kızlar nasılsınız, geçen hafta giremedim. izinliydim rüzgar hastalandı ilk defa... burnu sürekli akıyordu... sanırım sürekli dışarı çıkardık bayram süresince tam koruyamadım. hala da hastalığı geçmedi bir türlü...
dilekcim ve bircancım çok geçmiş olsun kuzularınıza.bircan duyunca şok oldum, inşallah tahliller temiz çıkar. gerçekten nereleri karıştıracakları tahmin bile edilmiyor ya.... çok dikkatli olmak gerekiyor ama işte bazı şeyleri de insan düşünemiyor. bizimde deterjan dolabına kilit taktırmamız gerekiyor... hala açmayı başaramıyor diye şuan sallamıyoruz ama... dilekcim zaten telde görüşmüştük hayatım size de kocaman geçmiş olsun, babana da acil şifalar.... inşallah 2011 sizin için güzel bir yıl olur canım.
reyhancım sana da canım ayak parmakların için geçmiş olsun.
rüzgarda baby gyme başladı... çok eğlenceli bir yer, iki tane öğretmeni var beden eğitimi bölümü mezunu, her pazar haftada bir gün 1 saatliğine, 12 ay 18 ay arası gelen bebişler var. 5 kişiyiz. her hafta farklı bir parkur hazırlıyorlar. orada onların ayında yapacakları hareketler var onları yapıyorlar, işte atlama zıplama sallanma, takla atma, tırmanma vs.... anne yada babada birlikte katılıyor. bize şöyle faydası oldu, rüzgar hernekadar uyumlu bir çocuk olsada biraz yabaniydi ama şimdi biraz daha iletişimi güçlendi ve biraz daha oyuncaklarını paylaşır oldu. bakalım 1 aylık üyelik kaydı yaptırdık şimdilik.devam ediyoruz...
onun dışındaki en büyük sıkıntımız malesef yemek. önceden balık yiyen kızıma şimdi ağzına balık veriyorum çiğnemiyor dilinden eliyle alıyor balığıu ya. ve katı verdiğim herşey için eçerli kızlar. ne yapacağımı bilmiyorum kesinlikle çiğnemiyor. mesela geçen makarna yedi neredeyse yarım kase ama çiğneme yok tek tek ağzına alıp yutuyor.yani çiğnemeden lok diye yutmak istiyor. geçen ağzına kaşıkla pilav verdim direk kustu ya... yani katı yiyor ama çiğneme huyu yok. yutacak yani. ne yapcamı bilmiyorum. önceden kaşıkla yemiyordu biliyorsunuz o zamanlar elinle yediriyordum o zaman güzelce çiğneyip yutuyordu, kaşığa geçince hepsini unuttu. kaşıkla beslemek kolay ama şimdide bu sorunumuz çıktı. ağzınna pilav alıyor. sonra ek tek eliyle ağzındaki pilav tanelerini topluyor ne yapacağımı bilmiyorum.çok üüzlüyorum, çiğnemeyecekmi hiçbişey ya.... valla şuan bu konuya çok taktım. eline zaten sürekli bişeyler veriyoruz ama ağzına götürse de yutmuyor diliyle tekrar tükürüyor ısırdıklarını. neyse sizle paylaştım rahatladım.... sizde durumlr nasıl.