2009 Ekim Anneleri'nden 2010 Ekim Anneleri'ne Tavsiyeler

nurefsann

Guru
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2008
2.512
16
358
Diğer
Daha dun gibiydi, hamile oldugumuzu ogrenisimiz,cinsiyet tahminleri,hamilelik sureci,dogum heyecani vs.. Simdi ise cok sukur yavrularimiza kavustuk buyutme telasindayiz ..
Gelin 2010 annelerine tavsiyelerde bulunalim ..hamileyken keske soyle yapmasaydim veya iyiki sunlari yapmisim dediginiz birseyler var mi?

Keşke her gün az az ceviz yemeyi ihmal etmeseydim.
ıyi ki çay kahve kola fazla içmedim.ıyi ki altıncı aydan itibaren göbeğime her akşam krem sürdüm. Böylece çatlağım olmadı.

ıyi ki başından itibaren hep bebek yağı sürdüm, kendimi boş yere üzmedim,üzecek ortamlarda kalmadım,bol bol meyve yedim, çok gezdim.Keşke daha çok uyusaydım,eşimle daha çok vakit geçirseydim:))

keşke bolbol uyusam naz yapsaydım hiç yapmadım dogurdum hala aayaktaydım hiç gecelik giymedim hiç oturdugumu hatırlamıyom hep koşuşuturdum dogumla birlikte

Sevgili 2010 ekim anneleri,cici anne adaylarıı..önce hepinize sağlıklı bi hamilelik dönemi diliyorum..
Hiç bişeye üzülmeyin asla kafanıza bşey takmayın demek kolay bilirim..ama bazı durumlarda üzülmemek kafaya takmamak pek elde olmuyo..tecrübeyle sabit.
Öncelikle bol bol yürüyünüz..imkanınız varsa.
ben dünyanın hurmasını yedim ama yürümedim pek,alın işde bir sezeryan örneği :hulya:
*Gezebildiğiniz kadar gezin,boll boll resim çekinin..güzl hatıralar kalsın..(eğer bi digital makineniz yoksa ve mümkünse edinin.)
*doğum kışa geliyo die benim gibi bebek arabanızı,kangurunuzu almamazlık etmeyin,pişman olursunuz..(bebiş geldikden sonra maddi durumlar dahada zorlaşıo bilginize..)
*Ayakkabı alırsanız bu dönemlerde bi numara büyük alın..(doğumdan sonra ayaklar büyüyo sanırım,bilmiyorum herkesde oldumu..CADIARZU)
*Doğumdan sonra size bakıcak birileri mutlaka olsun,ki bol bol nazlanınnnnn..sonra pişman olursunuz..(doğumun 3.günü szeryanlı haliyle ev toplayan biri söylüyo bunu,benim gibi kafanızı duvarlra vurmak istemeyin sonra..)
*kucağa alışmayan bebek sayısı çok az sanırım,2009 ekim bebeklerinde tek tük var..umuyorum 2010 ekim analarında daha çok olur..Sakınn kucağa aldırmayın-almayında dicem ama koşullara göre değişiyo..eğer mümkünse olabildiğince yerinde sevin ve emzirdikden sonra yerine yatırın ki hemen alışsın..

şmdilik benden bu kadar..
keşke-iyiki şeklinde olmadı ama umarım birilerine faydası olur a.s.

keşke bolbol uyusam naz yapsaydım hiç yapmadım dogurdum hala aayaktaydım hiç gecelik giymedim hiç oturdugumu hatırlamıyom hep koşuşuturdum dogumla birlikte

bende

kesinlikle naz yapın ve normal dogumda yapsanız bir hafta yatagınızda yatın. yeni dogum yaptıgımda benden once dogum yapanları yadırgamıstım yatıyolar diye ne var ki dedim biseycik yokmus dogum yapmakta sonradan farkettim en azından ilk hafta yatmalı ki insan bebisinizn tadını almalı. yoksa benim gibi pisman olursunuz. size kim bakmaya gelecekse bilin ki bunu seve seve yapacak.

hamılelıgınızın bı bolumu yaza gelıyo ve yazın bol bol yuzun ve temız havalı bır yere gıdın dınlenın hergun yuruyusunuzu yapın gunesınızı alın ınanınkı cok ıse yarıyo...

bence bol bol uyuyun hatta hiç yataktan çıkmayın...uykusuzluk çokkk zorrr...ve sakın kola içmeyin bin pişmanım bebeğim gazlı oldu...yürüyüş yapın hergün ve kocanızla bol vakit geçirin benim gibide evde durmadan temizlik yapmayın...

erken dogum yapmıs biri olarak tavsiyem idrar kulturu ve tahlilini mutlaka her ay yaptırın kucuk bi ihmalden bebisiniz kuvezlerde kalmasın annesinin sıcak gogsune gelsin hic erken dogum olmaz insallahh sizlerde

bence onun kolayla alakası yok ben cok ıctım hamıleyken lohusayken bıle ıctım benım cocugumun hıc gaz olayı olmadı belkı ben hergun cay ıcırdım ondandır ama ben hıc bılmem gazdan agladıgını

Bende ilk 6 ayımda bolca içtim ama sonra kestim..
ki bende bilmem pek gaz sorunu..

bence o yapı yaa gazlı cocuk hıc bısey yemesen bıle oluyo ben yedıgımı ıctıgımı hıc sakınmadım ama sunu dıyım ben hamıleyken cok dondurma yedım.... yarım kılo cıvarında yıyordum yanı bırgun alırken bı kadın dedı hergun dondurma yıyosun hamıleyken cok dondurma yıyenın cocugu hastalanmazmıs dedı bende hazır kılıf bulmusken bol bol yedım.... ve cocugum hıc hastalanmıyor ben onu her havadacıkardım kalında gıydırmem pek bılmıyorum ne kadar doğru ama ben aş ermekten yıyordum ... ısın tuhafı annemde bana hamıleyken aynı benım gıbı cok yermıs bende hıc hastalanmam kocam grıp olur kendımı sakınmam hıc ama yınede bana bulaşmaz o derece yanı

Anaaaaamm
ciddimisin kızzzzzzzz
bende senin gibi bi kutu carte dor u iki gün zor durduruyodummm sempatiksalakcinni
Ayy olsada yesekkk :lepi:

ayy o kadar yemısım kı artık hıc cnm ıstemıyor bılıyomusun...:roflol: bööö geldi yani birde peşinden danettelerın bıtter cıkolatalı pudınglerı varya ondan goturuyordum delikafaduldendelikafadulden

musadenizle buradaki bazi tezleri curuteyim bayanssulusmile
ben hic kola icmedim hamileligim boyunca ama bebegim kolikti. kolik: asiri gazli bebek
anam benim surdugum nemlendiriciyi kimse surmemistir.kac kutu lierac bitirdim.bana misin demedi.catlayacagin varsa catir catir catliosun hemde.ya 32 ya 35. haftalardan sonra catladim ben.olusan catlagi onleyemiosun.uyku konusunda kesinlikle herkese katiliorum uyuyun bol bol, filmler izleyin.dinlenin.heleki baharda gezin tozunn.bebek dogduktan sonra eve hapsoluosunuz.su havalarda hic cikilmio.gece uyku yokk.saglikli beslenin.benim bebegim bazen haftasindan geriye dusuodu.bende okuz gibi yedim tabiri caizse ama o kilolar bana kaldi.bebek dogdu simdi baksaniz yine zayif yine zayiffffff.emmioalsanaalsanasmile

Son düzenleme:

aynen katılıyorum cnm bende herseyı surdum ve catır catır catladım.... beyaz tenlı olan catlıyo valla bu yapıyla alakalı belkı bıraz daha az catlıyosundur ama catlıyosun ben az oldugunuda dusumuyorum ama bayagı catladım yanı...

bende arkadaşlarıma katılıyorum bol bol uyuyun gezin.
hamileliğinizi öğrendiğiniz andan itibaren günlük tutun ben hala devam ediyorum sonra yavruma hediye edeceğim.
bol bol yürüyün faal olun son aylarda hurma çok yiyin bennim doğumum normaldi ve bunlar sayesinde kolay olduğunu düşünüyorum
hakiki zeytinyağı sürün karnınıza benim hiç çatlağım olmadı tabi bünye meselesi ama keşke sürseydim demezsiniz.
ve hepinize sağlıklı hamilelik dönemi diliyorumm

Aynen canm,ben sürmedim pek bişe,bi badem yağı sürdüm oda toplasan 5 kere..
karnımda hiç yok ama bacaklar fecii..Biraz yapı meselesi,birazda ırsi sanırım..annem 5 tane doğurmuş karnında bişe yok ama onunda bacaklar:sinifsinif:

aynen benımde annem surmemıs bısı ben ne bulsan surdum ole olmasın dıye ama onun neresı catmaıssa benımde aynı o sekılde catlaklarımın seklı

kendinizi tutup erkenden çok kıyafet almayın, ben kendimi tutup birsürü kıyafet aldım ve yaz dönemine geldiği için ekim ayında ve sonrasında ince gelmeye başladı, ağustos sonu eylül başı gibi polar ve kadife kıyafetler çıkıyor çoğunu o zaman alın...
bide tulum almayın , ben bütün tulumları en fazla 2-3 kere giydirebildim hemen küçüldüler, bide tulumda bebekler bacaklarını rahat hareket ettiremiyo...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…