2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

buda başka bir siteden

Standart Cevap: LOHUSA ŞERBETı - LOHUSA ŞERBETı Tarifi

LOHUSA ŞERBETı - LOHUSA ŞERBETı Tarifi

Malzemeler :

½ Kg Lohusa Şekeri
5 su bardağı Toz Şeker
15 adet Karanfil
3-4 Kabuk Tarçın
15-20 bardak Su

Hazırlanışı :

Büyük bir tencereye su, şeker (isteğe göre ayarlanır) ve lohusa şekeri konulur. Yarım saat kaynatılır.

Kabuk tarçınlar ve Karanfiller bir tülbent içinde tencereye atılır. Kaynatmaya devam edilir.

Hepsi süzülerek sıcak ya da soğuk ikram edilir.

Lohusa şerbeti, doğum sonrası ziyarete gelen kişilere ikram edilmesi adettendir. Lohusa şekeri ıstanbul'da Mısır Çarşısında ve diğer yerlerde şekercilerde satılır. Yanında peksimet ya da galeta gibi şekersiz şeyler ikram edilir.

sağol tatlım ya inşallah bebeğim emsin annesini doysun:ecrin_bebek::ecrin_bebek::ecrin_bebek:

Kızım bu bomba gibi bir şey adamı düz duvarda tırmandırır delikafaduldendelikafaduldendelikafaduldendelikafaduldenSüt yapmak ne kelime delikafaduldendelikafaduldendelikafadulden

canım benim dediğim bu değil.... farklı...ankarada da hiç yapılmaz, bilmeyiz yani... ama mersinde inanılmaz yapılıyo bebeği olan kadınlarda. hergün kaynatılıyo...

bır de bızde sey vardır:aktarlarda satılır adı tarcın dıe satılır.onu caybardagına bır cay kasıgı koyup ustune sıcak su koyarsınız.cay gıbı mıllete ıkram edersınız ve o sadece lohusa zıyaretlerınde ıcılır.hafıf yakar agzı bole ama cok gusel olur

evet çok severim biraz boğazı acı yapar ama tadı ve kokusuna bayılırım annanem her çarşıya gidişimizde ondna ısmalar alırız

cingene00 sagol canim
kizlar ben doktora gidiyorum oglusumu gorucem bugun bana en buyuk sevinci yasatan ve en iyi olan sey bu hadi sonra gorusuruzzzzzzzzzzzzzzz optum hepiniziiiiiii:1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…