• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Eylül Anneleri

size gecen hafta kayınvalidemin laf çarpmalarını yazıcam. çook sinir oldum... yine yeni yeniden...

oturmaya gittik. kızımı seviyor. bir yandan da kızıma (yani bana)
"annenler seni bana bıraksın arada yarım gün, birkaç saat bakarım. ama oyle devamlı bakamam" diyor.
ben de "biz de bırakmayacagız zaten" dedim. ama akılsız kafam sonradan düşündüm. keşke "boyle soyledigin için işim düşse de sana bırakmak içimden gelmiyor, neden durup durup aynı şeyi soyluyorsun" deseydim!!.. bee ............ kadın:

1- evdeyim şu an ve cocugumu kimseye bırakmayı düşünmüyorum.
2- zaten hastasın istesen de sana bırakmam çünkü iyi bakamazsın.
3- gündemde hiiiç böyle bir konu yokken neden soyleyip beni sinirlendiriyorsun.

kendi bebegi sevme egosunu tatmin etmesi için birkaç saat istiyor, sevmesin eksik kalsın...
daha nişanlıyken bile ilerde çocuk olunca ben bakamam diyordu gezenti tabi yoksa eve bağlanır aman haa.

şimdi de ikinci dangalaklığını yazıyorum..

kendisi çok gezenti oldugu için ne geleni biter, ne gidecegi yer.. hatırlayan bilir yazmıştım, daha once bana 3 kişi deyip 10 kişi getirdigi çok misafir oldu. millet gelip gün yaptı ben de, haberim yokken.. neyse onu geçeyim şimdi. ben kendisine artık ugrasamıycam anne, senin çevren çok kalabalık, ben yanlızım evde ilgilenemiyorum, yetişemiyorum falan demiştim. o da "bana gelsinler o zaman" demişti. bu hafta 2 gün misafir ağarlamış. akşam beni arıyor, "çok yoruldum. gelinin misafirleri bana geliyor, ben yoruluyorum diye sana soylendim bugun kendi kendime....sizin hediyelerinizi ben topluyorum" diyor. ben de senin misafirlerin bitmiyor ki anne hangi birini ağarlıyım dedim..

dün akşam eşime de anlattım, kötü niyetli degildir diyor. tamam ben de biliyorum kötü niyetli degil ama biraz saçmaladı artık. sanki onun misafirleri benim için mi geliyor. örnek : kendisine gelen misafirlerden ilk gün gelenlerden birisi apartman komşusunun görümcesi?!, diğeri komşu demircinin karısıymış?! allahım bananeeeeeee yaa kim onlarrr..bir de ikramlık meraklısı bilmem kaç çeşit, bıktırıyor beni...offf ne kadar dolmuşum demi çok yazdım galiba...

bende aynisiyim suaralar tekel iscilerine cok uzuluom gozum doluyor onlarin ailelerini dusununceeeeeeeeeee:1no2::çok üzgünüm:
ya evet ya ben de çok üzülüyorum onlara. evlerine ekmek götüremiyorlar belki de çoğu.insan kendi yokluğuna katlanır da evladına yok demek çok koyar eminim.
sürekli bişeyleri takıyorum kafama. oğlumu giydirince böyle cicileri olmayan bebekler alamayan anneler geliyo aklıma mahvoluyorum. ay ne bileyim yaaaaa.
baharcım ben sana yazarım tatlım...
yaz tatlım yaz bana yazzzzz... baharcın bugün ağır depresif kurtarın beni bu ruh halinden ne olur ya. mafoldumben

kızlar
bide size bişi sorucam eşim kızımla hiç ilgilenmiyor yaf sabah bir iki öpücük akşam bir iki öpcük sonrası yok nedir bu anlamadım yorgunum diyo. aslında hiç böle bir insan değildir normalde doğumdan sonra bişeyler oldu adama kızını sevmiyomu acaba diyorum ya yoksa benim geçirmediğim lohusa depresyonunu mu eçiriyo yoruluyorum akşama kadar yaf o gelince istiyorum ki bi yarım saat ilgilensin
pöf ya...

baharcım canım sağol. benim kıza da zorla içiyoruz bakalım biberonla. senin oğluş almaya başladımı babaannesinin elinden biberonu. yoksa sen mi emziriyorsun tatlım öğlenleri...valla bu ağzına sıkma yöntemini iyi keşfettik dün annemle. yoksa bizim kız da aç bırakırdı kendisini....

kızlar
bide size bişi sorucam eşim kızımla hiç ilgilenmiyor yaf sabah bir iki öpücük akşam bir iki öpcük sonrası yok nedir bu anlamadım yorgunum diyo. aslında hiç böle bir insan değildir normalde doğumdan sonra bişeyler oldu adama kızını sevmiyomu acaba diyorum ya yoksa benim geçirmediğim lohusa depresyonunu mu eçiriyo yoruluyorum akşama kadar yaf o gelince istiyorum ki bi yarım saat ilgilensin
pöf ya...
canım oluyor malesef eşlerin çoğu bunu yapıyor. kendilerine de ilgi bekliyorlar falan. benim eşim de anca kucağına verince ilgileniyor yoksa agucuk bugucuk başka bişi yok.
baharcım canım sağol. benim kıza da zorla içiyoruz bakalım biberonla. senin oğluş almaya başladımı babaannesinin elinden biberonu. yoksa sen mi emziriyorsun tatlım öğlenleri...valla bu ağzına sıkma yöntemini iyi keşfettik dün annemle. yoksa bizim kız da aç bırakırdı kendisini....
babanesiyle iyi geçiniyor canım. sabah sağıyorum sütümü öğlene kadar idare etsin diye. zaten gitmeden emziriyorum. öğlen gidip yine emziriyorum şanslıysam sütüm varsa sağıyorum akşam 5 gibi ne içiyorsa işte süt + azcık mama içiyor. gidince de emziriyorum sonra sağmıyorum artık kalmıyor çünkü.

ay canım ya kusura bakma adını unuttum. akıl mı kaldı ben de... kırmızı canım adın neydi. oyun halısını mersinden bir bebek mağazısından aldım canım . dün de dilek sipariş vermiş netten. tiny love gymini prenses... ben çok memnunum... rüzgar koyduğumda 40 dakika oynuyor. ilk hafta pişman olmuştum. 10 dakika bile durmuyordu. ama şimdi alıştı, ilk haftadan sonra durmaya başladı yarım saatten fazla. aynasıyla konuşuyor, müziği susunca bağırıyor. çok eğlenceli onun için.

tubacım senin ki bi alemmiş valla. benim kaynanam iyidir ama benimki de gezenti... eşimle geçen ay onlarda kaldık uzun süre. kadın bir çıkıyor evden o kulüp senin bu toplantı senin, bu dernek senin, akşam yemekleri, sabah brunchları.... çoğu da iş için değil zevk için. en son eşim bir daha gelmeyeceğim buraya dedi, zaman ayırmıyorsun eşime dedi.. valla hemen normale döndü. baktım ertesi gününü boşaltmış hemen benim için.

kızlar
pöf ya...

canım aynı sorun bende de var ya yorgunluğunu bahane ediyor yada hastalığını ...bebek oldugundan beri iki kez grip bir kezde midesini üşüttü hepsi toplam uc hafta uzaktan canım kızım muck demekle yetindi o deil onada ayrı bakım bebege ayrı eve ayrı...bzaen yeter diyorum ama sadece oyle kalıyorum bebekle ilgilenmedi maca gitti grip oldu geldi dört gündür.bide bir nazlı:(((ıkinci bebeğim...
Çokkk yoruldum...:gitme:

ay oku oku bitmio tamamlayamadım geçmişi walla umariım iyidir güzel bebişleirmiz ve anneleri..

kızlar bebişleriniz kaç saatte bi emio bizimki 2 saatte bir emio bu süre azalması gerekmiyordu ???

bize en son kakamızı pazt. akşam yaptık kaka için en fazla 5 günmüydü gazımızıda zor çıkarıyoruz akşam biraz popmuzu yumuşattım ama tık yok halaaa

canım sen bana özelden adresi ver. ben eşyaları tamamlayınca göndercem walla.
şöyle bir sosyal proje olsa ordaki bebeciklere de mama ulaştırabilsek ne güzel olur dimi ya. kıyamam içim cız etti walla.

bizimki de solu almıyordu dün sağla kavga etti. babasının kucağında bana bi bağırışı var sıpanın görmeniz lazım.

günaydın kızlaaaarrrr...

biz de yılbaşında herzamanki gibi evdeyiz :)
cnm tamama yollarım.:ecrin_bebek:

edanazcım, çingenecim, meryemcim sağolun kızlar süt konusunda , valla siz olmazsanız ne yapcam. annemi aradım söyledim telefonda sizleri okuyunca, şuan işteyim ben de...

valla ben dün akşam saat 10 da rüzgara 75 cc içirdik, biberondan sıkarak.... şimdi de annem sabah saat 10 da 75 cc içirmiş, yarısını kendi içmiş, yarısını ağzına sıkarak içirmiş. bu sefer babam konuşmuş Rüzgarla...

sabah 7 de emzirdim, sonra sütümü sağdım 210 cc çıktı. annem 3 kez verecek bu sütü. ilkini saat 10 da vermiş. sonra saat 1 de, sonra 4 te verecek. ben de işten saat 4 te çıkacam. 5 de evde olacam.... emerse emziririm beni. az emerse, yada ağlarsa memeyi verdiğimde yine sağıp verecem sütümü. valla sağdığımda en azından içim rahat oluyo ne kadar süt içtiğini görmüş oluyorum.

sütümü de işyerinde saat 1 de sağacam.... eve gidince de saat 5 de sağacam.... şimdilik buzluktaki sütleri daha kullanmadım. sabah sağdığım süt yetecek gibi, inşallah sütüm azalmazsa.... tabi benim kız az içiyo o yüzden yetecek gibi. 75 cc yi geçmedi daha....

kızlar yatmadan önce ben 1 yumurta yiyorum, sabahları da 1 yumurta. bir de sabahları emziridkten sonra sağıyorum. bayağı faydasını gördüm. yumurtayı kesinlikle tavsiye ederim...

özgecim ben yılbaşını annemlerle geçircem, teyzemlere gideriz. valla eşim olsaydı yanımda ben de gitmek isterdim eğlenceye falan. tabi bebeği annemlere bırakırdık. ama malesef bu yıla kızımla beraber girecez babasız :(

biraz önce eşim aradı. ayağı yine çekmeye başlamış, bel fıtığı yine nüksetmiş sanırım... eğitimler de zorlanıyormuş. malum yaş 31.... bir de bizi çok özlediğini söyledi, sesi falan titredi bunu söylerken. bu kadar duygusal olduğunu hiç bilmiyordum.... canım benim yaaa....
of of napcez bu iştahsızlıklarını:gitme:
ay gene kimsecikler yazmıyor bak....

kızlar ya bana bişeyler oldu sizde de oluyor mu? dizide filmde falan bebek ağlaması duyayım kalbim sıkışıveriyor dayanamıyorum. hemen gidip susturasım geliyor bebişi hiç kıyamıyorum... gözlerim doluveriyor ağlamamak için zor duruyorum iyice sulugöz oldum yaaaa....
kıyamammm ali efeden ayrı kalmakda etkili oluyo sende:gitme:
bu sabah mendil satan bir kaıdın gördüm 8:30 da, kızı 4,5 yaşlarındaydı. ilk önce annesinin çantasının üzerinde oturuyordu kaldırımda. sonra ayağa kalktı, annesine üşüdüğünü söyledi sanırım, annesi de paltosunu çıkarıp kızın altına serdi... aneesiyle yerde oturmuş, kalem, mendil, yara bantı falan satıyorlardı. kızın altında sadece ince bir pijama, bir kazak bir de kendisine küçük gelen kabanı vardı. gözlerim doldu doldu. sonra kızım aklıma geldi.... ne kadar şanslısın dedim Rüzgar....
:gitme::gitme::gitme:
size gecen hafta kayınvalidemin laf çarpmalarını yazıcam. çook sinir oldum... yine yeni yeniden...

"annenler seni bana bıraksın arada yarım gün, birkaç saat bakarım. ama oyle devamlı bakamam" diyor.
ben de "biz de bırakmayacagız zaten" dedim. ama akılsız kafam sonradan düşündüm. keşke "boyle soyledigin için işim düşse de sana bırakmak içimden gelmiyor, neden durup durup aynı şeyi soyluyorsun" deseydim!!.. bee ............ kadın:

kendi bebegi sevme egosunu tatmin etmesi için birkaç saat istiyor, sevmesin eksik kalsın...
daha nişanlıyken bile ilerde çocuk olunca ben bakamam diyordu gezenti tabi yoksa eve bağlanır aman haa.

kendisi çok gezenti oldugu için ne geleni biter, ne gidecegi yer.. hatırlayan bilir yazmıştım, daha once bana 3 kişi deyip 10 kişi getirdigi çok misafir oldu. millet gelip gün yaptı ben de, haberim yokken.. neyse onu geçeyim şimdi. ben kendisine artık ugrasamıycam anne, senin çevren çok kalabalık, ben yanlızım evde ilgilenemiyorum, yetişemiyorum falan demiştim. o da "bana gelsinler o zaman" demişti. bu hafta 2 gün misafir ağarlamış. akşam beni arıyor, "çok yoruldum. gelinin misafirleri bana geliyor, ben yoruluyorum diye sana soylendim bugun kendi kendime....sizin hediyelerinizi ben topluyorum" diyor. ben de senin misafirlerin bitmiyor ki anne hangi birini ağarlıyım dedim..

dün akşam eşime de anlattım, kötü niyetli degildir diyor. tamam ben de biliyorum kötü niyetli degil ama biraz saçmaladı artık. sanki onun misafirleri benim için mi geliyor. örnek : kendisine gelen misafirlerden ilk gün gelenlerden birisi apartman komşusunun görümcesi?!, diğeri komşu demircinin karısıymış?! allahım bananeeeeeee yaa kim onlarrr..bir de ikramlık meraklısı bilmem kaç çeşit, bıktırıyor beni...offf ne kadar dolmuşum demi çok yazdım galiba...
:oklava::oklava::oklava::oklava::oklava:

ay oku oku bitmio tamamlayamadım geçmişi walla umariım iyidir güzel bebişleirmiz ve anneleri..

kızlar bebişleriniz kaç saatte bi emio bizimki 2 saatte bir emio bu süre azalması gerekmiyordu ???

bize en son kakamızı pazt. akşam yaptık kaka için en fazla 5 günmüydü gazımızıda zor çıkarıyoruz akşam biraz popmuzu yumuşattım ama tık yok halaaa
cnm aynı sıkıntı bizdede var.bugun 2 günümüz bitti bilmiyorum napcez.mafoldumben

doktora gidcez azsora sorcam bakalım:sinifsinif:

Son düzenleme:

senin kaynanada benimkini aratmıyormuş canım ya,araya mesafe koymaya çalış ya benimki gibi olsaydı güya öğretmen ama heran bizde oda oğlu hasta deilken hastayken yok eve yardım eetiği bebege baktığı yok bir gün buradayken yarım saat uyumak istedım yarım saat sonra getirdi al süt ver diye aldım aradan 1 saat gectı altını actım ne gördüm tahmin edin bebeğin bacaklarında baldırlarında kurumuş foseptik altıda kızarmış hep agladım ya kızım benım seside cıkmamıs .kendi babannesi bide ya esime soyledim esimde bilinçli yapmamıştır diye söyledi.o deil ya mikrop kapsaydı bebek cildide narındir bilirsiniz:(((sonrada gördüğümü anladı ya bak body side olmuş banyo yaptır demezmi bende tabii yaptırıcam kalbim el verirmi on dakıkada olsa o pıs foseptıklerle kalmasına deyınce cektı filmini izlemeye gitti...yani beterin beteri var:gitme:

kızlar
pöf ya...

tabiki seviyordur canım. ama erkekler böyle malesf. bir de sen tüm gün yoruluyorsun, daha da batıyordur sana davranışları.... benim eşim ilgileniyor ama asla benim kadar değil.

edanazcım, çingenecim, meryemcim sağolun kızlar süt konusunda , valla siz olmazsanız ne yapcam. annemi aradım söyledim telefonda sizleri okuyunca, şuan işteyim ben de...

valla ben dün akşam saat 10 da rüzgara 75 cc içirdik, biberondan sıkarak.... şimdi de annem sabah saat 10 da 75 cc içirmiş, yarısını kendi içmiş, yarısını ağzına sıkarak içirmiş. bu sefer babam konuşmuş Rüzgarla...

sabah 7 de emzirdim, sonra sütümü sağdım 210 cc çıktı. annem 3 kez verecek bu sütü. ilkini saat 10 da vermiş. sonra saat 1 de, sonra 4 te verecek. ben de işten saat 4 te çıkacam. 5 de evde olacam.... emerse emziririm beni. az emerse, yada ağlarsa memeyi verdiğimde yine sağıp verecem sütümü. valla sağdığımda en azından içim rahat oluyo ne kadar süt içtiğini görmüş oluyorum.

sütümü de işyerinde saat 1 de sağacam.... eve gidince de saat 5 de sağacam.... şimdilik buzluktaki sütleri daha kullanmadım. sabah sağdığım süt yetecek gibi, inşallah sütüm azalmazsa.... tabi benim kız az içiyo o yüzden yetecek gibi. 75 cc yi geçmedi daha....

kızlar yatmadan önce ben 1 yumurta yiyorum, sabahları da 1 yumurta. bir de sabahları emziridkten sonra sağıyorum. bayağı faydasını gördüm. yumurtayı kesinlikle tavsiye ederim...

özgecim ben yılbaşını annemlerle geçircem, teyzemlere gideriz. valla eşim olsaydı yanımda ben de gitmek isterdim eğlenceye falan. tabi bebeği annemlere bırakırdık. ama malesef bu yıla kızımla beraber girecez babasız :(

biraz önce eşim aradı. ayağı yine çekmeye başlamış, bel fıtığı yine nüksetmiş sanırım... eğitimler de zorlanıyormuş. malum yaş 31.... bir de bizi çok özlediğini söyledi, sesi falan titredi bunu söylerken. bu kadar duygusal olduğunu hiç bilmiyordum.... canım benim yaaa....

Çok geçmiş olsun Gülaycım eşine. Eşimin azıcık sağlık durumu kötü olsa ben mahvoluyorum ki senin eşin o kadar uzakta bir yarın onun yanındadır artık...

Ahh canım allah sabır versin benimde annem işte senin kayınvaliden gibi ama çok şükür işe başladım artıkta misafir falan kabul etmek zorunda kalmıyorum hanıma bak sanki sizin için yorulmuş.. Yoruluyorsa kabul etmesin olsun bitsin valla ben hediyesinde bile değildim ne evime misafir istiyordum ne de onların beş para etmez hediyelerini yorgunluktan başka birşey değil çünkü ama sen çok iyi yapmışsın.

ya evet ya ben de çok üzülüyorum onlara. evlerine ekmek götüremiyorlar belki de çoğu.insan kendi yokluğuna katlanır da evladına yok demek çok koyar eminim.
sürekli bişeyleri takıyorum kafama. oğlumu giydirince böyle cicileri olmayan bebekler alamayan anneler geliyo aklıma mahvoluyorum. ay ne bileyim yaaaaa.

yaz tatlım yaz bana yazzzzz... baharcın bugün ağır depresif kurtarın beni bu ruh halinden ne olur ya. mafoldumben

Valla canım öyle insanları düşündükçe bende çok kötü oluyorum ne kadar şanslıyız bebeklerimizde ne kadar şanslı allah olmayana herkese versin. Bazen çocuğunun istediği şeyleri alamayan ebeveynleri düşünüyorumda ne kadar acı. Kızıma herşeyin en iyisini en güzelini almaya çalışıyorum o adah bunun farkında olmasada hele hele farkına varıpta istemeye başladığında alamamak ne kadar kötüdür kimbilir.

baharcım canım sağol. benim kıza da zorla içiyoruz bakalım biberonla. senin oğluş almaya başladımı babaannesinin elinden biberonu. yoksa sen mi emziriyorsun tatlım öğlenleri...valla bu ağzına sıkma yöntemini iyi keşfettik dün annemle. yoksa bizim kız da aç bırakırdı kendisini....[/QUOTE

Gülaycım sende nuby sıkmalı biberonu kullanıyorsun galiba ben gibi ama canım ben sıkarak içermeye açıkcası hiç cesaret edemiyroum dikkat edin boğazına kaçabilir , tıkanabilir.

hediyemiz geldiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihihoyyythihoyyythihoyyythihoyyythihoyyythihoyyyt

Güle güle kullanın canım inş beğenirsiniz.

dilekcim ben de nuby kullanıyorum canım. nuby çok ince delikli ya canım çok az gidiyo sıkınca. zaten 70 cc yi 45 dakikada içirmişiz. o kadar az sıkıyorum ki, bir de oturur pozisyonda tutuyorum canım... şimdilik hiç kaçmadı boğazına. zaten dilinin üstüne doğru sıkıyorum ki, direk boğazına kaçmasın....

ay valla şaşırdım tek içsin sütümü. annemi de aradın öğlen içmiş 75 cc yi, sıkmadan. inşallah 100 cc ye çıkarız bir hafta sonra....

kızlar sağdığınız buzlukta sütleri ayrı ayrımı saklıyorsunuz yoksa birleştiriyormusunuz, ben çok azar azar sağabildiğim için dün ve bugun sağdıklarımı toplasam anca 100 cc edecek tek poşet olurmu

meraba kızlar. nasılsınız.benim kızım uyuyor. malum gündüzleri full uyudugu için rahatım :)

canım biz kayınvalidemlerle aynı evde yaşıyoruz. ilk zamanlar cok bocaladım ama şimdi cok rahatım :)
kendisi de rahat tabi. beni memnun etmek için çabalayıp duruyor. aynen kayınpederimde aynı :) birde kızım olduktan sonra dahada bir ilgi arttı :)
benim işim oldugunda yorgun düştügümde veriyorum ilgileniyorlar. cok ilgilendiklerini bildigim için içim cok rahat.

kızlar
pöf ya...
Canım bazen bende böyle düşünüyorum. uzaktan agucuk yapmakla baba olunmaz die. ama cok yoruluyor biliyorum. benim kzıım gece uyumadıgı için bi yarım saatde sen salla diorum ama nafile adam zaten yorgunluktan sızıp kalıyo.ama kızını cok sevdigni biliyorum. mesela sabah giderken onu öptü beni öpmeyi unuttu senağlamabende daha benide öpcek die bekliyorum adam cıktı gitti arkasından bakakaldım :))

gülaycım benm ismim gülcan. kızımın ismide zülal...
hamileyken yaptığınız buluışmaya çok isediğim halde katılamamıştım.
ankaralı anneler buluşması yapmıcaz mı.
ben çok isterim walla

Back
X