2009 Ekim Anneleri

hmm..öncelikle ALLAH yardımcısı(nız) olsun..
gerçekten ayrılma sebebleri önemli bu konuda yaklaşımınız için
annenin payı var mı gerçekten?
diyelim ki yok ama o kafasında böyle bişey kurgulamış kendine çözüm yolu olarak,
üstüne gitmeden ona gerçeği göstermeye çalışmanız lazım yani gerçekten ayrılma sebebini idrak etmesi lazım..

annemi evinden kovan bir ablam var ablam 40yasinda üc cocuk annesi

annem 60yasinda birkadin kovuldugu gün eve gelip vasiyetini yazmis annemin bizim payimiz yok allah sahit buna annem namazinda da niyazinda kadin
enistem aldatti ablami ablamda yakaladi ayrilma sebepi bu.ama her kimse iste bir kadin demiski ablama oh sonunda basaardi cemile hanim sizi ayirmaya gbi laf etmis ablamda bu kadina inaniyo inandida! peki annem ayirdiysa ablami ablam ayrildiktan sonra niye hergün anneme geldi agladi agladi gitti? direk küs seymi$ anneme ozaman anliyomusun!

günaydın kıslar biz bugün kızımla doktor amcasına gidicez kızımı göreye kızımda heycan yaptı 5.30da dikildi ayagı süt içtim uyuttum tekrardan saatimizi bekliyoz gitmek için istanbulaaa

sezencim bağlantım koptu kusra bakma..
anladım durumu ablan şuan travmatik bi durum yaşıyor ve ona suçlu lazım her denilene inanacak durumda olması bunu gösterir..
anneni suçlayan kadın çok büyük hata etmiş..rabbim yardımcınız olsun..

musyas hayırlı haberlerle gel güzelim..
bu arada saçların çok cici olmuş doğumdan sonra cesaret edersem bende kısa kestircem şimdi belimde
ama doğum sonrası şööööle bi değişimle kociğime görünmek istiorumopuyorumnanaktan

inşallah bitanem çok güsel haberlerle dönerim...saol cnm benim eşimde çok begendi daha bigüsellik geldi yüzün açıldı dedi hastanede zor olurdu hem ya terledikçe topğlucaktım saçımı alıştılar bile şekil almaya başladı kestir tabi cnm biz gibi saçlarımızında bakıma ihtiyacı var nede olsa dökülme kesildi bende kestirinceee kız bütün saçımın vitaminini almış sanki saçıma canlılık renk geldiopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

DOĞUM SANCILARININ FAYDALARI (alıntıdır)
Hamile kadınların korkulu rüyası doğum sancısı
pekçok kadın artık tıp bu kadar ilerlemişken, doğum sancısı çekmenin gereksiz olduğa inanıyor ve ağrısız doğumu tercih ediyor

Aslında bebeğimize kavuşmamızı sağlayan bu sancıların çok önemli görevleri varmış bunu ilk öğrendiğimde ben de şok olmuştum, eminim ki okuyunca herkes doğum olayının bir mucize olduğunu düşünecek

bunları yakın bir arkadaşımdan öğrenmiştim ona bu bilgileri anlatan amerikalı bir ebenin anlattığı şekilde buraya aktarıyorum:

''sancılar, 9 ay bir suyun içinde, sıvı besinle beslenmiş, sıvı oksijenle büyümüş bebeğin, kuru ortama çıkışına hazırlanmasının yegane yoludur içerdeki ve dışarıdaki basınçlar değişiktir, akciğerlerine giren havanın cinsi değişiktir, herşey yeniden tanımlanır bebek için o nedenle sancılar hayatidir

Sancı vurduğu zaman, bileceksin ki bebeğin kordondan aldığı sıvı oksijen akımı duruyor, bebek de mecburen kendi ciğerlerinde rezervde tuttuğu oksijeni kullanıyor yani akciğerlerini çalıştırıyor sonra o sancı geçince yine anneden oksijen alıyor bebeğin kanındaki birşeyin oranı bu şekilde gerçek hayat seviyesine çıkmış oluyor( bu birşeyin adını hatırlayamadı, dr unuzdan öğrenebilirsiniz) bu nedenle bebek , sezaryenle doğmuş bebeklerin yaşadığı şoku yaşamıyor, bir anda sudan çıkmış balığa dönmüyor

o nedenle sancıların en berbat olduğu, dayanamayacağın zaman aklında bu olsun bu sancılar, senin bebeğinin hayatını kolaylaştırıyor, sağlamlaştırıyor

ayrıca sancılar, senin beynine de doğumun başladığını, ilerlediğini ve bittiğini de söyleyecek, haber verecek ki bebek çıktığı an plasenta ayrılsın, o ayrılırken de sütü başlatan prolaktin hormonu salgılanmaya başlasınaynı anda süt bezlerin de yeni doğana koruyucu maddeleri verecek, mesela doğal antibiyotikleri

ayrıca yine aynı sancılar, kasılmalar, bebeği doğum kanalında ileri itecek, doğumu ilerletecek

yani bu sancılar senin düşmanın değil, en yakın müttefikin, bunu bil ve sancılarını sev'''

işte amerikalı ebenin anlattıkları aynen bunlar

yani doğum sancıları aslında bebek için çok önemliymiş,bebeğin akciğerlerini sıvı oksijen alımından gaz halindeki oksijen alımına adapte etmeye yarıyorlarmış sadece anneye acı veren birşey değilmiş yani aslında biz sadece acı çektiğimizi düşünürken aslında bebeğimizin sağlığı için çok çok önemli birşey yapıyormuşuz

doğum gerçekten mucizevi bir olay ve her evresinde olan şeyler, gerçekten bir amaca hizmet eden şeyler

bütün hamilelere güzel bir doğum dilerim

Dogum Anı Yaklasdımı Bır Oku

--------------------------------------------------------------------------------

:: DOĞUM ::

* Her kadın ve doğum farklıdır Eğer iyi hazırlanmışsanız doğum daha rahat geçecektir
* Tarih yaklaştıkca sancılar hissedeceksiniz
* Eğer doğum başlamışsa, sancılar 5 dakikadan daha sık gelir, 1 dakikadan uzun sürer
* Genellikle bel ağrısı olur

Yalancı sancılar

* Düzensiz aralıklar ile gelir
* Hareketle veya pozisyon değiştirmekle azalır
* Sırtta değil karında hissedilir

Şu durumlarda doktorunuzu arayın :

* Eğer su gelmişse
* Şiddetli kanama oluyorsa
* Sancılar hafiflemeden kasılmalar oluyorsa

Doğumun safhaları :

1 EVRE: Rahim kanalının açılma dönemi (servikal efasman)
Sancılar 5-10 dakika aralıklı 40-50 sn sürerSancılar 2 dakika da bir oluncaya kadar bu dönem sürerBu süre ilk kez doğum yapanlarda 12-16 saat kadar sürebilir

2EVRE:Rahim ağzının tam açılıp bebeğin kafasının doğduğu ana kadar olan süredir
Yaklaşık 2 saat sürer

3EVRE: Plasenta ve zarların doğumu
Bebek doğduktan hemen sonra bebeğin durumu APGAR skoru ile değerlendirilir Doğumdan yaklaşık 5 dakika sonra bebeğiniz kucağınızda olacaktır

Hastaneye Ne Götürmeli?

Anne için:

* ıki gecelik –önden düğmeli
* Çorap
* Terlik
* Emzirmeye yardımcı sütyen
* Diş macunu ve fırçası,deodorant, şampuan, ve kendinizi iyi hissettirecek şeyler
* Okuyacak magazin
* Bozuk para
* Dikkatinizi dağıtacak küçük oyuncaklar
* Yastık

Yanınızda bulunacak şahıs:

* Saat
* Telefon defteri
* Bozuk para
* Fotoğraf makinesı veya video kamera

Bebek için:

* En az üç bez
* Zıbın
* Başlık
* Battaniye
* Pijama

Not: arabanızda bebek koltuğu bulunmasında büyük fayda vardır

Hastaneden ayrılmadan

* Bütün sorularınızı sorun
* Bebeğin nasıl temizleneceği, uyuma ve beslenmesiyle ilgili bilgi alın
* Hangi durumda doktoru aramanız gerektiğini öğrenin
* Olabilirse 24 saat ulaşabileceğiniz bir çocuk doktoru bulun
* Aşılama ile bilgi alın
* Artık eve gidebilirsiniz

kızlar dün eve giderken fenalaştım yanlızdımda otobüzün içinde elimde yelpaze salya sümük ağlaya ağlaya gittim birden bi ağrı girdi karnıma ama çok feci böyle çişimi yapcam sanki tutamıom yolda uzun öldüm öldüm dirildim eve geldim ayakabılarla falan girdim wc ye isal olmuşum meğer mafoldumben hemen nete girip sisiznle paylaşıcaktım ama bilgisayarıma virüs girmiş çökmüş sinir oldum onada :sinifsinif: bidahada isal olmadım

bulcukum geçmiş olsun cücüm yaa..kıs iiki dışarda bişiy olmadı...yediğin biişiy bozdu demekki bağırsaklarını..bol su iç,ishal olunca su kaybediosun you know..ben de bu gece sıkıntılıydım baya..dünden beri karnıma ağrı giriyo diyip duruyorum ya gece uykudan uyandım dönüyorum tam yatakta karnım taş gibiydi ağrıyodu uyku sersemi çok da hatırlamıyorum dalmışım yine..şimdi ii çok şükür...

kızlarr günaydın hepiniseee

günaydın kızlar....

bugün hiç keyfım yok 5 saat falan anca uyumusumdur... binbirtürlü düşünce var kafamda herseyı cok stres yapıyorum ve sağıma soluma özellikle eşime saldırır oldum. bebeğimede yansımasından korkuyorum

bulaşmayın bana diosun yane naniknanik

ya nerde bu millett..bu saat oldu 3 kişiyiz..erken daha bu topicin bööle sesss kalması içinn..

tekrardan herkese günaydın.....opuyorumnanaktan
musyascımmm iyi haberlerle gelirsin inşlah...opuyorumnanaktan
bulcuk canım geçmiş olsun dikkat et kendine....opuyorumnanaktan
nazcım sıkma canını....1hug:diyene bak:bbo:)
zuzummmm günaydın tatlımmmm:asigim:

Günayydın kıslar ,
Artık herkesin bi sıkıntısı var galiba. Zaten herkeste uykusuzluk var. Ben de dün uyuyamadım sahura kadar sonra sızmışım, bu sefer de kocikin kalktığını duymamışım. fisfisfis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…