2009 Eylül Anneleri

Günaydın canlar. Uykusuz geçmiş herkesin gecesi bzizim beyefendide çıldırdı sonunda sabahın beşinde kaka yapmakta neydi anlamadım. Karnını doyurdum altını temizledim yok uyumaz. Üzerimize ezanlar okundu büyük oğlanı okula göndermeme pahasına uyumayı düşündüm allahtan annem babam göndermiş oğlumu okula ben işe geç kaldım 9:15 de ancak yataktan çıkabilmim.(

SELAM MİLLET
GEÇ DE OLSA GÜNAYDIN
kızlar eda geçen hafta düşmüştü koltuktan
ama herzamanki düşmelerden biriydi
farklı olarak ağlaması bi değişikti o kadar
bi çocuk dr una acile götürdük
bu saatte ortopedi doktoru bulamazsınız isterseniz bi ara götürün ama bişi yoktur dedi
eda da daha ağlamadı
kolna tutunca falan ağlamıyodu biz de geçti diye düşündük
ama her düşüğünde kolunu tutmaya başlayınca geçen gün bi ortopedi doktorna götürdüm film çekildi ve doktor kırık dedi
inanamadım ya ben basit bi incinme bekliyordum
aklınızda olsun bebeklerin kemikleri esnek olduğu için kırıkları anlamak çok zor olurmuş çünkü ağrısı az olurmuş
şimdi iyi çok şükür ama bu da yeni bişey öğretti bize

geçmiş olsun ..alçıya falan alındımı yoksa kendiliğinden iyileşirmi dendi..yaşadıkça öğreniyoruz

sağolun kızlar
ya doktorun sölediğine göre farkedilemiyormuş da dedim ya eda her seferinde kolunu tutunca işkillendim
alçıya alınmıyormuş kolunu dirseğinden bükülü bir şekilde vücuduna yapışık olarak sıkıca bandajla sardılar
iki gün öyle durdu
ama çok zordu ya
zaten yeni yürüyo dengesiz yürüyo
kolu da sarılınca daha çok düşmeye başladı
düşünce kalkamıyo falan
dün akşam da kaşıntıları başlayınca çıldırdı yavrucum
kaşıyoruz ama kendini paralıyo
ben de dedim bi hafta kolu sargısızdı sonçta bi gece daha sargısız olsun
çıkardık sargıyı
kıpkırmızı kabarmış tüm vücudu
sonra biraz daha rahatladı
bu sabah da annemle eşim başka bir doktora götürdü
bebeklerin kemikleri çabuk kaynar tülbentle sarsanız yeter demiş

bir sürü araştırdım inceledim
buna yaş ağaç kırığı deniliyormuş
kemik kırılıp yerinden oynamıyor da sanki oyun hamurundan kemik varmış da ezilmiş gibi duruyor
o yüzden yanlış kaynama gibi bişi olmuyor ve ağrısı da normal kırığa göre çok daha az oluyor

geçmiş olsun canım..
benim bir arkadaşımın kızının kolu kırılmıştı..1,5 yaşındaydı 6 hafta alçıya almışlardı.
istersen bir doktora daha götür..

Paulo Coelho
büyüklerin çocuklardan öğreneceği şeyler “Nedensiz yere mutlu olmasını bilmek,
hep bir amaca sahip olmak, bu amacı gerçekleştirmek için elinden gelen her şeyi yapmak ve son olarak her zaman her ortamda meşgul olacak bir şey bulmak”

geçmiş olsun canım..
benim bir arkadaşımın kızının kolu kırılmıştı..1,5 yaşındaydı 6 hafta alçıya almışlardı.
istersen bir doktora daha götür..

canım iki doktora götürdüm
iki de farklı doktora ayrıca sordum
benim araştırmalarıma göre de hep askıya alınır sarılır falan diyor
alçıya alınmaz diyor
belki 1,5 yaşına kadar kemikler daha da sertleşiyor olabilir
bi de bugünkü doktora eda ayağını içe basıyor gibi demiş eşim
doktor da parmaklarına kolarına bakmış bükmüş falan
bunun kemik yapısı olması gerekenden de elastik o yüzden daha belli olmaz basışı demiş
yani kemikler daha yumuşak ya ondan alçıya almamışlar sanırım

hayırlı cumalarr allahım tekarlarını görmeyi nasip etsin hepimizee
eylülcüm çok geçmiş olsun cnm allhım yawrularımızı koruyo yoksa nasıl dayanırlar kırık acısına çok üzüldüm güzel gözlü kızımıza bir an önce toparlar

anladım canım..tamam o zaman

çok iyi gözlemlemek gerekli çocukları..en ufak bi değişiklik bile çok önemli şeylerin habercisi olabiliyor..

gamze bizde hayat monoton canım işte bi yere gıdemıyoruzda:) senın yokmu bı planın yakın zamanda:)

şekerim bi avrupa yapayım diyorum ama kısmet tabii :))))))))))
giderken alırım özel istekleri
şahsen öle bi durum olunca anında tüyerim ne sipariş toplucam beeeeeeeee :))))

hmm çok güzel bi yaklaşım..... bunu eşimede ileticiiiiim :)))))) tenk yüuu :))))))

eylül çok geçmş olsun Allahım korusun... kuzular çok haraketlendi başlarına gelmedik kalmıyo vallaha... Rabbim beterinden korusun....

Bizim gece uykularımız 40 sefer uyanmaktan 3-4 sefer uyanmaya düştü şükürler olsun 1.azı dişleride tamamladı en azından köpek dişleri gelene kdar 15-20 gün raaht ederiz inş....

hoşgeldin gülcancım gözün aydın demek diller geldi darısı başımıza yarabbiiimm......:))))
ee nasıl keyifler?

teşekkürler gülcan gamze
artık hiç rahat durmuyorlar
sizin de aklınızda olsun diye anlattım
sonuçta insan farkedemeyebiliyor
farketmiş olmama rağmen yine de 1 hafta geç götürdüğüm için çok kızdım kendime cahilce davrandım diye
ama neyse ki telafisi olmayan bir durum yok

Geçmiş olsun Eylül Allah bir daha yaşatmasın.

eylül okudum resmen koluma ağrı girdi kıyamam kuzucuğa. şükür önemli bir sorun değilmiş. tabi dikkatli olmak lazım sürekli gözlemlemek lazım. dilleri söylemiyo ne yaptıklarının da farkında değiller en tehlikeli 6 ay önümüzde. Allahım korusun hepsini.
selam bu arada.

eylul sen bı kamuran beyi ara bence için rahat etmedıyse onun onerecegı bır dr vardır. sen dr un soyledıklerınıde soyle o bılgıu verır

gülcan vallaha ben bıktım usandım bu gecelerden. yaa uyan uyu olsa neyse de uyan uyuma olmuyo :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…