belki şu an bulantılarınız var, kendinizi pek iyi hissetmiyor olabilirsiniz. ama inanın sizi çok güzel günler bekliyor. ilk tekmelerini hissetmeye başladığınız andan itibaren, tarifi imkansız hisler yaşayacaksınız. her geçen gün daha da keyifli hale gelecek hamileliğiniz. günlük tutun muhakkak. ben şu an bile dönüp okuduğumda duygulanıyorum. yıllar sonra okuduğumda, hele ki kızıma verdiğim gün kimbilir ne muazzam olacak inşallah.
ağır işlerden kaçının ama hareketsiz kalmayın sakın. yürüyün bol bol. ben doğumdan hemen önceki gün bile kilometrelerce yürüyebildim bu sayede, hiç ağırlaşmadım..
sinemaya gidin, eşinizle yapmaktan keyif aldığınız herşeyi yapın. uzunca bir süre başbaşa kalamayacaksınız çünkü..
mutlaka sağlıklı beslenin.. bu dönemde yediğiniz herşeyi bebeğinizle paylaşıyor olacaksınız... büyüyüp sosyalleştikçe katkı maddelerinden korumak zorlaşacak zaten. en azından elinizdeyken mümkün olduğunca koruyup kollayın bebeğinizi..
insanın kendini dizginlemesi zor oluyor ama, kendinizi kaptırıp gereksiz alışverişler yapmayın.. son aylarda burada yapılan paylaşımlarla daha tecrübe sahibi olarak yapın alışverişlerinizi..
canınızı herşeye sıkmayın.. karnınızdayken ne kadar huzurluysa bebeğiniz, doğduğunda da yansıyor..
ben her gün bebeyağı sürdüm karnıma ve üst bacaklarıma.. (bacakları sakın ihmal etmeyin.) genetik mi sadece bilmiyorum ama olmadı çatlağım çok şükür..
hergün duş alın, süslenin püslenin, bakın kendinize. bebeğiniz doğduğunda ilk aylarda duş almak bile zorlaşacak kimi zaman..
sevin, okşayın karnınızı, şarkı söyleyin.. kısacası tadını çıkartın hamileliğinizin.. çünkü geçmeyecekmiş gibi görünen günler geçecek, anı olarak kalacak yaşadığınız herşey..
şimdilik aklıma gelenler bunlar..sağlıklı bir hamilelik döneminin ardından bebeklerinize yine sağlıkla kavuşursunuz umarım herbiriniz.. biz buralardayız, elimizden geldiğince, dilimiz döndüğünce, tecrübelerimize istinaden sorularınızı yanıtlamaya çalışırız...a.s