2009 Ekim Anneleri

canım elbet yiyecek çok düşme üstüne acıkınca mecbur kalır yerr

bide ne soracağım bizim kız 5 dk emiyor sonra 3 saat kadar kesinlikle emmek istemiyor normal mi acaba ,oğlum saatte bir emmerdi memeyi verince alırdı bu kız hiç öyle değil verince ağlıyor resmen istemiyor

Bugün doktorumda sabiha paksüt vardı ek gıda için arkadaşlar bebeğe önce tadı kötü olan şeyleri vermek gerekiyormuş yani muhallebiden vs önce sebze püresine alışması gerekiyormuş hatta meyve sularında bile içerisine 1-2 damla limon sıkmak gerekiyormuş. Önce kötü tadları öğrenecek yani kötü ve pürtüklü mamalar yiyecekler. Yoksa siz ek gıdaya direk muhallebi ile başlarsınız daha sonra sebze vermekte zorlanabilirmişsiniz mantıklı geldi bana

Canım geçen sene bu zamanlar benimkide aynı olmuştu merak etme sürekli aynı hızda büyümüyolar :)
Yalnız yağ sürmeyi ihmal etme ben daha erken şimdiden çatlamaz diye sürmemiştim. Göğsüm o kadar çok çatladı ki çatlayacak daha fazla yeri kalmadı diyebilirim.

Merhaba canım benim oğlum da bu aralar öyle. Sadece anne sütü alıyo 3 saatte bir veriyodum, bu ay onu da almak istemiyo. Bugün dr.a gittik 4 saatte bir ver dedi. Ama ona söölemesi kolay bu ay sadece 300 gr. cık almış. Hiçbişiyi yok gayet normal diyo, ek gıda da yok bu aydan sonra hergün 1-2 çay kaşığı tattır sadece dedi ilerde tatları yadırgamasın diye...

Son düzenleme:

Yaa bendeki kitapta önce şekersiz tadlara alışsın diyo ama dr. önce meyve suları dedi. İyisimi elma suyuna limon karıştırayım. o da asitli gaz falan yapmaz inşallah

ay doraya dr hiç tattır falan demedi çocumaa şaka gibi yaaa ek gıdada zorlancaz galiba ...

deliricem..berrama bişiyler oldu..tamam hep kusuyodu ama artık ememiyoda..enazından acıkınca güzel emerdi..sürekli ağlıyo bütün gün..hemde etinden et koparır gibi..emerkende kıwranıyo ağlıyo ememiyo.kaldırıyorum gazını çıkarıyorum yine memeye atlıyo yine ememiyo..ağlıya ağlıya geçiyo böyle..tabi her gazla kusmukta geliyo..bazen gazsız..abartmıyorum 10-15 dkda bi kusuyo.bazen bi yrm saat filan kusmayınca şok oluyorum..heh yine ağlıyo..aç,,uykususz..rahatsız.kıyamıyorum deliricem..yrn bi doktora gitces başka bi doktora..bide sizin kuzularda çıldırırcasına çığlık atıyomu boğazı yırtılcak gibi..ağlarken diil ama..

Yaa bendeki kitapta önce şekersiz tadlara alışsın diyo ama dr. önce meyve suları dedi. İyisimi elma suyuna limon karıştırayım. o da asitli gaz falan yapmaz inşallah

cnm bnmkide sebzeyi hiç sevmiyo meyveyle başladıgımızdan çok zorlancam ek gıdaya geçccek anneler şimdiden diyim miniklerinize ilk sebzeyi taddırın çnkü tatlıyı alınca tuzsuzu tadsızı almıyo bebekler ögg lüyo hemen zeyneb tükürüyo patatesi havuzu ıspanagı yediremedim hiçç

cnm doktora git idrar yolu enfeksiyonu fala nolmasın zeynebin bitti sayılır kusmaları idrar yoluna baglı oluyodu geçmiş olsun çok zor kusan bebekle ugraşmak hem midesi yoruluyo hemde annesini yoruyo kıyamam ikinizede sabır cnm doktor bize bi ilaç verdi gaviscon mamasına katıyoduk ogeçiriyo biraz kusmaını engelliyo agız dolusu püskürterek kusuyosa acil götür minigini umarım bişiyi yokturbenneyaptımki

canımm saoll..benimde aklıma geldi..hatta geçen ay kontrole gittiğimizde kilo alımıda az dedi dr.ama niye test yapmadı ona kafam takıldı..fışkırmıyo ama baya fazla çıkıyo ağız dolusu kesik sütmüdür nedir ondan..

Canım benimki de sürekli kusuyo. Fizyolojik reflü dediler 8-12 ayda geçermiş. Meme emerken ağlıyosa dişi olabilir canım. benimkide kaç gündür sürekli ağlama modunda.Dr. baktı bugün dişler altta görünüyo onlar sürerken huysuzlanmıştır dedi.şimdi bi de dışarı çıkarken yapcakmış oda ne zaman olur bilemeyiz dedi.
Hee bi de çığlık kafam patlıyo bazen akşama kadar arada unutuyo

ihmal etme cnm sen kendinde yaptırabilirsin idrar poşeti iste eczanede var yaptır hemen yarım saat içinde kültür testi die ver
3gün sonra üreme yok die çıkarsa idrar yolu temizdir ben heray kendim yaptırıyom doktorum yaptır dedi

canım yapmazmı hatta şu anda çığlık çığlığa ağlıyor ve çoğu zaman bağırmak çığlık atmak hoşuna gidiyor bende bırakıyorum öle çünkü komik oluyor ağlıyor ağlıyor sonra durup gülmeye başlıyor yani beni kullanmaya çalışıyor anam şimdi krize girdi hakket

zuzuu o kusmalar bi
z doğduğudan beri var ( hatta kusmalara fazla bile kilo alıyor ama bu aralar iştah yok yediği yine çıkıyo 12 günde kilo almamış ( hastalandı ya bide.. biz milupa AR mama kullanıyoruz onu içince kusmuyodu ama şimdi beğenmiyo ne önlük ne kıyafet dayanıyor görmelisin hiç abartısız sürekli kusuyo ultrasonda çektirdik mide kapakçığında sorun yok muhallebi yiyince o kadar çok kusmuyo bunun için hatta şurup kullanıyorum motillium diye 6 ay biene kadar kulanckmışım

zuzum bende nerelerde bu kıs diyodum:kedi:
elada artık eskisi gibi ememiyo sıkıca tuttuğu sağ mememi bile geçen gece ememedi fitil oldum...
dişi çıkıyo olabilir banada mantıklı geldi bende yakın zamanda gidicem bende soracam...
bi jel varmış onu sürünce damağına rahatlıyomuş çocuk dr 'ye hatırlat istersen...
bizimde kusmalarımız tam gaz devam aynı hızda, geçer umuduyla bakıyom ama günü gününü tutmuyoakannehir

anılcım bizdede war doğdu doğalı..allah başka dert wermesin ama gına geldi artık..ilgilenen herkese teşekkürler alıntıynan uğraştırmayın şimcik beni:)) dişmidir ki..elimi değdirdim ama bi sertlik filan gelmedi..yada ben anlamadım..ama gazdan sanırsam ya ayaklarını çekiyo içine çünkü emerken ağladığında..babamın bi çocuk doktoru arkadaşı wardı onu aradım..yrn gel dedi..mide bağırsak doktoruna göstercek kuzumu..bakar artık nesi war nesi yok sanırsam..bide kilosunu boyunu hani az bulmuştuya gittiğmiz doktor..söledim telde demin bu doktora..daha ne istiyomuş gayet ii dedi..sanırsam akaydaki dryi değiştirme zamanı geldi..

Canım iyi bi dr. bulursan bana da haber et. Gerçi ben dr.dan memnunum ama hastane beni çıldırtıyo. Bugün adama başka bi yere geçmeyi düşünürmüsünüz dedim o kadar yaniii sempatiksalakcinni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…