2009 Eylül Anneleri

herkese iyi bayramlar
ağzımızın tadı bozulmasın,
ailenizle ve tüm sevdiklerinizle
güzel bir bayram geçirmeniz dileğiyle....

Son düzenleme:
Merhaba herkese ne kadar uzun zaman olmuş, enson mart ayında girmişim buraya, vay be internetsiz kalmak ne kötü bişey
Herkese sevgi ve selamlarımı iletiyorum, umarım herşeyler yolundadır bebeklerimiz büyüdü artık yaramaz birer çocuk oldular. Rabbim hayırlı uzun ömürler versin evlatlarımıza Herkesin bayramını kutluyorum sağlık mutluluk huzur dolu nice bayramlar diliyorum hepinize. Allah muhabbetinizi arttırsın

slm kızlar ne olmuş bu siteye bayramlık giyinmiş çocuk gibi çok cicli bicili olmuş.. beğendim beğenmedim butonuda yok olmuş

günaydınlarr.iyi haftalar olur inşllh ama günüm kötü başladı eymen sabah arkamdan ağladı ilk defa
normalde hemen babanneye giderdi.bugün bıraktım geldi ayaklarıma tutundu ağlıyor..lafta anlayamıyorlarki ikna edelim...

Günaydın , işlerim çok yoğun heme çıkacağım ... Bayram dönüşü bizde veletlerde çok alıştık birbirimize , böyle tepkiler normaldir , benim şanssızlığım ise son iki gün grip olmam (( son iki gün doya doya koklayamadım oğlumu , bunun dışında azıalr köpekler atağa geçti hepsi birden çıkmaya çalışıyor , haliyle huysuz iştahsız ve uykusuz günler geçirdik ama havalar da güzel olduğu için şanlısydık bol bol parka gidip bahçede oynadık, yemek saatlerimiz dışında süperdi :)))

günaydın hanımlar

egemenle ilgili sıkıntılar başladı emmek dışında hiçbirşey yemiyo tamamen yemeyi reddediyo ve emzirmediğim zaman hırçınlaşıyo her istediği olacak yoksa kendine zarar vermeye çalışıyo kendini kapıya yaslıyo yada masanın bacağına bizim görebileceğimiz şekilde gözümüze baka baka kafasını vuruyo ve ağlıyo sinirleniyo dişlerini sıkıyo aldığımda gerçekten korkmaya başladım normal mi çok şımardı her istediğini vermememizi her dediğini yapmamızı istiyo

Nazan bizde aynen o durumdayız eymen tatilde iyice memeye düştü.tam yemeeğ alıştı derken tatil iyice şaşırttı çocuğu. eymende kafasını çok vuruyo kanepelerin kenarına falan ve ısırmasıda felakeet şekilde devam ediyor emmek istediğinde gidip gelip beni ısırıyor başka şeyler versem yere atıyor

Başını vurma davranışı mazoşist bir davranış değildir çocuğun bir birey olarak yaşama uyum sağlamasıyla ilgili bir sorundur. Bu nedenle de anne babanın çocuğa karşı yumuşak anlayışlı ve hoşgörülü bir tutum takınmaları çok önemlidir.Bazı araştırmalarda her 100 normal bebekten 15′inde bu davranışın görüldüğü saptanmıştır. Bebek davranışları arasında anneleri en çok korkutan ve en fazla tedirgin edeni onların başlarını vurma alışkanlıklarıdır.

Bir yaşlarındaki birçok bebek ritmik ve tekdüze bir biçimde başını karyola parmaklığına vurmaya ya da sanki bir tür hipnoz etkisi altındaymışcasına öne ve arkaya doğru sallanmaya başlayarak ailesinde büyük kaygı uyandırır.
Bu türden davranışlar daha çok çocuğun yorgun sıkkın ya da düş kırıklığı içinde olduğu zamanlarda görülür.

Alışkanlıklar

Psikologlar hem anlamsız görülen hem de tehlikeli olan bu davranışın kökeni konusunda değişik kuramlar öne sürmüşlerdir. Birçoğu başını vurma ve sallanmanın bir alışkanlık olduğu konusunda birleşmektedir.
Bir bakıma öne ve arkaya sallanma türünden ritmik hareketler kollarda ve beşikte sallanırken hissedilen güven duygusunu yeniden kazanma isteğine bağlanabilir.
Gene de bu alışkanlıkların çocuğun memeden kesildiği ve yürümeye başladığı yani bir tür bağımsızlık kazandığı dönemde ortaya çıkması dikkat çekicidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…