2009 Eylül Anneleri

bencede zeynep haksızlık etme kendine.. ne sen nede aramaıdaki hiçbir arkadaşımızın kötüyada yetersiz anne olduğunu düşünmüyorum..sevet artık büyüdükçe sabırlarımız tükeniyo ama böyle büyüyecekler ..söylediklerinin kat kat fazlasını Bade de yapıyo. bazen bana yaptığı eziyeti bakıcı görünce tanıyamıyo bile Badeyi..oysa ben yokken melek gibi.. nede yemekte sorun çıkarıyo ne üstünü değiştirmede .. ama bana gelince sırf bazen sadece eziyet olsun diye saatlerce kucakta gezdiriyo kendini.. hatta bakıcı benimle dalga geçiyo sen bunu bana ver ben onu hanım hanımcık büyüteyim seni görünce sapıtıyo bu diyo:95:

sanırım yalnız değilim :18: hepinize çok teşekkür ederim kendime geldim birazcık gerçekten eşimide geceleyin sardım adama bi ton laf söyledim sanki suçlusu oymuş gibi ama kafayı yemeye az kaldı

zeynep ben de az önce aynı şeyleri geçirdim aklımdan. herkesin çocuğu yiyo ben mi beceremiyorum bişeyler yedirmeyi yapmayı diye. ama yok hepsinin huyu gelişimi farklı. hangimiz birbirimize benziyoruz ki? milletin de ne dediğini takma ağzı olan konuşur konuşur sonra aaaa konuşmadım der... boşvercen canım. sen kızına gül gibi bakıyorsun. elinden geleni yapıyorsun. hepimiz gibi.

zaynepcim bence şu meme sıkıntısı seni geriyor seni anlıyorum. gerçekten o psikolojiyi biliyorum. bende aralıksız mdiğinde tüm psikolojim bozuluyordu. çünkü uyku falan kalmıyor insanda uyumuyorsun psikolojşn bozuluyor. kendini yetersiz hissediyorsun.

ama sen iyi anne olmasan gökşenin gelişimi bu kadar iyimi olurdu. rüzgar bende yemiyor, annem de yediriyor. bende sabırlı değilim mesela. ama çocuklar değişik yerlerde yemeyi seviyor. ben sırf yesin diye başka yerlere götürüyorum. sabiha paktuna ne diyor, bu dönem oyun dönemi, herşey oyun onun için. sonuçta nazıda sana geçiyor.

sen kendini geliştiren, yeniliklere açık bilinçli bir annesin benim için. okuyan , araştıran ufku geniş bir annesin. benim gözümde senin yerin bu. şuan psikolojin bozuk ondan böyle hissediyorsun sadece.

Son düzenleme:
bende kayınvalidemi aradım şimdik eymen sabah 7 de emzirirken uyumuştu gitmiş orada 10 a kadar uyumuş .kayınvalidem çocuklarla uğraşıyoruz diyor bende uğraşacan tabi adı üstünde baba anne hem babasın hem anne.oda ben annaane olacam dedi o daha zor dedim anneanne ben ne yapıyorsam sen 2 defa yapacan dedim olduuu diyo başkaaa. bimdeki uyku setide çok dandikmiş o yüzden almışlar..evde kalabalıktan başka işe yaramaz dedi bende 19 tl lik zaten çok umutlu değildim dedim

sanırım yalnız değilim :18: hepinize çok teşekkür ederim kendime geldim birazcık gerçekten eşimide geceleyin sardım adama bi ton laf söyledim sanki suçlusu oymuş gibi ama kafayı yemeye az kaldı

tabiki yalnız değilsin canım..bizde inan aynılarını yaşıyoruz bazen bunalıp daralıyoruz öfkenleniyoruz.. işte sağolsun orada kocalar devreye giriyo.. çocuklar bize eziyet ediyo acısını onlardan çıkarıyoz.. yani ben öyle yapıyom en azından..tevekkeli değil adam bir daha çocuk için çok erken diyoo

bizim arkadaşta hareketli kitap almış böyle tırtıl var yanında kızı çok ilgilenmiş bizimkinin legoları var oynuyor bende almayı düşünüyorum...

ben bu konulara ne kadar uzağımmm.. Doğa meme ne işe yarar onu bile bilmiyo. Ablamı bazen oğlunu emzirirken görüyo ağzı açık seyrediyo yavrum. :) bunlar napıyo ki acaba diye.

ah canım en iyi ben anlarım seni herhalde benim kızımda 5 buçuk ay emdi oda zorla çok isterdim bence uykusuzluğunuzu bi yana bırakın hanımlar zor olur tabii ama boşverin emsin durunun yerine bol bol emzirin ..

konuya cevap ver yazısı da amma afilli olmuş x hava çok kapalı bayılırım böyle havalara hatta sulu kar yağıyo şu anda. Kızım uyudu gidip kahve kitap ikilisi takılayım birazcık :)

bide şöyle türk sineması olsa ne iyi olur demi...

vay be ne hamarat hatunsun sen eli işide yapıyon demek...

herkese selam... Yağmurlu birgünden merhaba..

merhaba hoşgeldin şekerimm

kızlar naparsak yapalım kimseye yaranamayız. önemli olan bizim ne dşündüğümüz. kendı dogrularımızla evlatlşarımızı buyutuyoruz ve tum enerjımızı onlara harcıyoruz.

Bazen çocuklara kızıp vurduğunuz oldu mu hiç bende bunun pişmanlığını yaşıyorum...

sanırım yalnız değilim :18: Hepinize çok teşekkür ederim kendime geldim birazcık gerçekten eşimide geceleyin sardım adama bi ton laf söyledim sanki suçlusu oymuş gibi ama kafayı yemeye az kaldı

değilsin tabi sıkma canını allah bizlere sabır versin yeterki....

gülay benim adım kolay kolay kimsenin aklındada kalmaz..hatta kayınvalidem senin adını sümerbanktan aklımıza getiriyorduk diyor ne değişik adın var der durur.ama şans eltimin adıda sümeyye..

Sümeyye çok güldürdün yine demek sümerbank bundan sonra sümerbank sümeyye diyelim

Ben artık kendimce çok geniş bir anne olmaya , küçük şeyleri kafama takmamaya karar verdim. Çünkü bazen saçmalıyabiliyorum. Mesela çocuk bu düşe kalka büyüyecek zaten bu konuda hep rahattımda bundan sonrada devam edicem mesele defne kötü bile düşse ben hiç sesimi çıkarmam amanın ne olmuş ayy falan asla demem, bunlar olabilecek şeyler. Sonra yemek yemiyor, işte oyunla yiyor falan neyle yemek istiyorsa onla yesin bundan sonra gerekirse omzuma alırım ben eşek olurum babası yedirir,sonra kendi kendine uyumuyor sallanarak uyumak istiyor ilkokula kadar sallanarak uyumuycak ya baksın keyfine kızım, bizle birlikte yatıyor geceleri bir daha nerde bulucak büyüdüğünde böyle bir fırsatı zaten kendi istemeyecek bizle yatmak falan filan bu demek değil ki ben bunların düzelmesi için birşey yapmayacağım elbette yapacağım ama hiç kafama takmadan vah vah demeden yapacağım kendi kendime kararlar aldım ne büyük dertlerle boğuşan insanlar varken etrafta ben bunlara üzülerek yaptıklarımdan utanıyorum bir süre sonra. Çok şükür kızım sağlıklıysa,eşim ve ben sağlıklıysak hiççççç birşey umrumda değil bundan sonra diyorum ve sözümü bir şarkı söyleyerek bitiriyorum

Off bu ne sinir bu ne öfke
Aman bir telaş bir acele
Herkes birbirini boğacak
Bu gidişle sonumuz ne olacak
Kimi takmış alaturkaya
Kimi batıdan şikayetçi
Ne varki sanki bunda kızacak
Dünya hali bu gelip geçici

Şiişt şiişt sakin ol
Sinirlerine hakim ol

Kimi lahmacundan utanır
Kimi her önüne gelene gıcık
Ya uzak herkes birbirine
Ya ilişkiler vıcık vıcık
Kimi entellere düşman
Kiminden cehalet haberi
Bu ne manasız didişme
Kimse kimseye birşey öğretemezmiydi

Şiişt şiişt sakin ol
Sinirlerine hakim ol

Ahhh
Ölümlü dünya ölümlü insan
Alim olsan azalim olsan
Şiişt şiişt sakin ol
Sinirlerine hakim ol

Herkesin doğrusu en doğru
Herkesin lafı bir hikmet
Sıradan şeylerde konuşalım
İş mi ay birbirimizi yemek
İlle de kusursuz olmalı
Hata yapmaya da hakkımız yok
Üçüncü şahıslar için herkes
Sancılar içinde bu kadarı da çok

Şiişt şiişt sakin ol
Sinirlerine hakim ol

Ahhh
Ölümlü dünya ölümlü insan
Alim olsan azalim olsan
Şiişt şiişt sakin ol
Sinirlerine hakim ol

meryem çok sağol canım hallettim ben :26:
aslında benim salaklığımmış
hani alt tarafında bi sarı kızım var ya
üzerinde plastikten yuvarlak yumuşak bi tıpa gibi bişey var
o tam oturmamış yerine
o yüzden dırt dırt çalışıyo ama çekmiyodu
akşam tüm parçalarını yeniden takıp deniyim dedim bi baktım o tam oturmamış
taktım oldu
tabi bu sefer de çok süt çıkmadı ama olsun tam bitene kadar devam ederim
akşamdan akşama 80cc falan çıkıyo
sabah akşam denicem şimdi belki o zaman daha iyi olur

zeynepcim,

kesinlikle yalnız değilsin..bizimki ben eve geldiğimde bacaklarıma yapışıp sürekli mızırdanıyor..anneme hiç öyle birşey yapmıyormuş..
eşinin ailesinin söylediklerini de dinliyormuş gibi gözüküp dinleme..ben öyle yapıyorum..yoksa taktıkça takarsın..
emzirme konusudaysa: ben gecede 7 kere kalkıyordum..11.ay bitene kadar..
3 saat uykuyla işe geliyordum öyle yani..sonra seyahatim çıkınca 3 gece evden ayrıldım ve otomatikman emzirmeyi bıraktım..gelince de istemedi..zaten sadece gece veriyordum..kolaylıkla halledilmiş oldu..benim sana tavsiyem önce gündüzü kes..alışsın emmemeye.3-4 gün annenden rica et..baksın gökşene..

haklısınız ama insan bazen öyle bi noktaya geliyoki kendini öyle yetersiz başarsız hissediyo ve kızm bundna daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum çok şükür sağlığı yerinde ama yaptıklarım onun için hep az geliyo benim için bütün gün evin çindeyim kafamı dinlemek için annemlere yolluyorum ama bi yandna da vicdan azabı çekiyorum ben nasıl anneyim nasıl ona bakmak bu kadarr zul gelebilir bana diye

inanın uzun zamandır kişisel olarak hiç bişi yapmadım bazılarına komik gelebilir ama alışverişte buna dahil manvdan aldığım sebzeyi meyveyi saymassak eşim hafta sonu yine yok ve ben annemlere gidicem şimiden yaz için tatil mekanları bakıyorum şu an evin halini görseniz sen naıl kadınsın dersiniz içimden hiç iş yapmak gelmiyo

bu arada zeynep geçmişi okuyorum da bi yandan
tam da benim yaşadıklarımı yaşamışsın
çok zor biliyorum
gece yanında olup da emzirmeme lüksün olamıyo dimi
biz artık başarıyoruz gibi sadece uykusu geldiğinde sırnaşıyor bana
ben de hemen o oyalandığı bi anda odada kaçıyorum annem uyutuyor
senin de annen yakındı yanlış hatırlamıyorsam sen de bu şekilde dene bence
eda gece de annemle yatıyor 5 gecedir
mızıldandıkça pışpışladı başlarda
şimdi uyanmıyor bile
dün akşam benim yanıma yatırdı annem ben de tv izliyorum yatakta
kokumdanmıdır nedir hemen başladı mız mız
annemi çağırıp çıktım odadan
sanırım bikaç güne tam atlatmış olucaz
ben de emzirmeyi kestim ama kışı atlatsın diye sağarak devam etmeye çalışıyorum
böylece hem anne sütü almış olucak hem o rahata ericek hem de ben
darısı en yakın zamanda başına canım

Bazen çocuklara kızıp vurduğunuz oldu mu hiç bende bunun pişmanlığını yaşıyorum...

Yok ben hiç vurmam aslında sesimi de hiç yükseltmem ancak ne bileyim gider prizle oynamaya kalkar işte o zaman bağırırım tekrar aynı şeyi yapmaktan korksun diye ama sonuçta her zaman sesimi yükseltir durursam bu annemin genel hali gibi bir izlenim oluşur en azından böyle yaptığı işin ne kadar tehlikeli yapılmaması gereken bir şey olduğunu anlar diye düşünüyorum.
Ama bu benim yapım, herkes aynı olacak diye birşey yok vuranada sesini yükseltene de saygım var sonuçta herkes en sevdiği varlığa nasıl davranacağını kendisi bilir, ve en iyisini bilir. Yani yapım gereği böyleyim ben...

aslında haklısın reyhancım önce gündüzleri kesiyim ama bi kere denedim başarılı olamadım öyle bi ağladıki sanki etini koparmıssın :2: annemle konuşayım olmassa bi kerede ona bırıkıp öyle deneyim :26:

dilekçim güzel bir sezen aksu şarkısı tamda bana uydu sinirlerime hakim olmalıyım

zeynep sen nasıl rahat ediyorsan öyle davran mesela bende guatr var herşeyden yoruluyorum yemek yerken bile yorulan biriyim.hele çorba içerken kaşığı ağzıma götürmek çok yorucu bazen kaseyi tepeme dieksim geliyor o yüzden mesela sofradan kalkınca hemen masyı kaldırmam önce gidip bir dinlenmem uzanmam gerek..temizlik yaparkende bir odayı çekip gidip 5 dk uzanan biriyim.o esnada biri gelse derki ortalık kalkmış gidiyor gelin hanım yatıyor...sen annene gönderirken vicdan yapıyorsun biz işe gelirken ne yapalım..aynen sabah 7 de çocuk uyurken bırakıp geliyoruz..
alışverişten bu kadar uzak kalma modayı takip et haberdar et bizi..ayrıca facedeki gökşenin çantalı resmi geldi aklıma küççük zeynep çok güzel yetiştiriyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…