2009 Eylül Anneleri

ah canım sorma hemde nasıl bi yeme:))) ya evet çok sakin bi bebekti eylül ne iştahsızlık ne gece kalkmalar olduğu yerde durur kendi oynar sesi soluğu çıkmazdı kuzumun:))) nazarım değdi galiba 2 gündür zaptedemiyorum

bir gün iyi bir gün kötü ama bizimki kalabalığı seviyor insan olsun gıkı çıkmıyor ama ikimiz yanlızken hep kucağımda olmak istiyor lavaboya gidemiyorum o kadar yani. ama bir yere gittiğimizde herkes ne kadar uslu diyor. inşallah çabuk alışırım ama brnumda tütüyor

kızlar yaa eylülün doktoru işten ayılmış yan dal yapmış mecburi hizmeti varmıuş ve devlet kadrolu olarak bi yere yerleştircekmiş oda haaziranda belli olcakmış offf yaaa ne şansızım ben çokda seviyoduk o doktoru çok memnunduk yaa aman bide bu çıktı özel hast. bu kötü yanı var işte bana tavsiye edebileceğiniz anadolu yakasından bi doktor varmı yardım pls kızlar

selam kızlar. çok yoğunum bi bakıp çıkayım dedim.
tatlım bizim doktorumuzdan biz memnunuz. kozyatağında central hospital Süleyman Bey.

bir pazartesi gününden daha merhaba

bebeği hasta olanlar geçmiş olsun diyorum

bizde haftasonu gezdik full bebeğim yine iştahsız ya canım da azcık sıkıldı çoğu kişi oğluma zayıf diyor hatda dün kaynanama gittik dediki oğlum kucağında severek sen hiç kg almıyormusun sonra bize dönerek bakamıyosunuz herhalde dedi... eşimde bende dedikki ona hertürlü meyve sebze et yediriyoruz boş bir kg ya sahip olmaktansa sağlıklı bir vücuda sahip olsun daha iyi dedik ne alaka şişmanlık iyimi felan dedik. Ama insanı sinir edyolar sonra da şaka yaptım diyo..

Evet sorma en sinir olduğum şey bu çocuk zayıflamış mı ne??? annem mama yedirmiyormu kayınvalidelerin hepsi aynıklava:

selam kızlar. çok yoğunum bi bakıp çıkayım dedim.
tatlım bizim doktorumuzdan biz memnunuz. kozyatağında central hospital Süleyman Bey.

ahhh canım benim çok sağol benim yakın bi arkadaşımda ona götürüyo oda memnun olduğunu sölemişti şimdi sende onu söleyince içim rahat etti hemen arayıp randevu alim:))

zaten bu büyüklerdeki kilolu çocuk sağlıklı iyi beslenen çocuk takıntısını anlamıyorum

mesela benim cadı maşallah ne bulsa yiyio çok iştahlı 1 yaşındaki çocuğun içtiği 1kase çorbayı bitiriyo ekmekli bide 2 saatde bir habire yiyo hatta ben obez falanmı olcak diye korkuyodum ama görinki kızım hiçde kilolu bi bebek değil yiyipde kilo almayan cinsten benim kız sonuçta önemli olan sağlık hemen anaya babaya b...k sürmek için yer arıyolar ya hey allahım

bircan hoşgeldin işin hayırlı olsun.. ilk gunler zor gecıyor ama bı sekılde gecıyor işte.. kjım bakıyor poyraza

ehehhehe eminecim takma sen kaynananı canım. herkes söylicek bişi buluyor. benim oğlumun kilosu yerinde şükür. benimkine de hareketsiz mi dediler. çocuk iki dk durduğu yerde durmuyor. dedim bu hareketsizi ise hareketlisinden korusun Rabbim :)) takmayın böyle şeyleri yaaaaa.
ha bi de herkes babaneme diyo ne güzel bakmışsın beslemişsin diye. dedim çocuk kiloyu benim sütümle aldı hoooop sanki sadece babanem ilgilenmiş gibi.
walla kim ne derse desin kızlar ben de lafımı söylerim. beğenen alır gider beğenmeyen bırakır kaçar te o ka :))

ahhh canım benim çok sağol benim yakın bi arkadaşımda ona götürüyo oda memnun olduğunu sölemişti şimdi sende onu söleyince içim rahat etti hemen arayıp randevu alim:))

ya incelemesi falan güzel. ilgili bir doktor. öyle abuk subuk testler isteyip evham yaptıran bir tip değil. ama ek gıda konusunda başlangıçta bir kağıt vermekten başka bişi yapmadı. bizim de kontrolümüz var haftaya gideriz herhalde.

Merhaba herkese. Keyifler iyidir umarım. Bizim hiç iyi değil. Hala geceleri 10 kere kalkıpdeli gibi ağlıyor bizimki.Ne yapsam fayda etmiyor. Üst dişler şişmiş. Çıksada rahatlasak. Bu arada balık vermeye başladım bende. Somoni dil ve tavuk balığından birisi olucak illaki dedi doktor. Balığı tek yiyemedi. Sebzeyle karıştırıp püre yaptım öyle yedi.
Kızlar akşam yatmadan önce ben mama ile muhallebi apıp veriyordum. Yada anne sütü ve Hipp pirinçli yulaaflıyı karıştırıp. .Doktor artık kaşık maması kullanabilirsin dedi ama benimkinin süt allerjisi var ve kaşık mamalarında sütsüz olan yok gibi. Birde şu gdo olayı var. Birçoğunuz akşam öğününde sebze vs. veriyorsunuz sanırım. Ben muhallaebiye karşı değilim. Sonuçta anne sütü alıyor ve 5 öğünden sadece birinde muhallebi veriyorum. Mesela milupa organik sütlaç ve armutlu muhallebisi var. ıçinde soya lesitini vs. yok. Kavanoz maması. Denedim Doruk tadını sevdi ama hala versemmi yoksaeskisi gibimi devam etsem onu bilmiyorum. Sizler ne düşünüyorsunuz paylaşırsanız sevinirim.
Birde evde hindistan cevizi var. Bebeğe verilirmi verilirse nasıl vermek lazım???

Ben muhallebıyı mecbur kalmadıkÇa vermıyorum doymadıĞını dÜŞÜnÜyorsam yatarken verıyorum oda hıpp ın pırıncını kullanıyorum. Hındıstan cevızı verılıyor hatta faydalıymıŞ baya bende meyvelerıne rendelıyorum

kızlar hindistan cevizi nereden çıktı yaaa yararlımıymış tazesini mi rendeliyosun fliizcim..

selamlar
ozlem biz hic muhallebi vermedik aliye
ali 4 gibi sebze + et yiyor ondan sonra sadece anne sutu aliyor
ama bu aralar su sekilde yapmaya baslicam sonucta gunde tek ogun yemek yetmiyor bence
sabah kahvalti ogle yemek ikindi kefir meyve aksam yemek
yemekten katim 2-3 sebze ve et karisimi
bence sende muhallebi yerine en azindan yogurt icinde meyve verebilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…