2009 Eylül Anneleri

gunaydin eylul
ben buralardaydim da bir turlu sayfayi acip giremedim
sabah uyandigimdan beri basim agriyor
bu aralar surekl agriyor niye anlamadim ne guzel hamile kaldigimdan beri kurtulmustum su bas agrisindan yine musallat oldu
aliste saolsun aksam saat 11 den 1 e kadar 4 kez kalkmayi basararak bu bas agrima epey katkida bulundu
niye boyle oluyor kizlar ya niye uyumuyor bu sipa

ya benim de sürekli başım ağrıyor..uykusuzluktan galiba

günaydınlar kızlar nasılsınız bursadaydım döndüm evime. bu sabahta malum karın ağrısı iki büklümüm. geceboyunca bir fırtına vardı burada hala fena rüzgar var. siz nasılsınız bakalım :)

o uyumama olayı bizdede var ebru yaa. dün gece bizimle birlikte yattı ne oluyor anlamıyorum ki.
hiç yapmadığı birşeydir. yaşları büyüdükçe daha zor uyuyacaklar herhalde.

günaydın herkese ben de akşam kuru fasulye vermiştim, sanırım çok dokundu, sancılandı. nohut dokunmuyor ama. ebrucum geçecek bugünlerde. ama benim de başım ağrıcak gibi

yasemin tuba sizde hoşgeldiniz. rüzgar da artık uyumak istemiyor ya, koca kız gibi yanımızda duracak her daim, uyurken de benle eşimi yanımda istiyor.

kizlar ne oluyor bu bebelere peki
bizimkisi resmen cok zor daliyor uykuya cokta hafif uyuyor bi tikirti dink diye ayakta
halbuki ben sese alismasi icinde o kadar ugrastim hic onu oyle cok sessiz ortamda uyutmadim
hatta evde odasinin kapisi hep acik yatirdim temizlik gunleri haric tabi :)

size soyle komik bi olay anlatayim
aliyi disarda uyutmak cok zordur artik basak burcu olmasindan mi yoksa genel karakterinden mi odasina yatagina duzenine cok bagli
farkli bir yer oldu mu sapitiyor
annemlere her gittigimde uyku olayi acayip sorun oluyor uyutamiyoruz
normalde sallanmadan yatagina koyarim uyur tabi bu aralar soyle uyuyor onu yatagina yatiriyorum bende yere halinin ustune yatiyorum
bikac kez kalkip kontrol ediyor ordamiyim diye sonra tamam guvendeyim diye hissederse uyuyor bende cikiyorum odadan
neyse konu dagildi
annemlerde babannem saolsun aldi bunu diger odaya tam 45 dakika ayaginda salladi kadincagiz derken zar zor uyudu bu yataga ytirdilar bende yataktan dusmesin diye yastikla kenarlara set kuruyorum :)
salonda da annemlerin antika kocaman bi saat var ali ona bayiliyor surekli oynamak istiyor
icerden o saat her saat basi yaptigi gibi ciiinnnn diye cok hafif ottu ama diger odadayiz
ali bi anda pat diye kalkti oturdu eliyle salonu isaret ediyor iiih diyor bi de
allam ya sen uyumamismiydin dedim butun emekler bosa gitti
yani uykusu bu kadar hafif ve uyanir uyanmaz ayiliyor hic uyku sersemi olmuyor spiderman

tugbacim nasil gecti bursa
halledebildiniz mi isleri

ya koskoca bir tatil var onumuzde ve biz hicbir sey yapmiyoruz
parasizligin gozu kor olsun
ben tatil yapmak istiyorum
bi de aliste farkli farkli seyler gorsun ufku genislesin istiyorum
cocukcagiz hep ayni seylerle buyuyor ya bizde ya sitede parkta ya da babanne ananelerde
yani cok zor cocukla seyahat ama bence kesinlikle olmasi gereken bisey

aaa bu arada gulaycim seni ve zeynebi ruyamda gordum
dun konustuk ya sen gelirsen ikea felan yapariz diye
iste siz zeyneple seferihisar diye bi yerdeymissiniz ki kendisinin neresi oldugunu bilmiyorum
ben kardesimle birlikte arabaya atlayip oraya geliyorum
diyorsunuz ki biz mudonun icindeyiz
mudoyu arayip buluyoruz sizi cok komikti

evet ya kurufasulye çok dokundu.

rüzgarın uykusu da çok ağırdır, asla uyanmaz süresi dolmadan. 1,5 saat uyuyor gündüzleri iki kez o süreyi doldurmadan da uyanmıyor. ama uykuya zor dalıyor. sallayarak uyutuyorum çoğu kez.

yasemin efe nasıl...

evet ebrucum dün konultuklarımızdan etkilenmişsin. bu arada babam gelmek istemiyor. gelirsen annem ve rüzgar gelecez. babam da uzun yol gidemezsin diyor. ama inşallah bir şekilde gelmeye çalışcam.

evet ebru aynı sıkıntı bizdede var, rüzgarın 3 tane kuzeni var ya onlarla inanılmaz eğleniyor haftasonu. oraya götürüyoruz, sonra kuğulu parka götürüyoruz, sonra alışveriş merkezlerindeki oyun yerlerine (hava yağmurluysa tercih ediyoruz) bir de lozan park diye bir yer var oraya. bu yüzden haftasonu oyun grubu araştırıyorum bende , mutlaka verecem, artık yavaştan alışmaya başladı birlikte grup halinde oynamaya, artık çok da sıkılıyor aynı şeylerden farkındayım.

Doğa çok şükür gürültüye hiç uyanmıyor mesela şu anda evimizin hemen dibinnde çocuk parkı inaşaatı var ve devamlı beton mikseri ve kepçe çalışıyor. o sorunum yok ama. odasında sütüyle bırakıp çıkardım yatıp güzelce uyurdu ama şimdi çıkarsam kendini yırtıyor bende oralarda oda toqpluyor gibi yapıyorum çıkamıyorum bazen girip beşiğine yanına yatıyorum :) eşim diyor ki çökecek beşik. bende diyorum ki ne çökmesi ikimizin kilosunda çocuk var eheh.

gülaycığım iyiydi valla bastık parmakları geldik hiç bilmiyorum. 5 ila 15 iş günü dediler. bekliyoruz bi takip numarası verdiler. çıkarmı çıkmaz mı bilmiyorum çıkmazsa büyük bi hayal kırıklığı olacak ki bana yetişmez gibi egliyor. hep eşimin yavaştan alması offff. her şey yanacak çıkmazsa bakalım hayırlısı olsun tabii.

ebru valla ben kara karaaa düşünüyorum yine ne yapıcaz yolculukta diye :) yani gerçekten çok zor ve yorucu oluyor. hele ben özellikle yolculuk boyunca kitap okumayı ve uyumayı sonra yine uyumayı yine uyumayı severim. dakika gözümü kırpamıyorum doğacıkla :)

tuba nereye gidiyorsunuz bu kez?

kızlar sizde de varmı bir yılgınlık tamam kızım beni çok mutlu edşyor, ama hayatım rutine bağlandı, yani neredeyse yaptığım hiçbir hobim yok. önceden boyama yapardım rahatlardım. şimdi haftasonunun nasıl geçtiğini bilmiyorum. acilen bişeyler yapmam lazım. sanırım eve dikiş makinesi alacam. dikiş kursuna gidicem. biraz eski moda bir hobi ama zevk alıyorum.

Şimdi bizim birincil sorunumuz yeme olduğu için ben uykuya hiç kafayı yormuyorum desem yeridir :)
Efeyi biliyorsunuz eskiden de uyuyan bir çocuk olmadığı için bu düzen bana değişik gelmiyor , artık günde iki kere uyuyor , uyumak istemiyor ama çok yorgun belli halinden kucağıma alıp konuşuyorum ninni söylüyorum gözlerini kapanınca çok az sallıyorum yaklaşık 2 saat uyuyor bu sabah uykusu ( daha küçükken bile uyumazdı bu kadar ) sonra rutin işlerimizi yapıyoruz akşam üstü yine mızmızlanıyor ama oyundan da vazgeçmek istemiyor , biraz daha uyutuyorum 45 dakika falan oluyor bu ( babannede de aynı düzen var ) Her şeyimiz düzenlidir yeme saatleri , uyku saatleri dışarı çıktığımızda sapıtır ama gece oturmasında uyutup oturmayız biraz daha geç uyumasına göz yumar vakitlice kalkarız , arabada uyur sonra yatağına yatırırım ...
Olmazsa olmazımız gece yatmadan yediği muhallebi çünkü gece mümkünatı yok süt içmez ve ağlar yemezse , keza dün arabada uyudu eve dönerken 20.30 da yediremedim , eve gidince uyanır dedim uyanmadı ,altını değiştirdim pijamalarını giydirdim , öylece uyudu 24.e kadar sonra mızıltıları başladı aldım bizim yatağa sabaha kadar bizi tepikledi durdu :)) Normalde akşam yatar sabaha kadar uyur ekstra sadece su içer yatar , ya da hareket ederken sıkıştığında mızıldanır ve diş dönemleri ...

ya yasemin rüzgara ben de muhallebi verdim geçen sindiremedi mi nasıl sancılandı ya. bu arada nasıl yapıyorsun muhallebiyi. annem pirinç unu ve nişasta ile yap dedi. ben de öyle yapıyorum. içine de incir hurma ve kayısı koyuyıorum birer tane rondodan geçirilmiş. eğer bunları koymazsan bal koyuyorum. çünkü şeker kullanmıyorum.

Gülay sanırım o yılgınlık , yeme problemi olduğu için var bende hani gittiğim geldiğim yerde adapte olabilsem elimize ne uzatılsa yesek , dışarda sorun yaşamasak hiç yılmam ama cumartesi pazarım ne yediricem nasıl yapıcam diye geçiyor , evi bile doğru düzgün temizleyemiyorum, cuma günü koştura koştura gidiyorum efe ile babası gelmeden çamaşırları makineye at ev yüzeysel sil süpür hafta sonuna iş kalmasın teke efe olsun ama olmuyor ,ben evcimenin zaten çok dışarılara çıkmayı sevmem ama bazen ev üstüme üstüme geliyor ...Ben doğa insanıyım biraz çevre güzelliği olsa ve de araçla gidilmeyecek kadar yakın olsa hiç sıkılmam da işte aman ne bileyim dengesişz bir ruh halim var işte .Deniz kenarı lazım bana , ya da orman ikisi olmalı .

Ben hazı yapıyorum hero baby ( uzun zamandır kullanıyorum ) prinç unu var ya onunla su ile değilde süt ile yapıyorum , içine yarım muz , fındık ezmesi koyuyorum . Duruma göre tahin de ekliyorum bazen muz olmuyor , geçen kek yaptım yemedi mesela rondo yaptık yine , dün sütlaç yaptım çok katı olmuş muhakkak yemeyecek , yine rondo hayatımız rondo, bazende hazır pişirilmeyenle yapıyorum ama muhakkak bir şey yedirmem lazım olmaz sa yoğurt .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…