2009 Eylül Anneleri

uçalkarıun ıptalı bızıde mahvetti. herkes bır yerlerde kalmıs gelmeye calısıyor. sabah radyoda dınledım zonguldakta toz bulutu varmıs. yarın ıstanbula beklenıyor

aaa evet sizi de fena etkilemiştir
eşim de sabahtan beri thy ye ulaşmaya çalışıyor ama nafile

evet iptal olucak gibi duruyor gerçekten de
ama gitmeden ne olacaksa belli olsun
gidip bi de ordayken tüm uçuşlar iptal olursa o zaman yanarım
izin de alamam iş yeimden
edayla yolculuk da kabustan öte birşey
kendi arabamızda bile 5 dk lık yolda burnumuzdan getiriyor

aynı sekıldeyız.tek tesellım mılupa nın mamasını sevmedıgı ıcın yememıstı ama hıpp ın mamasının tadını sevdı.2 gundur sırf bıberon tutmayan cocuk bıberondan mama ıcıyor.delı olucam agzını dudaklarını bı sıkıp kılıtlıyor mumkun degıl kasıgın ucunu sokamıyorum.cok fenalar ya.en sevdıgı yogurdu agzına bıle surmedı.ıkı gundur anne sutu mama yıyor Allaha sukurler olsun dıyorum yınede ya bunlarıda yemeseydı ne yapacaktım.hıc dısımız yok bızım.ama dıs etlerının yerlerı kabarmıs kızarmıs.mam vermıyıcem bugun bakalım yıyecekmı.

hafta sonu carfıer a gıdıp sordum bebekler ıcın hangı balıkları alıyor anne babalar dıye somon alıyolar dedı.denız somonu dedı hatta.cıftlık olanlar levrek ıle cupra gelır bunun dısında hepsı denız balıgı dedı.ne kadar guvenıcem bılemıyorum.

benımkıde Allahtan bıberon alıyor.ben herseyını kendım pişiriyorum. hazıları kullanamdım. bırde onalrı deniycem

Günaydın hanımlar :))

Elacım 8. ayınızı tebrik ederim Allah 80. yaşlarınız görmeyi nasip etsin dicem ama abartmış olucam :))))

Meryemcim uykunun yanısıra , iştahsızlık mı başladı kesin diş geliyor bak çıkınca nasıl rahatlıyacaksınız .

Dün demek ki balık günüymüş , ben de evde yaptım fırında ( deniz çipurası aldık ) biz yerken Efeye de tattırdım çok hoşuna gitti , dün bir de çorbasını hindiyle yaptım o da hoşuna gitti ,cuma da evdeydim 3 gün oğlumla gönlümce vakit geçirdim , bol bol bahçeye çıkardım yürüyüş yaptık arabaya koyar koymaz sakince oturuyor :)) ne verdiysem yedi ama dün gece uykusu biraz bölündü niye anlayamadım , yanlız Efe dışarı çıkıp hava aldığından beri hem iştahı arttı hem de gündüz uykusu arttı .

meryem bıse dıcem hanı sn her ogunun uzerıne doyduguna emın olmak ıcın sut verıosun ya cocuk bunu ogrenıomus ve yemese ıle sut gelecegınden emın oldugundan begenmedıgını ac da olsa yemıomus.belkı alıtuna da oyle yapıodur ence sutu ogunun uzerıne deıl de aralarda ver derım nacızane.bı de oyle dene ıstersen.bu veletler ısını ıyı bılıo cunku

günaydınlarrrrr
umarım herkes güzel bi hafta sonu geçirmiştirrr
yeni ayına girenler hayırlı olsunnnnnn
bizde güsel ve sakin bi hafta sonu geçirdik
bisde balık yedikkkk ama eşim yaptııııı heheeee

ya oğlum bu aralar inanılmaaz emmek istiyo beni dişlerden mi acabaaa bide yine

kucak istemeye başladıııııı

ahh yasemın pekı ne zaman cıkacak bu diş:( alitunada onceden dısarda yerdı. yaa üşenmeyıp bı ton sey laıyorum yanbıma rahat yesın dıoye ama yok yemıyo hiç bir şekılde. dun şırınga ıle verdım yaa corbasını artık son care agzına gırenı yuttu

bizde mercan baligi yedik cumartesi ama alis sevmedi ben verdim o cikardi diliyle
halbuki tadi da cok guzeldi hic oyle yogun bir balik tadi yoktu balik sevmeyecek diye korktum acikcasi ((

aliste temiz hava aldigi gunler daha iyi yiyor ve uyuyor
dun bizde tum gun kayinvalidemlerdeydik kahvaltiya gitmistik aksam yemegine de kaldik :)) o da balik yapti 2 gun de balik yemis olduk boylece
dedesi de oglumla bahcede gezinti yapti cok hosuna gidiyor torunuyla gezmek :)
bizde hem is yapabildik hem kafa dinleyebildik
2 gundur alis inanilmaz cok konusmaya basladi yani boyle kendisini sıkıp genizden resmen konusuyormus gibi farkli farkli ama tabi anlami olmayan kelimeler turetiyor tukurukler saciyor konusurken cok komik

meryemcim ısrar etme
anne ne kadar stres yapıp yedirmeye çalışırsa
hissediyolar yemiyolar
benm oğlumda bi ara öleydi
şimdiii hiç dert etmiyom
valla acıkınca kaşığı bile yicek nerdeysee
bizde oturmaya başladık artık maaşallahhh
çok eğiliyo otururken bazen hafif çıkarıyo yediklerini
tek sorunumuz bu hep oturmak istiyo öğrendi ya bende
güvenemiyorum hala ne olur ne olmaz die
koltuğuna oturtuyom ee tabi basıyo çığlığı sıpaaa

Son düzenleme:
Efeyi ben bırakıp işe başladığımda , ek besinlere yeni geçmiştik ,biberonu bırakmıştı 3 hafta doğru düzgün yemedi gece dahil beni emmedi , biz sokuyorduk o kilitliyordu , sokarsak kusuyordu , sonra dişleri çıktı yavaş yavaş yemeye başladı ,şimdi her şeyi muntazam yiyor maşallah ( çorbalarını bilerek rondodan geçiriyorum ) kıyma ,et ,hindi en son balığı da sevdi ama tabi bir lokmacık verdim ... He canı iztemzse asla zorlamıyorum , gece de emdiği için gündüz süt içsin diye kasmıyorum .

Ebrucum evet açık hava çok işe yarıyormuş, dün gündüz 2 saat uyuyunca şok geçirdim akşamda 8.30 bir yattı o yatış gerçi gece uykusu bölündü ama kucağıma aldım emz,irdim , sonra istemeyince emzik falan verdim yine uyudu çünkü alışık olmadığı bir düzendi onun için .Ayrıca çığlıklar , naralar , canavar sesleri biz de de mevcuttu ve dün ilk defa döndü , yani o da hafta sonu gayet huzurlu ve keyifliydi şımardı da şımardı .

elacım artık sadece kahvaltıda ustune sut verıyorum. cunku o sekılde doyunca sonrakı ogun olmuyor. zorluyordu cocugu. oglen ogununden 1 saat sonra sut verıyorum. yoğurt yada kefırden de 2 saat sonra süt verıyorum. yanı bunu artık yapmamaya baslamıstım

yasemincim masallah efeye
demekki efe annesi yaninda olsun istiyor baksana senle olunca hersey ne kadar yolunda gidiyor
benimki de tam tersi ilknur ablasi zehir verse yicek bende nazlaniyor
bu sabah ilknur geldi 7 de ali daha uyanmamisti sonra uyandi ilknuru gordu nasil mutlu oldu
benim kucagimda sipa bir sag yapiyor bir sol yapiyor neymi arkamdaki ilknuru gorcekmis
bazen yine kiskaniyorum ama sonra kendimi telkin ediyorum mutlu ol iste oglunda mutlu demekki iyi bakiliyor diye

ege halen desteksız oturmuyor yıkılıyor yere desteksız.ama yuvarlanmaya bayılıyor odanın her yerınde yuvarlanıp surunerek emeklıyor.oyun halısının uzerınden bı bakıyorum yuvarlanı gıtmıs masanın altına.dolap ıclerını cok merak edıyor bende dolapları acıp gosterıyorum dokunmak ıstıyor gordugu her seye.bende ızın verıyorum.
ege de bagırıyor cıglıklar atıyor.hııı hııııııı dıye bızımle konusuyo sankı ege hııı dıyor bızde hııı dıyıp cevap verıyoruz dk lar suruyor bu boyle karsılıklı.sımdılık boyle ıletsım kuruyoruz.
hafta sonu cam bıberon aldık slıkon agızlı.chıco nun kaucuk agızlı polıkarbonatını almıstık ama cıkan haberlerden urktuk cam aldık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…