canım sebzeleri et suyuyla haşlarsan daha lezzetli oluyo ya da süzgeçten geçiridikten sonra 1 yemek kaşığı soğuk süt ekleyebilirsin..benim cadım öyle sevdi..bi de elmayla muzu ayrı ayrı yemedi,ikisini karıştırınca yedi..yoğurtta ben de sorun yaşıyorum onu yedirmek içinde içine biraz pekmez ekle..
sabırlı ol canım..biz anneyiz..yemediği şeyleri 2-3 gün sonra tekrar ver..
şimdi aklıma geldi diş çıkarıyo olabilir mi..bu dönem memeyi de mamayı da reddedebiliyomuş bebeklereyvahedigeldismile
hadi ya:uhm:ee biz mevlüt okutcaktık..mevlütten sonra göbek mi attırıyım millete acepsırnaşık şey
Kızlar dün akşam oğlumu emzirdikten sonra ağlamaya devam ediyodu aç heralde dedim, evde hero babynin karışık meyve püresi vardı organik, onu verdim ilk defa. Yalana yalana yedi hepsini.
Bugün sabah halsiz gibiydi emdi uyudu tekrar uyanınca hortumdan su çıkar gibi kusmaya başladı, 5-6 sefer kustu o şekilde, sonra bezini açtım siyaha yakın yeşil bir kaka. Hemen dr. a koştuk tabi
idrar gaita tahlili istedi. Bebeklerin bünyesi hassastır onun için tek tek deneyin diyoruz dedi. Muhtemelen pürenin içindeki maddelerden biri dokunmuşur dedi. Katılara iyice alışmadan hazır bişey vermeseniz daha iyi olur dedi.
6. ayını dolduruyo yarın aşılar 10 gün sonraya kalsın dedi.Geçen ay 300 gr. almıştı bu ay hiç almamış. Çok üzüldüm mafoldumben
keşke karışık bişey vermeseydin allah korusun alerji bile olsa neyin dokunduğunu bilmek için çok uğraşırsınız.neyse geçmiş olsun sonuçta.herşeyi deneye yanıla tecrübeyle öğrenicez işte
geçmiş olsun gülicim...
yaa benim kızda sebzeyi yemediği için çok bunalıyorum hero baby nin meyve ve sebze pürelerinden veriyorum cam kavonazlarda olanlardan...
şimdi sen öle diyince tırstım doğrusu, şükür buzamana kadar seninki gibi ters bi etki etmemişti...
gülican geçmiş olsun cnm bnm doktor dogru söylemiş biz anneler bian önce herşeyi tadsız vitamin alsın die herşeyi bianda yükleniyoz oysaki unuttugumuz bişi var onların midesi hazmedemiyo her sebzeyi kimi bebek yogurdu bile ögüre ögüre yerki süte süt ürünlerine alerjisi vardır daha dikkatli ol cnm artık yeni bişi deniceksen enfazla 4kaşık ver aradan 3gün geçsin yine ver aynı şeyi alışsın yavaş yavaş
gülican geçmiş olsun
evet ilk etapta karışık verilmemli az verilmeli
bide mümkün olduğunca evde kendin yap hazırları belli zaman sonra kullan
Geçmiş olsun gülicim, üzülme en zından kilo kaybetmemiş yani. Biz de onlarla beraber öğreniyoruz bazen hatalar yapabiliyoruz ister istemez napalım.. Babadan biraz mikrop kaptı heralde bir de senin kuzu, anne sütü alıyor diye hafif atlattı allahtan. Ek gıdaya alışma çabası, diş olayı bi de hafiften kırgınlık olunca iştahsızlık ve kilo alamama kaçınılmaz oluyor. Sade şeyler ver muhallebi, tahıllı kaşık mamaları gibi. Toparlar o kendini üzülme kuşum. Anne sütü de beslemez artık kuzuyu , azar azar çok karıştırmadan ver hemen toplar.. Şeniz
Çorba da verebilirsin, Özellikle tarhana, domatesli falan yapınca bayıla bayıla içiyorlar. Hem besleyici hem tok tutar, aklında bulunsun..
Evet canım zaten sallanıyodu çocuk ben de yıktım :bbo:
Bu bikaç gün sadece muz,elma, yoğurt ve havuca izin var. Saat başı az az. Midesi toparlanıcakmış kuzunun. Sonra veriyim tarhanayı hem kendim yapmıştım yazın ne olduğu nu biliyorum en azından....
Bi de dr. a dedim ki bebek ne kadar yer. Bizimki ne kadar versen yicek gibi duruyo ama ben anne sütü alsın diye mesela 1 fincandan fazla vermiyorum.
O da zaten 1-2 fincan yer daha fazlasını vermeyin dedi.Hatta şimdi yarımşar fincankadar ver dedi. Kusmaları durana kadar yani. Çok az değilmi iki fincan, Siz ne kadar veriyosunuz CADIARZU
Benimki de karışık şeylerden hoşlanmıyor hemen öğürüyor. Meyveli yoğurt falan asla yemez, sade olacak:) Genelde tuzlu şeyleri seviyor. Özellikle çorbalar. Hele tavuksuyundan domatesli tarhana olursa afiyetle mideye indirirb:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?