Üçlü test (İkinci trimester Down sendromu tarama testi)
Gebeliğin 16.-18. haftaları arasında yapılan bir incelemedir. Anne adayından alınan kanda üç ayrı hormon tetkiki yapılarak Down sendromu ve Nöral tüp defekti riski belirlenir. Son zamanlarda yerini giderek 11-14 testine bırakmaktadır.
ben de öğrenemedim daha cinsiyetini, ama şu ayna işi hoşuma gitti :)))))))
Üçlü Test
Üçlü test; gebeliğin 16-20 haftaları arasında anne kanından alınan örnekte b-HCG, alfa feto protein (AFP), ve estriol (E3) denilen üç biyokimyasal maddenin ölçümü ile yapılır. Bu ölçümler gebelik haftasına göre annenin yaşı, vücut ağırlığı, ırkı, annede diyabet olup olmaması ile birlikte değerlendirilir. Gelişmekte olan bebekte olabilecek nöral tüp defekti ve bazı kromozomal anormalliklerle (Down sendromu ve trizomi 18) karşılaşılma riski hesaplanır.
zuzumm yukarda kağan kocatepenin sitesinden 3lü testle ilgili bişey kopyaladım yafrum gördün mü???
kıs ela sende şaka maka iyi dayanıon bacım daha cinsiyeti ögrenemedin e aşne fişnede yok kıs randevundan önce gitsende 2sinide halletsen olmasmı:))
ne gariptirki burnuma sanki yeni ütülenmis gömlek kokusu geliyor
kuşum hangine inancez nannkafamçokkarıştı
hahahayyyyyttttttt:roflol: çok hoşsun kıs:lepi:
banada20sinde gel dediler neme lazım boşver ben günümde gidima.s
gördümm ben de başka bi doktorun sitesinden yazdım sen de gördünmüüüü:dilcikar: :dilcikar:
ne gariptirki burnuma sanki yeni ütülenmis gömlek kokusu geliyor
gördümm ben de başka bi doktorun sitesinden yazdım sen de gördünmüüüü:dilcikar: :dilcikar:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?