2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

ben henuz 5 dıyorum canım. bugun unutmöazsam dr a sorcam. 22 aralık sat ım ona gore her ayın 22 sınde n1 ay atlatıcam artık:)

sor bakalım.o zaman ben de 26sında 6yı bıtırıcem demektr satta ay atlıosak.ama sacma olmuo mu o zaman 9 ay bıtmeden dogum yapmıs sayılıoz

Bircancım maşallah çok güzel göbüşün... Benimki de aynı top gibi normalde kızların öyle olmaz derler ama demek ki vücut yapısı ile ilgili..Bebeğinizde çok tatlı maşallah , gelsin artık eylülde bizde bebeklerimizi kucaklarımıza alabilelim yaa.
Göğüs sorunu bende de var canım zaten çok küçüktü göğüslerim hamilelik dolayısıyla büyüdüler ama hala uçları yok. Hatta bu konudaki endişlerimi bir sonraki gidişimde sağlık ocağındaki hemşireye anlatayımda belki şimdiden önerisi olur diye düşünmüştüm..Bende çok istiyorum bebişim cak cuk emsin...
Gözdecim hoşgeldin aramıza... Bebeğini tebrik eder, sağlıklı bir hamilelik geçirmeni dilerim. Ayrıca İzmirli olduğun içinde çok memnun oldum. Hangi doktora gidiyorsun?
Çingenecim valla bende hiç içmedim o şerbetten hatta annemler biliyorlar mı ve yapacaklar mı onu bile bilmiyorum. Bu arada facedeki grup teklifini konfirme ettim bilgin olsun aynı zamanda arkadaşlık teklifide yolladım...
Demetcim sende iyi haberlerle dön inşallah. Umarım bebişimiz çok iyidir.. a.s.

sağol canım büyüyor paşam.
ya gögüsler büyüsün uçları çıksın bebişlerimizin karnı doysun

ben de öyle düşünüyorum canım, hem istediğim boyda diktirmiş de olurum...

beşik kenarları için ayrı satılan setler var canım ya da gülayın dediği gibi diktirebilirsin de...
hiç olmadı, annem, yengem, kuzenim süper dikiş biliyorlar, dikiverirler kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

hangi mağaza peki tepenautilustaki.

canım ben uyku seti almıcam... yatak kenarları var ya ben uyku setleri içinden çıkanlarını beğenmiyorum. arkadaşım çıkrıkçılar yokuşunda diktirmiş, içine bolca da elyaf doldurmuşlar, o kadar dolgun ve tontiş bişi olmuş ki fırfırlı bayıldım valla, kumaşını da kendi seçmiş, iki farlı diktirmiş 30 tl vermiş. yani tek yatak için tüm yatak başlarına 15 tl vermiş.

moda çarşısının alt katında bir yer var ordanda çarşafını diktircem, kumaşı ondan çarşaf ve yastık 12 tl , yorgan almıcam şimdilik battaniyeye geçircem kılıfı, ona uygun bir de kılıf diktirecem....çıkrıkçılara soracam belki daha uyguna diktiririm. bu arada ben evlenirken hiç hazır çarşaf almadım , hepsini çıkrıkçılar yokuşundaki toptancılarda diktirdim. bir görsen taçın, sararın bütün nevresim markalarının kumaşları var, seç beğen diktir. üçte biri fiyat ödedim. ve o kadar memnunum ki valla.
arkadaşım uyku setinden çıkan yastıkları zaten başta kullanamıyo bebekler, sakın alma dedi bana. kaz tüyü yada uygun bişey alıp kendim doldurcam onu da... hem yatağına göre yaparım boyunu...

sor bakalım.o zaman ben de 26sında 6yı bıtırıcem demektr satta ay atlıosak.ama sacma olmuo mu o zaman 9 ay bıtmeden dogum yapmıs sayılıoz

26 mayısda 7. ayın
26hazıran 8. ayın
26temmuz 9. ayın
26 agustos 9. ayın bıtıyor.ç neden sacmakı. 9. ay bıtecek 7 gun sonra bebek gelecek:)

dilek valla benim de minicik göğüsler oldu kocaman, eşim hala şokta :roflol: :roflol:
gel gelelim bi milim kadar ucu çıktı daha da yok -tatlicadiarzu- -tatlicadiarzu-
korkuyorum emzirememekten yaa..

bu arada BİRCAN cım maşallahh göbişine ne güzel görünüyor öyle :))
DEMET sende güzel haberlerle gel inşallahh

kızlar memenın buyukluguyle sutun yada cocugn emmesının hıcbı alakası yok.sız yeter kı sut yapıcı seyler yeyın son ay ve dogumdan sonra.sutunuz bol olur ucu buyuk de olsa kucuk de emzırırsınız merak etmeyın

Gülay sağol valla :)) Çıkrıkçılar yokuşunu ben çok severim , annem geldiği zaman gideriz onunla o dikiş diker , e kayınvalidem de diker ben en iyisi onlara diktireyim gerçi , bebek odasını da almadık daha o yüzden vaktim var daha ...

inşallah öyle olur elacım...
bi çok tecrübelinin söylediği ortak şey de şu: doğum ne ki emzirmenin yanında...

evet benimde aklıma geliyo.. bende bir tane uyku seti aldım ama yeter mi acaba??

yeter canım merak etme bende 1 tane alıcam

Bende tek uyku seti aldım ama yetmez diye düşünüyorum sonuçta kirlenince ne yapıcaz.
Onun yanında bir yorgan ve bir nevresim takımı da almayı planlıyorum ben.. Biraz daha büyünce bir nevresim takımı daha alırım.

bız 7.aya gırdık mı gırcez mı?????
Canım ben bu ayın 26.sında 6'yı bitirip 7'ye gireceğim yani meryemin hesabı doğru.

sağol canım büyüyor paşam.
ya gögüsler büyüsün uçları çıksın bebişlerimizin karnı doysun

Aminnn. İnşallah tatlım yaaa...

dilek valla benim de minicik göğüsler oldu kocaman, eşim hala şokta :roflol: :roflol:
gel gelelim bi milim kadar ucu çıktı daha da yok -tatlicadiarzu- -tatlicadiarzu-
korkuyorum emzirememekten yaa..

Aynen canım benimki de şokta.. Ama yazık sadece görmekle yetiniyor bir işe yaramıyor ki

canım sen ve DİLEK 6 yı bitirdiniz 7. ayın içindesiniz.
sanıyorum :)))
Yok emsalcim ben satıma göre (ki satımı ben ultrason hesabına göre yaptım yani tam emin olmadığım için) 26 mayısta 6'yı doldurucam

...
Aynen canım benimki de şokta.. Ama yazık sadece görmekle yetiniyor bir işe yaramıyor ki
....

aynen valla :roflol:
bi de diyor ki, "tam kıvamına geldin onda da dokundurmuyorsun ki" :roflol: :roflol: :roflol:
napiim acıyooo

Anne sütünü artırmanın doğal yolları nelerdir?
Anne sütü, beyindeki hipofiz bezinde üretilen Prolaktin hormonu tarafından salgılanır. Bu hormon süt bezlerindeki salgıyı artırarak etki gösterir. Prolaktin hormonunun düzenli olarak salgılanabilmesi için kişinin rahat, stressiz bir ortamda olması, anne ile bebek arasında yakın ilişki kurulması gereklidir. Bebeğin sesi, kokusu ve dokunuşlar anneyi rahatlatır, bebekle arasındaki bağı güçlendirerek süt salgısını arttırır.
Emziren bir annenin aynı zamanda beslenmesine dikkat etmesi gereklidir. Annelerin günde 2-3 litre sıvı alması, her gün protein içeriği yüksek gıdalar (et, balık, tavuk) tüketilmesi, bol meyve yenmesi ve meyve suları içilmesi gereklidir. Sebze çorbaları, domates suyu, ve zeytinyağlı yiyecekler beslenme uzmanları tarafından özellikle önerilmektedir. Günlük kalsiyum ihtiyacı gerek 2-3 bardak süt gerekse peynir veya yoğurt tüketilerek karşılanabilir. Bu konuda gerekirse bir diyet uzmanına danışılabilir.
Günde 2 fincan ısırgan çayı ile 4-5 fincan rezene çayı sütün kalitesin ve miktarını artırır. Özellikle vejeteryan annelerin soya fasulyesi ve soya sütlerinden zengin bir diyet ile beslenmesi kendilerine bu yönde büyük avantaj sağlamaktadır.
Anne sütünün salgılanmasının azaldığı dönemlerde ya da bebeğinizin sütünüzü tam olarak boşaltamadığı dönemlerde süt pompaları kullanmak gereklidir. Bebeğiniz emdikten sonra kalan sütü pompalar vasıtası ile sağmanız süt bezlerinin tamamen boşaltılmasını sağlayacaktır. Bu bezler ne kadar iyi boşaltılırsa o kadar fazla salgı yaparlar. Ayrıca göğsünüze yapacağınız masaj da süt bezlerini uyaracaktır. Bu yöntemlerin uygulanması ile annelerin çoğunun süt salgısı tatmin edici ölçüde artacaktır!
Ada çayı ve maydonoz anne sütünü azaltır mı? Anne sütünü azaltan diğer faktörler nelerdir?
Yapılan çalışmalar ada çayını çok sık tüketen annelerin anne sütü üretiminin azaldığını göstermektedir. Ayrıca emziren annelerin aşırı tüketimden kaçınması gereken diğer baharat ve bitkiler aşağıda sayılmıştır:
Anne sütünü azaltan baharat ve bitkiler:
  • > Ada çayı
  • > Nane / Mentol
  • > Kekik
  • > Maydonoz
  • > Kara ceviz
  • > Civanperçemi
  • > Kuzu kulağı
Emziren annelerin acı baharatlardan, sigara, kahve, çay ve alkolden uzak durması gerekmektedir. Bu tür maddeler anne sütü yoluyla bebeğinize geçebileceği gibi süt üretimini de olumsuz yönde etkileyecektir.
Mutlu ve sağlıklı günler…
Dr. Umut Altunç

hanımlar yanılmışım maydonoz süt yapar diye duymuştum tam tersiymiş

ben sıze guvenıorum.o zaman dıorum kı 26sında 6.ayı bıtırıcem.bundan sonra bole hesaplıyım.gec olsun erken olmasın:)

ben haftalara göre hesaplıyorum demek ki yanlış yapıyorum :))
yada zaman geçsin isitiyorum bir an önce ondan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…