2009 Ekim Anneleri

Ben kahvaltida mama vermiyorum zaten yemiyor ,sabah masayi hazirlayinca mama sandalyesini de getiriyorum masaya oturtuyorum, benim tabagimdan paylasiyoz herseyi :)) normalde biz oturmadan sadece kendisini koysam sandalyesine kiyamet kopuyor yedirmem mumkun olmuyor.

Kiz yasemin sen bunlari karistirip mi veriyosun kahvaltida yoksa ayri ayri mi,masallah cok guzel yiyormus zeybeb ada.tutututut masallah bora sana da.

bizim kahvaltı da hep aynı..yumurta sarısı,1 kaşık beyaz peynir,1 tatlı kaşığı pekmez,ıhlamurla ıslatılmış 4-5 bebe bisküvisi...karıştırıyoruz hala...aslında dr. krep,omlet,menemen,sütle ıslatılmış mısır gevreği de ver diypo ama nerde...biraz daha dişlensin diye bekliyom napim:44:şehriye çorbasının şehriyelerini bile yeni yeni yutmaya başladı..piriçleri hala tükürüyo:18:

inşallah alışıcak artık pütürlülere..geçenlerde bi arkadaşım anlattı..eltisinin oğlu 5 yaşında hala püre halinde yiyomuş her şeyikreşe vermişler,orda öğretmeni normal yesin diye zorlayınca da kusmuş veletkreşten almak zorunda kalmışlar..ödüm koptu duyunca ya benimki de aynı olursa

Merhaba arkadaşlar. Kahvaltıyla ilgili yazdıklarınızı zevkle okudum. Hepimiz yeterki yesinler diye her şeyi deniyoruz. Biz de kahvaltıyı zor yiyoruz. Her gün 1 yumurta,süt, 1 çay kaşığı pekmez ve tahinnin içine ince çekilmiş ceviz, biraz beyaz peynir, zeytin (en sevdiği). Yumurta sarısını pek sevmiyor. Onun için bazen peynirli yumurta bazen menemen yaparak değiştiriyorum menüyü. O zaman daha iştahlı yiyor. Bizim sıkıntımız sütü pek sevmemesi.Dikkatini başka şeylere çekerek birkaç kaşık anca içiyor. Dr. alışır daha erken dedi..Kahvaltısını zevkli hale getirmek değişik yöntemler arıyorum bende. Sütü mısır gevreğiyle vermek aklıma hiç gelmemişti. Bir de öyle deneyim bakalım ne olacak )

emre bulamaç gibi karışık şeyleri sevmiyor çorbada sevmiyor. o yüzden tost ekmek içine yumurta şeklinde topik topik ekmekler yiyor ama 10 lokma filan ancak üzerine de süt .. zeynep adaya maşallah valla emre 8 günde anca yer o kahvaltıyı. ee böyle olunca ayda 100 gr ancak alıyo...

menemen iyi fikirmiş yaaa,benimkide böyle elden küçük lokmalar yemeyi seviyo ama öyle peynir yumurta zeytin falan yemezde ekmeği salata suyuna batır ver yiyo demekki menemeni deyiyebilir bi deneyeyim bakayım..

Son düzenleme:
merhaba kızlar hasta kuzlarımıza geçmiş olsun diyorum ve cici annelerimize sabah güneşiyle selamlıyorum ...

tünadın arkadaşlar
ben benim kıza sabah kahvaltısına hazır muhalebi karıştırıp veriyorum ( içine ceviz içi, reçel, pekmez ve lable peyniri karıştırıyorum ama sıkıldı zor yediroyoruz şu an ee diş yok kızımda çiğneme olayı bizim sonraki aylara kalıyor malesef , herkez farklı veriyor menüsünü ama oğlumda bulambaç yapardım sütle yerdi kızım öğürdü hiç yediremedim onu o yüzden hazıra alıştı , belkide şimdi yememesinin nedenide diştendir ama bıkmışta olabilir diyorumm off çok zor yaa yeme konusu oğlumda hala sorun yaşıyorum ben çok fit kendisi doğru düzgün yemek yemiyor malesef (

ah şu çocukların yemek sorunları yaaa allah yardımcımız olsun ...

wrose dişle ağrısı varsa olabilir ama onun haricinde dişi yok ısıramıyo deme herşeyden ver damakları kuvvetli koparabilr rhatlıkla bizimde dişimiz yok Bora meyve seviyor elma kestim geçen damaklarıyla kopara kopra biraz yemiş sonra öksrünce elinden aldım kocam an koparmış :) kahvaltısınıda süt içm ediği için gece kalkarkalmaz süt daha sonra bizim yaptığımız gibi yediriyorum bulamaç hiç bir zaman vermedm ama şu aralar bizimde iştahımız gitti yumurta ve peynir dhaa doğrusu hiç bişey yemek istemiyo meyve ve meyveli yoğurt dışında bazende sevdiğ çorbalar

ewet yagmurcn bilmemi damaklar kuvetli geçen bende senin gibi verdim elmayı sonra elinden zor aldım büyük parça koparıyor ağzından zor çıkarıyorum walla korkuyoruz allahım korusun normal kahvaltıdan veriyoruz bizde yediğimizden ama ufak ufak doymaz onlarla :) ben aptamil veriyorum sabahları kahvaltıdan önce içiyor öğlen, akşam ve gecede içiyor 1,5 yaşına gelsin geceleri pınarın sütünden veririm şimdilik aptamile devam diyorum beni 8 ay emdi kızım aptamilden alsın vitaminini diye düşünüyorum bende

Yagmurcum diş yok diyosun ya ne kadar gec o kadar saglam belki ama o diş gorundumu sıkıntılar baslıyo ben dalga geciyodum protez taktırcam süt dişi kullanmıcaz 7 yasında cıkacak falan diye 3 aydır kuzum perişan her diş biraz daha sıkıntı yaptı bize üst dişlerdeyiz şimdi bak iştah gitti demişsin iştah falan yokkkk

Leylaela eğer kuzucuğun elden yemeyi seviyorsa menemeni küçük ekmek parçalarıyla çok sever eminim. Çünkü benim oğlum da dediğin gibi ekmeğe bandırılan yemekleri çok seviyor. Menemeni kaşıkla verdiğim zaman istemiyor ama ekmekle verdiğimde iştahla yiyor. 6. ayımıza girdiğimiz zaman bende bebe bisküvisiyle karıştırıyordum her şeyi (yumurta, pekmez, peynir, ceviz) onu bayıla bayıla yiyordu. Birkaç ay sonra tatlarına ayrı ayrı alışsın diye ayrı yedirmeye başladım. Biraz zor oluyor ama yiyor... Bu arada 8. dişimiz de çıkıyor...

Ececi vallahi bende şu aya kadar hiç takmıyodum ama sankş daha sıkntıda gibi üzülüyorum damakları o kadar kabarık ki anlatamam dr sordum beklicez dedi 1.5 yaşına kada yolu varmış ama bi daha ki gittğimde devit 3 iğneleri varmış sanırım çıksın diye sorucam bakalım

evet elden yemeyi pek seviyo:)) menemeni denicem en kısa zamanda şimdi dişler geliyo ya hemde azılar ve köpekler 4 tane birden kabarmış kızarmış hiçbişeye zorlamıyorum..kuzucuk zaten çekiyooo

selam kızlar nasılsınız bizde hastayız ailece malesef havalar mahvetti bizi...kızım doğumgünü sabahı yürümeye başladı daha tam değil ama 7adım falan atıo desteksiz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…