2009 Eylül Anneleri

bu arada kızlar ya bende cuma gününden beri böyle bi nefes alamama olayı gibi bişey oluyo. neden bilmiyorum. ne doktoruna gidilir onuda bilmiyorum bununla ilgili. üffff... kansızlık yapar sanırım acaba bi kanıma mı baktırsam. :'(

dahiliye uzmanına bir git o seni yönlendirir sanırım ama ihmal etme ..bazen havalar çok kuru olduğunda bende yaşıyorum böyle bir sıkıntı ama genellikle yaza doğru şimdi neden olur bilmem..

dahiliye uzmanına bir git o seni yönlendirir sanırım ama ihmal etme ..bazen havalar çok kuru olduğunda bende yaşıyorum böyle bir sıkıntı ama genellikle yaza doğru şimdi neden olur bilmem..

tamam bi dahiliyeden başlayalım bakalım. ha geçti geçecek bekliyorum. cuma akşamı eğlenmeye gitmiştim orada havasız kaldı çok ortam bin kişi rahat vardı restorant gibi bi yerde hadi havasızlıktan heralde dedim ama duramıyorum artık o kadar rahatsız etti. eve geldim yattım kalktım baktım geçmemiş özellikle akşamları böyle çekiyorum çekiyorum havayı sanki yetmiyo

iyi olmaya çalışıyorum.. koşturmaca telaş geçiyo günler..azı dişimizin biri çıktı biraz rahatlamıştık şimdi bir tane daha çıkarıyoz..defne nasıl sen nasılsın..

Biz iyiyiz canım Defnede ii bu günlerde evden dışarı çıkarmıyoruz hastalık korkusundan canı sıkılsada ii yani:))

İyilik şekerim bizde teldeydik Gülayla. Çok geçmiş olsun neden oluyor acaba inşallah ciddi bir durum değildir.

belli telefonda olduğunuz bana cevap vermemenizden :) eheh. benide alın konferansaaaaaaaaaaaaa

günaydın kızlar ...
derin derin nefes alamam bendede oluyordu birçok doktora gittim hepsi psikolojik dedi...hatta rahatlatıcı ilaçlar bile verdiler...ama çok kötü oluyor insanın nefes alası gelmiyor derin derin soluyamıyordum...şimdi daha iyyim
ameliyat olayından sonra akşam kocacım gidip gelip beni öpüyor canın bişey istiyormu diye soruyor hatta saat 9 gidip sana gül alayımmı .çikolata alayımmı diye sordu.Allah Allah dr kötü bişeymi dedi dedim.yok ne bilim diyor seni sedyeden nasıl görecem diyor...ama en komik yorumu kaynanam yaptı sümeyye şimdi senin boynunumu kesecekler dedi....

reyhan bende bayılıyorum..valla.birde gelirsin yanyana yatarız diyor..oldu dedim.evimden başka yerde yatmam..
dün dizi felaketti yaa.ali cemileyi evden çıkması için polis çağırdı.bunlar çıkmam dedi.cemile aliye osmanlı tokadını bastı içimin yağları eridi...ayline soner kardeşimle evlen sana evler arabalar nakirt paralar verecem dedi aylinde orada çıldırdı..en sonunda ali cemilelerii evden attırdı kendisi eve girdi metede elinde benzin bedonuyla girdi ve ateşe verdi içerde mete ve alii.

bende eşime bak guatr alındıktan sonra kilo alırsam gidip carolin getirmek yok dedim.

kızlar günaydın herkeze sağlıklı mutlu huzurlu günler

Kızlar bugün çok sinirliyim küfür etsem de akşam çok ettim ama hala rahatlayamadım akşam haberlerde bakıcı kadının bizimkiler kadar çocuğa yaptıklarını izledim çıldırdım resmen o aileye allah sabır versin gerçekten böylelerine ne yapılmazki çocuğu banyo yaptırıyor ağzına ağzına su atıyor ve ayağına basıyor yavrum nasıl kaçmaya çalışıyor o insan olamaz hayvan bile denmez hayvanlar bile çocuklara öyle yapamaz nolur evde bakıcı olanlar kamera koysun evlerine bu nasıl bişeydi kabus gibi
gözümün önünde yani Sena kreşe gidiyor ama allahtan şirketin kreşi ve her yer kamera ve tırmalama bile olsa çünkü küçük grup 15 kişi birbirlerini ısırıyorlar ama hemen öğretmen arayıp açıklama yapıyor ve gerçekten küçük dişler belli oluyor

saniye haklısın.Allah herkese acıma duygusu versin.insan nasıl kıyıyor el kadar yavrucakalra ben izlemedim allahtan..ben bakıcı konusunda şanslıyım çünkü evde kayınvalidem var ve bakıcı onun yanında ilgileniyor gözüm arkada kalmıyor.
ama kamerada olay olduktan sonra farkediyorsun en kötü yanı o..bakıcıyı seçerken dikkatli olmak gerekli...

sümeyye geçmişi okudum maşallah kayınvalide ne yani :) çok güldüm çok iyi cesaret vermiş canım sana ama ameliyattan sonra hep boğazına şal atkı falan tak üşümesin canım

yaa valla izladim ama uyuyamadım çıldırdım resmen anne olunca 100 misli üzülüyorsun çıldırmamak elde değil insan o kadına ne yapmazki çocuğunu öyle görünce

ben yine iyi niyetin söylediğini düşünüyorum..herhalde o mikro enjeksiyonlamı olacan demek istedi çünkü o bel fıtığını öyle oldu..hatta biraz bekleseydin ben iyice iyleşseydim öyle olsyadın diyor..

bakıcı korkusuyla tayin istedik geldik zaten..enazından tavsiye üzerine tutabiliyorsun küçük şehir herkes herkesi tanıyor huyunu suyunu biliyor..Allah bakıcılara acıma duygusu versin..kayınvalidem çok memnun bizim bakıcıdan hatta eşim annem kolay kolay kimseyi beğenmezdi buna iyi diyorsa kadın bayaaa iyi demekki diyor...

Günaydın arkadaşlar,

Bende izledim o videoyu ve aynı şekilde o kadını yıkamak istedim, üstüne de bir temiz daya döşemek hatta kızgın ütü ile biryerlerini yakmak. D.Ö bu kadar etkilenmezdim, ama insan anne olunca asla kıyamıyor el kadar bebelere. Öldüklerinde yatacak yerleri yok bu insanların.
Sümeyyecim bencede kayınvaliden artniyetli söylememiş, eşine de aferin bak ne güzel düşünüyor eşini. Sen daha iyisindir umarım en azından ameliyat fikrine alışmışsındır artık.
Öyle bir geçer zaman ki çok iyiydi akşam, o evden atılma sahnesinde azıcık ağladım bile, rol bile yaptıklarını bilsen etkileniyorsun işte. Bu arada benim için gecenin şoku sonerinde ayline aşık olduğunu hareketleri ve sözleri ile ifade etmesiydi...

ah şu patavatsız kaynanalar bendede var bi tane uyuz off......

günaydın kızlarrrr..
dün dizide noldu ya?

sümeyye bayılıyorum senin kayınvalidene yaaa :)

neler olmadı ki en çokta cemilenin aliye vuruşu aylinin sonerin karşısında öyle kalması gecenin olayı idi bence...

kızz carolini getirirse üzülme zaten çook çirkin itici

evet canım ya benimde içim gitti bi an allah korusun kendi yavrumu düşündüm elim ayağım salındı valla o kadını linç ederdim

bende ağladım kızzz üzüldüm mete dedi ya beni birazcık sevseydin dedi ya off

eve bende iyi niyetli diye karşılık bile vermedim.valla bana narkozu verirler neremi keserlerse keserler dedim.eşimin ilgisi iyi ama korkytucu dr biran önce ameliyat diyor kocam dile bendenn ne dilerse diyo insan tırsıyor yani acaba kötü bişey mi diye..ben fikren iyiym rahatım iyi düşünmeye çalışıyorum.sadece eymenden ayrı kalma fikri beni üzüyor sonuçta kayseriye gidecez eymen nerde kalcak burada bıraksam 4 gün az bi süre değil.dr hastaneye getir ameliyatın ertesi günü emzirrisin dedi ama.burada kaynanmlarda kalsa kaynnanam hasta kalkamıyor bile.eymen gece ağlayıncada babası bile susturamaz illa ben olacam..öff bilmiyorum kendimi değil eymeni düşünüyorum..

ben yeni evlendiğim zaman kaynanam bize gelmişti ben çalıştığım için eşim dediki bana kendini zorlama kahvaltı olayı için arada yaparız arada dışarda takılırız dedi bende olur dedim elimden geldiğince hazırlamaya çalışyordum
kayınvalidemde soruyordu arada yapıyormusunuz diye bende arada dedim bilsem aa evet evet hiç atlamayız hergün derdim sonra eşim hastalandı grip oldu bende dedim ki eşim hastalandı dün dedim aa kesin kahvaltı yapmıyor ya ondandır demezmi....

istanbuldaki arkadaşlar..ben aşağıdaki seminere katılacağım gelmek isteyen varsa
CONNECTION PARENTING - ÇOCUKLARLA EL ELE SEMİNERİ

Başlangıç : 3 Ocak 2011 Pazartesi, 18.30
Bitiş : 14 Şubat 2011 Pazartesi, 20.30
Çalışmanın Süresi : Haftada 1 gün, 2 saat (Toplam 7 hafta)
Yer : Levent Çarşı içinde bulunan Testa Rossa Cafe'nin 3. katı

Katılımcılar:

Kendi içindeki ya da hayatındaki çocukları daha iyi tanımak, anlamak ve onlarla daha mutlu, neşeli yaşamak isteyen herkes.

Eğitimin Amacı:

Ebeveynlik rolünü keyifle taşıyıp, korkmadan, yaratıcılığımızı kullanarak yaşamanın yollarını aktarmak.

İçerik:

1. Hafta: Ebeveynlik Mirasımız

Kendi ebeveyn/ yetişkin rolümüze çocukluğumuzdan neler getiriyoruz? Bugünün ebeveyni/yetişkini olmak neden bu kadar zor?

2. Hafta: ‘Saygıyı’ Öğretmek

Tüm sevgi dolu ilişkilerin temelinde saygı yatar. Biz çocuklarımıza onlara saygı ile davrandığımızda ‘saygılı’ olmayı öğretiriz.

3. Hafta: Duyguları İyileştirmek

Neden ağlarız? Canımız yandığı için değil, aslında iyileşmek için ağladığımızı ve bunun sebeplerini öğrendiğimizde; ağlamalar, krizler, sızlanmalar, kızgınlık ve öfke nöbetlerini daha iyi anlayıp onlarla sistemli olarak başaçıkacağız.

4. Hafta: Kendine Güvenmek

Çocuklarımıza davranışımız onlara kendileri hakkında neye inanacaklarını öğretir. Her gün birlikte geçirdiğimiz anları -kendine güven- konusunda nasıl yapıcı olarak değerlendireceğimizi öğreneceğiz.

5. Hafta: İlişki Bağını Kuran ve Sağlamlaştıran İletişim

Sözcükler yeni bir ilişkiyi başlatan ya da varolanı bitiren büyük bir güçtür. Negatif ebeveyn dilini bırakıp, olumlu sözcükler kullanmayı öğreneceğiz.

6. Hafta: Davranış Kodlarını Çözerek Disiplin

Çocuklar her zaman bize ihtiyaçlarını anlatacak dil yeteneğine sahip olamazlar. Onlar ihtiyaçlarını bize davranışları ile anlatırlar. Bizler de davranışlara karşılık vermek yerine davranış kodlarını çözüp ihtiyaçları karşılık vermeyi öğreneceğiz.

7. Hafta: Ebeveynlerin İhtiyaçları

Ebeveynlik hiçbir zaman tek kişilik ya da çift kişilik bir iş olmamıştır. Çocuklara en iyi kendi ihtiyaçları tam olarak karşılanmış yetişkinler bakar. Yaşadığımız toplumda kendimize nasıl geniş bir destek ağı yaratabilirz?

Bu eğitimden ne kazanacaksınız ?

Eğitimin sonunda katılımcıların yaptıkları uygulamalarla, aldıkları bilgiler ve kazandıkları farkındalıklarla sadece kendilerinin ve çocuklarının değil, çevrelerinde iletişim kurdukları herkesin hayat kalitelesinin yükselmesi sağlanmaktadır.

DAHA ÖNCE EĞiTiMi ALANLARDAN YORUMLAR:

“Bu seminerin özeti benim için sanırım şu slogan ile örtüştü: ‘Çaresizsiniz ya da Çare Sizsiniz.’
Çaresizlik duygularıyla katılıp, ‘ÇARE BENİM’ hisleriyle ayrılıyorum. Çare adı altında bir alet-edevat çantam oluştu ve eğitimde öğrendiklerimizi içine doldurdum. Çantamın anahtarına da ‘BAĞ’ yazdım. Teşekkürler Sedef kattıkların, çabaların ve açık yüreğin için.
Sevgilerle,”
Didem Ustaömeroğlu Çağlar

“Sedefçiğim,
Seni tanıdığım ve seminerine katıldığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. Duyguların şifalanması, sevgi kabı, üzüntü kabı, bağ ve yüksek kaliteli zaman gibi kavramları bize öğrettiğin için kızlarımla birlikte sana çok teşekkür ediyoruz. Artık hepimiz daha mutluyuz.
Mesleğim ve kişisel gelişimim için bugüne kadar çok sayıda eğitime katıldım, bu kadar yaralı olanını görmemiştim.
Ektiğin tohumların hızla yeşermesini dilerim.
Sevgilerimle,”
Yıldız Kılıç

“Çocuklarla El Ele Eğitmi aile içi huzur ve iletişimimizi arttırmayı, kişisel ihtiyaçlarımızı fark ederek, karşılamanın yollarını göstererek başarmamızı sağlayan bir yol haritası.
Arkadaşlarımla da keyifle paylaşıyorum. Çok teşekkürler Sedefçiğim.”
Gaye Çapanoğlu

“İyi bildiğimi sandığım, kendimden emin olduğum bir çok konuyu tekrar düşünmemi, yaptığım hareketlerin aslında çocuklarım tarafından ne şekilde algılandığını görmemi sağladı. Artık tepkilerim ve davranışlarımın ne gibi sonuçlar doğuracağını oldukça iyi algılamış olarak çocuklarımla çok daha sağlıklı ve yakın bir bağ kurabildiğimi düşünüyorum.”
Gaye Aksen

Eğitimci:

Sedef Örsel
ACPI Sertifikalı Ebeveyn ve Aile Koçu
Connection Parenting Eğitimcisi

ÖNEMLi NOT: ‘Connection Parenting Workshop’ - ‘Çocuklarla Elele Semineri 1989 yılından beri seminerin yaratıcısı Amerikalı eğitimci ve yazar Pam Leo ile sadece onun bizzat yetiştirdiği eğitimciler tarafından verilebilmektedir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…