2009 Ekim Anneleri'nden 2010 Ekim Anneleri'ne Tavsiyeler

çatlama konusuna katılıyorum ne sürerseniz sürün olucağı oluyo ama hafif atlatılıyo. UYKUUUUUUUUUUUUUU kesinlikle katılıyorum uyuyun uyuyun uyuyun. hatta yataktan çıkmayın. naz yapın canınız istemesede gece yarısı çıkartın herifi dışarı deli olsun bulcam diye.ayy hiç nazım olmadı ne safmışım.kimseyi takmayın kendinizi kimse için üzmeyin ben çok yaptım yaptımda noldu şimdi birilerinin bi tarafı duymuyo ama benim krata sinir küpü yiyosa istediğini istediği anda yapma morarıyo adeta sinirinde. bir emzik ipi için 6 saat bağırdığını biliyorum.

belki şu an bulantılarınız var, kendinizi pek iyi hissetmiyor olabilirsiniz. ama inanın sizi çok güzel günler bekliyor. ilk tekmelerini hissetmeye başladığınız andan itibaren, tarifi imkansız hisler yaşayacaksınız. her geçen gün daha da keyifli hale gelecek hamileliğiniz. günlük tutun muhakkak. ben şu an bile dönüp okuduğumda duygulanıyorum. yıllar sonra okuduğumda, hele ki kızıma verdiğim gün kimbilir ne muazzam olacak inşallah.
ağır işlerden kaçının ama hareketsiz kalmayın sakın. yürüyün bol bol. ben doğumdan hemen önceki gün bile kilometrelerce yürüyebildim bu sayede, hiç ağırlaşmadım..
sinemaya gidin, eşinizle yapmaktan keyif aldığınız herşeyi yapın. uzunca bir süre başbaşa kalamayacaksınız çünkü..
mutlaka sağlıklı beslenin.. bu dönemde yediğiniz herşeyi bebeğinizle paylaşıyor olacaksınız... büyüyüp sosyalleştikçe katkı maddelerinden korumak zorlaşacak zaten. en azından elinizdeyken mümkün olduğunca koruyup kollayın bebeğinizi..
insanın kendini dizginlemesi zor oluyor ama, kendinizi kaptırıp gereksiz alışverişler yapmayın.. son aylarda burada yapılan paylaşımlarla daha tecrübe sahibi olarak yapın alışverişlerinizi..
canınızı herşeye sıkmayın.. karnınızdayken ne kadar huzurluysa bebeğiniz, doğduğunda da yansıyor..
ben her gün bebeyağı sürdüm karnıma ve üst bacaklarıma.. (bacakları sakın ihmal etmeyin.) genetik mi sadece bilmiyorum ama olmadı çatlağım çok şükür..
hergün duş alın, süslenin püslenin, bakın kendinize. bebeğiniz doğduğunda ilk aylarda duş almak bile zorlaşacak kimi zaman..
sevin, okşayın karnınızı, şarkı söyleyin.. kısacası tadını çıkartın hamileliğinizin.. çünkü geçmeyecekmiş gibi görünen günler geçecek, anı olarak kalacak yaşadığınız herşey..
şimdilik aklıma gelenler bunlar..sağlıklı bir hamilelik döneminin ardından bebeklerinize yine sağlıkla kavuşursunuz umarım herbiriniz.. biz buralardayız, elimizden geldiğince, dilimiz döndüğünce, tecrübelerimize istinaden sorularınızı yanıtlamaya çalışırız...a.s

arkadaşlar bi kola dedim herkes bişi yazmış bünye meselesi bana dr um demişti ve bende ne yazıkki oldu bebeğim kolik oldu...herkezde farklı seyrediyor demekki...

ben kolayı ağzıma sürmedim neredeyse. gelin görün ki kızım kolik değil ama çoooook gazlı..
koliğin ne olduğu muamma zaten. kolik ağlamaları mı gazı arttırıyor yoksa gazlı çocuk mu kolik.. en azından benim bildiğim bu..

gazlı bebeğe kolik diyolar canım yani dr ların dediği bu...

her gazlı bebek kolik olmuyor bildiğim kadarıyla. ''kolik sancıları haftada 3 gunden fazla ve hemen hemen aynı saatlerde baslayan sebepsiz ağlamalardır'' demişti doktorumuz. ağlarken hava yuttuğu için gaz sancısı çekmeye başlıyor ayrıca. bebeğin dünyaya uyum süreciyle alakalı bence.
ama pek çok kaynakta da gazlı bebek=kolikli bebek deniyor doğrudur.. ben doktorumuzun söylediğine ikna oldum zira kızım 7/24 gazlı ama 20-30 gün arası yaşadığımız ağlamalar yok. o dönem kolik sıkıntısı çektik ve ben çok stresliydim o aralar. iyi bakamıyorum endişesine kapılmıştım. kızımın bundan etkilendiğini düşünüyorum. tabii bu benim şahsi kanaatim..

kızlar bende 2009 ekim annesiyim benide alsanıza aranıza

bol bol su için ben günde 3-4 lt su içtim hamileyken, susamasanız bile için...hem bebeğim suyu için hem de çatlaklar için. ben mustela krem kullandım.sabah akşam sürdüm 5 tüp bitirdim. hiç çatlağım yok, ama suyun etkisi çok fazla bence. annemde çok var, genetik olarakda yatkınım yani çatlamaya...

çok kilo almayın 10-12 ideal...

hafta hafta gebelik, kaan kocatepe nin sitesindeki bebeğin hafta hafta gelişimini mutlaka takip edin..

bol bol hareket edin, yüzün yürüyüş yapın...

hamileğin tadını çıkarın...

sezeryan omayın, zorunlu olmadıkça...:1no2:

kızlar mümkünse hamileliğinizde ve lohusalığınızda yanınızda sinir olduğunuz insanlar olmasın yani malum kişiler....ben en çok bundan çektim bu yüzden sütüm bile az oldu.

doğum ekim ayında olacağı için askılı yada kısa kol çıtçıtlı badi almayın, uzun kollu alın benim kısa kollular hiç giyilmedi (

yeni almış olduğunuz kıyafeti bir kere daha giydirememe ihtimaliniz çoook yüksek... çok abartıya kaçmayın... kaldıki bebeğin kilosu boyu her an değişebiliyor,sonra hiç giyilmemiş kıyafetlerden oluşan hurçlarınız olabilirkaydirigubbakcemile3

hergun duzenli yuruyus ,ceviz , balik , yuzmek , uykuuuuuuu, stres kesinlikle yok , hijyen tuvaletlere dikkat

hmm gelelim benden tavsiyelereee..kesinlklee sigara içmeyn ben yaptım plesentası kireçlendii haftada 3 kere hastanede nstlerde koşturdumm ki hala içiorumm orası ayrıı sizler yapmayınn.dengeli beslenin dengesiz beslendim ve 22 kilo aldımm.şuan veremiorum gerçi, sütüm olsun die boşta durmuorum orasıda ayrı hastanye yok makyaj malzemesiymş vs gereksz şeler koymayınn doğmdan sınra yüzünz şiş ve hepnz melek gibi oluosunzz kuzucuklara 2 takım hast çıkışı koyunn..gecelik değil pijama alınn çantanıza ben sezer olsun halde pijama daha rahattı..şimdilk bukadrr çok alşverş yapmayınn tulumlarımz yeni duruo birer kere giyildii..oda oda die afedersnz kıçımı yırttım ahanda odasnda yatmıo resmne işkence zor oluo odası yanınıza beşik alın haa oda yapcam dersenz yapın tabikii evn en gezel köşesii yapmayın demem en büyük ayrı bir zevkk..şimdilk bukadrrr ha bidee hiç yatmadım naz yapmadımm naz yapınn ne istiosanızz yapınn çünkü acısı sonradan çıkıoooo=))öptm kıslarr bol neşeli huzurlu hamilelik olur inş.stresten uzak oluuunn.deniz zamanı güneşe çıkmayın kuuzumun suyu azalmştıııbenm yaşadıklarımı ve yanlşlarımı yazdımm..çıtçıtlı bady çok lazım olcakk kısa uzun farketmes kısa kollularda bebklere uzun gbi oluo saten yeni doğduğnda..ilerde çok tabsyonunuz düşücekkk sıcak havalarda pek dolaşmayınn zaten buzdolabın içine giresinzz gelcekk ben öleydim yanıodum resmenn..

Gereksiz yere stres yapmayın, en önemli tavsiyem bu. Tadını çıkarmaya çalışın, yapmak istediğiniz herşeyi (hamilelikle, doğumla ve lohusalıkla ilgili hazırlıkları ve ritüelleri) yapın içinizde kalmasın, hem de çok eğlenirsiniz. Alışveriş konusunda kendinizi tutun, tutamıyorsanız bari büyük beden bişeyler alın kullanma ihtimaliniz artar. Ben çıtçıtlı badi (askılı ve kısa kollu)+ayaklı tulum+yün yelek üçlüsünü çok kullanıyorum. ikili takımlarla rahat edemedim hiç, sürekli çorabını patiğini çıkarıyor, beli açılıyor.

ayy biz bu kadar yazıyozda bi tane 2010 anası çıkıpta bişii demedi:1closedeyes:

bence de bol bol gezin...kış bebeği olacaklarından birden aylarca eve kapanmak insanı strese sokuyo...

özellikle 6. aydan itibaren bol ceviz,fındık,badem yiyin..beyin gelişimi için çok önemliymiş..emzirirken de yiyebilirsiniz hem süt yapar, hem de bebek anne sütünden alırmış faydasını..iyi ki ve keşkelerime gelince::

iyiki günde 4-5 porsiyon meyve yemişim..hamileyken hiç hasta olmadım,hiç ilaç kullanmadım(ağrı kesici bile)çok şükür bebeğim de henüz hasta olmadı.kaydirigubbakcemile5.inşallah bundan sonra da olmaz..

keşke göbeğimi yağlasaydım..ilk hamileliğimde göbeğim çatlamadı,bunda da çatlamaz dedim..çatır çatır çatladım:gitme:

inşallah bebeğiniz gazlı olmaz da bol bol kısır,bulgur pilavı yersiniz..çünkü çok güzel süt yapıyoyerimseniben

lohusalık döneminde hiç bişeyi kafaya takmayın..sütünüz çok etkileniyo

naçizane tavsiyelerim bitmiştir..hayırlı uğurlu olsun..aklıma gelen olursa eklerim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…