2009 Eylül Anneleri

bu arda kızlar ben bade için yarın randevu aldık karaciğerine bakılacak ultrasonla dr istemişti.. bol bol dua edin olur mu

yasemincimşimdi kreşi düşünmüyorum 2,5 yaş gibi kreş diyorum. ama yakın zamanda bir oyun grubu istiyorum haftada 1 yada iki kez olan.

Ben bu topiğe belkide ilk girenlerinizdenim. İşlerim yoğun olması evde arada girip okumama engel değil. Az çok biliyorum konuşulan konuları. Burda kimse kimseden üstün değil. Zaten bu konuda hemfikiriz sanırım.
Önyargılı değidim ta ki bana önyargılı yaklaşılana kadar.
O zaman herkes gibi bende girer ahkamımıda keserim, istediğimede cevap veririm ya da vermem. Şu çalışan anneler konusunda, evde oturup çocuğuna bakan bazı arkadaşların çalışan annelere ahkam kesmelerine karşılık evet o yorumları yapmışımdır.
Birde sanki ben burayı okumuyorumda kalkıp birileri bana msnden ordan burdan yazılanları sürekli yetiştiriyormuş gibi bir havaya girmişsiniz. Nerden biliyorsunuzki burayı benimde okumadığımı? Şimdi ben size ne desem zaten inanmayacaksınız. Kaldı ki böyle bir çabamda yok. Çünkü siz kafanızda herkesi bir yere oturtmuşsunuz, değerini biçmişsiniz. O yüzden bu konu hakkında başka birşeyde söylemeye lüzum yok.
Herkes nasıl mutluysa neye inandıysa öyle kalsın.

gulaycim bende 2 yasindan sonra oyun grubuna vermek istiyorum aliyi
bizim orda arkadaslar hep 2 yasinda baslattilar
haftada 3 yarim gun gidiyorlar.

badecige cok gecmis olsun insallah yarin cok iyi gecer her sonucu temiz cikar.

gulcancim yagizin uykulari hala sorunlu mu
ali 2 gecedir uyuduktan 1.5 saat sonra uyanip 2 saat felan uyanik kaliyor. zaten cingibi butun uykusunu almi olarak uyaniyor oyun oynamak istiyor. bir daha uyutana kadar anamiz agliyor. niye boyle oldu anlamadim
valla basa donduk uyku konusunda. eskiden bir uyudu mu en az 8 saaat uyanmayan oglum simdi gece en az 4 kez uyaniyor

yaseminnnn hosgeldin nabersin seni de burda gormek cok guzel oldu.

oooh eylul ne guzel demek memlekete gitceksiniz. ya bende tatil yapmak istiyorum. bir yerlere gitmek istiyorum ama su an hic uygun deil buna

slm kızlar
alişi uyuttum geldim ama çok yorgunum.
aslında hepimiz aynıyız da anlıyorsunuzdur beni zaten.
en çok kızım yoruyor beni,
sabahtan akşama kadar bişey yemezmi insan ya((
neyse, inşallah hepiniz iyisinizdir.

ben valla evde oturupta cocuguna bakanlardan calisan annelere ahkam kesenini hic gormedim. oyle birsey hissettiysen ya da gorduysen sen de buraya girip yorumunu yapsaydin oyle hakkinda konustugunun haberi olmayacak sekilde yazmasaydin.

bence de artik daha fazla konusmaya gerek yok. herkes birbirini anlamistir bu noktadan sonra. nasil olsa konusanlar konustum demicek hakkinda konusulanlar da konusanlarin burda yazdigi laflara bakarak aaa demek konusmadiniz vah vah yanlis yapmisiz diye dusunmicek.

eymende çok uyanıyordu arkadaşımda alışkanlıktandır benim çocukta çok kalkıyordu bir iki gece duymamazlıktan geldi artık kalkmıyor dedi..ama duymamak imkansız ağlıyor hatta bu gece eşim başlarım böyle eğitime kalktı aldı

Hafta sonu İstanbula gittik , orada misafir olduğumuz evde 2 yaşında dünyalar güzeli bir kız vardı 3 eylül doğumlu ,Efe ile öyle iyi anlaştılar ki çok hoşuma gitti, burada 9 yaşında çocuklar Efeyi hırpalarken o 2 yaşında ki arkadaşın kızı öyle güzel oynadı ki gözümüz arkada kalmadı . tabi evlerini de öyle güzel ayarlamışlar ki tehlike namına hiç bir şey yok .Şimdiye kadar çok kararsızlık yaşadım 2. çocuk konusunda ama bu sefer kararımı verdim ve özellikle çok yaş olmaması gerektiğini düşünüyorum ,kardeşler birbirini o kadar güzel avutuyorlar ki anne baba genel ihtiyaçlar ( beslenme- temizlik - uyku ) dışında oyun oynatayım yok oyun grubuna yollayayım diye düşünmek zorunda kalmıyorlar .
Oyun grubunu bende istiyorum ama ben daha çok kendi gözetimimde olmasını tercih ederim , yani hafta sonu olabilir ve bende onunla gitmeliyim .

Ebrucum merhaba :)

filizcim yese uyumaz uyusa yemez mutlaka her donem degisik birseyleri oluyor bu cocuklarin
senin kiznda yakinda yemeye baslar merak etme
benim oglumda bir donem herseyi reddetmisti kesinlikle yemiyordu ama sonra duzeldi.

sumeyye dedigin dogru aslinda aliskanliktan yapiyorlar
hele bir iki sefer agladi diye alirsan her gece istiyorlar
bizde aglatalim belki uyur onu almayacagimizi anlar dedik ama o kadar cok agladi ki dayanamadik
bu seferde cocuk mutsuz stresli uyuyor cunku inatlasiyor

yasemin haklisin kardesi olsa cok guzel olur oynarlar belki ya kiskanirsa diye de korkuyorum acikcasi
hele arkadaslariyla oyuncaklarini paylasmadigini gorunce iyice korkuyorum ama tabi korkunun ecele faydasi yok
kardesi olmali bence de

özge senin yaptığın facebook taki yorum, ebrunun yazdığı gayet samimi bir cümle üzerine yapılmıştı. ebru "çalışan ev hanımlarını başımın üstünde taşırım" dedi sadece , başka da hiçbirşey demedi. sen bunun üzerine laf soktun. ne gerek vardı, neyi amaçladın bununla çok merak ediyorum?

öyle bir ortam yarattınız ki herkes yazdığından dediğinden korkar oldu. kimileri buranın ağası efesi ilan etti kendini, leşlerim var benim diyerek etrafta böbürlendi. değer biçtik evet, msn deki grupta bize değer biçilmiş, şimdi bizde onlara hakettiği değeri verdik.

hüsniye çok geçmiş olsun canım.inşallah hiçbişey çıkmaz kuzumuzun.
özgecim, tatlım nasılsın?
ebrucum senide merak etmiştim epeydir,
bakıcı olayını ne yaptınız.?
yasemin efe, herhalde zeytingözlümdür değilmi:))
hoşgeldiniz kızlar.

bizde her gece almayacaz diye birbirimize söz veriyoruz eşimle ama o kadar bağırarak ağlıyorki..dayanamıyoruz ha birde komşu faktörü var ne düşünürler çocuk yarıldı ne umursamazlar kalkıp susturmadılar nerden bilecek uyku terbiyesi biliyoruz..neyse buda bir süreç deyip kalkıyoruz.

filizcim bakici isini hallettik cok sukur
bizim sirkette calisan birinin esi bakiyor artik. cok guzel bakiyor insallah boyle de olur
cunku kimin ne oldugu hic anlasilmiyor sen iyi diyorsun kotu cikiyor
o yuzden insallah arayipta mevlasini bulanlardan olmusuzdur bu sefer :)

of sumeyye ayniyiz
bende aglarken komsular rahatsiz oluyordur dicekler ne bicim anne baba ne aglatiyor diye stres oluyorum
valla asagi tukursen sakal yukari tukursen biyik
yapamiyorum ama boyle de biz zorlaniyoruz. gece uykusunu alamayinca insan sersem gibi oluyor gunduz iste
insallah bu surec kisa surer :)

yasemin ben de istiyorum ikinci çocuğu inşallah planlarımız gerçekleşirse...

dediğinde de haklısın görümcemin şuan üç çocuğu var, valla zorunlu ihityaçlar dışında üçü de canavar. oyun arkadaşına gerek kalmıyor.

bu arada ebru rüzgar da oyuncklarını paylaşamıyor, hatta bir tavşanı var, geçen kuzeni tavşanı aldı diye elinden nasıl almak istiyor, nasıl ağlıyor ya bir görsen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…