2009 Ekim Anneleri

bu ayda et suyu verilebilirmi ki? sabır sabır ya sabır zaten işimizboshayallersmile
ya bizimkinin çok salyaları akıyor zaten bakıyorum ama anlamıyomki bende belkide diş çıkarıyodu doktorada götüremedim bi türlü.mafoldumben

bize dr bu ayda sadece yoğurt sebze çorbası meyve muhallebi ye devam dedi ekstra bişey verme bu ay dedi hep aynı şeyler ben sıkıldım bebişimde sıkılmıştır heralde 1 aydır aynı veriyorum gazı çok olduğu için sebzelerden hepsini de veremyrm

Kızlar dün akşam oğlumu emzirdikten sonra ağlamaya devam ediyodu aç heralde dedim, evde hero babynin karışık meyve püresi vardı organik, onu verdim ilk defa. Yalana yalana yedi hepsini.
Bugün sabah halsiz gibiydi emdi uyudu tekrar uyanınca hortumdan su çıkar gibi kusmaya başladı, 5-6 sefer kustu o şekilde, sonra bezini açtım siyaha yakın yeşil bir kaka. Hemen dr. a koştuk tabi
idrar gaita tahlili istedi. Bebeklerin bünyesi hassastır onun için tek tek deneyin diyoruz dedi. Muhtemelen pürenin içindeki maddelerden biri dokunmuşur dedi. Katılara iyice alışmadan hazır bişey vermeseniz daha iyi olur dedi.
6. ayını dolduruyo yarın aşılar 10 gün sonraya kalsın dedi.Geçen ay 300 gr. almıştı bu ay hiç almamış. Çok üzüldüm mafoldumben

keşke karışık bişey vermeseydin allah korusun alerji bile olsa neyin dokunduğunu bilmek için çok uğraşırsınız.neyse geçmiş olsun sonuçta.herşeyi deneye yanıla tecrübeyle öğrenicez işte

geçmiş olsun gülicim...
yaa benim kızda sebzeyi yemediği için çok bunalıyorum hero baby nin meyve ve sebze pürelerinden veriyorum cam kavonazlarda olanlardan...
şimdi sen öle diyince tırstım doğrusu, şükür buzamana kadar seninki gibi ters bi etki etmemişti...

gülican geçmiş olsun cnm bnm doktor dogru söylemiş biz anneler bian önce herşeyi tadsız vitamin alsın die herşeyi bianda yükleniyoz oysaki unuttugumuz bişi var onların midesi hazmedemiyo her sebzeyi kimi bebek yogurdu bile ögüre ögüre yerki süte süt ürünlerine alerjisi vardır daha dikkatli ol cnm artık yeni bişi deniceksen enfazla 4kaşık ver aradan 3gün geçsin yine ver aynı şeyi alışsın yavaş yavaş

gülican geçmiş olsun
evet ilk etapta karışık verilmemli az verilmeli
bide mümkün olduğunca evde kendin yap hazırları belli zaman sonra kullan

benimoğlum çorbaları sevmiyor bende çözümünü buldum ekmeği çok seviyor benimki ben ona ekmeğin kıyısını veriyodum kemiriyodu tadına alıştı sanırım bende çorbasına minik minik koydum hepsini yedi
ağızlarının tadını bulana anlayana kadar bize can çekiştiriyolar veletler

ayy ne üzel maşallah ya ekmek bile yiyolar demek ben çok afedersini zyedirip içirirken maymun oluyorum şebeğe dönüyorum karşısında o 3 gr alcak diye ben 3 kilo veriyopm yorgunluktan bir meyve akşama kadar vakit alıyo sonra da yok 700 cc süt içsin yoğurt yesin meyve yesin çorba yesin bide buarada uyusun altı deişsin
hangi arada pardon hangi aradaaa
kitaplarda yazılanı okumak kolayda başedebilmek uygulamak çok zormuşş..

bende öyle yiyyo ama benim halimi görmeniz gerek bi göbek atmadım kalıo :))

Geçmiş olsun gülicim, üzülme en zından kilo kaybetmemiş yani. Biz de onlarla beraber öğreniyoruz bazen hatalar yapabiliyoruz ister istemez napalım.. Babadan biraz mikrop kaptı heralde bir de senin kuzu, anne sütü alıyor diye hafif atlattı allahtan. Ek gıdaya alışma çabası, diş olayı bi de hafiften kırgınlık olunca iştahsızlık ve kilo alamama kaçınılmaz oluyor. Sade şeyler ver muhallebi, tahıllı kaşık mamaları gibi. Toparlar o kendini üzülme kuşum. Anne sütü de beslemez artık kuzuyu , azar azar çok karıştırmadan ver hemen toplar.. Şeniz
Çorba da verebilirsin, Özellikle tarhana, domatesli falan yapınca bayıla bayıla içiyorlar. Hem besleyici hem tok tutar, aklında bulunsun..

keşke karışık bişey vermeseydin allah korusun alerji bile olsa neyin dokunduğunu bilmek için çok uğraşırsınız.neyse geçmiş olsun sonuçta.herşeyi deneye yanıla tecrübeyle öğrenicez işte

gülican geçmiş olsun
evet ilk etapta karışık verilmemli az verilmeli
bide mümkün olduğunca evde kendin yap hazırları belli zaman sonra kullan

Çok saolunn
Valla işte bugüne kadar gramla tattırıyodum, deney yapar gibi iki gün gözlemliyodum. Herkes çok dalga geçti bi tek sen mi çocuk büyütüyosun, rahat ol biraz, senin yüzünden kilo almıyo çocuk falan dediler. Oğlum da yalana yalana yiyince gaza geldim ver gitsin dedim . Ama neymiş vermemek gerekiyomuş.Ben göstercem o çok bilmişlere alsanaalsanasmile
İlk deneme hüsran oldu. Bi daha uzun süre hazır kullanmam :çok üzgünüm:

Benimki de karışık şeylerden hoşlanmıyor hemen öğürüyor. Meyveli yoğurt falan asla yemez, sade olacak:) Genelde tuzlu şeyleri seviyor. Özellikle çorbalar. Hele tavuksuyundan domatesli tarhana olursa afiyetle mideye indirirb:)

Evet canım zaten sallanıyodu çocuk ben de yıktım :bbo:
Bu bikaç gün sadece muz,elma, yoğurt ve havuca izin var. Saat başı az az. Midesi toparlanıcakmış kuzunun. Sonra veriyim tarhanayı hem kendim yapmıştım yazın ne olduğu nu biliyorum en azından....
Bi de dr. a dedim ki bebek ne kadar yer. Bizimki ne kadar versen yicek gibi duruyo ama ben anne sütü alsın diye mesela 1 fincandan fazla vermiyorum.
O da zaten 1-2 fincan yer daha fazlasını vermeyin dedi.Hatta şimdi yarımşar fincankadar ver dedi. Kusmaları durana kadar yani. Çok az değilmi iki fincan, Siz ne kadar veriyosunuz CADIARZU

Ben de öyle bi kere taze fasülye verdim birden çokça,bir süre sonra kustu. Kaldırmıyor mideleri henüz. Aceleci davranıyoruz biz de az değiliz yani..

Valla gülicim verdikten sonra 1 çorba kasesi mamayı-çorbayı yer ama ben vermiyorum. Yarım kase veriyorum. Aç olunca çünkü neyediğini bilmiyor bilinçsizce saldırıyor gibime geliyor. Kendinden düşün açken saldırırız yemeğe sonra fena oluruz, ben de öyle düşünüp az veriyorum. Baran için 2 fincan yeter bence 1 öğünde. azar azar artırırsın.

Damak zevkleri de var yaaa. Benimkide sebzeleri karışık sevmemişti. ama sade karnıbahar püresi yemişti ögggh ohaoldumsmile

merhaba kıslarr benim bu oburix oğlum hala sadece meme emecek yahuuu ek gıda yok neyse artıkınn siz bana başladımmı anlatırsınız :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…