canım gecelik bence çünkü onlarda tuvalet olayı var tuvalete tam oturamadı için hafif ayakta gibi yapılıyor o yüzden pijama olmaz ablamdan biliyorum refakatçisi bendim de

efet canan ii fikir sırt çantam var çok güsel onu bebik için yapabiirim saol canım heheh

kıs canan normalde de wc oturmak zor olur bence ikisindede wc problemi var en iisi gecelik ya

sezeryanda şart canım gecelik bence çünkü onlarda tuvalet olayı var tuvalete tam oturamadı için hafif ayakta gibi yapılıyor o yüzden pijama olmaz ablamdan biliyorum refakatçisi bendim de

bizde refakatci olayi yok izin vermiyorlar birinin kalmasina yasak. en gec aksam 10 gibi gitmesi lazim oda esinse. burda hastaneden cikmana izin vermiyorlar iyice ögrendikten sonca bebegin nasil yikandigi, altini dogru aliyormu annesi, ne yapmasi gerekiyor, ates cikinca felan yani mecbur kaliyorsun bi 4-5 gün. sabahtan aksama kadar ögretiyorlar. ay heycanlandim simdi sırnaşık şeysırnaşık şeysırnaşık şey

efet canan ii fikir sırt çantam var çok güsel onu bebik için yapabiirim saol canım heheh

kıs canan normalde de wc oturmak zor olur bence ikisindede wc problemi var en iisi gecelik ya

Normal doğum yapanı hiç görmedin enazından wc de ama dikişi falan varsa onunda zor olur bence en mantıklısı gecelik kaydirigubbakcemile5

Nan sırt çantasıda olur yerimseniben verdiğim linkteki çantaya bayıldım ben

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa resmen bir yaşıma daha girdim..

Kızlar ben de birşeyler buldum. Birkaç yerden ekliyorum, kafamıza göre alırız. Maksat eksik birşey kalmasın:

İHTİYAC LİSTESİ

KENDİNİZ İÇİN NELER ALACAKSINIZ ?
• Kolay emzirmeyi sağlayan önü açık gecelikler
• Emzirme sütyeni
• Göğüs pedleri
• İç çamaşırları
• Hijyenik pedler
• Lohusa külodu
• Göğüs koruyucular
• Göğüs pompası
• Emzirme sütyenleri
• Göğüs koruması ve göğüs kremi
• Emzirmek için yastık

BEBEK İÇİN NELER ALACAKSINIZ?
• Tulumlar
• Bodyler
• Temizleme havluları
• Anakucağı
• Patik, eldiven, bere, çorap
• Mendil, önlük
• Hırka, yelek
• Minik boy bebek bezleri
• Battaniye
• Biberon
• Emzik
• Toz mamalar
• Önlük
• Biberon ısıtıcısı
• Biberon fırçası
• Dişlik
• Tırnak Makası
• İlaç kaşığı
• Vücut termometresi
• Göbek bağı bandı
• Burun aspiratörü
• Islak mendil
• Çocuk bezi
• Kulak pamuğu
• Pişik kremi
• Şampuan, bebek sabun, bebek kremi
• Küvet ve filesi
• Bebek banyo süngeri
• Banyo termometresi
• Oyuncak
• Başlıklı havlu
• Mama tabağı ve kaşığı
• Bebek bardağı
• Babycook
• Mama sandalyesi
• Önlük

DOĞUM ÇANTASI
Kendiniz İçin

Anne adayı, bebeği için hazırlayacağı bavula kendi kişisel bazı eşyalarını da ilave etmeli veya ayrı bir valiz yapmalıdır.

Mutlaka Gerekenler

Bunlar 2-3 takım gecelik veya pijama (bebeğinizi emzireceğinizden önden düğmeli olanları tercih edilmelidir), sabahlık, çorap, terlik, bol miktarda iç çamaşırı, kişisel temizlik ürünleri (diş fırçası, diş macunu, sabun, havlu, tarak, deodorant, kolonya, vs.), küçük el aynası, bol miktarda hijyenik ped, en az iki adet emzirme sütyeni, meme uçlarını korumak için hazır satılan kompresler, meme ucunuza sürmek için krem, meme ucunuzu temizlemek için kullanacağınız mendiller, kirli çamaşır torbası.

İnce detaylar

Ses kayıt eden cihazınız varsa, yanınızda götürerek bebeğinizin ilk ağlamalarını kaydedebilirsiniz. Varsa video kamera veya fotoğraf makinenizi de yanınızda götürmeniz, ilk günün o güzelliği ve mutluluğunu ileride tekrar yaşama imkanı sunacaktır… Eğer bebeğiniz için günlük tutmayı planlıyorsanız, yanınızda bir defter ve kalem götürmeyi de ihmal etmeyin. İlk günün heyecanı ve mutluluğunu anında aktarma imkanınız olmuş olur.

Güzel görünmek sizin de hakkınız

Doğumdan sonra solan cildinizi biraz olsun canlandırmak, eşinize ve gelen ziyaretçilere daha güzel ve bakımlı görünebilmek için, en önemlisi kendiniz için birkaç makyaj malzemenizi de yanınızda götürebilirsiniz.

Ayrıca bir paket peçete veya rulo havlu da çok işinize yarayabilir.

Hastaneden çıkarken giyeceğiniz kıyafeti doğumdan önce hazırlayıp, yerini eşinize göstermenizde çok büyük fayda var. Tabiki önceden hazırladığınız valizinize de koyabilirsiniz. Yanlız hazırlayacağınız kıyafetin bedeninin, doğum öncesi kıyafetlerinizden en az bir beden daha geniş olmasına dikkat edin veya bol elbiseleri tercih edin. Ya da hamileyken giydiğiniz hamile kıyafetlerinizden bir takım koyabilirsiniz.

Bebeğiniz için

Bebeğiniz için götürmeniz gereken birçok eşya var…

En küçük boy çocuk bezi (1 paket)
Islak mendil (allerjik testi yapılmış olan markalar tercih edilmelidir)
Zıbın (3 adet)
Uzun kollu, bacaklı body (tulum) veya pijama (3 adet)
Başlık (2 adet)
Patik (2 çift)
Çorap (3 çift)
Eldiven (2 çift)
Mevsime uygun yelek veya hırka (1-2 adet)
Bebek battaniyesi (1-2 adet)
Yumuşak küçük havlu (4-5 adet)
Bebek mendili (Bol miktarda)
Mama önlüğü (3-4 adet)
Kirli çamaşır torbası (1 adet)
Hastaneden çıkarken bebeğinizi taşıyabileceğiniz bir portbebe ve bebek bakım çantası da listeye dahil edilmelidir. Hastaneden çıkarken bebeğinize giydirmek istediğiniz özel bir giysi varsa onu da unutmayın…

Hastenede sizin için:

* 2 adet önden düğmeli gecelik veya pijama. (gizli delikliler bende işe yaramadı, önden düğmeli en iyisi)
* 1 adet -mevsime göre- sabahlık veya hırka veya lizöz
* 1 çift çorap
* 2 adet son dönemlerde giydiğiniz kilotlardan
* Rahat bir terlik
* 1-2 litre kayısı suyu (şekersiz, evde hazırlanmış- hem sindirim sistemi için, hem süt yapımı için süper!)
* kişisel bakım malzemeleri (makyaj malz., diş fırçası, tarak, vs vs)
* hastaneden çıkarken giymek için emzirme sütyeni, göğüs pedi ve kıyafet

not: eğer göğüs ucunuz belirsizse mutlaka yanınızda silikon göğüs uçlarından götürün!

Bebek için:
* 2 adet yarım kollu body (bebeğinizin tahmini doğum kilosuna göre almanız tavsiye olunur. 0-3 ay diye satılanlar 3-3,5 kiloluk bir bebek için çok büyük olabiliyor!)
* 2 adet tulum (kolay giydirilmesine dikkat edin)
* 1 çift çorap veya patik.
* 1 çift elcik
* 1 adet penye şapka
* 2-3 adet ağız mendili
* 1 adet penye battaniye
* 8-10 adet 1 numara (en küçüğünden) bebek bezi ve sadece pamuklu su içeren ıslak mendillerden...

Not: hastane çıkış seti diye satılan paketler yerine tek tek yukarıda saydıklarım daha çok işe yarıyor.

alıntıdır..

Kızzlar benim geçen hafta bir arkadaşım doğum yaptı. Aslında hep normal istiyodu. 41. haftanın sonuna kadar beklediler, bebekte hiç bir hareket olmayınca mecburen sezeryan oldu. O söyledi pijamayı daha rahat kullandım diye. Ben de bi tane koymaya karar verdim. ama ben 2. gün gittim hastaneye hala çocuğa kendi bakamıyodu yaa. çok zor doğruluyodu

yaa gülican öleymiş sezeryan ya benim eltimde bebek gelmeyince mecbur oldu senin arkadaşın gibi 1 hafta kalkamadım dio oluosa mutlaka normal yap dio bakalım kısmetimizde ne var

fatoşcum cadı kızın güle güle kullansın cicilerini....kıslar hastane için iki gecelik birde altlı üstlü takım alın ...bence...yerimsneiben

elacım naptı acaba.....nezam gelirki doktordan.....?

gülicancım normal doğumda gecelik daha iyi oluo pansuman yapılıyorya o yönden ama deddiğim gibi birde pijama eklemek lazım....yerimseniben....canım normal doğumda doğum bittikten sonra sanki bebeği sen doğurmamışsın gibi oluyor...sancı ağrı kalmıyor..dikiş varsa onlar acıyor ama onlarda düzeliyor 1 haftada.....yerimseniben

Bulcuk Buna benzer bir çanta buluruz herhalde aynısı olmak zorunlu değilya yerimseniben ama ben çok beğendim çantayı.

Selam arkadaşalropuyorumnanaktan
Biz geldik doktordan ...
dedim böle bölee dediki o zaman şöle yapalım 1 gün boyunca sabah kahvaltısından önce, kavaltıdan 2 saat sonra, öğle yemenden önce, yemekten 2 saat sonra, akşam yemenden önce, akşam yemenden 2 saat sonra eczanede şekerinize baktırın not al dedi...
Sonuca göre gerekirse endokrine yönlendiririz dediler...

Kızlar ayrıyetten dünkü kırgınlığımın nedeni akşam çıktı, ateşim yükseldi biraz 37,5 boğazım acıyo ve kuru öksürük başladı, çok şükür ateşim dşmüştü sabah ama boğazım acıyo ve öksürük var, doktora bunlarıda söledim bol sıvı al hemen ilac vermeyelim dedi, geçmezse veirirz ilaç dedi...

hemoglobin A1c diye bi değere kanda baktılar, bide idrar testlerimi verdim geldim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…