2009 Eylül Anneleri

günaydın reyhan

off işim var yine. hem de saçma sapan. birinin yarım bıraktığı hatta yapmadığı bir şey, bana kaldı

eşim ailesinin yanında sümeyye güzel yemek yapıyor der..zaten yemeğe davet ederim son dk gelirler eşim yapar sümeyye yaptı der...arkadaşlarımda bilirler..huyumu..zaten kimseyide takmam eşim şikayetçi olmadıktan sonra başkalarının sözleri.tınnnn..benim eşim çok titiz.toz beziyle dolaşır..

eylülcüm haklısın ben de başlarda takmıyordum hem de 3 sene takmadım, şimdi çevremdekiler sanki ben evde hiçbirşey yapmıyormuşum gibi laf sokmaya başlayınca rahatsız olmaya başladım ... yoksa bence de işbölümü yaptık sonuçta ki zaten zevk alıyor.

aman inşallah kızım sever yemek yapmayı... ben yemek yapan ve böyle güzel masalar hazırlayanlara her zaman hayran kalmışımdır.

evet milletin ağzı torba değilki büzesin..söylemek istedikten sonra bahane çok herşey laf oluıyo..bizim akrabamızda bana eşin hem yakışıklı hemde marifetli huyuda iyidir sağolsun seninle niye evlendiki acaba memursun parandan dolayımı

sümeyye senin eşinden her eve lazımmmış aslında:) ben hakkını yiyemem yani eşim yaptı derim yabancı olsa bile, adam o kadar emek verip hazırlanıyor üzerine yatmayayım dimi. zaten o da takdir edilmekten hoşlanır, çünkü yemekleri bilindik şeyler değildir, farklı mutfakları farklı tarifleri dener. mesela jamie oliver a hayrandır.

aman gülay inan onlar kıskandıklarından öyle söylüyorlardır
sen de onların durumu hakkında birşeyler söyle
at havanı

sümeyye ne saçmalamış onlar da ya
nasıl yani niye seninle evlendi falan
sizin göremediğiniz cevherler var bende dersin
hey allahım illa bi laf dicekler yani

sümeyye o akrabayı camdan aşağı at sonsuza kadar huzura ersin :) gerçekten laf söyledikten sonra neler var. off ben de ne laflar yerim valla ama hep güler geçerim yada öyle görünmeye çalışırım. asla cevap vermem, en güzel yanıt bu oluyor. ama kafamda bir köşeyede yazarım lafı.

öyle aman herekse laf kavuşturmaay çalışsam..eşim sümeyey yemek yaparken gel mutfakta konuş gül yeter diyor

işte ben yapamam genelde insanlara laf sokmayı beceremem, ancak o insan benim için değersizse yerin dibine sokarım tek bir cümleyle. ama bana laf sokanlar genelde görüşeceğim ve sevdiğim insanlar olduğundan onalrı incitmem, takmıyorum gibi yaparım ...

malesefki söyleyenler yakınlarımız..sussan bi türlü söylesen bin türlü..bana teyzem her memlekete gittiğimde daha yeni gitmiştin yine niye geldin der..yada giderken arkasından su dökmeyin erken gelmesin diyor.snki gidip kucağında yaşıyorum kendi damatları aynı yerdeki kızlarını göndemeyince kızkançlık oluyor..

kızlar bizim yaramaz çok kötü ısırıyor unutturmak için ne yapmalıyım..umursamamk elde değil koparacak gibi oluyor..

benim kız şuana kadar hiç ısırmadı sümeyye, bilemicem, eısıracağı yere hafifçe acı biber sürsen, ısırdığında dili falan yansa. çok mu gaddarca oldu acaba....

çok gaddarca....ama dikkat çekmek için yapıyor.başka yere baksam o an neresi gelirse kol bacak girişiyor

sümeyye ben,m kızım da ısırıyordu
şimdi ısırmıyor ama bu sefer de aşırı agresif oldu
herşeye bağırıyor ağlamak için kendini zorluyor vuruyor falan
ben de bundan çok muzdaribim
sabahları bile gülerek uyanan çocuk şimdi bağırarak kalkıyor
bir yaş sendromu diye birşey varmış
dertlerini anlatamadıkları ve ilgi çekmek istedikleri için yapıyorlarmış
gün içinde onunla oyun oynadığın zamanları arttırmaya çalışacakmışsın
dikkatini başka tarafa çekmeye çalışacakmışsın
ben şimdi bu yolu denicem
dün akşam eve geç gittim daha da sinirliydi mesela

bizimkide kapıdan girip kucağıma alıyorum ya omzumu kafamı elim ısırıyor ısırıncada benimkide can ayyyyyyy diyorum ağlıyor...7/24 ilgi istiyorlar sıpalar..eşim ilgilense ben dursam onuda kabul etmiyor.

yaaaa kızlar yaaa güldürdünüz sabah sabah beni. millet kıskançlığından yapıyor.. gülaycığım o sana yemek yapsan iyi olur diyen hatunun kocası yapsa yemekleri gıkı çıkmaz sağda solda havasını atar. eminim yani kalıbımı basarım... resmen sinir oluyodur. benim eşim allah var yapılmış yemeği ısıtıp yemez ben evde yoksam. ama on gün yemek olmasın niye yemek yok idye sormaz alır bişeler atıştırır doyurur kendini. ama benim eşimde mesela balkonları yıkar evlendik evleneli onun işidir. ya genelde kadın yıkıyor zaten ama hani diyelim bi misafir gelecek pat diye verandayı falan o yıkar sitedekiler kılıbığa çıkarmışlar adını. hadi ordan be kocalarınız yapmıyoda biz kuduruyoruz diyemiyosunuz laf çıkarıyosunuz herkes işine baksın beni sinir etmesin dedim. birdaha sesleri çıkmadı :) eşim yemek yapsa hele birde keyif alsa var ya mutfağı ona bırakır bir daha girmem :) ama benim eşim benim dışımda kimsenin yemeğini yemiyor. eve gelen kadınların yaptığı çorbayı bile içmyor annesine giderken evde yiyip gidiyor. Ama Allah var seviyorum yemek yapmayı hele o sürekli iltifat ettikçe daha çok içimden geliyo.
Bir de gülay işte bu yüzden yurtdışında yaşamak istiyorum yurtdışında genelde sadece mutfağa hakim erkekler var ve kimseye giren çıkan birşey yok. vijdan azabı duyuranda yok. işte türk kadını böyle biliyor musun erkekleri önce tepelerine çıkarıyolar sonrada indirmeye çalışıyolar ama indiremiyorlar. ne olur yapsa oda insan değil mi? biyeri mi eksilir? boşver kızım boşver avrupai takılıyosunuz işte ne güzel.

tuba birebir aynı durumaymışız seninle
benim eşim de evde yapılmış yemeği bile ısıtıp yemez
dolapta pasta börek olsun alıp tabağa koymaz
sadece güzel ev süpürür bazen de siler
dediğin gibi millet kıskançlığından yapıyor
ben ne ev işini ne yemek yapmay sevmem
eşim bişey yapsın hemen yıkardım üstüne valla
düşünsene eve geldin yemek hazır
rüyasını bile görmedim valla daha

slm :)
fazla kalamıcam ama bi slm verim dedim
gülay boşver canım yaa yapıosa eşin yapsın ne güzel işte
benim eşim yumurta kırar sadece çok zorda kalırsa dışardan alır gelir
umarım herkeş iidirrrrrrrr

şu ısırma olayı can havliyle yapıyo yavrucaklar bence yaaa
halil ibrahimde dengeldimi valla koparcak gibi ısırıyooooo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…