2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Canım bebeğin baskı yapıyordur yaramaz Almina
öle dir değil mi

valla şu kasılma işini çözemedim ondan endişe ediyorum böyle ilginç bişiy olunca afitet olsun canım sana gel gene

kızlar bişiy soracam sabahtan beri vajinama doğru bir itme gibi bişiy hissediyorum sizde de var mı oldu mu hiç endişelendim biraz
oluyor canım oluyor.arada ani hareketlerle.ayağı çıkıcak heralde diyorum bazen:)
tamam dedi beyfendi ama bakalım dolduruşa gelmezse eğer öyle yapcaz gibi

gelmesin hep iyi ol sakın asabileşme emi.

evrım bana bu dogumu anlatmıstı çok şaşırdım bende kızlar..
ayfercım benım ablamın suyu geldı saatlerce sancı cektı acılma bıraz oldu ama yıne sezeryan oldu

Dün akşamüstü benimde canım sıkıldı azıcık kızlar daha doğrusu eşimi üzgün görmek canımı sıktı. Eşimin iki tane abisi var aralarında da biriyle 15 diğeri ile 10 yaş var. Büyük abisi asker olduğu için ortaokuldan sonra ayrılmış evden çok fazla paylaşımları olmamış tabi birde yaş farkından kaynaklı. Ama diğer abisini aşırı derecede çok sever sonuçta onun elinde büyümüş. Son zamanlarda hani eşimin ailesinden kaynaklı bir olay vardı ,eşimin abisi zamanında eşimin ailesinin tüm malvarlığını bitirmiş ve şu an kendi durumları da pek içaçıcı değil çalışmıyor zaten. Ama lüks yaşamaya çok düşkündür kendileri ve eşi , öyle alışmışlar ama artık bunun için eşimin ailesinin durumu iyi değil neyse eşimin ailesi tarlacılık yapıyor bu sene kavun diktiler ve piyasada iyi değil bunlar paniklemişler ve kayınbabam onu çağırmış gel satıver falan diye. Neyse o zaten hazır asker, sonuçta çıkarı var... Geldi 2 haftadır burda kavun satıyor. Neyse kayınvalidem geldiğinde bir sürü laf söylemiş sen burda istenmiyorsun falan diye. Tabi istemeyen benim eşim. Neyse hergün konuşan iki kardeş 2 haftadır konuşmuyor. Eşimde bu duruma çok üzülüyor aslında çok iyidir abisi özünde ama bu konularda fazlasıyla fırsat düşkünüdür. Aslında sanırım birazda benden çekiniyor , çünkü ben artık asla hiçbirşey eskisi gibi olmaz ben artık onlara eskisi gibi davranamam dedim... O var diye kayınvalideme bile gitmiyoruz çünkü ben gitmek istemiyordum... Neyse dün akşam canı çok sıkkındı anlatsana dedim çok üzülüyor bu duruma , sence ne yapayım diyor yattı omzuma ağladı bende kıyamadım ara konuş o zaman dedim, eğer istersen bende eskisi gibi davranırım senin için dedim. Yine kıyamadım ona...Sizce iyi yapmış mıyım?

dilek elbetteki iyiş yapmışsın senın en degerlı varlıgın eşin. onun mutlu olması için her türlü fedakarlıgı yapmak lazım. ona destek olman onunda moralını duzeltmıstır

Yapmışsın canım eşin baya üzülmüş eşinden kıymetlimi içten olmasa da eşin için biraz katlancaksın senden benim gibi

evrım bana bu dogumu anlatmıstı çok şaşırdım bende kızlar..
ayfercım benım ablamın suyu geldı saatlerce sancı cektı acılma bıraz oldu ama yıne sezeryan oldu
ay canım yaa bilgi için çok sağolasın.

en doğrusunu yapmışsın.onlar bizim hayat arkadaşmız.böyle bir durumda en doğru hareket seninki olurdu.

oluyor canım oluyor.arada ani hareketlerle.ayağı çıkıcak heralde diyorum bazen:)

gelmesin hep iyi ol sakın asabileşme emi.
değil mi büyüdükce hareketleri de değişiyor sanırım hayırlısıyla bir atlatsak senin de az kaldı be Ayfer'im şaka maka

iyi yapmışsın canım o onun abisi kan bağı var maalesef böyle bende ablamlara arada kızıyorum ama işte ablam öz kardeşim atsan atılmaz o yüzden ılımlı yaklaşman çok güzel benimde eşimin kardeşi düğünde bile beni tebrik etmedi ama ben hiç bişiy demedim her seferinde de gelsin kalsın derim bir kardeşi var eşimin ne ana ne baba araları iyi olsun istiyorum ama maaelsef görümcem bir türlü bunu aşamadı şimdide yurt dışında zaten

dilek elbetteki iyiş yapmışsın senın en degerlı varlıgın eşin. onun mutlu olması için her türlü fedakarlıgı yapmak lazım. ona destek olman onunda moralını duzeltmıstır

Doğru söylüyorsun canım her ne kadar kızsamda ailesine yine kıyamadım işte... Evet akşam daha iyiydi arayıp konuşmadı ama en azından artık benden çekinmesine bana nasıl hesap vereceğini düşünmesine gerek kalmadı.

ayfer ayrıca gecen gıttıgımız egıtımdede şöyle bişey soylendi. anne 12 saat sancı cektı acılması falan var ama bebeğin kafası buyuk cıkmıyorsa yada sıkıstıysa sezeryana alınıyor. yanı doğumunun başlamış olması sezeryana engel olmuyor.

Yapmışsın canım eşin baya üzülmüş eşinden kıymetlimi içten olmasa da eşin için biraz katlancaksın senden benim gibi

ay canım yaa bilgi için çok sağolasın.
en doğrusunu yapmışsın.onlar bizim hayat arkadaşmız.böyle bir durumda en doğru hareket seninki olurdu.

İçim rahatladı biraz kızlar sağolun... Zaten eşimin abisinin bana karşı bugüne kadar en küçük saygısızlığı olmamıştır hep candan bir şekilde abim diye sarılır bende seviyorum aslında onu özünde çok iyi biridir ama birde ahh bu huyu olmasa klava: Neyse eşim iyi olsunda o iyi olursa bende ii olurum tabiii bebişimizde.

hayırlı cumalar kızlar.

dilekakal canım sen kendini üzecek ve stres yaşayacağın bir ortama girmeyeceksen görüşsün sende ona göre davran ama şurda az bir zaman kalmışken eğer sıkıntı kaynağı olacaksa uzak dur bence.senin en özel zamanların şimdi

kızlarcım eğer bebek doğum kanalına girdiyse onu çıkaramıyorlar ordan o nedenle sezeran olacaksa bebek doğum kanalına girmeden olması gerekiyor.ben hastanedeyken mesela katımıza bir bayan geldi cumartesi günü o hafta içi çarşamba için sezeryan günü vermiş doktoru ama 4 gün önce sancılanıp açılması olunca bebekte doğum kanalına girince bayan normal doğum yaptı.bana sorarsanız keşke imkan olsa normal doğum olsa zaten.en sağlıklısı bu hem bebek için hem anne için.bebek doğum kanalından geçerken akciğerlerindeki sıvı boşalıyor ve kalplerindeki açıklık rahatça kapanıyor.büyük bir rahatlık bebek için.annede hem karnının daha çabuk toparlanması hemde sütün daha kolay gelmesi için normal doğumu tercih etmeli.tabi özel durumlar ayrı mecburen sezeryan olmak zorunda isek yapılabilecek birşey yok tabi.

bebeklerimizi ziyarete gittiğimizde yoğun bakıma 36 haftalık bir bebek getirmişler mesela.solunum güçlüğü vardı sezeryandan kaynaklı imiş normal doğum olsa rahat olacakmış bebek doktorun söylediğine göre mesela.yine karar sizlerin tabi

sorma canım ya bana daha çok var gibi geliyor ama 1 ay falan aslında.hayırlısı hepimiz için.
en iyisi o olmuş zaten.senden çekinmek zorunda olmayışı büyük yük atmıştır ondan ve de bu baskı olmadığı için daha rahat hissedecek kendini.

ay tamam öyleyse bi korktumdu ki .çok sağol aydınlattın be yavrum yaa.

canım benım ablam tam 13 saat sancı cektı. bebek dpgum kanalıundaydı. kakasını yapınca hemen sezeryana alındı..

ay canım yaaa Allah bebişlerine ve tüm bebişlere sağlık versin inşallah.hem sevindik hem üzüldük hepimiz.hep seni sorduk hatta.iyi olmalarına sevindim bebeişlerin.dahada iyi olacaklar inşallah hayırlısı ile.
bu arada bilgi için çok sağol.eğer öyle olursa ben erkene alacağım sezeryan tarihini.eşim bekletmek istiyor çünkü.e peki meryemin dediği nasıl oluyor ay en iyisi doktora sormalı ama izinde.27 sinde gidicem sorayım.normal doğumdan nasıl korkuyom anlatamam.

Yok canım yaaa beni stres edecek bir durum yok çok şükür sağolasın tatlım. Sen nasılsın canım prens ve prensesin nasıl umarım hergeçen gün daha iyi gidiyorlardır...Tüm dualarımız sizinle canım..

Tabiki tatlım yazdıkların çok doğru ama mesela bana bebeğin kafası büyük dedi iri bir bebek dedi kiloluda olursa zorlanmaktansa sezeryan olucam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…