2009 Eylül Anneleri

ben bu konulara ne kadar uzağımmm.. doğa meme ne işe yarar onu bile bilmiyo. ablamı bazen oğlunu emzirirken görüyo ağzı açık seyrediyo yavrum. :) bunlar napıyo ki acaba diye.

eğer emzirmemek o kadar kolay olsaydı emin ol meryem ben sınır koyardım kendime eziyet olsun diye uğraşmıyorum herhalde şu an çektiklerimi bi ben bi allah bilir eylül gelsede anlatsa oda benzer şeyler yaşadığı için memeden kesti şimid gecelleri rahata erdi ben evdeyim diye göz yumuyorum ama ben de mahfolmuş durumdayım sürekli göğsüm dışarda geziyorum geceleri 50 defa emziriyorum yani bu anneden değil bebeğin emmeye aşrı düşkünlüğünden kalkıyo bir iki salııyorum geriye yatağıma dndüğümde hoop tekrra baştan böyle saatlerce sürüyo zira iştahınıda etkliyo şuan sadece bağışıklığ için dayanıyorum kış geçsin kesicem ayrıca biz emzikte kullanmıyoruz sorıonumuz göğğsümü emzik niyetine kullanmasında ((

iyide zeynep sana kasti yapıyorsunmu dedım ben??? sadece kendi görüşümü söyledim. saonrada yazdım bızde bunu yapmak için baya kavga dövüş ettik diye. ben baştan buna izin verseydım alıtunada gecelerı çok fazla uyanıyordu sırf emmek için tok oldugu halde bır sure uykusuz kaldım ve hallettım. neyse banane yaa naparsanız yapın

sizi okudukça bir yandan imrenmiyor değilim. oğlum emmiyo diye ağladığım günler geldi aklıma. nasıl çırpınmıştım sütüm gitmesin diye. 10 aylık falandı beni emmeyi bıraktı tamamen. sağ babam sağ, ye iç ki sütün artsın ne günlerdi. çok ağlamıştım keşke emseydi 2 yaşına kadar demiştim. demek böyle zorlukları oluyormuş

zeynep dişlerde çok üstüste geldi ya doğa bazen biberonu bırakmayıp emzik gibi emiyo uyuduktan sonra bile. heralde dişler yaptrıyor bunu ona diyorum.

bende işten geliyorum ya emzirince sanki çocuğumla aramdaki bağ iyice güöçleniyor gibi hissediyorum..çünkü eymen sadece emerken kucağa geliyor.sonra koştur dur.gecede emzirmemk için uyandığında su verdim ağlamaya devam biberonla süt verdim kabul etmiyor ne zman emzirdim uyudu...

doğru aslında bi çocuğa alışkanlığını bıraktırmak için insanın canı çıkıyo. evet ama memeyi bıraktırmak çok zor bir süreç sen atlatmışsın meryem darısı herkesin başına inşallah.

alituna memeyi bırakmadıkı emiyor hala. sadece geceleri ya işe gitmeme yakın uyanırsa verıyorum.öncesınde uyanırsa yıne yok. ya işe gidecekken alıp emzırıp cıkıyorum. haftasonlarıda kahvaltıdan sonra verıyorum.

yok yok hani genel olarak söyledim biliyorum alitunanın bırakmadığını. etrafımda bırakan herkes çok zorlandı o süreçte onun için yazdım boşta olsa çekmek istiyolar. nasıl bi keyifse artık bu. nargile falan gibi geliyo heralde :) sarı safran sürmüştü bi arkadaşım bi taneside siyah bant takmıştı. bizde gün gelecek biberonu bıraktırmak için uğraşıcaz gerçi.. ama senin böyle düzenleyebilmiş olman bile süper.

sümeyye kesinlikle katılıyorum sana sanki oğlumla bağım kopmuş gibi gelmişti o emmeyi bırakınca. o uyuyup emerken onu izlemek nasıl büyük zevkti

Konuya cevap ver yazısı da amma afilli olmuş x hava çok kapalı bayılırım böyle havalara hatta sulu kar yağıyo şu anda. kızım uyudu gidip kahve kitap ikilisi takılayım birazcık :)

sümeyye biz doğuduğundna beri böyleyiz çok uzun zaman önce ayağımda sallamayı bıraktım küçükkende hiç sevmezdi sallanmayı saatlerce ayağımda sallardım ağlardı hep uyuyamazdı hep emerek sızardı şimide uyuyucağı zaman emerek uyur kendi kendine uyuduğu zamanlarda oldu hala da oluyo ma ben yoksam yanında genelde uyur o şekilde

zeynep işte doğa bu olayı en ince uçlu biberonlarla yapıyo. onu emerek uyuyor.belki zamanla ona geçişyapabilirsin. şu nuby nin anne memesi formatında silikon bi biberonu var onunla falan deneyebilirsin. hani belki bir ihtimal :) ağladıkça verirsin eline gidersin yatağına :)

gece ağlarken nasılsa susarmı diyorsun...nasıl bu düzeni oturttun ağlamadımı geceeri..

yok oyle aglamaya terkedemem sümeyye. o agladı ben vermedım emzıgı uzattım.almadı agladı yıne emzık. yıne almadı. bi kaç denemden sonra emziği aldı. sonra 5 dk sonra yıne aglamalar falan. ama emzık vermeye baslamıssam emzıkle uyuyana kadar ugrastım.hanı çok agladı al hadı yapmadım. bu sefer onune gecemeyecektım cunku. öyle öyle gece 5 kez emmeye kalkarken 1 e kadar düşürdük.

eymeni hala ayağımda sallıyorum hatta o yastığını gösteriyor dan dan diyor uykusu gelince ama yarım saat en az sallarım.ama benim için iyi oluyor ben elişi yapmayı çok seviyorum kesinlikle beni çok rahatlatıyor zihnim boşalıyor elişi yaparken .eymen birde müzikli uyuyor .müzik çalıyor eymen ayağımda ben elimde işim güzel güzel geçiniyoruz ama yarım saatten sonra bacaklarım artık otomatiğe alınmış gibi kendiliğinden sallandığını hissediyorum.

tubA BENİM bu kadar zorlanmamın bi sebebide gökşenin ne emzik ne biberon ne uyku arkadaşı kullanmıyo olmasın dan kaynaklı biberonuda doğuduğundan beri hiç almadı emzikte zira öyle eee şimdi tek lüksü var emmek o yüzden beni yiyip bitiriyo

işte ne emzik ne biberon almayınca çok zor. ablamın oğluda ayyyynen o şekil. kız bi yöntem bulamadı gitti.

seni çok iyi anlıyorum zeynep, ben de sabaha kadar 20 kez falan emziriyordum. mesela emşyor bitiyor kafasını geri çeviriyor. tam sırtımı dönüyorum uyucam 5 dakika sonra surtıma gözü kapalı vuruyor, üstümmü çekiştiriyor ver diye, kapalı gözlerle ağlıyor. vermezsem nasıl ağlıyor bir görsen, bir de verdiğimde artık memede zaten zerre kadar süt kalmamış çekiştirip duruyor. kucağıma alıp gezidiryim diyorum ona da ağlıyor. ama ben hemen sallarsam eğer unutuyor. bir de biz geçen ay böyleydik ama u ay sadece 2,3 kez emiyor. yani kendi azalttı. çünkü gün içinde tümden kestim memeyi. artık gün içinde versemde almak istemiyor. gün içinde sanki memeyi almadığından gece de düşkünlüğü azaldı gibi. seni o kadar iyi anlıyorumki uykularının delik deşik olduğunamı yanarsın, onun uykularının bölündüğüne mi göğüslerine mi yanarsın.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…