bu arada özge doğum günün kutlu olsunnnn...
Saol canımmm opuyorumnanaktan
ay arkadaşlar hakkaten en önemli şeyi yazmadım yaaaa. Eşim yemeğe geldi kafam dağıldı neyse gitti şimdi yazayım kızlar. bu gittiğimiz bebek çocuk beyin gelişimiyle ilgili türkiyenin ilk üç doktorundan biriydi kızlar.. bizim kızımızda hiçbirşey yok çok şükür ameliyat falan olmayacak.. Dokuz aylık olduğunda geçecekmiş inşallah o kemik olayı.. Ama çok önemli bilgiler verdi bize.. Bi kere dediki siz bu bebeği fazla korumuşsunuz bu kadar korumayın ne demek anlatıyorum. Şimdi doğayı tuttu oturttu doksan derece eliyle iki yandan tutuyo sağa sola öne arkaya sallladı kafa böyle gidip geliyo o salladıkça bu dedi olmamalı kafasını dik tutabilmeli 4 aylık bir bebek siz bunu hep sırtüstü yatırmışınız kucağa alıncada kafasını göğsünüze yaslamışsınız ki çok doğru bi tespit.
Bunu yapmayın dedi hep yüzüstü dursun dedi bağırsada ağlasada zamanla alışır az az koyun alın alışsın öyle uyusun öyle yatsın dedi.. Gelişimi çok daha iyi olur çok yararlı birşey yüzüstü yatırmak dedi hem emeklemesi kolay olur kafa kasları gelişir vücudu dinç olur falan dedi kızlar kucakta tutarkende sakın kafasını kendinize yaslamayın o kendi tutsun dedi..
Bu arada kızım bugün ilk defa oyuncaklarına uzandı vurdu vurdu durdu onlaraaaa :)
Çok sevindim canım çok şükür. Ama adamın verdiği bilgiler hakkaten benide düşündürdü şimdi. Eve gidince bende kızı öyle sallayım bakayım ne olacak? Ve ben hiç yüzüstü yatırmıyorum diyebilirim çünkü nefret ediyor ama bundan sonra yatırıcam sızlansada. baksana adam neler demiş ya.