2009 Eylül Anneleri

canım geçmiş olsun kuzuna iyimi şimdi ??

aldım gülaycım biraz uzanıyım dedim gökşen uyandı şimid yemeğini yedirdim uzandım inşallah geçer felaket bi ağrı

masallahhhh goksene neler yiyor oyleeeeeeeeee
ecem kralicem ben yatagina koyuyorum 1 saat dinlenmesi icin 1 haftadir uyumuyor ama erken yatiyorrrrrr
kaanimada gecmis olsun atesini olc oyle ara istersen dr ni
egitim gercekden trde kotu yaaaaaaa 6yas basliyorlar 50kisi bir sinifta oluyorrrrrr
oooooooo daha neler neler

Çocuğunu yalnız büyütmek zorunda kalan anneler çevresel destek alan annelere göre daha fazla gergin, sinirli ve mutsuz olabiliyor. Bu duyguları ortaya çıkaran en önemli etkenlerden biri annenin yeterince kendisine zaman ayıramamasıdır .

Bebekle birlikte annenin yaşam biçimi eskiye göre çok değişmiştir. Önceden rahatlıkla spor yapabilen, arkadaşları ile kahve keyiflerine katılan , eşi ile tatile çıkan, evde dergisini okuyabilen , mışıl mışıl uyuyan, giysilerine rahatlıkla sığan bir kadın yerine uykusuzluktan gözlerini kırpan, bebeğini emzirebilmek onu güzelce besleyebilmek için tüm bedenini uyanık tutmaya çalışan,daha vitaminli yemekler yapabilmek için sebzeleri birbirine karıştıran, bebeğinin öğle uyku saatini evi toplama , çamaşırları asma vakti olarak değerlendiren , beş dakika gözlerini kapattığında saatlerce uyumuş gibi kendini hisseden bir kadın gelmiştir. Bu günlük koşturma içerisindeki bir annenin bebeği gülümsediğinde, sizce anne ne kadar içten gülümseyebilir? Eminim bir çok anne bu güzel gülümseme karşısında tüm yorgunluğunu unuttuğunu ifade eder ama.. gerçek olan şey bedenin ve pilin bittiği, ertesi gün aynı şeylerin yeniden başlayacağıdır..

Bu yorgunlukların azalması ; bebek , anne ve baba için çok önemlidir. Bunun için kısa bir formül yaratabiliriz.

Kendine zaman ayıran + mutlu bir anne = sağlıklı gelişen bir bebek ve mutlu bir evlilik

Yalnız çocuk büyüten bir annenin yorgunluklarını azaltabilmesi için birkaç öneri sıralayabiliriz:

1) Aşırı titiz, düzenli ve hijyen bir anne olmayı bırakmak : Bu aşırı çabalar anne üzerindeki baskıyı arttırmaktadır. Önceden düzenli bir eve sahip olan anne bebeğin gelmesi ile dağınıklaşan ortamdan daha fazla rahatsızlık duymakta, kalan az zamanda toparlanamayan mutfak ve odalar annenin kendisini daha gergin hissetmesine neden olmaktadır. Oysaki bu durum anne tarafından bebek gelmeden önce kabullenilmelidir. Bebekle birlikte eski düzen kalmayacak ve eve harcanan zaman bebeğe verilecektir.

2) Bebeğin uyku saatlerini dinlenme zamanı olarak planlamak : Birçok annenin yaptığı en büyük hata bu noktadadır. Bu zamanları iş yaparak değerlendirmek yerine kısa uyku molaları, müzik dinleme ve dinlenme zamanı olarak değerlendirmek annenin ruh sağlığını olumlu etkileyecektir.

3) Bebekle geçirilen zamandan , oyunlardan keyif almak: Gün içerisinde bebeğin fiziksel ve duygusal ihtiyaçlarının karşılandığı her anı oyun haline getirmek, onunla birlikte gülümsemek anneyi de psikolojik olarak rahatlatacaktır . Bedensel yorgunlukların azaltılması için keyifli dakikaların yatak oyunlarına dönüştürülmesi işe yarayacaktır.

evet bu ağrılar lodos ve ıslak saçla uyumaktan galiba ((

evi toplamak için kalktım herkes gitmiş şimdi gidiyimde bende yemeğimi yapıyım karnım acıktı

herkese iyii aksamlar....herkeste bir bas agrisidir gidiyor... bende fenayim... ama bugun trfikte cok zaman harcadim sanirim bundan...migrenim tuttu ilac alacam ama alamiyorum cunku uyku yapiyorbu saatte uyursam artik......... ben sizlere bir sey srmak istiyorum.... benim oglan 3 ay oncesine kadar kendi odasinda uykusu gelince atiyordum yataga,oylece tek basina uykuya daliyordu yani odasi ayriydi... yazin 2 kadar annemde kaldim ve yer problemi oldugundan aras yaninda uyudu bu sure icerisinde.... simdi artik yurdumuzdayiz ve odasinda yatmiyor agliyor yanimizda yatiriyoruz..... ben ne yapacam??? cok zor durumdayim biliyorum ki zaman gectikce isim daha da zorlasacak.... benimle ayni problemleri yasayan varmi aranizda????

valla anne olmak başlı başına yorucu bir macera..en güzeli akşamları kızımla sarıla sarıla yatmak

ben 1 numarayı başaramıyorum malesef demetcim

anne olmak basli basina yorucu evett:)) o sarila sarila yatma isii muhtesem tabi... biraz evel yazdim eger okursaniz....sizlerde mi birlikte uyuyorsunuz kuzucuklarla??? Gulacim sen napiyorsun??? bana bi akil verin ya eskiden cok iyiydi atardim odasina oylece uyurdu vala tek basina yani 3 oncesine kadar... nasil alistirmam gerek kendi odasina? kendi yatagina????

iyi akşamlar öznur. çok geçmiş olsun.bizde bilg tepesinde meyve yedirmeye çalışıyom Bade hanıma.. valla soruna hiç çözüm önerim yok ben daha hiç ayırmadım badeyi. uzun zamandır bizimle yatıyo. bende nasıl ayıracağımı bilemiyorum gerçi şimdilik benim açımdan problem yok ama ilerde zor olacak iyice

iyi geceler kızlar kayınvalidem eve geldi ziyarete gittik geldik.kadının 2 ay yerden bişey eğilip alması bile yasak ..tüm planlar altüst oldu bende bayramda izin kullandım bu bi haftalık izin aldım ama dahada alamam bu bi hafta içinde yardımcı bulmamız gerekcek.ayyy burda kimseyide tanımam.bakalım eşimin amcasının kzı var kayınvalidemlerin üst katta oturuyor ona soracağız kabul ederse iyi olur.yoksa düşün düşün.........

Sümeyye çok geçmiş olsun bebeğine de kayınvalidene de. Yaşadıklarının benzerini geçtiğimiz hafta bende yaşadım. Çok zor bir haftaydı benim için. Bildiğiniz gibi babam 1,5 ay önce kadar felç geçirdi. Bayramdan sonraki cuma AVMde kayınvalide düştü kalça kemiğinde eğrilme oluştu eğer 10 gün süresince iğnelerle düzelmezse ameliyat olacak, daha 10 gün dolmadı bekliyoruz dr ameliyat derse bizimde işimiz çok zor, bakıcı bulmak durumundayız Defneye. Cmt ateşimiz yükseldi , çrş'ya kadar ateşimizi kontrol altında tutmak için neler yapmadık eşimle. Salı KV gelmiş evini terkettiğini ,artık tekrar eşinin yanıan dönmeyeceğini, boşanacağını söylüyor neymiş geçmiş olsun dememiş. Çrş kızımın vücudunda kırmızı döküntüler oluştu dr'a götürürken İZM'e annemi aradım, babanı WC'ye götürüken çok kötü düşürdüm dedi. O gece röntgen çekilmiş biz tabi geç döndük dr'dan . Ertesi gün annemi aradığımda söylemediği laf kalmadı neymiş yanında olmuyormuşum, nasıl olayım benimde minicik bebeğim hasta, ateşli kime bırakayım??? Babam bütün gece ağlamış, çok şükür röntgen sonuçlarına göre kırık çıkık yok ama zaten hastalığı beyin kaynaklı olduğu için abarttıkça abartıyor çok ağrıyor diye. Bir tek haftasonumuz ii geçti, ateşsiz, sıkıntısız,vs... KV de Izmire kardeşinin yanına gezmeye gitti cumartesi biraz rahatladık, dün eve gittiğimde Defnenin yüzü kırmızı kırmızıydı sonra farkettim ki tüm vücudunda kırmızı kabarcıklar oluşmuş berbat gözüküyor dr geçirdiği viral enfeksiyonun döküntüleri devam ediyor olabilir dedi , bekliyoruz sabah hala aynıydı. Bir sınavdan geçiyoruz sanırım ne diyeyim allah beterinden korusun bugünümüze de şükür...

Son düzenleme:

cok gecmis olsun sumeyyecim....umarim bir an once yoluna girer her sey....bu bakici isi ayri bir dert....buldunmuda alisincaya kadar ayri bir dert, cocuk acisindan tabi.....ben cok sukur atlattim bu sorunu...cici bir kiz buldum uzunca bir takimizden sonra kizin cok iyi olduguna karar verdik simdi cok guveniyoruz.... rahatlikla birakabiliyoruz cocugu....umarim ayni sansi bir an evel sende yakalarsin....

herkese günaydın...

dilekcim çok çok geçmiş olsun canım. herşey üstüste geldi gerçekten sizin ailede... Allah yardımcınız olsun, çabucak dertleriniz vbitsin. defne için endişelenme döküntüleri devam eder geçer. umarım kayınvaliden iyileşir, bakıcı aramak zorunda kalmazsın. annende alemmiş ya küçücük bebekle ne yapacaksın, annenin durumları iyiyse tutsun bir yardımcı yemeğini temizliğini getir götürünü yapar. inşallah herşey hallolur bir bir.

öznurcum rüzgarda tek başına değil bizim yanımızda uyuyor malesef. hiç ayrı yatmadı. canım sen eğer ısrarcı olursan tekrar alışır. sonuöçta bu da bir alışkanlık... ama bence odasına çekyat at sende bir süre alışana kadar orada yat, onu da yatağına yat. belki böyle tekrar geçiş yaparsınız.

sümeyyecim inşallah kabul eder akrabanız.

off herkes te bir sıkıntı ya. bizimde hala burun akıntımız devam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…