2009 Eylül Anneleri

bi de tuba bişey sorucam
metro dediğiniz hani şu esnafların falan özel kartı olan market mi
yoksa başka bir marketler zinciri mi var nmetro diye
ben de hipp in çeşitlerini bulamıyorum da pek
 
Tuğbacım maşallah Defneye çok iiyi kilo almış. Gece uykuları nasıl peki? Doruk uykusuzluğa tam gaz devam ediyor. Köftesine kıymadan başka neler koyuluyor. Bizimkide sebze içinde kıyma sevmedi birde böyle deneyeyim diyordum.
 
slm kızlar umarım bebişlerde sizlerde iyisinizdir.
gecmişe bakamadım .tubacım pütürlü dediğin hippin hangi cesidi.tavuklusunu kullandım eylülün çok hoşuna gitti.ayrıca yoğurt çorbası denememişitim ilk defa yaptım içine az kıymayla çok severek yedi.
 

canım hindili, havuclu, prinçlisini denedim. defne de sevdi :)


özlemcim şimdi geldim. gece uykuları düzeldi, umarım değişmez.
uykusuzluk çok zor ya, umarım sizin de düzelir bir an once.

koftesine: maydanoz, taze nane, dere otu ve azcık zeytinyagı koyucam ben.
baharat yasak. belki duruma gore cic bebe ekmeginden de koyabilirim.
sonra yagsız tavada kızartıcam.
çok puturlu yemiyor defne, bakalım ne tepki verecek....
 
tuba menünün takipcisiyim canım.drlar burda sadece milupanın kitapcıklarını tutuşturuyorlar elimize yani öneri falan yok .bende genelde sizin tavsiyeleriniz ve net arastırmalarımla menü hazırlıyorum.bu arada köfteyi az suda haslasan yada buharda pişirip sonra yagsız tavada az kızartsan daha iyi pişer bence.
 
hanımlar merhaba pek kımse yok ben bı tarıf yazıp kacayım.kıymalı pırınlı ve soganlı pazı corbası.bugun denedım ege sevdı yedı.sızlerde deneyın ıstersenız bu arada kıymanın kanını cıkararak vermek daha dogru olur dıye az suda bı sure bekletıyorum 15 dk kadar zaten suya kanını verıyor. o suyu dokuyorum kıymayı ateste bıraz kavuruyorum hafıf rengı donuyor.yag bırakmadan yapıyorum tabı celık tencerede.neyse sonra hazır su bırakıyorum tencereye bır su bardagı kadar sonra bır halka soganın zarını cıkaarıp parcalara boldum 1 tatlı kasıgı pırınc pazı yapraklarından 4 5 tane kadar saplarını kullanmadım bu arada.neyse hepsını pısırıp tel suzgecten tahta kasıkla gectım hepsını.bır tatlı kasıgı z.yagı koyup verdım sevdı yedı tamamanı olmasada.
 
hanımlar bu arada kofte ıcın erken degılmı.yagda kızarmadıgı ıcın yagsız tavada ne kadar pısebılılırkı koftenın içi?kıymayı sebze corbalarında da yıyebılır.cok ufaklar etin iyi pısırılerek verılmesı önemlı bı konu bence.tabı en ıyısını her anne kendısı bılır ama sadece aklıma gelen bı seyıde paylasmak ıstedım.ben kofte vermeye cesaret edemedım.ya ızgarada yaparım yada yagda kızartacagım zamana kadar beklerım sanırsam.
 
kızlar ne kadar geride kalmışım yaa ben site sorunlu sanıyorum giremiyorum 1 aydııııırrr (
siz neler neler hazırlıyorsunuz böyle, ben hiç uğraşmıyorum sanırım
bizim yemeklerimizi az yağlı ve tuzsuz yapıyorum...
offf ne yapacağım ben, moralim bozuldu...

püre müre yemiyor bizim yemeklerimizin hepsini yiyor...
hiçbir mamayı vermiyorum ama gece yapsam diyorum ama nasıl?
çok canım sıkıldı şimdi yaa (( kötü bi anne miyim ben yaa ((
 
Son düzenleme:
Ay çok fena bizim ki gündüz uyumadığı için doğru düzgün gece uykudan uyansada hemen dalıyor tek kötü yanı kaç gecedir saat başı kalkıyordu , dün akşam ara uyku yapmadı arabada , eve gelir gelmez yıkadık sonra yağlama faslı az da olsa sütünüde içti , 2 kere sadece emmek için inledi o kadar artık hergün yıkıcam inşallah üşütmem :)))
 
günaydın yasemincim. çok şükür bu gece daha iyiydi. yeni huyumuz uyanınca uykuya direnmek:) Efe nasıl
 
Günaydın Meryem , Günaydın Filiz :))

Meryem bu gce nasıldı Ali Tuna ?

çok iyi ya
maşallah maşallah
yıka tabi madem yolu bu şekilde
rahat ediyo demek ki yavrucuk
bizimki de neden bu gece böyle sapıttı anlamadım
gerçi ben uyuycam deyip babasına verdim o debelendi saatlerce ama
bir gece olunca idare edilir de umarım bunu huy yapmaz
yoksa yandık
gece 1-4 nöbetleri bizi bekler
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…