2009 Ekim Anneleri

kızlar selam hepinize ben bugün doktora gittim babası hastaydı onu doktora götürdük gitmişken bizde muayne olduk doktor %80 kız dedi ama yanılma payıda var dedi daha küçük dedi maşallah çok hareketliydi yavrum bize bay bay yaptıı ama bi sorun var ben gecen hafta grip olmuştum onun peşindende öksürük başlamıştı bronşit olmuşum o üzdü beni bebeiğim etkilenmemiş o iyi ALLAHA şükür antipiyotik başlıcam bugün bitince tekrar gidicem doktora

nisancım eğer evdeyse ayaklarının altına yüksek yastık koy ve yat ölece biraz...
sancın geçmessede en kısa zamandada doktora git...

nisancım nei zıplıosun tatlım ya yakınlarında başka polikilinik felan yokmu bence yat uzan endişelenme bebek sarsıldıgı için felan olabilir agrın panik yapma bak geçenlerde dügüne gittim ben arkadaşımın orda 3 aylık hamile kıs vardı zıpzıp zıpladı oynadı halay çekti artık bebeklerimiz büyüdü öle bi zıplamayla bişe olmaz allahın izniyle içini ferah tut yat dinlen

mavişim bebişinin iyi olmasına çok sevindim gözün aydın sanada geçmiş olsun cnm:teselli:
%80 yüksek bi ihtimal ozaman kızın olacaktır bence, Allahtan sanada %50 kız % 50 erkek dememiş:roflol:

nisancım eğer evdeyse ayaklarının altına yüksek yastık koy ve yat ölece biraz...
sancın geçmessede en kısa zamandada doktora git...

teşekur ederım cnm bende cok korkuyorum aksı gıbı esım bu gece nöbetcı biraz beklıcem gecmezse gıdıcem bebegımı kaybetmekten cok korkuyorum handancım sanada cok tşk ederım

saolun canlarım hayırlısı bakalımm ekimin 12 dedi doğum içinde hayırlsısıyla zaman çabuk geçsin kavuşalım meleklerimize

kızlar ya bişi soracam sizde de sivilce var mı bende küçük küçük bi sürü var geçmedi yakından bakınca görülüyor

saolun canlarım hayırlısı bakalımm ekimin 12 dedi doğum içinde hayırlsısıyla zaman çabuk geçsin kavuşalım meleklerimize

ins. rabbim kucaklarımızda görmeyi nasip eder.ben cok endişeleniyorum.bişey olacakmiş gibi korkuyorum sürekli.inanılmaz ürkeklestim hamilelikten sonra belki yersiz ama elimde deil

Ultrasonda cinsiyet tahmini yanıltıcı olabilir mi?

Yumurta sperm tarafından döllendiği anda doğacak bebeğin cinsiyeti de bellidir. Ancak anne – babalar “Çocuğumun cinsiyeti ne olacak?” sorusunun yanıtını haftalarca merak ederler. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Alper Mumcu ultrasonda cinsiyet tahmini konusunda merak edilenleri anlatıyor.

Yumurta sperm tarafından döllendiği anda doğacak bebeğin cinsiyeti de bellidir. Bunu belirlemede yumurtanın yani annenin hiçbir rolü yoktur.

Cinsiyeti belirleyen erkekden gelen spermin taşıdığı kromozomdur.Cunku anne, yani dişi, XX kromozom yapısına, baba ise XY kromozom yapısına sahiptir. Bu durumda anneden her zaman X kromozomu gelecektir. Eğer babadan gelen sperm X kromozomlu ise doğacak bebek XX yani kız olacak, eğer sperm Y kromozomu taşıyor ise doğacak bebek XY yani erkek olacaktır.

Döllenmenin gerçekleştiği anda aslında belli olan cinsiyet ancak 11. hafta civarında penisin gelişmesi ile dışarıdan bakıldığında anlaşılabilecek hale gelir. Buna paralel olarak doğacak olan bebeğin cinsiyeti kullanılan ultrason cihazının kalitesine ve çözünürlüğüne bağlı olarak bu haftadan itibaren teorik olarak görülebilir. Ancak pratikte bu her zaman mümkün olmamaktadır. Cinsiyet tespiti için en uygun dönem 16-20 haftalar civarıdır.

Bununla birlikte yapılan bir araştırmada gebeliklerinin 11-14 haftalarında olan 148 hastada bebeğin cinsiyeti görülmeye çalışılmış ve bunların 132 tanesinde bir tahminde bulunulabilmiştir. Ancak daha sonra yapılan takiplerde yapılan tahminlerin 106 hastada doğru olduğu geri kalanlarında ise yanılma söz konusu olduğu saptanmıştır. Bir başka deyişle cinsiyeti tahmin edilen bebeklerde yanılma oranı bu haftalar için %19.7'dir.

İlk trimesterda üç boyutlu ultrason ile incelenen 200 kadının bebeklerinde ise cinsiyet %85.3 oranında doğru olarak tahmin edilmiştir.

Bebeğin duruşunun uygun olmadığı zamanlarda gebeliğin sonuna kadar cinsiyet görülemeyebilir. Zaman zaman cinsiyet tayininde hatalar olabilmektedir. Kız denen bebeklerin doğduğunda aslında erkek olduğu ya da tam tersi durumlar söz konusu olabilmekte bu durum da bazı ailelerde yersiz endişeler yaratabilmektedir. Ultrason ile cinsiyet tayininin %100 olmadığı bilinmeli ve hata olabileceği her zaman hatırda tutulmalıdır.

Canım bende 13+2yim bebeklerimiz aynı dönemdeler bakalım doğumumuzda denk gelecekmi benimde 25ekim görünüyor şimdilik kaydirigubbakcemile5

cok güzel ya:
sat:18 ocak
muhtemel dogum da :25 ekim.
anneliği aynıgün tadacagız ins.ilk bebeğiniz mi?benim ilk.cinsiyetini de ögrenemedik henüz?

Son düzenleme:
merhaba kızlar dün ikili testimizi yaptırdık ense kalınlığı 2 cm çıktı kan sonuçlarını 10 gün sonra alıcakmışız ve malesef cinsiyet tahmini yapmadı ultrosona göre 12+3 dük dün

kızlar bi yerde karşılastım ikili teste hcg sonucuna bakıp cinsiyet tahmini yapıyormussun. dün aldım sonucalar bu konuda bi bilginiz var mı?
hcg 40.9 cıktı.
pappa:3.52 sonuclarım normal mi acaba ?doktorum pek tatminkar cvplar vermedi.

cok güzel ya:
sat:18 ocak
muhtemel dogum da :25 ekim.
anneliği aynıgün tadacagız ins.ilk bebeğiniz mi?benim ilk.cinsiyetini de ögrenemedik henüz?

canım benimde ilk bebeğim, cinsiyeti belli oldu geçen hafta cuma günü 12+5 iken erkek ultrasonda gösterdi sende yakında öğrenirsin bakalım seninkinin cinsiyeti ne olacak hayırlı sağlıklı olurlar inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…