2009 Eylül Anneleri

Meme konusuna maalesef bende yorum yapamayacğım sonuçta Defnede bilmiyor memenin ne olduğunu, hatta anne-bebek dergilerine bakıyoruz bazen birlikte ordaki resimleri anlatıyorum falan Defneye , annesini emen bir bebek gördüğümde aa bak süt içiyor deyip kısaca kesip atıyorum o da doğa şaşkın şaşkın bakıyor

zeynep be de onu diyorum ya işte onun da uykuları da az oluyor . valla kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş. zaten gökşenle rüzgar baştab beri hep benziyorlar birbirlerine. biz de ne biberon ne emzik tuttuk.

Bende emziği bıraktırmak istiyorum ama henüz erken mi bilemedim acaba böyle şeyleri erken bıraktırmak mı iyidir yoksa anlayınca onun dilinden konuşup bıraktırmak mı? Aslında çok emzik arayan bir bebek değil defne sadece uykuya yatarken emiyor gün içinde etrafta görmekdikçe hayatta istemez doğrusu görüncede 1-2 emip hemen atar kenara.

sümeyye ismini değiştir hemen, buradaki arkadaşıma iki kez daha sümeyye dedim. herkes artık bana gülmeye başladı he he :)

dilekçim sabiha paktuna keskin kendi bırakmalı diyo emmeyi nasıl olucak onuda bilemyorum

amma 1.5 yaşına kadar oral dönem olduğu için her şekilde emmeli diyo emzikte dahil buna bence sende bekle biraz daha sonra bahara doğru bıraktırısın emziği

bence emziği bıraktırmak için erken çünkü haz noktaları hala ağızmış sabiha paktunanın bi söyleşisinde dinlemiştim. ya da kitabında okumuştum herneyse. işte benim de eksiğim bu okuduğumu nerde okudum hatırlamıyorum

Olabilir canım ama daha sonra dişlerinde falan sıkıntı olur diye korkuyorumda.

şu aralar kendimi çook kötü hissediyorum şu dünyadaki en son kişi ben olmalıyım anne olmak için sabırım hiç yok başka annelere hele size bakıyorum nasıl yapıcağımı şaşırıp kalıyorum kafayı yicem kızıma yeterli olamadığımı hissediyorum anneme bırakıyorum çok güzel yemek yiyo oynuyo kendi kendine uyuyo anne siz yokken bu kız çok uysal melek gibi diyo bana hiç yükü yok diyo ama eve gelince bende iki kaşık yemek yemiy bazen yemek yerken yedirebilmek için bi yandna emziriyorum çevremdeki insanlar sağolsun sürekli nasihat vererek kendmi daha da yetersiz hissetmemi sağlıyolar eşimin ailesi özellikle

ayağındaki problemin neredeyse şuçlusu ben oldum sırf genlerimde düz tabanlılı var diye şimdi gökşen evde sürekli ayakkabı giyiyor ve pat düşüyo bende kıyamıyorum demin düştü ve yanağını vurdu ve morarmış şimid baktım yani anlıcanız kafayı yemek üzereyim

emse bi türlü emmese iki türlü ikisininde zor yanları var bizde hala sallanıyoruz uyumadan önce öglen ve gece uykysu için 200ml süt içiyo sonra yarım saat sallama uyuyo bunada şükür en azından uyuyo sonunda
zeynepcim geçmiş olsun cnm umarım büyüdükçe geçer

gülay benim adım kolay kolay kimsenin aklındada kalmaz..hatta kayınvalidem senin adını sümerbanktan aklımıza getiriyorduk diyor ne değişik adın var der durur.ama şans eltimin adıda sümeyye..

çok yanlış düşünüyorsun zeynep. sen annesisin ve butun ezıyetını sana yapıyor cunku bılıyorkı sen o ne isterse yapacasın. cocuklar annelerın hasas olduklarını bıldıgınden çok guzel kullanıyorlar. benım kayınpered ama istisnasız hergun sen yokken aglamıyor sen gelınce aglıyor dıyor. düşün bundan esim rahatsız oldu bu soyledıgınden yeter baba anladık dedı. annenın söylediği yine okadar dokunmaz. bide calısıyor olunca çok daha eksık hıssedıyorsun. ama ben sunu düşünüyorum kötü yetersız anne olsam bana nazlanmazdı.

şimide balkondan küçükken kullandığımız sepet beşiği istiyo içine binicek sonra küt düşücek versem ayrı vermesem ayrı evde deli gibi ağlıyo

saçmalama zeynep. sen bizi mükemmel anne falan mı sanıyosun :) hepimiz bu tarz sorunlar yaşıyoruz. bunların nazı hep bize annelerine. başka kime yapabilirler ki. doğada güzel yemeğini yerken yanından yada kapının önünden ben geçsem bırakıyo yemeyi. özellikle bütün gün evde oturduğum zamanlarda daha bile yüz göz olmuştuk. ohooo beni peksallamıyodu :) şimdi iş nedeniyle genelde yarım gün olmuyorum evde daha bi sözümü dinler oldu :)

olur öyle dönem dönem. benim kızımın da zayıfılığını benden biliyolar halbuki ne alaka deeeeeeeeeermişim eheheheh.

zeynepçim aynen bende evlencek hatta çocuk doğuracak en son kişi benim derdim.eymende kayınvalidemde çok akıllı salonun kapısını kapatırlar eymen orada oynar durur.ben gelincede canavara dönüyor kanepenin üzerine çıkıp bağırıyor ben gidip alayım diye..kayananmda bu hep sana yapıyor bize eziyeti yok der..
ayağının senden suçluyormuş şaşırmam bizimkilerde eymenin havale geçirmesinden dolayı bizim genlerde olduğunu söylediler..benim vefat eden kardeşimde havale geçirmişti.herkese yok bişeyi yok annesinin tarafına çekmiş o yüzden havale geçirdi diyorlar..

Canım topla kendini, boş yere yıpratıyorsun inan. Bir kere şu bir gerçektir tüm çocukların nazı sadece anneye geçer, mesela Defne gün içinde tek başına oturuyor oyuncaklar oynuyormuş ama gece olunca illaki ben yanında olucam ben geceleri koltukta inan ki 5 dkdan fazla asla oturamıyorum izin vermiyor ki . Mesela bir arkadaşımın çocuğu kreşte yetişkin çatal-bıçağı kullanırken evdekinin illaki küçük olmasını istiyormuş yani tüm nazı kaprisi annesine. Bunda anormal bir durum yok bence.Seni o kadar zamandır tanıyorum onca zamandır burda olman bile ne kadar iyi anne olduğunun göstergesi değil mi?
Düz taban olayına da gelince boşver o onların ayıbı , hiç üstüne alınma mesela Defne de saman nezlesi var gibi duruyor ve eşimde de aynısı var şimdi ben bunun için eşimi suçlayabilir miyim bilerek mi saman nezlesi oldu kendi mi istedi, ne diyeyim allah çevrendekilere akıl versin öyle de biri varsa otursun zavallığına kendi yansın. Çok geçmiş olsun düşe kalka büyüyecek bu çocuklar allah başka türlü dertler vermesin canım benim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…