2009 Eylül Anneleri

baharcım hg bacım yagızda bazen 8-10 adım atıyo ama bazen :))))heheh görende aliefemi bogazlı çocuk sancak bz kumanda gösteriyoz azcı kgeliyo

evet mamma diyor işten eve gelince daha üzerimi çıkarmdan gözlerini dikiyor ve mamma diyor sabırszlııkla bekliyor...bizimki birde inat yap dediğimizi asla yapmaz 4 aydır el sallamayı öğretiyorum.hersabah hadi oğlum bay bay diyorum elini tutp sallıyorum parmaklarını bile açmıyor. keçi sütüde içirmedim ..

özel çabaya gerek yok tülay konuşacaksa konuşuyo konuşmıcaksa da ne yapsan konuşmuyor. ama ilgilenmek yönlendirmek gerekiyo tabi. ben sürekli anne anne diye basa basa diyom bi umut
gülcancım üzümü seviyoruz bir iki tane yiyoruz da o nedenle ona geliyo :)

çocuklarınıza susmayı öğretin konuşmayı nasıl olsa öğrenecekler...mantığım bu baştan beri ama evet ilgilenmek çok önemli elette her konuda...üzülmek diyim yani çabalamıyorum demiyimde üzülmüyorum yani zamanı gelince oluyo herşey... bu sabrımı 41.haftada doğan oğlum öğretti bana sanırım :))

günaydın kızlarr. gerçi günaydın demekte geç kaldım ama

bugünde biraz geç kalktık çok şkr...anca kahvaltı filan...

bugünkü konu bebişlerin yürüme ve konuşmaları sanırım :)
yunus emre maşallah artık baya ii yürüo,odalar arsı tutunmadan gidebilioo,arada poponun üstüne çakılıo amaa...
konuşma konusunda baba,dede,mama,meme,ala(ki alo olur kendisi), tttiii( yani gittiii), bikere de anne dedi.. ama bidaha anne demedi yawwww

Gülcan çok yurumek istiyorsa yurusun:) yaa hakkaten ınsanın aklına takılıyor. Benımde takıldıgım sey dısa basmasıydı. Alllaha şükür artık adımlarını gördük. Gidiyo ya yeter bize:)

Valla kızlar çocugun konusması cocuga soylenenle alakalı benım kaynanam bakıyor. Oğlumun baba demesini çok istedim ılkl baba demeyi öğrettım. Ama ben olmadıgım zamandada evde hep babası gelsın baba baba serkan kelımelerı gecıyor. Ben oğluma serkan dedirtirken çok zorlanmadım. Serkan dedi. çünkü tekrarlanıyor sürekli. Anne düzgünb dıyemıyor.ç yuvarlıyor baya. Ama çok net baba deniyor. Hatta bazen kolay gelıyo banada baba dıyo:)

eymende artık oturduğu yerden kalkabiliyor önceden tutunacağı yere kadar sürünüyordu tutunup kalkıyordu.biz yürümeyi bıraktık artık koşuyoruz..komşumun kapısını tanıyor onun kapısından 5 dk konuşmadan çıkamıyoruz ağlıyor çok seviyor komşumu .hatta kaynımın sözünde gözlüklü bi bayan vardı komşuma benziyordu gitti geldi kadının kucağına oturdu yüzünü öpmeeye çalışıyor herkes çok güldü.kadın diyor valla kızım yok sana vereyim 2 tane oğlum var...

meryem cim bazı kelimeler diş ve damak yapısıyla alakalı
baba,dada,dede bebelerin %90 ı ilk bunları söylüyor.

meryem o dışa basma bazen bizde de oluyo onuda bi ara çok takmıştım normalmiş harelde bu dönemlerde

tülay muhalefet olmak istemem bende susmamasından yanayım hakkını arasın hiç biyerde sessiz kalmasın yoksa hep ezilen o olur şimdiden edepsiz zaten hakkını bırakmayo kimsede öle de olsun

gülcan katılıyorum canım. ama gereksiz konuşanlar var ya böyle haddi olmadan. onlardan da olmasın ama. yeri gelince sesini çıkarsın yeri gelince aman değmez deyip sussun.

o ayrımı yapabilceklerini umuyorum baharcım

görüşürük yine inş. körün bi sopası var onuda kırcak şimdi bu sıpa

herkese cümleten selamlar:)
konuşmaktan bahsetmişsiniz bizde sadece aba, hıı var((
gülcan katılıyorum canım. ama gereksiz konuşanlar var ya böyle haddi olmadan. onlardan da olmasın ama. yeri gelince sesini çıkarsın yeri gelince aman değmez deyip sussun.
çok şey istiyorsun çooookk:))))))

edep manasında sanırım o sözde susmayı öğretmek gülcancım
ata sözü galiba,baktım şimdi bulamadım kime ait.

baba mama ok normalde cocugun serkan demesi çok normal gelmiyor tülay:)
gülcan valla ben o yuzden yürümesi konusunda sabırsızdım. bıur sorun olmasın dıye. dışa basanlar bıraz daha gec yuruyor

meryem edada dışa basıyordu 16ayını bitirdikten sonra yürüdü.
gerçi ayakları çok tombikti.
şimdi alide dışa basıyor ama hala emekleme modundayız.ayakta bile durmuyo(

hoşbulduk bahar, iyiyim kuzularda iyi:))
kızımla başım dertte sadece üst baş giymek istemiyo
saçlarının uzamasını istiyo ama çok uzuuun yerlere kadar:)))
bu arada resimlere bayıldım, aliefe yürüyomu??
meryem alitunanın resimleride çok güzel hele kravatlı olanı süper..)
maşallah hepsine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…