• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Eylül Anneleri

kızlar lütfen sorumu cevaplar mısınız eğer biliyorsanız. nette bişeyler bulamadım.

benim buzlukta sütlerim var dondurulmuş. yarın işe gitcem. ama sütlerimin her biri 150 cc. ama benim kız en fazla 60 cc içiyo. acaba annem 150 cc buzdolabında çözse, sonra onun yarısını başka bir biberona boşaltıp kalan yarısını tekrar buzdolabına koysa olur mu acaba. kalan yarısını da 3 saat sonra ısıtıp içirse olur mu....

Buzluktan çıkırdığın süt dolapta 24 sat oda sıcaklığında da 8 satt taze kalıyor. Sen sabah buzluktan çıkar dolabın kapağında çözülsün annen ne kadar alacaksa alıp ısıtıp içirsin kalan yine dolapta kapakta dursun onuda diğer öğünde kullanır.

selam millet
ben giremiyorum 2 gündür umarım herkes iidir...dün misaifirim vardı bu akşam yine misafirim var
misafir faslı biterse dönücem yine aranıza
umarım herkes iyidir
herkese hayırlı cumalar

günaydın kızlar çok özledim yaa pc servisteydi .. geçmiş nasılda birikmiştir. okuyabildiğimi okuyum bakim neler kaçırdım kimbilirrr :(

baharcım bak hatırlattıgın iyi oldu...ya çoktandır sana yazıyım diyorum ama aklımdan çıkıvermiş...geçenlerde annennem gelmişti ihtiyacı olan varmı diye sordum kıyafet fılan die oda araştırmış bi komşusu varmış...eger göndermek istersen adresi veririrm canım...bende vana gidince küçükleri yolluycam.
bu arada köydeki bebeleri bende merak etmiştim küçük bi araştırma sonucu inek sütüyle beslendiklerini ögrendim...veya sütün içine bisküvi ezip veriyolarmış mama alamayanlar:çok üzgünüm:

allahım bizlerde saglık sıhhat versin çalışıp kazanıyoruz allaha şükür...allahım olmayanlarada yardım etsin...:çok üzgünüm:
canım sen bana özelden adresi ver. ben eşyaları tamamlayınca göndercem walla.
şöyle bir sosyal proje olsa ordaki bebeciklere de mama ulaştırabilsek ne güzel olur dimi ya. kıyamam içim cız etti walla.
Günaydın kızlar uykusuz ve yorgun bir gecenin ardından nihayet aydınlık oldu diye şükürler eden ben yine yılbaşı çekilişinden geri kaldım...
Bu arada kızlar sag gögsümden emmeye bayılan cocuk simdi sola basladı sağı verınce kıyameti kopartıyor neden olabilir:(düz yatırıp koyun gibi eğilip agzına verınce alıyor zor bela
bizimki de solu almıyordu dün sağla kavga etti. babasının kucağında bana bi bağırışı var sıpanın görmeniz lazım.
gunaydin kizlarrrrrrrrrrrr tatli bebislerrrrrrrrrrrrrropuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Herkese mutlu, neşeli, sağlıklı bir gün dileğiyle :) merhaba

günaydın kızlaaaarrrr...

biz de yılbaşında herzamanki gibi evdeyiz :)

yeni yıl muhabbetleri olmuşşşş
bizde evdeyiz sanırım....belki ablamlarla görüşürz ev deyiz ama...
ayyy geçen yıl daha haberim yoktu bebişimden şu an 3 aylık canım yaaaaa

Allah nice seneler göstersin hepimize inş.

tülaycım allah kolaylık versin bacım yaaaa. walla öyle tembelleşmişim ki evi temizlicem gözümde büyüyor bir de misafir ağırlıyon sen hergün.... kıyamam sana.

selam millet
ben giremiyorum 2 gündür umarım herkes iidir...dün misaifirim vardı bu akşam yine misafirim var
misafir faslı biterse dönücem yine aranıza
umarım herkes iyidir
herkese hayırlı cumalar

tulaycım ay ne bitmek bilmez misafirin varmış bacım sana cok kolay gelsin..

ay gene kimsecikler yazmıyor bak....

kızlar ya bana bişeyler oldu sizde de oluyor mu? dizide filmde falan bebek ağlaması duyayım kalbim sıkışıveriyor dayanamıyorum. hemen gidip susturasım geliyor bebişi hiç kıyamıyorum... gözlerim doluveriyor ağlamamak için zor duruyorum iyice sulugöz oldum yaaaa....

baharcım,
dün kurtlar vadisinde bir çocuk aglıyordu adam al sustur şu bebegi diye verdi bakıcısına. kıyamam dedim içim cız etti. tabi adamada soylendim kendi kendime. annelik kesinlikle duygusallaştırıyor. bir arkadaşım 1 yıl once anne oldu. soguk bir kızdı, pek sohbet edilmezdi kendisiyle. şimdi gör melek oldu, bambaşka biri. hep duygusal, cocuklardan konusunca gozleri doluyor. annelik boyle birsey sanırım...

baharcım,
dün kurtlar vadisinde bir çocuk aglıyordu adam al sustur şu bebegi diye verdi bakıcısına. kıyamam dedim içim cız etti. tabi adamada soylendim kendi kendime. annelik kesinlikle duygusallaştırıyor. bir arkadaşım 1 yıl once anne oldu. soguk bir kızdı, pek sohbet edilmezdi kendisiyle. şimdi gör melek oldu, bambaşka biri. hep duygusal, cocuklardan konusunca gozleri doluyor. annelik boyle birsey sanırım...

evet canım ali memati ağlıyordu ben de kızdım oy dedim kıyamam nasıl ağlıyor. bi de parmaklıklar arkasındayı seyrediyorum babanem seviyor el mahkum... onda da bebiş ağlıyordu ay yüreğim cız etti. benim aşkı memnu da kaynadı tabi :(

edanazcım, çingenecim, meryemcim sağolun kızlar süt konusunda , valla siz olmazsanız ne yapcam. annemi aradım söyledim telefonda sizleri okuyunca, şuan işteyim ben de...

valla ben dün akşam saat 10 da rüzgara 75 cc içirdik, biberondan sıkarak.... şimdi de annem sabah saat 10 da 75 cc içirmiş, yarısını kendi içmiş, yarısını ağzına sıkarak içirmiş. bu sefer babam konuşmuş Rüzgarla...

sabah 7 de emzirdim, sonra sütümü sağdım 210 cc çıktı. annem 3 kez verecek bu sütü. ilkini saat 10 da vermiş. sonra saat 1 de, sonra 4 te verecek. ben de işten saat 4 te çıkacam. 5 de evde olacam.... emerse emziririm beni. az emerse, yada ağlarsa memeyi verdiğimde yine sağıp verecem sütümü. valla sağdığımda en azından içim rahat oluyo ne kadar süt içtiğini görmüş oluyorum.

sütümü de işyerinde saat 1 de sağacam.... eve gidince de saat 5 de sağacam.... şimdilik buzluktaki sütleri daha kullanmadım. sabah sağdığım süt yetecek gibi, inşallah sütüm azalmazsa.... tabi benim kız az içiyo o yüzden yetecek gibi. 75 cc yi geçmedi daha....

kızlar yatmadan önce ben 1 yumurta yiyorum, sabahları da 1 yumurta. bir de sabahları emziridkten sonra sağıyorum. bayağı faydasını gördüm. yumurtayı kesinlikle tavsiye ederim...

özgecim ben yılbaşını annemlerle geçircem, teyzemlere gideriz. valla eşim olsaydı yanımda ben de gitmek isterdim eğlenceye falan. tabi bebeği annemlere bırakırdık. ama malesef bu yıla kızımla beraber girecez babasız :(

biraz önce eşim aradı. ayağı yine çekmeye başlamış, bel fıtığı yine nüksetmiş sanırım... eğitimler de zorlanıyormuş. malum yaş 31.... bir de bizi çok özlediğini söyledi, sesi falan titredi bunu söylerken. bu kadar duygusal olduğunu hiç bilmiyordum.... canım benim yaaa....

Son düzenleme:
evet canım ali memati ağlıyordu ben de kızdım oy dedim kıyamam nasıl ağlıyor. bi de parmaklıklar arkasındayı seyrediyorum babanem seviyor el mahkum... onda da bebiş ağlıyordu ay yüreğim cız etti. benim aşkı memnu da kaynadı tabi :(

bende aynisiyim suaralar tekel iscilerine cok uzuluom gozum doluyor onlarin ailelerini dusununceeeeeeeeeee:1no2::çok üzgünüm:

gülaycım kıyamam canım yaaaa. eşin rahatsızlığını söylerse eğitimden muaf olabilir sanıyorum.inşallah nice senelere güzel ailenle birlikte mutlu sağlıklı girersiniz.
sütüne de maşallah canım heryerde söyleme. ben de yumurtaya başlıcam ama kahvaltıda 1 tane yiyebilirim o da zar zor. ali efe de çok içmiyor canım biberonla olunca 60 cc zorla içiyor. göğsümü alırsa bitiriyor işte 100 cc yi buluyor bazen hiç almıyor bazen ikisini de bitiriyor anlamadım gitti canım walla.

bu sabah mendil satan bir kaıdın gördüm 8:30 da, kızı 4,5 yaşlarındaydı. ilk önce annesinin çantasının üzerinde oturuyordu kaldırımda. sonra ayağa kalktı, annesine üşüdüğünü söyledi sanırım, annesi de paltosunu çıkarıp kızın altına serdi... aneesiyle yerde oturmuş, kalem, mendil, yara bantı falan satıyorlardı. kızın altında sadece ince bir pijama, bir kazak bir de kendisine küçük gelen kabanı vardı. gözlerim doldu doldu. sonra kızım aklıma geldi.... ne kadar şanslısın dedim Rüzgar....

Back
X