2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

ama sımdı eskısı gıbı değil.bebek kuvezde kalsa bıle sagıp ona ıcırıyorsun. sonra zaten sutun gelmeye devam edıyor

evet ya öğreniriz hem bebekte tutmayı bilmiyo ee sende tecrübesiz oluyosun normal yan. Doktor süt gelen kadar yalancı emzik vermeyin demiş onu kolay tuttuğu için memeyi tutmaz demiş 1 hafta sonra verin demiş emziği

Ben duymuştum canım, ama bizim adetlerde var mı bilmiyorum ... yanlız arkadaşımında söylediği bir şeydi , alma kompostosu falan içiyordu o da diyordu nasıl süt geliyor bir bilsen , tatlı sütü arttırıyormuş , dere otu ve maydonozda aynı şekidle .

gülay mersine son gidişimde çok beğendim aldım (daha doğrusu abimin eşinin lohusa şerbetine el koydum ) ama gebelik başlayınca ne olur ne oolmaz karışık diye içmedim hakikaten nefis bir şey. öyle bekliyor rafta

masallah bircan gobisine, cok guzel. benimde erkek oldugu icin one dogru sivri bir gobegim var cok komik duruyor naniknanik

bizlerde de yaparlar lohusa serbeti icinde tarcin leblebi felan oluyor ama benim bildigim baya bir kilo yapiyor kendisi cok tuketmemek lazim.

ama sımdı eskısı gıbı değil.bebek kuvezde kalsa bıle sagıp ona ıcırıyorsun. sonra zaten sutun gelmeye devam edıyor

EVET AMA BİZİM DURUMUM KRİTİKMİŞ HİÇ BİR ŞEY KABUL ETMİYORMUŞ BÜNYEMİZ aLLAHIN SEN KORU ÇOK ÇEKMİŞLER 1,5 AY HASTANEDE GEÇMİŞ aLLAH KİMSEYE YAŞATMASIN KIZLAR

evet canım komik duruyorkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

kızlar o serbet tarcınla yapılıo galıba.sız hastanedeyken buyukler evde yapıo sen eve bı gelıosun mıs gıbı serbet kokusu evı doldurmus anlasılıo kı yenı bebek var o evde :))

iyiyim bircancım dersteydim şu saate kadar son ders.

şimdi kaçıyorum mothercare gideceğim ayın 15i indirimi için. :) inşallah birşeyler düşürebilirim.

herkese iyi haftasonları ve sevgiler....

kızlar o serbet tarcınla yapılıo galıba.sız hastanedeyken buyukler evde yapıo sen eve bı gelıosun mıs gıbı serbet kokusu evı doldurmus anlıosun kı yenı bebek var o evde :))

bende sorayım anneme ama biz kuzenlerde falan yapmadık annem yapsın bana

yemek yedik geldik kzımla... ayyy ne çok konuşmuşsunuz hepsini okuyayaım dedim.. yetişemedimmm yaaaaa

netten bunu buldum ama ne kadar doğru bilmiyorum bilenler baksın kızlar

LOHUSA ŞERBETı

Yarım kilo lohusa şekeri (kırmızı şeker, aktarlarda bulabilirsiniz) yaklaşık 2 kilo kadar su ile tencereye konur. 2 kilo kadar da toz şeker ilave edilir. Biz biraz tatlı yapıp sulandırarak ikram etmeyi düşündüğümüz için şekeri 2 kilo kullandık, daha az tatlı isterseniz, miktarı azaltabilirsiniz. Şeker, kırmızı şeker ve su kaynarken içine biraz da karanfil ve çubuk tarçın atılır. Bir iki taşım daha kaynatıldıktan sonra arzuya göre sıcak veya soğuk olarak servis edilir. Servis sırasında bardaklara kavrulmuş dolmalık fıstık ilave edebilirsiniz.

kaynarın (lohusa şerbetinin) tarifi:

Malzemeler aşağıda hepsinden biraz tencereye koyun ve 15-20 dakika kaynatın. ıçerken üzerine bolca dövülmüş ceviz....

Muskat
Tarçın (çubuk tarçın olacak)
Yenibahar
Karabiber
Karanfil
Zencefil
Zerdeçal
Havlıcan
Lohusa şekeri
ve ağız tadınıza göre şeker

kızlar çok güzel birşey oluyor ve deli gib süt yapıyo.

kızlar selam,

geçmişi okuyamadım. birden zeytingözlünün mesajlarına baktım. birazdan da çıkacağım.

zeytingözlüm çok geçmiş olsun. haberler iyi görünüyor :)

Çok teşekkür ederim tatlım :) umarım bir daha ne benim ne de başka birinin morali bozulur , gerçketne çok zormuş .

Sen hiç öyle düşünme , sen kendini sağlıkla doğuracağına ve cuk cuk emeceğine inandır öyle olacak hayırlısıyla :ecrin_bebek:

bende eylül annesiyim hemde en gencinizim minik anneyim ben :)

Hoşgeldin canım aramıza, kaç haftalık bebişin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…