2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

yemegımı yedım geldım.ben de allah ızın verırse 19 nısanda ızmırdeyım.yasasııııııın.havasını suyunu ınsanını herseyını ozledım canım memleketım
afiyet şeker olsuun,bebişine yarasııın.
süpersin,paylaşımın için çok sağol.

kızım sen çılgınsın yaa.hemen kocama gönderiyim bu yazıyı.o izmir aşığı çünkü.yıllarca orada yaşadığı için.anneside abiside karşıyakada.hatta bizim düğünde girnede le kule'de olmuştuuu.bende ilk duydumdu bu kelimeleri alıştım soonnaaa.

izmirin kızları bir elinde cımbızları dişidir,anadır,efedir,delidir tatlı huysuzları...:roflol:
bende o kızlardan biri olarak yani izmirli olarak izmirde yaşadığım için çok mutluyum:lepi:

kızlar merhaba;
henüz iki saat önce keşfettim burayı bayıldım walla...
13+2 günlüğüm bende.
umarım güzel paylaşımlar yaparız.
aranıza hoşbuldum yanekaydirigubbakcemile3

vay vay vay anam vaay eski nargilecilerdeen.güsel foto yaa.çok otantik kııs.

selam hanımlar
yaw bakıyorumda herkesler biryerlere gitmeye hazırlanıyor ohh ohhh
kazasız belasız yoluculuk yapmak nasip olsun
ben istanbuldayım anacım, korkarım 5, ve 6, aylardan sonra sokağa gezmelere bile çıkamayacağım
kalçam şimdiden beni çok zorluyor
biraz yol yürüyünce, 1-2 mağazaya baktıktan sonra, sinyal vermeye başlıyor, yeter git uzan diye
Allahım hayırlısıyla 9 ayı tamamlamayı nasip etsin

kızlar merhaba;
henüz iki saat önce keşfettim burayı bayıldım walla...
13+2 günlüğüm bende.
umarım güzel paylaşımlar yaparız.
aranıza hoşbuldum yanekaydirigubbakcemile3

hoşgeldin canım aramızaa.hayırlısıyla bebeğini alırsın sağlıkla kucağına inşallah.

ya bu arada kızlar güne gidicem valla bırakamıyom yaa.hadi gidiyim zile bastılar.öpüyomss.

Türkiye’den sıkıldığım zaman İzmir’e giderim ben.
YILMAZ ÖZDİL Hürriyette okumuştum bunu

benim eşimde izmir aşığı. ben evlenmeden önce hiç gitmemiştim. beraber gittik eşimle bayıldım. resmen sesden arınmış bir yer. karsıyakada yuruyoruz kalabalık ama sessız ç.ok sasırmıstım

Aaaa kızlar durun ya çatlatacaksınız beni buralarda , ben deniz aşığı bir insanım ama Ankara da deniz yok , kiminiz Antalya , kiminiz ızmir oh valla , ıstanbulluları saymıyorum , trafik demeyin sakın Artık Ankara trafiği ıstanbulu aratmıyor of ya offfffffffffffffffff....deniz aşeriyorum yardımmmmmmm....

Gerçi Melih Gökçek bu seçimlerden sonra getirecekmiş :))

Son düzenleme:
gulcaaaaaaan ne len o foto ole adamın canını cektıtrıon.şöööle kavunlusundan olsaydı da ıçseydık karsılıklı.ohhh.
ayfeer delıyım ben delı.goster cıcım kocana. senın ıcın yazdım de.gün mü?gune mı gıdıon pıs kadın.bız evde pıneklıyelım en gunde ıkramları gotuuuuurcokacimcoook

İstanbul artık biraz daha iyi yaa. metrobüs sanki biraz rahatlattı:) ama insan yığını bır memleket. çok kalabalık yaa içiçe insanlar.

yaaa kizlaar tatil demeyin ben allahin almanyasinda napiim peki?
hava 1 hafta sicak 3 hafta soguk(((
aglamak istiyoruuuummm;((
imdaaaatttt!!!

hepinize kocaman bi hoş buldum diyorum kıslar.............
izmir fanatiklerinede teessüf ediyor zeytin gözlüye katılıyorum yani.
ankarada buz gibi hava...
yası o kadar ösledikki bis burda.
benneyaptımki
ve kıslar iyi dilekler karşılıklı hepimiz sağlıkla kucaklarımıza bebişlerimizi alırıs inşallah.
BİR AVASDA BİR AVASDA:ecrin_bebek:

hamileler dıkkat!
Özelikle hamilelikte görülen rahatsızlıklardan biri Karpal Tünel Sendromu’dur. El ve kolda uyuşma ile ortaya çıkan hastalık ilaç veya cerrahi yöntemlerle tedavi edilebiliyor. Op. Dr. Serdar Armağan Karpal Tünel Sendromu ile ilgili en çok merak edilen soruları yanıtlıyor.

Tuzak Nöropati vücudumuzun çeşitli yerlerinde görülen, yakınındaki anatomik yapıların sıkıştırması sonucu buradan geçen sinirin yaralanmasıdır. Karpal Tünel Sendromu (KTS) üst kolda en sık görülen tuzak nöropatidir. Median sinir avuç içi tarafında tam bilek kıvrımında bulunan karpal tünel denilen kanal içinden geçer ve baş, işaret ve orta parmağım avuç içine bakan yüzeyine dağılır. Çeşitli nedenlerle burada meydana gelen sıkışma sonucu KTS dediğimiz hastalık meydana gelir.

Karpal Tünel Sendromu’na tetikleyen nedenler nelerdir?

- El bileğinin tekrarlayan hareketi,
- Bilek üzerine direkt baskı,
- Uzun süreli vibrasyon yapan el aletlerinin kullanılması,
- Yanlış pozisyonda bilgisayar kullanımı,
- Hamileliğin ilerleyen devreleri,
- Romatoit artrit, şeker, hipotiroidi (tiroit bezinin az çalışması)gibi sistemik hastalıklar,
- Müzisyenlik, teknisyenlik veya bahçe işleriyle uğraşma.

Karpal Tünel Sendromu hangi şikâyetlerle ortaya çıkar:

- Geceleri uyuşuk el ile uyanma. En çok baş, orta ve işaret parmağında uyuşukluk ve daha sonra bu parmaklarda oluşan ve bazen kola yayılan ağrı başlangıç şikayetidir.

- Hastalık tedavi edilmezse özellikle el sıkmada zorlanma, eldeki eşyayı düşürmeler başlar

- Daha ileri evrelerde tedavi edilmez ise başparmağın el bileğine yakın avuç içi tarafındaki kasta erimeler başlar.

Karpal Tünel Sendromu nasıl teşhis edilir?

Hastanın anlatmış olduğu şikayetler ile tanı konur. KTS hastalığın kesin teşhisi iyi bir nörolojik muayene ile başlar daha sonra boyun fıtığını ayırmak için MRI istenir. Ve hastaya EMG (sinir iletim testi) tetkiki yaptırılır. Ayrıca sistemik hastalığı ayırmak için gerekli kan tetkikleri istenir (kan şekeri, tiroit hormon seviyeleri, kan sayımı). Bu verileri değerlendiren doktor tanıyı kesinleştirdikten sonra hastalığın tedavisini planlar.

Karpal Tünel Sendromu’nda tedavi nasıl uygulanır?

Hastanın şikayetleri az ve yeni başlamış ise öncelikle hastalığı tetikleyen şeker gibi sistemik hastalıklar varsa bunlar tedavi edilmeli bunun için dâhiliye uzmanından yardım alınmalıdır.

Şikâyetleri devam eden hastaya el bileğini nötral pozisyonda (doğal pozisyonda) tutan atel takılır. Ağrı kesici ve bu bölgedeki ödemi azaltacak ilaçlar verilir. Bilek bölgesine steroid enjeksiyonları denenebilir.

El bileğine yük veren ve median sinirin sıkışmasına sebep olan hareketler yasaklanır. Hastalarımızın % 50’si bu tedaviden sonuç alınır ama dikkat edilmezse şikayetler tekrarlayabilir.

Yukarda saydığımız önlemler ve tedaviden sonuç alamayan hastalarımıza lokal veya genel anestezi altında cerrahi tedavi uygulanır. 3 - 4 cm’lik bir kesi ile mikroskop altında sıkışan sinir üzerindeki bant açılır. Sinir bu girişimle rahatlatılarak hastamızı bezdiren şikâyetlerden kurtulması sağlanır. Aynı gün taburcu edilir. O gece hastamız rahat bir şekilde uyur.

dimi canım hamış olmasaydık içerdık karşılıklı ne guzel
ama izmire gelınce mutlaka buluşma düzenleyelım izmirliler göbek tokuşturalım hehe:içelim:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…