2009 Eylül Anneleri

iyi de ALYA 2 kasık alıyor sonra istemiyor. e mama da yemiyor.
gün içinde neler yediriyorsunuz merak ediyorum

biz ne zaman yemek yesek benim oğlum da illa istiyor ...özellikle ekmek...eline veriyorum biraz tadına bakıyor geri alıyorum..ağlamaya başlıyor...değişik tatlar istiyor galiba...bende geçen gün limon verdim nasıl yalıyor...suratı değişiyor ama yinede istiyor...:):)

kizlar aliye ciger vermistik ya sevdi baya
guzel guzel yedi
dun hatta sevdi diye tekrar verdik
cok faydali oldugu ,icin sizde verebilrsiniz bizim oglanda test ettim :)

ebru bend ılk once balık sonra da cıger verıcem bu ay.oyle planladım kendı kendıme.kuzu cıgerını haslayıp zarını cıkarıp oyle vermek gerekıyomus.dogrumudur.sen nasıl verdın?

evet ekmeği çok seviyorlar sanırım. portakal da deneyebilirsiniz.

hildee sana kısaca aklıma gelenlerı yazayım ege ye yedırdıkleımden.tabı bunları yapıyorum ama sonuna kadar bıtırmıyor bazen 1 kasık alıp ıtıyor.ne kadar yerse ben ortalama yarım kase hazırlıyorum her ogununu ne kadarını yerse gerısı çöpe yada bızlerın yıyecegı bı seyse yazık olmasın dıye kendı corbalarımıza karıstırıyorum.yanı ege nın atıkları yıyoruz dıye gecen aksam esımle gulduk.
sabahları bır dılım kecı peynırı bızde daha bugun basladık labne verıyodum. hafıf oldugu ıcın.aksamdan suya koyup tuzunu aldım her gun yarım yumurta sarısı. 1 tane hıpp bıskuvı ıhlamur suyu ıle karıstırıyorum arada tahın vede cevızde atıyorum.bulamac yapıp verıyorum.bı kasenın 4 de bırı kadar oluyor bu hazırladıklarım ne kadar yerse artık.oglen purelenmıs bır dılım meyva yogurt la karıstırıyorum verıyorum.aksama dogru sbze corbası en az 3 4 sebzeyı karıstırıyorum kıymalı veya tavuklu yapıyorum yada tarhana corbası yıne kıymalı veya tavuklu.humananın aksam cayını yapıyorum her gun ne kadar ıcerse verıyorum uykusunu arttırdı bu cay.multı tabs vıtamın verıyorum her gun 20 damla.ve pekmezını yıne bır tatlı kasıgı her gun surup gıbı ıcırıyorum ardından suyunu verıyorum ıcı yanmasın dıye.aklıma gelenler bunlar zaten bı bakıyorum aksam olmus.

en onemlısı tabı gun ıcınde sureklı emzırıyorum ıstedıgı kadar kısıtlama yok.zaten dıs problemı yuzunden sureklı emmek ıstıyor benı emzık gıbı kullanıyor.aman ıyı olsunda 24 saat emzık olurum bebısıme.

anladım benzer şeyler. hipp in biskuvisini yemedi cici bebe vermeye calışıyorum.ıhlamur neden?bir de anne sütü mü alıyor , mama ise ne veriyorsunuz?

anladım benzer şeyler. hipp in biskuvisini yemedi cici bebe vermeye calışıyorum.ıhlamur neden?bir de anne sütü mü alıyor , mama ise ne veriyorsunuz?

ıhlamur bebeklerde oksuruk ve soguk algınlıgına ıyı gelırmıs o yuzden benım arkadaslarım oyle verıyor dr umda alternatıf tıbba sıcak bakıyor.anne sutu alıyor halen dr um mılupa nın aptamıl devam sutune verebılırsın dedı ama tadını sevmedı ve kesınlıkle ıcmıyor bende vermıyorum.ya calısan kadın olsam dusunurum vermeyı ama ev hanımı olup ta neden bunları vereyım.zaten tum gun evdeyım kendım hazırlıyorum cok zorda kalmadıkca kavanoz mamalarını vermıyorum.kasık mamalarından da bır tek 7 tahıllı mulıpa aldım arada yogurduna karıstırıyodum ama ıcınde mısır var bıtsın bı daha almam.ama hıpp ın mamasının tadı guzel dıyor kullananlar.mama olarak deneyebılırsın.ben 1 veya 2 taneden fazla bıskuvı kullanmıyorum gun ıcınde. bu gune kadar ne muhallebı yaptım nede pırınc unu verdım.fos kılo yapıyor bunlar onemlı olan saglıklı olması kılolu olması degıl.bu arada bebe bıskuvısınıde kesıcem bı sure sonra ekmek yapma makınası alıp emek yapıcam esmer un ıle onu verıcem bıskuvı yerıne bebegıme.bunlar benım yaptıklarım sızlerle paylastım sadece.

iyiym canım gökşen ayağımdayken biraz bakıyım dedim misafirlerim gelicek yarında ona hazırlık yapıyorum sen napsıyosun :)

kızlarrrrrrrrrrrrrrr nasılsınız bakalım..bız ıyıyız sukur.reflu ılaclarımıza basladık.daha ıyı gıbı ama yınede gecmedı tabı daha.fıkır veren herkese coook tesekkurler.ama uyuyamıyoruz gecelerı ya.ya refluden ya dışten cozemedık bı turlu.dıs olma ıhtımalı daha fazla sanırım.doruk 5 gıbı mızıldanarak uyanıyo.e bıdaha uyku yok.beyfendı gun ıcınde uyuyomus alıyo uykuyu tabı.ben okulda telef oluyorum :) olsun coook sukur.

sıze bı onerım var.bız denedık.baktım ıyı oldu sızled paylasıyım dedım.bız yazınkı corbaları dusunurken sebze sayısının daha az oldugunu farkettık.patlıcan verılmıyo.semızotu,kabak,taze fasulye kalıyo.bu yuzden yazdan kendımız ıcın yaptıgımız kıslık hazırlıkların tam tersını dorugun corbaları ıcın yapalım dedık.kıs sebzelerı henuz bıtmedı sızde deneyebılırsınız.hem cok pratık.hemde cesıt olur yavrulara aynılarını yemezler.kerevız,karnıbahar,ıspanak,brokolı,ve havucları köy pazarından aldık.1 corbalık kadar temızleyıp hazırladık buzdolabıposetlerıne koyduk.dondurucuya attık.hem hepsı pısıme hazır cok pratık, hem mevsımınde alınmıs, hemde cesıt cıkar kuzulara sıkılasınlar aynı sebze corbalarından dıye.1 tanesını sıze yazmak ıcın cıkarıp denedım.cok guzel ve kolay oldu.ayrıca yapmadan once doktorumuza sordum.dondurucuyu guvenle kullanabılırsınız.mevsımsız alınanlardan cok daha saglıklı bır yontem dedı.boylece pek cok cesıt ekleyebılırız corbalara....paylasmak ıstedım.belkı yapanlar vardır ama aklına gelmeyende olabılır dıye dusundum...

Konuyu Toplam 1 Kullanıcı okuyor. (1 Kayıtlı kullanıcı ve 0 Misafir)
sido

tuh bak bosamı yazdım ben sımdı kıs sebzelerı ıle yaz corbaları tarıfımı :))))))))))))

sinemcim ıspanak derin donduruda olmaz çünkü soğuk almış gibi olur zira havuçta öle ama brokoli olur bide yaza artık bebişler büyümüş oluca artı çiğneyedebilicekler oyüzden bence mevsim sebze ve meyvelerini yiyebililer

ne bılıyım bence cesıt olsun dıye o sebzelere ıhtıyacımız olabılır dıye dusunduk yaptık.ama ne kadar kullanırım bılemıyorum tabı.bı bakıcaz bakalım duruma.hem sadece corba deıl pure tarzı yemeklede hazırlanabılır belkı dıye dusunmustum.ama dedıgım gıbı bakalım evdekı hesap Doruga uycakmı:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…