2009 Ekim Anneleri

kuşum zeyneb adayı herkes bilir 24saat kucaktan inmiyen çocuk diyomta ara ara salıncaga koyuyom ara ara 8yaşındaki kız kardeşime bırakıyom bende bişi yapamıyodum oggeldi agladıgında sesleniyo müzik açıyom öyle susuyo

buarada mikrobu sordum dedim elalemin çocukları çıplak ayakta karda oynuyo bişi olmuyo bizimkilerin gözünün içine bakıyoz hastalıktan kurtulamıyo nerden geliyo bu mikrop dedim doktor bu elinin kulagına sokup ordan aldıgın bi mikrop degil yada dişlerinin karıştırıp bebegine bulaştırabilcegin bişi degil bu zeynebin idrar torbasının idrarı çıkmadan oluşturdugu mikrop dei bizlik senlik bişi değil annesi dedi karabi kutu kapalı hiçbi doktor nedenini tam bilemez dedi tedavisi belli antibiyotik yada igne antibiyotigi dedi

yasemin iyiki söyledin bimdeki oyuncakları bende söyledim kayınvalideciimee ama keske söylemeseydimm birsürü konustu para ondan çıkacakya lanet kadın o kadar konustu konustu ne gerek var bimem ne sonrada ben yarın erken gider bakarım diyor Allahım sen sabır ver....Eşim benim evlendiğimizden berş işsizdi bu ay işe girdi maaşını almaya başlasaydı bunlara muhtac olmaktan bıktım artıkk yaaa...

güzel kızımızın dogum günü kutlu olsun nice yıllara saglıkla sevdikleriyle hayatında hep yüzü gülsün başarılar onun olsun annesiii

ah cnm bnm benim kaynanamda der arada şuncacık bebege eşyayla oyuncakla doldurdunuz şimdiden bisizde bebek var sanki der asmam kulaak hiç bu lafa ogün bişi alırım mutlaka görsün die hehe

kaynanalara kulak asmayalım kıslarr hasta oluruz yoksaa :umursamaz:

İyi akşamlar kızlar ;
Maşallah sana Yasemin yaww ben anca evi süpürüp siliyom öyle baştan kara da toz alıyorum anca valla koştur koştur vaziyetinde allahtan kociş yemek konusunda çok anlayışlı yapıveriyo bişiler yada bazen geçiştiriyorum kolay şeylerle
Amannn oyuncakda çok güzel ya bizim burda 2 tane hatta 10 dk mesafedekini de sayarsak 3 tane bim var ama sabahın köründe hemen bitiveriyo herşey sinir oluyorum bende umarım yarın sabah bulurum :)))
Selinacım minik prensesinin doğumgünü kutlu olsun canım nice beraber güzel yaşlara kaydirigubbakcemile3

bende dinlemiyorum valla hiç kocam sağolsun her istediğimi yapar ben ona göstreyimde alsın prensesine...

yasemincim banada yaş çizelgesinden yaparmısınn ?? Ben beceremdimdee bilmiyorumkismile

slm kızlar morelim çok bozuk bebeğim mememi emio ya geceleri emio gündüz hiççç emmio zorla veriom ağzına ağlıyo.aventin biberonunu almıştım anne memesiyle uyumlu olanında onunda ağzı çok küçük sinir oluyo büyük delikli biberon istiyo biraz önce fön makaçtım onunla ağlaya ağlaya emdi ne yapıcam bilemedim mama istiyo...

bircan canımm emmek istemiyosaa bıraksann acıkınca emmezmi acaba yaa üstüne düşmesenn ??

Bircancım benim kuzende de aynı şey oldu, bir ara bebeği memeyi direk reddetti ama o bıkmadan usanmadan uyurken kalkıp kalkıp emzirdi, sende bıkmadan uyurken emzirmeye devam et sonra düzeliyor canım, içini ferah tut sütün de gitmesin...

ay cnm bnm stres yapmada sÜtÜn gerı gıtmesın mutlaka acıkınca alcaktır memeyı ya bı Şekılde yÜksek sele konuŞarak emzırmeyı dene cnm ılgısını baŞka yere Çek memeye bakmadan emer belkı

saolun arkadaşlar acıkınca direk mama istiyo sarı conformil kullanıodum tadı çok kötü sonra mavissinden aldık onu sevdi gece kalkınca emio ama gündüz yokbi inatki accıkıncada mama istiyo saolun yinede daha ben emzirken istiyodum çok erken daha ama pes etmicem...

kızlar tek meme verıom ya bugÜn fazla veremedım ıŞten gÜÇten gÖgsÜm taŞ gb kÜtlelerden oluŞmuŞ ele gelıo sert sert bıldıĞın kaya olmuŞ gÖgsÜm acıo

----ALINTIDIR----

Dördüncü ayda oturmaya hazır

Bazı bebekler dördüncü aydan itibaren destekle oturmaya hazır hale gelebiliyor

Bebeğin vücudunun üst kısmının gelişebilmesi için belirli bir ayın geçmesi gerekiyor. Doktorlar dördüncü aya kadar çocuğu zorlayıcı herhangi bir hareket yapılmamasını öneriyor. Çünkü bebeğin kafasını tutabilmesi, sırtını düz tutabilmesi en erken dört aylıkken mümkün oluyor. Altı aylıkken de yanına destekler koyulduğunda yarı oturur vaziyette birkaç dakika geçirebiliyor. Sekizinci ayda ise tamamen desteksiz oturabiliyor.
Klinilk Bebek, Çocuk ve Genç Sağlığı Merkezi’nden çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Gülnihal Şarman, çok yaygın mitlerden biri olan “Bebek oturtulmaz yoksa beli eğrilir” inanışının bebekte yol açabileceği sorunlar ve neler yapılması gerektiği konusunda bilgi verdi:
“Bebek oturtulmaz yoksa beli eğrilir” lafını çok sık duyuyoruz. Bu nedenle bebeklerin oturması engelleniyor ve dolayısıyla da bebeğin gelişimine bazı engeller konulmuş oluyor.
Beli eğrilmez
Başını iyi tutan, kafasını iyi kaldıran, kendini öne getirmeye çalışan ya da ana kucağından atmaya çalışan, yarı yatar pozisyonda bile rahatsız olduğunu belli eden bebekleri destekleyerek kucağımızda oturtmanın hiçbir sakıncası yok, beli eğrilmez. Bu durumdaki bebekler genellikle dört aylıktır. Bebekler yaşamlarının her döneminde yeni kademelere geçiyorlar. Bu oturmayla ilgili dönem, bebeklikte üçüncü dördüncü ayda başlayan bir gelişimsel nokta. O nedenle bebeğin oturmasını yedinci ve sekizinci ayına kadar bekletmek, bebeklerin gelişimini engelleyici bir davranış oluyor.
Bebeğin oturması neden önemli? Oturmaya kadarki dönemde bebekler hep tavana bakıyor. Tavana bakarken aldıkları stimülasyon çok az, renk az sadece ışık var, hareket yok ve bu, bebeğin görsel ve sosyal gelişimi için yeterli değil. Bebek büyümeye başladığı zaman bir iki ayını geçirdikten sonra kendini öne doğru kaldırmaya başlayan hareketler yapar. Yüzükoyun koyduğunuz zaman kafasını dirseklerinin üzerine çıkacak kadar yükseltmeye başlar. Bu demektir ki boyun kasları ve sırt kasları artık hazırlanıyor. Bu durumda bebeklerin mutlaka ve mutlaka oturur ve etrafına bakar pozisyonlara getirilmeleri lazım. Kendi kendine oturamayan bir bebeği oturtursanız pat diye düşer. O nedenle ilk üç-dört ayında oturur pozisyona getirirken her zaman için destek verip arkasının dik olduğundan emin olunmalı. Ama dik de olsa oturur tarzda annenin kucağında kalabilir. Daha sonraki beşinci ve altıncı aylar içinde bebek desteklendiği zaman, mesela bir koltuk kenarına konulduğunda durabiliyorsa destekli şekilde oturtulabilir.
Oturuyorsa ek besine hazırdır

Bebek en erken yedinci ve sekizinci ayında desteksiz bir şekilde oturabiliyor. Yine bu oturma durumuna göre de ek besinlere geçiyoruz. Altıncı ve yedinci aya gelip de sırt kaslarını iyi koruyup, destekli bir şekilde tuttuğunuz zaman iyi oturabilir bir durumdaysa o zaman bebek artık yemeye de hazır demektir.

Bebeklere oturur pozisyonda dünya çok daha enteresan geliyor. Bebek, dışarıya çıkarıldığında arabaları seyredebilir, etrafta yürüyen insanları takip edebilir. Bebek oturduğu zaman çevresindeki kişilerle göz göze gelecektir. Bu göz göze gelmesi çok önemli, çünkü o gözlerden çok fazla mesaj alacaktır.

Yine oturan çocuk başka şeylere daha kolay ilgi gösterebiliyor. Yakalaması için, eline alması için merak edebilmesi için bir şekilde uzanıp etrafındakileri elde etme çabası daha erken başlamış oluyor.
Oturtulmaması sorun yaratabilir

Oturtulmayan, yatırılan bebeklerde bakış anomalileri olabiliyor. Mesela çok yatırılmış ve bir nedenle tek tarafa bakmayı tercih etmiş bebeklerde görme odaklanması bile değişebiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…