2009 Eylül Anneleri

Hele bide benim ki 45 yaşında gencecik görseniz genetik piyango 30 yaşında gösteriyor.Oda yarışıyor.

gülaycım aranız 2 saatmı çok yakınmış yaaa herhafta gidersiniz ne guzel sıkıldıkça solugu koçişin yanında alırsın hiç dertme zaman su gibi akıp geçer
görümcende ohhh dermı sana alsın şimdi kendı ugraşsın 3 tane erkekle bıde kocası dört erkek ınsan kafayı yer valla

bizim durum bu sanıyorum

Bebekler, doğumdan sonra belli haftalarda beyin fonksiyonlarının gelişmesi dolayısıyla "büyüme atakları“" denilen dönemleri yaşıyorlar. Büyüme atakları sonrasında bebek yeni bir beceri sahibi oluyor. Beyin fonksiyonları gelişirken organizma da uyum sağlamaya çalışıyor bu gelişime. Organlarda büyüyor ve küçük bebeklerimiz daha sık ağlıyor uyku düzeni değişiyor, beslenme düzeni değişiyor. Bu dönemlerde bebeklerin daha fazla enerjiye ihtiyacı olduğundan çoğu bebek daha sik yemek yiyor ya da süt içiyor.

Bu dönemleri anne babalar dikkatli gözlemlediklerinde mutlaka arkasından bebeklerin yeni bir beceriye kavuştuğunu fark ediyorlar. Örneğin gülümsemeye baslamak, nesneleri tutabilmek, dönebilmek gibi.Özellikle ilk 1,5 yıl büyüme (gelişim) atakları daha sık ve yoğun yaşanırken ileriki yaslarda da büyüme atakları devam ediyor. Gelişim hızı yavaşladığından daha uzun aralıklarla kendini gösteren büyüme atakları her çocukta farklı etki gösteriyor. Kimi çocuk daha çok huzursuz, yorgun olurken kimi çocuğun sadece birden kıyafetlerinin küçük kalmasından anlaşılıyor büyüme atağı geçirdiği.Yeni becerilerle birlikte algılama da geliştiğinden bebek ve çocuklar bu yeni becerilerle nasıl basa çıkacaklarını da bilemediklerinden bu dönemlerde çok daha huzursuz olup, ağlayabiliyorlar. En sakin bir bebek bile birden mızmız, ağlamaklı, memnuniyetsiz, olabiliyor. Sürekli kucak istiyor. Yenilikleri yasmaya başlayan bebek bu durumla basa çıkmaya çalışıyor. Yani bir adim geri atıyor. Ancak birkaç gün geçip de bebek, yeni becerileri özümseyip, gelişimine ayak uydurduktan sonra anne baba çocuğunun yeni bir şey öğrendiğini fark ediyor.Birden bire, biraz hızlı yürüdüğünüzde, uçma yeteneğiniz olduğunu fark etseniz ne hissederdiniz? Bu durumla basa çıkmak için zamana ihtiyacınız olmaz miydi ? “Aaa artık uçabiliyorum, ne güzel” deyip günlük hayatınıza devam edebilir miydiniz? Yoksa “Ne yapacağım simdi, ne kadar hızlı yürürsem uçabiliyorum, ya çok hızlı yürürsem ne oluyor, dengemi sağlamak için ne yapmalıyım” diye düşünüp, endişelenmez miydiniz? “Ya uçarken birden yere çakılırsam ne olacak, ne kadar yükseğe havalanabiliyorum, ya sonra nasıl aşağıya ineceğim” gibi düşüncelerden uykunuz kaçmaz miydi?Bir süre yeni yeni beceriniz sizi şaşırtmaz miydi? Evet uçmak çok güzel bir yetenek olurdu, ama bu yeteneğinizi ilk fark ettiğinizde endişelenip korkmaz miydiniz?

İste çocuklarımız da her gün yeni bir beceri ile karşımıza çıktıklarında, aslında bu becerileriyle basa çıkmak için zorlanabiliyorlar Fizyolojik gelişimlerinin dışında , algılamalarına da ayak uydurmaları gerekiyor. Küçük bebekler yeni geldikleri dünyada kendilerini güvende hissetmeye çalışırlarken , daha büyük çocuklarda yeni öğrendikleri şeylerin günlük hayatlarında yarattığı değişikliklere uyum sağlamaya çalışıyorlar.Büyüme (Gelişim) atakları kimi çocukta bir, iki gün sürerken, başka bir çocukta 1 hafta sürebiliyor. Böyle dönemlerde daha çok yardıma ihtiyaçları oluyor çocuklarımızın. Her zamankinden daha fazla ten temasına, sıcaklığa,ilgiye ve anlayışa ihtiyacı olan çocuklarımızı bu sancılı dönemlerde anlayabilmek için, büyüme ataklarının onları ne kadar zorladığını unutmamalıyız. Özellikle de çocuğa bakan anneler, bu zor dönemlerin sadece birkaç gün süren geçici bir süreç olduğunu bildiklerinde, zor günleri daha kolay anlatıp daha rahat olabiliyorlar.

çingebem, gülcanım, akidem

kızlar cok tesekkurler ılgınıze.mılupada arkadasım calısıyo demıstım ya yazmıstım hatta o da aynı seylerı soylemıstı.ama glnz ve tuba sut ve mama farklı falan dıyemı yazmıslardı sanırım o yuzden karısmıstı kafam.acaba mılupa dısındakı markalarda durum farklımı dıye dusunmustum.tesekkurler kızlar.....

gulcanım sızıın orası kara boyanmıs.bızde bısey yok.trakyada sadece ıkımızzmıyız ya...olsun sen gel bana bı gun..ne zaman uygun olursan beklerım....hem doruk u yagız a surtelım bıraz belkı ıstah gecer azcık bacım ya :)

Selam kızlar koçis pc açınca ondan önce ben daldım. Hehehehehe
ıki gün evde ev işi temizlik falan filan derken yine bitti hafta sonu yarın mesai koşuşturmacaya devam.
Sizde nevar ne yok??? herkes iyidir umarım.

yok canımm bakk bende geldimm... meryem çok güzel bilgiler sağol canım... ayy hepimizde sorun aynı bebekler buaralar huysuzzzzzzzzzzz... şimdi yattı bakalım ne zaman uyanacak... gülaycım Allah kavuştursun canımm aman hiç takma görüncenii kıskanç şey yaa zaten daha önceden de bişeyler anlatmıştın onla ilgili uyuz oluyomm görümcene..yan komşumun eşide askere gitti aman kafa dinleyeyim biraz diyoo..senle hiç sıkma canını kk ailen burda... Şeniz

ay kızlar valla sağolun, güzel sözleriniz beni mutlu ediyor... valla ya zaten bir yandan annemlerle uğraşıyorum bir yandan eşimin yokluğu bir de görümcemin moralini bozmasını hiç çekemem.... annem de hak verdi, telefonda konuştuklarımızı anlatınca. insan der mi eşi askere gidene çokzor geçecek bu günler, sizin için üzülüyorum gibi sözler. teselli edeceğine.... yaptığına bak ya.... Allahtan takmıyom hiç oralı olmuyom o da onu iyice sinir ediyo sanırım....

mama ile süt arasında fark yok. Avrupa birliği (AB) standartları uyarınca mamalar süt oldu artık. devam sütleri yeni ürünler yani kızlar.... etiketler değişti.... herşeyi uydurcaz ya AB ye... etiketlerden başladık.... doğum izinnlerini falan AB ye göre değiştiremeyiz, etiketler daha önemli çünki.... hay Allahım

emsalcim ben de grüşmeyi çok isterim sizle tatlım.... hatta bi kız bebek daha bulursak altın gibi olurlar, 5 i bir yerde pıtırcıklar :)

baharcım ne güzel bi rüya canım benim...... kısmetim var sanırım balıklar, yüzükler falan....eşimin de askerde rahat olacağına mı delalet acaba.... inşallahhhhhh

Canım Allah sağlıkla kavuşmayı nasip etsin inş. Ne güzel 2 satmiş istediğin zaman gider gelirsin

sezencim hep okuyorsunn neden yazmıyorsunn.. bak yakında koelideki kk lar buluşucaz... bilmemm artık...

sezencim hep okuyorsunn neden yazmıyorsunn.. bak yakında koelideki kk lar buluşucaz... bilmemm artık...
Evet Asos haklısın hep okuyan ama yazmayanlardanım. Niye dersen bir kere sizler artık fazlasıyla kaynaştınız, ben arada konuşmaların arasına giripde konuları bölmek istemiyorum. Aslına bakarsan en eski katılımcılardanım ama bir türlü buraya işlerimden dolayı yoğunlaşıp yazamadım ama olsun beni bilen birkaç arkadaş "hayalet" rumuzuyla bilir. alkisalkisalkis

yeni giren arkadaşlarlada kaynaştık canım hiç şüphen olmasın... sen yeterki kk ya gir.. bebeğin nasıll...

Herkese merhaba,

Artık size pek katılamıyorum yaa çok üzülüyorum yaaa(( İnşallah beni unutmazsınız şöyle işleri biraz yoluna koysam şirkette yine daha sık girerim ama yeni yeni öğrendiğim için birşeyleri çok işim oluyor. Emsal ve Gamze yazmış zaten biz sonunda buluştuk harika bir gündü burdan ikisine de çok teşekkür ederim keşke birgün hepimiz bir araya gelebilsek ama bu hayalden öte birşey değil maalesef... Neyse geçmişi ara ara okuduğum için aklımda pek birşey de kalmamış...Gülaycım allah kavuştursun eşine, gönderdiğin gibi tez zamanda gelsin inşş canımcım..

Yarın yina işbaşı haftasonları çok hızlı geçiyor cmt gezdim tozdum, pazar temizlik derken bitti... Neyse allaha emanet olun hepiniz.a.s.

dilekimm sen i unutmak ne mümkünn canım benim... dert etme girersin eee fotolar nerde çok merakediyozz ...

yalnız kızlar ben mamada sütte kullandım süttü biberonun etrafında hiç kristal taneler kalmıyor ama mamada kalıyor ben hala farklı olduklarına inanıyorum ki ben çocuk doktorumuza devam sütü kullanıyorum dediğimde senin bebeğin kilolu değil mama kullan demişti acaba arı mama falan mı kasdetti ilginçç...

Dileğim seni herkes unutsa ben unutmam ikinci kızımın annesi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…