2009 Eylül Anneleri

çok geçmiş olsun dilekcim ya

Sağol canımcım.

Günaydın Gülaycım,
Dediğin gibi herşey üst üste geldi ne yapalım ya her gecenin bir gündüzü vardır nasılsa, bugünlerde geçecek, allah beterinden korusun. İşte bende buna sinirleniyorum ya sanki benim işim gücüm yok her an onlara destek olmalıyım akşamları evet git yemek ye sofrayı topla saat en az 19:15 oluyor zaten Defne 9:30 - 10:00 gibi uyuyor , bu kısacık süre zarfındaki zamanımı tüm gün boyunca beni görmeyip özleyen kızımamı ayırmalıyım yoksa babamamı gitmeliyim Defneyi oraya götürdüğümde bir dk durmuyor ordan oraya koşturuyor annemde bırak döksün sorun değil diyor ama sorun kırıp dökmesi değil ki geçen kurumuş bir sakız bulmuş allahtan getirdi bana verdi. Yani haftaiçi onlara destek olmam çok zor, haftasonlarıda eşimle gidiyoruz zaten 0,5 saat - 1 saat falan oturup dönüyoruz. Haftasonları en az 3 makine her hafta çamaşır yıkıyorum ev bir haftada batıyor temizlik yapıyorum , kızımla vakit geçiriyorum. Ben nasıl saatlerimi harcıyabilirim ki onların evlerinde. Tamam 1 hafta sonra iyileşecek bir hasta olsa bir haftasonu kızımı hiç görmeyeyim yanlarından ayrılmayayım ama uzun vadede iyi olabilecek durum babamınkisi ben nasıl dayanırım 3-5 ay bu tempoya bende insanım ya. Annem bakıcı tutma işine asla yanaşmıyor parası cebinde kalsın diyedir kesin. Söylüyorum birini tutalım diye mümkün değil kabul ettirmek ama ne yapayım çalışan ve minicik bir bebeği olan bir anne olarak benimde elimden gelen budur.

günaydın herkese
biz tatilden dün döndük
işlerin yoğunluğundan iki satır yazamadım dolayısıyla geçmişi de okuyamıyorum
sadece son bikaç yazıyı okuyabildim
dilekcim valla Allah sabır versin size canım
gerçekten de üst üste gelmiş
bundan sonra güzel haberler de üst üste gelir inşallah
öznur sen de hoşgeldin ,
birlikte yatmaktan bahsetmişsin
aaahh ahh kelin ilacı olsa.....
ben de kızımı haftaya sütten kesmeyi düşünüyorum
annemden yardım alıcam
o arada da ayrı yatırmaya alıştırmayı umuyorum
başarılı olabilirsem sana da anlatırım

haklısın dilekcim çok da güzel özetlemişsin zaten. annenin aslında kızım senin de küçük çocuğun var sen onla ilgilen ben hallederim demesi gerekir. sonuçta akşam eve gidiyoruzz yemek yedir etrafı topla sen yemek ye bulaşıkları hallet uyut derken zaten nefes alamıyorum ... tabi annemiz babamız sonuçta ama bizim de artık üzerimizde sorumluluk var, ve bu da ihmal edilecek birşey değilki....

herkese günaydın.. bade hanımla kahvaltı maceramız devam ediyo hala.. o yüzden kısacık yazayım dedim.. dilekçim çok gçmiş olsun.umarım herşey yoluna girer. haklısın tabi zamanın olsa tamamda yokki.. olmayan vakitte kaç parçaya bölüneceksin..ama işte hastalık psikolojisi çok nazlı oluyolar.. üzüme kendini..
sümeyyecim tekrar geçmiş olsun umarım oğlunu güvenle emanet edebileceğin bir bakıcı bulursunçç

hoşbuldum gülay
tatilim çok güzel geçti
istediğim gibi gezdim tozdum
e tabi cefasını da şimdi çekiyorum
evde dağ gibi çamaşırı bitirmeye çalışıyorum
tatil dönüşü zor oluyo biraz ama olsun yine de

hüsniyecim yeme konusunda asıl deliren benim lütfen bu ünvan bana ait.

kızlar soracaktım unuttum lütfen yardım edin. dün rüzgara tekrar çiğnemeye alışsın diye makarna verdim kocaman kocaman makarnalr gayet güzel çiğneyiğ yutuyor. neyse 10 tane falan yedi birden ağlamaya başladı. sonra ağzındakini çıkardı. sonra tekrar çiğnedi ağzının arka tarafıyla baktım biran da tekrar ağladı. acaba dişmi çıkacak dicem ama üstte iki altta üç diş var. çiğnemiyor acıyla tükürüyor hemen. gözünden de yaşlar akıyor.

ayy yemiyo gene deli edecek bu kız beni..artık bu çocuklar kendileri yemeyi öğrensin ama yeter bu eziyet.

stres yapma canim.... haklisin vala bazen deliriyor insan...bizimkide bu aralar istah falan kalmadi... cok sukur hastada degil gayet saglikli ama bazen olabiliyo iste boyle...cok israr ettigin zaman acta olsa yemiyor...gerci badenin surekli mi yememe sorunu var bilemiyorum ama gelip gecici bir durum...ahhh bi ogrenseler keske kendi baslarina yemegi.... ama sanirim daha bunun icin cok vaktimiz var sabir sabir....

gulaycim disi cikiyordur... bazen cikacak gibi oluyor huysuzluk yapiyor,sonra aradan epey zaman geciyor yanilmisim dis degilmis diyorsun ama dis cikariyomus aslinda... banada dun dr soyledi bazen cek gec cikarmis.... mesela bir sure sonra bu durum gecebilir yemeye baslar tekrar sonra tekrar baslar.... uzun bir sure araliklarla boyle devam edebilirmis.....kiyamam ben ona yavrum benim yaa....gercekten cok zor bu dis cikarma olaylari....kolay gelsin ne diyim

Kizlar aranizda kuzucuklari halen yuruyemeyen varmiii????? Aras halen yurumuyor....destek alarak gidiyor tabi... ayrica cok ta aktif hareketli.....son 1 haftadir desteksiz bir kac saniye ayakta durubiliyor sadece... ve suanda tam 14 bucuk aylik oldu dr cook normal diyor... her cocuk ayridir diyor... ok dogruu anliyorum ama sabirsizlaniyorum iste ne yapayim ve birde biliyosunuz bu zamanlari yani emekle donemi zor bir donem, bir yere gittigim zaman yani restorant vs..... durmuyor yere inmek istiyor.... acaba diyorum yurumeye baslayinca isiniz daha mi kolay oldu yoksa zorlandiniz mi???? Acil cevap lutfen

ay inşallah diştir acaba bende bişeymi battı ağzına diye korktum ...

kızlar ya siz köfteyi nasıl yapıyorsunuz çocuklara. dün koyundan yaptım yumuşak lolsun diye ama kayış gibi oldu ya, çiğnesede tükürüyor rüzgar. bazen eim yapıyor pamuk gibi oluyor. ama o da yaptı tutturamadı. siz nasıl yapıyorsunuz. ekmek yumurta ekliyormusunuz.

valla yürüyünce daha zor oluyor kesinlikle. her tarafı mosmor oluyor, düşüyor bir de her tarafa daha kolay ulaşıyor. ama tabi emeklemesi de ayrı sorun...öznurcum biz 9,5 aylıkkken yürüdük... ama bak bize hiçbirşey kazandırmadı. biz de mesela hala çiğneyip tam anlamıyla yutmuyoruz tükürüyoruz. demekki herçocuk bazı şeyleri geç yada erken yapıyor.

gulaycim cok haklisin evet.... bak arasta dis olmamasina ragmen lop lop goturuyo tabi bu aralar cok istahsiz o ayri.....sabirsizlanmamaya karar verdim vakti gelince yurur elbet:44: kofteye gelince romanyada oldugum icin kuzu eti bulma sansimiz pek yok... danadan yapiyorum ama yagli olmali hemde epey yagli olmali....bide nasil pisirdigin onemli..... ben yagli danaya yumurta ekmek ici vs karistirip iyi bir yogurmadan sonra bir kac saat dinlendiriyorum sonuc pamuk gibiinnn.....ama eger et az yagli ise sakiz gibi oluyor ve tass.....

gülaycım ben dana etinden yapıyorum..yağsız dana eti
yumurta, azıcık tuz, biraz tarçın, ekmek ve azıcık zeytinyağı koyuyorum..gayet lezzetli oluyor..

ya benimki kayış gibi oluyor sert birde böyle içi sanki kıymayı kavurmuşsun gibi pütür pütür... tekrar deneyeyim bari bugün....

öznurcum bizdede 4 diş var bir de yeni gelen bir tane ufak. off rüzgarda asla ağzına yemek versek yemez tükürür çiğnemesi gereken şeyi. yoksa köfteyi ezip versem tek lokmada yutar o ayrı. pütüü yutmada sorun yok ama çiğnemiyor ya, deli ediyor. dün kuru meyve aldım ağzında döndürüp döndürüp sonra yere tükürüyor. yenisini istiyor sanki yiyormuş gibi.

gualyciimm stres yapmaa.... benim olaya dondu vakti gelince cigneyecek, yavrucagin topu topu 4 disi var....sende ne ez nede normal yap ikisinin arasi bise olsun bence zorlama ruzgari bu konuda... gerci bilemiyorum dogrudur belki yaptigin alistirmak lazim cignemeleri icin...ama zorladinmi bu kez hic yemiyolar....aynen bende kuru meyve aldim ve aynen ruzgarin yaptigini yapiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…