Çok teşekkür ederim tatlım :) umarım bir daha ne benim ne de başka birinin morali bozulur , gerçketne çok zormuş .
Sen hiç öyle düşünme , sen kendini sağlıkla doğuracağına ve cuk cuk emeceğine inandır öyle olacak hayırlısıyla :ecrin_bebek:
Hoşgeldin canım aramıza, kaç haftalık bebişin
yemek yedik geldik kzımla... ayyy ne çok konuşmuşsunuz hepsini okuyayaım dedim.. yetişemedimmm yaaaaa
kaynarın (lohusa şerbetinin) tarifi:
Malzemeler aşağıda hepsinden biraz tencereye koyun ve 15-20 dakika kaynatın. İçerken üzerine bolca dövülmüş ceviz....
Muskat
Tarçın (çubuk tarçın olacak)
Yenibahar
Karabiber
Karanfil
Zencefil
Zerdeçal
Havlıcan
Lohusa şekeri
ve ağız tadınıza göre şeker
kızlar çok güzel birşey oluyor ve deli gib süt yapıyo.
bircan ve demet maşallah göbüşlere...
netten bunu buldum ama ne kadar doğru bilmiyorum bilenler baksın kızlar
LOHUSA ŞERBETİ
Yarım kilo lohusa şekeri (kırmızı şeker, aktarlarda bulabilirsiniz) yaklaşık 2 kilo kadar su ile tencereye konur. 2 kilo kadar da toz şeker ilave edilir. Biz biraz tatlı yapıp sulandırarak ikram etmeyi düşündüğümüz için şekeri 2 kilo kullandık, daha az tatlı isterseniz, miktarı azaltabilirsiniz. Şeker, kırmızı şeker ve su kaynarken içine biraz da karanfil ve çubuk tarçın atılır. Bir iki taşım daha kaynatıldıktan sonra arzuya göre sıcak veya soğuk olarak servis edilir. Servis sırasında bardaklara kavrulmuş dolmalık fıstık ilave edebilirsiniz.
canım benim dediğim bu değil.... farklı...ankarada da hiç yapılmaz, bilmeyiz yani... ama mersinde inanılmaz yapılıyo bebeği olan kadınlarda. hergün kaynatılıyo...
bır de bızde sey vardır:aktarlarda satılır adı tarcın dıe satılır.onu caybardagına bır cay kasıgı koyup ustune sıcak su koyarsınız.cay gıbı mıllete ıkram edersınız ve o sadece lohusa zıyaretlerınde ıcılır.hafıf yakar agzı bole ama cok gusel olur
sağol tatlışım maşallah bebeklere asıl
cingene00 sagol canim
kizlar ben doktora gidiyorum oglusumu gorucem bugun bana en buyuk sevinci yasatan ve en iyi olan sey bu hadi sonra gorusuruzzzzzzzzzzzzzzz optum hepiniziiiiiii:1hug:
cingene00 sagol canim
kizlar ben doktora gidiyorum oglusumu gorucem bugun bana en buyuk sevinci yasatan ve en iyi olan sey bu hadi sonra gorusuruzzzzzzzzzzzzzzz optum hepiniziiiiiii:1hug:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?