2009 Eylül Anneleri

Çok teşekkür canım ya artık ateşi 2 saatttir falan çok şükür iyi. Korkma her bebekte ateş yapacak diye birşey yok ama tedbşrli olmakta lazım. bize sağlık ocağında aşı yapan hemşire ateş yapmaz korkmayın şuruba gerek yok dedi ama biz ısrarla istedik evde paranox tablette vardı ama yinede biz iki pimpirik karı koca hep tedbirliydik...Korkma birşey olmaz tatlım inş paşamıza.. mis gibi olmuştur sıhhatler olsun. Bu arada biz gece ateşi hep sınırlarda olduğu için tulumunun önünü yarıya kadar açtık ve battaniyede örtmeden yatırdık... bu şekilde hasta olmazsa kızım tekrar hasta olmaz herhalde:)

dilekcim geçmiş olsun tatlım, atlattınız bittiiii, sıra biz de

baharcım canım benim görümcem de o şekilde çalışıyo canım, şimdi 6 aylık olan da baştan beri hep öyle. hatta 13 günlükken o işe başladı, kendi şirketleri, bir oda yaptılar, onla birlikte maşallah işleri yürütüyo.....

sen de üstesinden gelirsin tatlım, hem oğluşundan da ayrılmamış olursun, kuzun tün gün senle olur, biraz daha büyüsün daha rahat edersin, çünkü o zaman izlemeyi de seviyorlar....

biz ne yapalım, ben aralıkta iş başı yapacam... offf şimdiden afaganlar basıyo....

bu arada gulaycim sana tesekkur etmeyi atlamisim yaw
saol canim benim yine her zaman oldugu gibi acayip ayrintili cevap vermissin
bugun resmini koydugun pompadan alicaz insallah bunu kullanabilirim

ebrucum bugün damlatmadan deneyim dedim canım biraz dik gibi tutup rüzgarı burun deliğinin hemen başlangıcından fışkırttım serum fizyolojiği, hemen tıksırmaya başladı, bi kısmı öyle çıktı, sonra da pompayla hemen içime çektim, hepsi çekti... serum fizyolojiğin bi kısmını yuttu ama nasıl olsa zararlı değil... resmen uykularını bölüyö burnunun tıkalı olması, ağladı biraz ama olsun.... şimdi mışıl mışıl uyuyo artık ben de fışkırtcam içine....

Olsun canım ya en azından meleklerimize bakacak olan insanlarımız var çok şükür. hem bak 2 saatte bir evede gidebilirim diyorsun daha iyis can sağlığı... bende pirinç unu ile büyümüşüm dediğin gibi ve ateşlendiğim gecelerde sanmıyorumki babam başımda sabaha kadar beklesin etrafında dönsün annemin... biz çok şanslıyız eşime diyorum ki acaba gelecektede teknoloji çok ileri safhalara ulaştığında bebeklerimizde aynı şeyi düşünür mü acaba biz şans eseri büyümüşüz :roflol:

uffff ben çalışmıcam ama şu iş konusu açılında içim kötü oluyo benimde nedense siz bebişlerden ayrılcanız sanki benim evladım annesiz kalcek o kadar seviyorum sizi ve bebişleriniziii yaaaa

herkese slm kızlar, baharcım kolay gelsin canım. dilekçim;geçmiş olsun, sağlık ocağı fitil verin demedi ya, hemen düşürürdü ateşi fitil şuruptan daha etkili oluyor.

gecmis olsun dilekcim neyseki dusmus atesi bizde ayin 19 unda yaptircaz asilarini

baharcim calisirken bakici tutcaz mecburen ama yatili deilde ben isten gelene kadar bakacak birini istiyorum bakalim

tulaycim ben hala iki gunde 1 yikiyorum alisi insallah hasta olmaz

gulaycim bu sabah bende fiskirttim ama gelen giden olmadi nerde bu sumukler yaaaa ses var goruntu yok

canım çok geçmiş olsun.. biz rahat atlattık çok şükür.. bizimde çok az ateşimiz çıkmıştı ama fazla yükselmedi..6 saat arayla bende minoset verdim bende..bugünü de atşatırsak tamamdır.. darısı diğer meleklere

fbozkurt teşekkür ederim canım kolay gelmiyor ama bakalım :)
ebrucum inşallah müdürün ücretsiz izin verir hayatım. kayınvaliden bakamaz mı alişe? bakıcıyı da doğru dürüst birini istediğinde 1200 liraya falan geliyorlardı. eh ben bakıcı için çalışayım gibi oluyor o zamanda. maaşın çoğu bakıcıya gidiyor. ne bilem ammaaaan darallardayım.

walla biz bu kadar debelenirken öyle düşünürlerse pataklarım bi güzel herhalde. yahu şekilden şekile giriyoz onlar rahat etsin diye.... kaydirigubbakcemile3

yuhhh..ulan ben öğretmenim 1300 maaş alıyom keşke okumayıp çocuk baksaymışım..bende bakıcı ayarladım 400 lira verecem .. hatta fazla bile veriyomda bakıcım iyi d iye sesim çıkmıyo.. allah kolaylık versin kızlar sizee

walla hayatım ben de şaştım kaldım. ben de aynı tepkiyi vermiştim. 1200 + sigorta tabi. ama her işini yapacak yatılı falan sanırım bu. e her işi yapacaksa çocuğuma nasıl bakacak dimi ama... ya burda komşu teyzeler bile 400 liraya gelmez bakmaya :)

birde sigorta var yuhhh yani.. ben annesi olduğum halde hem çocuğa zor bakıyom işler yarım yamalak kalıyo..onlar nasıl yetiştirecek.. istemem iş falan adam gibi çocuğuma baksın yeter.. küçük yerin avantajıda bu işte bakıcı fiyatları daha uygun oluyo.. hadi sizlerin yine baktıracak kimseleri var omayanlar ne yapsın..

çalışan annelerin çocuklarını bırakmak zorun da kalmasına çok üzülüyorum ben...Yeri geliyor ben çocuğuma tahammül edemiyorum dadısı ne kadar şefkatli olur tartışılır...Hoş konu bu değil ama imkan varsa çalışmamak daha iyi..

ya canım küçük şehirler her açıdan avantaj.istanbulla zaten hiçbir şehiri kıyaslamamak lazım burası uçmuş durumda. 80 liraya gündelik temizliğe geliyorlar o da binbir nazla. temizlikçi bulamıyorsun. sen düşün durumu yani...

canım çok çok iyi şartlara sahip olsam ben de çalışmazdım. ama ortalama bir aileyiz ve istanbul şartlarında ev kira ve tek maaşla geçinmek zor.hele ki çocuğuna güzel bir gelecek vermek istiyorsan. Allahtan benim babanem bakacak işe getiremediğim zamanlarda ve evim zaten 5 dakika koşup gidebilcem. ama bakıcı olayı gerçekten zor.

kızlar bu çalışma olayını da daha fazla dramatize etmeye gerek yok bence. tamam bebeklerimizi bırakcaz da keyfimizden değil dimi. ne mutlu ki çalışacak bir işimiz var. gelirimiz var evimize destek olabiliyoruz. ilerde onlara daha güzel bir hayat sunabilmek için çalışıyoruz. ayrıca çalışmamız demek onlara sevgi ve ilgi gösteremeyeceğimiz anlamına gelmiyor. birçoğunuz bu aylarda işe başlayacak şimdiden böyle düşünüp üzülmeyin lütfen...

Ben eylül annesi değilim heralde. Kimse tınlamıyor. Bir soru sorduk cevap vermeye kimse tenezül etmiyor. Size iyi muhabbetler.

Ben eylül annesi değilim heralde. Kimse tınlamıyor. Bir soru sorduk cevap vermeye kimse tenezül etmiyor. Size iyi muhabbetler.

neden posta koyup gidiyorsun ki. burda herkes birbirine yardımcı olmaya çalışıyor eylül annesi olsun olmasın. ne sorduğunu görmedim ama yazdıklarına gerçekten üzüldüm...

dilekcim geçmiş olsun tatlım, atlattınız bittiiii, sıra biz de ..

Çok teşekkürler canım umarım sizinkiler bizimkine benzemezde rahat atlatırsınız çünkü gerçekten çok zor...

uffff ben çalışmıcam ama şu iş konusu açılında içim kötü oluyo benimde nedense siz bebişlerden ayrılcanız sanki benim evladım annesiz kalcek o kadar seviyorum sizi ve bebişleriniziii yaaaa

Ahh canım benim çok tatlısın tabiki burda hepimiz birbirimizin bebişlerinin manevi annesiyiz.

herkese slm kızlar, baharcım kolay gelsin canım. dilekçim;geçmiş olsun, sağlık ocağı fitil verin demedi ya, hemen düşürürdü ateşi fitil şuruptan daha etkili oluyor.

Fitilde var tatlım ama ne bileyim yapamam diye vermedim korktum açıkcası o zaman tekrar yükselme gibi bir durum olursa şu ana kadar calpol bilr vermiş olsam fitille devam edebilir miyim ateşini düşürmeye acaba?

gecmis olsun dilekcim neyseki dusmus atesi bizde ayin 19 unda yaptircaz asilarini
Hadi bakalım canım inşallah sıkıntısız atlatırsınız...

Gözünaydın canım aman bebeklere birşey olmasın bize ne olursa olsun. Sen ateşlenmese bile tedbir amaçlı minoseti 6 saatte bir vermeye devam ettin galiba ? Ne zamana kadar böyle tedbir amaçlı vermeyi düşünüyorsun?

walla biz bu kadar debelenirken öyle düşünürlerse pataklarım bi güzel herhalde. yahu şekilden şekile giriyoz onlar rahat etsin diye.... kaydirigubbakcemile3

alkisalkisalkis

Doğru söylüyorsun canım düşünüp düşünüp iyice karalar bağlamanın bir anlamı yok diye düşünüyorum evet ilk hafta mutlaka zor geçer ama ne yapalım alışacağız buna da çünkü bebeğini bırakıp çalışan anne ne ilk olacağım ne de son.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…