2009 Ekim Anneleri

arkadaşlar ben yazdıklarınızı fırsat buldukça takip ediyorum. nacizane düşüncem emzirmeyi bırakmakla ilgili yapmamanız konusunda. psikologlara göre bebekler ilk 18 ay süt çocuğudur. en çok gereksinim duydukları emmektir. emmek sadece fizyolojik bir ihtiyaç değil, aynı zamanda psikolojik tatmindir. bebekler emdikleri zaman kendilerini güvende hissederler. yürümek keşfedilecek bir çok şeyi beraberinde getirir aynı zamanda da bir çok korkulacak şeyi... benim kızım 6 aylık olduğunda geceleri çok sık uyanıyor ve çok yorgun düşüyorum diye doymadığını düşündüm ve ek gıdaya başlamak istedim. doktorumuza bunu söylediğimde sağlam bir fırça yedim. kızımın kilosu sadece anne sütü almasına rağmen o ay ilerideydi. ve doktor bana "kimse sana gül bahçesi vaad etmedi, anaların hakkı bu yüzden ödenmez denir" dedi. benim tek istediğim geceleri deliksiz uyumasıydı fakat bu fırça ile sekizinci ayın sonuna kadar ek gıdaya geçmeden emzirmeye devam ettim. halen emziriyorum. aynen sizinkiler gibi olur olmadık yerde üstümü çekiştiriyor. alış veriş merkezi, sokak, vapur hiç fark etmiyor... onu bilmediği bir dünyanın kurallarından ötürü cezalandırırcasına bundan varzgeçirmeye çalışmak benim için çok zor. memeye halen çok düşkün, geceleri uyandığında emmek için ağzını açtığında içinin titrediğine tanık oluyorum. neden vazgeçeyim? dünyanın her yerinde artık bebeklerin 3-4 yaşına kadar anne sütü alması sağlıklı ve gerekli bulunuyor. hem emmek hayvanlar dahil tüm canlılar için %90 koku algısından geçiyor. göğüs altımız çocukların kokumuzu en yoğun aldığı yer. anne kokusu onlar için güven demek, sevgi demek... herkesin kişisel kararı tabii ki, fiziksel bir sorun, çocuğun memeyi red etmesi gibi bir durum yoksa bence bırakın emmekten aldıkları keyfi sürdürsünler. en fazla 3 yıl emecekler insan hayatında 3 yıl nedir ki? halen emzirebiiyorsak şanslı annelerin yanındayız bence... bu forumda bebekleri memeyi bıraktı diye ya da emmiyor diye bir çok sıkıntı yaşayan anne biliyorum, okuyorum. bence bir kez daha düşünün.

abovvv...2 yıldı,şimdi 3 e mi çıktı..bence çok..kuranda biliyorsunuz "tastamam 2 yıl emzirirler" ifadesi var..ayrıca"herhangi bir sebeple emzirmeyi keseceklerse anne babaya günah yoktur" diye devam eder..herkesin kendi tercihi...benimki de bırakmazsa inşallah 2 yıla tamamlamak istiyorum..kısmet..maksimum 2 yıl yeter..sonrasında koskoca çocuk oluyorlar..hoş bi görüntü olmuyor..

selam kızlar ya ben kknın buyeni haline alışamadım bi türlü ya sevemedim gitti ondanda çok n adir takip edebiliyom facedede ekim anneleri sayfası bomboş zaten

bnmkide bu ara memeye aşırı düştü heran herdk istiyo gögsümü açmaya çalışıyo ulu orta vermeyincede cazgırlık yapıyo bırakmaya niyeti yok gibi inatlada sütüm geliyo hala

gunaydinn
ben bu dr leri hic anlamiyorum. hic birinde agiz birligi yok
gittigim 3 prof ta ozellikle gece emmesini kesmemi soylemisti. hos kizim 1 yasina girince kendisi birakti hepten emmeyi. daha once de yazmistim tekrar yaziyorum. bunun bilimsel aciklamasini (dr nin bana anlattigi ve verdigi makaleden okuduguma gore)
bebekler 7.aydan itibaren geceleri beslenmeye (su dahil) gerek duymazlar. bunun nedeni 7.aydan itibaren geceleri (yetiskinlerde oldugu gibi) sindirim sistemleri calismaz yani bebekler geceleri acikmaz ve buyume hormonu ozellikle gece uyurken salgilanir.sen onu beslersen aliskanlik halini alacaktir beslenme. aciktigi icin deil alistigi icin kalkacaktir demisti prof. hem onun icin de kotuluk ediosun surekli kalktigi icin buyume hormoni sekteye ugruyo diye de devam etmisti..(bizimkinde de aliskanlik sanirim su icin kalkio ya da disi agrio ama surekli kalkio sonucta)
ayrica ozellikle 1 yasindan sonra anne sutunun besin degerinin cok azildigini okumustum. bu yastan itibaren emzirmedeki ana amac anne bebek arasindaki bagin guclenmesi ve bebegin kendini guvende hissetmesi..bi tanidigin oglu 3 yasinda ve mumkun degil memeden kesilmiyo ve ben de zezeye katiliyorum hic hos bi goruntu deil ulu orta annesinin memesine sarilmasi. hacettepedeki baska prof ise bana 1 yasindan sonra yavas yavas memeyi biraktir , 2 yas denir ama doktorlarin kendileri bile uymaz bu 2 yasa demisti hos bizim kiz kendisi birakti zaten...ben anne sutuyle zekayi da birebir iliskilendirmiyorum zaten. o zaman cocuk esirgemedekilerin cogunun gerizekali olmasi gerekirdi. ben 10 aya kadar emmisim sukur IQ degerim 145
neyse bu tercih meselesi tabii. emen ve emmeyen minnoslari kocaman isiriyorum. Allahtan benim kizim gibi istahsiz olanlara da istah istiyorummmmm

Son düzenleme:
bizim gece sorunlarımız bitti çok şükür bi yattıgında iki kere ık mık yapıyo hiç bakmıyom masus görmesin beni die tekrar dalıyo alıştı çok şükür yeme konusunda hiç bi zaman şikayetim olmadı çok şükür herşeyi yiyo ama gram almıyoz bizimde sorunumuz bu sadece

malesef ben memeden ayıramıyorum gece de en az 2 kere kalkıyo hala deniyorum ama yok yokk meme olmadan uyumuyoo zaten uyku sorunumuz var sevmioruzz uykuyu hiç yatağında da yatmıyoo...ne okuduğum kitaplar nee yastık ne oyuncak hiçbiri işe yaramıyo malesef...bıraksam da olmuyo yatağına yarım saat te oturmuyo bile yatağına ter sucuk içinde kalıyo mecbur almak zorunda kalıyorum....meme vermeyince kendinii kaybediyoo dışarda bağrınmıyo ama üstümü çekeliyo....yemek sorunumuz yok allahtan kilosu da ii maşallahh ama işte hepimizin sorunları farklı farklı Allah sağlık versin bütün meleklerimize....

eflatun kardeşime bende katılıyorum emse benimki emdiği kadar verirdim. bizimki adam akıllı emmedi, 8 aya kadar o da binbir zorlukla. benim okudum bir makalede insan yapısının 7 yaşına kadar emzirmeye göre programlandığı yönünde. yani ilkel dönemde zavallı anneler ek gıda filan nerde bulacak. çocuk meydana çıkana kadar emziriyormuş işete herhal:)) neyse benim babam 5 yaşına kadar meme emmiş, bizim oğlan keşke biraz dedye çekseymiş diyorum. besin değeri açısından değil ama anne ile çocuk arasındaki bağ süper. ben biberonu bile göğsüme yakın tutuyorum kokumu iyice alsın bende onunkine alayım diye. ah ah kıymeti bilin arkadaşlar kesmeyin kuzuları sütten...

çocuklarımızın gece uyanmasının sebebi bizim doktora göre (Kadir Tuğcu); terlemek ve su ihtiyacı zaten. malum sindirim sistemi yemem ve su isteği açısından farklı çalışıyor. bana söylenen acıktığı için emmiyor, susadığı için içgüdüsel olarak emmeye yöneliyor. memeden kessen geceleri yine uyanacak ve su taşıyacaksın içirmek için dedi. hoş bizimki şu anda hem uyanıp su içiyor arkasında tatlı niyetine emiyor :) doktor bana saç diplerine bak nemli olmasın, fark etmezsin ama terler demişti fakat bizimki ince kalın giyinmesi fark etmiyor her zaman terliyor çünkü hiç durmuyor. aynı zamanda büyüme hormonu sürekli salgılanan bir hormon değildir. büyüme hormonu belirli aralıklarla salgılanır. ve bu tıpta bebeklerin hızlı büyüme dönemi olarak geçer. dikkat edin tırnakları hızlı uzamaya başlar, haftada bir yerine iki kesmeniz gerekir ve sonra birden çocuğunuzun boyunun da uzadığını fark edersiniz. gece uyanmamaları hızlı büyüme döneminde artar.

bizim doktor emmeye programlanmış olması yüzünden mamalara çok karşı, emmeyen çocuğa eskiden yemek verilmezdi, süt anne bulunurdu diyor. avustralya'da 13 yaşında emen çocuklar var. çok acayip bir görüntü. ülkede eşcinsellik çok yüksek oranda tabe ben o kadarından bahsetmiyorum ama 3 yaş çok ileri bir yaş değil diye düşünüyorum.

Ayyyy 13 yasina kadar emzirmekte sacmalik ve evet cok cirkin bir goruntu.Ben de aslinda birakmak istemiyorum ama herkes farkli birsey soyluyor,kimisi 1 yasina kadar ondan sonra kesmek lazim diyor,kimisi 2 yasina kadar diyor.Ben kizimi emzirirkenki hissettigim o duyguyu dunyalara degismem,bazen kendim ozellikle emziriyorum istemese bile,oyle masum yatiyor,izlemek cok hosuma gidiyor oyle.

bizim doktorumuz da vedat koseoglu..onun soylediklerini aktardim ben de. buyume hormonunun surekli salgilanmadigi asikar. yoksa insanlar olene dek buyurlerdi. yazin su ihtiyacini anliyorum da kisin su ihtiyaci olmazmis gibi gelio bana. nitekim kendimden pay biciyorum. su ihtiyaci icin hic bir gece uykumu bolmem kisin...yani bu da aliskanliktan kaynakli oluyo genelde.

slm arkadaşlar nasılsınız kızımın tahlilleri oldu çok şükr kilo almadığı için kan ve idrar tahlili yapıldı bakalım perşembe belli olcak nemiş ne değilmiş...kızım yediği herşeyi kusmaya başladı siz neler veriosunuz sebze çorbasımı yoksa normal yemekmi normal yemek yiyemio kzıım öğürüo bende sebze etli tavuklu yapıommm

resmen olu topik olmus burasi
artik ben de yazmam ben yazip ben mi okuyacagim
hele bazi arkadaslar sadece soru sormak icin topik aciyorlar cok dikkatimi cekti. hic bir paylasim yapmiyolar normalde.sorunu olunca hoop bi sorunum var diye topik ac. ne ayip

Son düzenleme:
Merhaba kızlar
Epeydir uğrayamıyordum topiğe umarım keyifler yerindedir...
Benim elayla başım dertte çok ama çok yaramaz biz çocuk, yaramazlığını bi kenara bıraktım yaklaşık 1 haftadır ağzına lokma sürmüyor püskürtmeyi öğrendi mama, çorba hiçbişey yediremiyorum sadece emmek istiyor memiklerim ilk zamanlarda olduğu gibi gene yara oldu
sırf belki yemesi düzelir, memeye güvenipte diğer gıdaları yemiyor diye bende memeden kesmeyi düşünüyorum ama kıyamıyorumda nası yapıcam bilemiyorum

buketcim gülom isyanlardasın :) yanlızmı kaldın gel bi öpüp koklaşalım

ayyy ben bayadır girmiyomuşum yaww takvimim bile eski kalmış :) varmı bi el atacak olan ?

merhaba canlar dün banyo kazası geçirdim sabaha kadar acilde müşadede yattım başıma 5dikiş atıldı kolum askıya alındı bilinç kaybım oldu nezormuş ya askılı kolla bebek bakmak zeyneb hep kucak istio alıyom çok agrım oluyo kemiklerim ezilmişş off allah bana yardım etsinnnn tek kol bide sol kol solagım sagı kullanamıyom hiççç

agresif gördüm seni ee insanlar doğrudan sorunlarıyla ilgileniyorlarki bu da çok normal. Bazen bakmaya buralara vakit bile olmuyor. Sen yaz gene ya ben senin yazılarını okuyom merak etme

musyasscım çok geçmiş olsun, Allah korumuş. Beslenmene çok dikkat et, sinir stresten uzak durmalısın en azından bir süre. Unutma sen iyi olacaksınki kızın iyi olmalı, kızına maşşalah çok güzel bakıyorsun ama kendinede aynı şekilde bakolurmu. Allah şifa versin sana, adaşımızı öp bizim çin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…