2009 Eylül Anneleri

selam kızlar nasılsınızz
ben 2 haftaya bir mutlaka portakallı kereviz pişirirdim ve çocuklara asla yediremezdim bugümn pişirirken içine 1 patatesi küp doğradım ve bi avuçta pirinç attım sonuç kaan 1 tabak kerevizi afiyetle mideye indirdi hemde severek hemen paylaşıyım dedim belki sevmeyen bebişlere bu şekilde denerseniz yerler
şimdi biras geçmişe bakıyım nasılsınız öğreneyim

sizin mazeretiniz var sümeyye çalışyosunuz ama ben kafa dinlemek için gönderiyorum geçenlerde annem giderken peşine düştü bende gönderdim evi derlerim topladım koltuklarda uzun süre yastıklar yerinde kaldı nasıl sevindim eşim geldi ev çok sessiz kızımı özledim dedi bende dedim içn rahat özlemedim hem ev biraz toplu kalsın tadını çıakrıyım dedim bunu nasıl diyebiliyorum hala şaşırıyorum sonuçta o benim kızım sanki yabancı birinin çoçuğundna bahsediyorum

zeynep bence de reyhanın dediği gibi önce gündüzleri kes, ama aynı evde nasıl olur bilemem. rüzgar da çünkğ haftasonları öğlenleri emerke uyuyor. yemin ederim ikinceye sokacam ağzına emziği doğar doğmaz. şekere balada reçele de batıracam sırf emziği tutsun diye.en rahatı emziği alan çocuk. uykuya dalması daha kolay.

zeynepcim senın yaşadıklarını hepimiz yaşıyoruz inan bizde farksız olmuyoruz çogu zaman seni birde emzirme mevzusu germiş iyice,yine en azından arada bırakabileceğin bi annen var çıkıp hava alabileceğin benım o da yok olsada zaten yağız durmuyo izmirdeyken bıraktık yarım saate geri aradılar durmuyo diye bütün gün tepemde bu çocuk nazları bize geçiyo çünkü yoksa sen çok iyi bir annesin arada geliyo hepimize rahat ol seviyoruzzzz seniiii

bende senin gibi düşünüyorum aynen dilek.. çünkü daha kural tanıyacak yada zorlamaya gelcek yaşta değiller.. o yüzden bütün eziyetlerine boyun eğerek yaşıyorum valla.. benimle yatmak isityo yatsın benimde hoşuma gidiyo.. bilgisayar karşşısında yemek yiyo.. klip izleyerek yada çzigi filmle yada ben peşinden koşurak yediriyom.. tek yesinde nasıl yerse yesin..elbet birgün kendi başına yemek yiyecek.. beni sadece gereksiz mızırdanmaları huysuzkları kucağımda gezmek istemesi yoruyo.. ama bunlarda geçer elbet dediğn gibi sağlıklı olsun yeter..
ben hiç vurmadım Badeye kıyamamda zaten ama çok sinirlendiğimde sesimi yükseltiğim oluyo tabi..

amin eylülcüm inşallah bende kolayca bıraktırıım yoksa bakırköyde bi oda ayarlıcaklar bana

yok yok zeynep inan sen şimdi bunaldın diye öyle geliyor

bak bahsettiğin durumlar hepimizde var
annem de diyor bu senin yanında olduuğu gibi olsa ben bütün gün bakamazdım diyor
ne zaman arasam eda napıyor diye
hiiçç oynuyor diyor şarkı söylüyor diyor
ama hafta sonu hiç böyle şeyler görmüyorum
hep ııhh ıhhh deyip bişe gösterir bişe ister
asla memnun olmaz bana yapışır falan

bu arada bnimki de emzik falan emmiyor uyku arkadaşı yok
dediğim gibi annemin yardımıyla aşıyoruz biz bu durumu
sen de bunu bir düşün istersen
bıraktırma istemiyorsan ama sensiz uyumaya alışsın mesela
ya da bikaç gün annenlerle takıl gündüzleri emzirme
emmek istediğinde dikkatini dağıtsın başkaları

eylul sevındım canım calısmasına. bır suredır pek sut cıkısı olmadıgından azalmıs olabılır ıyıce. sabah akşam ınsallah daha çok çıkar.

aylin ben vurmadım vurmamda. anlayacak durumda değiller dayaktan falan zaten el kadarlar.

selam hoşgeldinn....

yemin ediyorum gülay bende aynı şeyleri düşünüyorum ikinci doğmadan eve biberon ve emzik koleksiyonu yapıcam her çeşit alıcam yeterki alışssın bende emzik almışım annem çok rahat bi bebektin der kendim gider uyurmuşum yaw gökşende emzik alsa çoook iiy olurdu

hoşgeldin yasemin ..geçen bende kereviz yaptım aklıma senin portakallı kereviz geldi.. tarifini versene bende bir daha kine portakallı yapayım..

valla kızlar ben temel ihtiyaçlarımı bile zor karşılyom nerdeyse o kadar çok ihitiycım varki almam gereken ..imesela ç çamaşırı almam gerek üç aydır fırsat bulupta alamadım..çünkü badeyi bırakıp alışerişe çıkma sanşım yok.. onunlada hayatta birşey bakıp deneyip alamıyorum ne olacak halim bilmiyom ama bunlarda geçer elbet.. o zman kızmla birlikte gezer beğeniriz diyea avutuyom kendimi

ali efe çok hareketli bazen korkuyorum hiperaktif mi olacak diye. artık sütünü bile yatarak içmiyo ağzında biberon dolanıyo o derece. herşeye el atıyo ve hep nedense zararlı şeyleri seçiyo. evde kontrol daha kolay ama misafirliğe falan gittiğimizde zorlaşıyo. ben bir tek geçen gün eltimin evinde tv ünitesinde 3lü prizi elliyordu annecim yapma yapma uzaklaştırıyorum 1-2-3 derken kaşla göz arası bir çekti onu tv sallandı üstüne düşecek aklım çıkmış eline tata dedim vurdum tabi acıtacak şekilde değil ama benim kızmamla birlikte etkili oldu demek ki gitmedi bir daha yanına. onun haricinde vurmadım hiç vuramam da sonrasından korkarım. çocuk unutur elbet te ben nasıl affederim kendimi o var. ha kaşlarımı çatıp ses tonumu yükseltiyorum bazen o da olmıcak bişi üzerinde çok ısrar ettiğinde.

İşte benimde ifade etmek istediğim bu, allah korusun çok tehlikeli işler yapmaya kalktığında sesimi yükseltirim gerekirse hafifçe vururum diyeceğim ama emin değilim bu konuda o an ki duruma göre değişir. alalh yaşatmasın öyle durumlar öncelikle.

ben alıtunaya kerevız yedırıyorum ama kendım asla yıyemıyorum. gecen kaynana yapmıs. ayıp olmasın dıye tadına bakıyım oyler yemıyım deıdm. sankı vicks surdum agzıma ne biçim bişi ya

ben de vurmadım hiç - ki sabırlı anaç bi anne tipi değilim-
bi iki kere sesimi yükseltip bağırdım
onda da şaşırıp gözümün içne baktı arkasını döndü falan
çok fena oldum
insanın özür dileyip sarılası geliyor
ama onu da yapmadım tabi yoksa hiçbişeyi takmaz hale gelir

yasemincim hoşgeldim bekliyorum canım tarifini, ayrıntılı yazarsan sevinirim. daha önceden hiç yapmadım çünkü. kaanıma da yarasın afiyet olsun....

bende kendime bakamıyorum hiç ya, bu sıralar biraz makjaj yapıyorum, her gören yüzüne renk geldi diyor. makjaj yaptıkça kendimi daha iyi hissetmeye başladım. sanırım kendimizle ilgilenmedikçe hayattan daha da çok kopuyor insan. masaja falan gitmek istiyorum ayda bir. insan isteyince aslında fırsat yaratır ama biz sanki bunları yaparsak çocuklardan zamanımızı çalarız diye düşünüyoruz, halbuki kendimizi daha iyi hissedersek onlara daha verimli olabiliriz.

yaa bende bagırıyorum bazen ama çok ınatcı. bıraz kırmam lazım. elını prıze sokmaya calısıyor. hayır dıyorum alituna yapma dıyorum yuzume bakıp ağlamaya başlıyor içim parcalanıyor ama ona çok zarar verecek bişey. yuzume bakıyor gulsem susup yapmaya devam edecek bende kaş catmaya devam edıyorum napıyım

zeynepcim annelerin hepsi emin olki her zaman kendilerini yetersiz görürler hep daha iyisini yapmalıyım derler aksini düşünen yoktur sanırım annelik böyle bişeydir ayrıca evde sürekli bebekle çocukla muhatap olan annelerin arada başkasına bırakanlardan daha stresli olacağını söylemişti bi psikolog arada nefes almalısın annede olsan makine değilsin hepimiz insanız zaman zaman bunalıyoruz tabiki
annene bırakman gayet doğal oda onun anneannesi onunlada vakit geçirmeli sürekli seni görüyo zaten değişiklik onun içinde iyi bu başından atmak değilki hem babası öyle söyler tabi akşamdan akşama görüyo gökşeni tabiki senden daha çok özleyecektir şu emzirme işine gelince kaan da bana kafayı yedirtecek ama ben 2 yaşına kadar emzireceğim bi terslik olmazsa benim büyük oğluşda emerken sürekli uyanıyodu kesince deliksiz uyumaya başladı kaan da çok sık uyanıyo ama emmesi benim hoşuma gidiyo 8 ay daha uykusuzluğa dayanabilirim sonuçta sonra bütün ömrümce uyuyacağım ama sen dayanamıyosan sinirlerin yıprandıysa emzirmeyi kesebilirsin artık çok büyüdüler ben uykuyu fazla aramam mesela dün kaan 11 de uyudu ama ben gece 2 de yattım

Gülaycım az önce buraya iş görüşmesi için bir bayan geldi ve sana o kadar çok benziyordu ki yani fotolarından seni tanıdığım kadarıyla , demekki insanlar çift yaratılıyor dedim kendi kendime..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…