• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Eylül Anneleri

merhabalar..sizleri takip etmek gerçekten zor ..jet gibisiniz..

Aranızda ek gıdaya başlayanınız var mı..malum ikiz olunca mamaya da ek gıdaya da erken başlanıyor..

hepinize iyi muhabbetler..

Aranızda ek gıdaya başlayanınız var mı..malum ikiz olunca mamaya da ek gıdaya da erken başlanıyor..

oo kimler gelmiş nasılsın bebişler nasıl.. 4. aynı dolduranlar yavaş yavaş başlıyo ek gıdaya..

kılzz<r geçmişe bir göz attım da kalan kısmına hızlıca.. ek gıdada çorba yapmayı düşünenler var.. daha erken değilmi çorba için.. önce meyve suyu ve yoğurttan başlanmıyomu? ben öyle biliyom en azından

kılzz<r geçmişe bir göz attım da kalan kısmına hızlıca.. ek gıdada çorba yapmayı düşünenler var.. daha erken değilmi çorba için.. önce meyve suyu ve yoğurttan başlanmıyomu? ben öyle biliyom en azından

Ben daha başlamadım ek gıdaya. 6. ayın içinde başlıcam kısmetse. çorba sanki daha sonraki aylarda veriliyor diye biliyorum ama emin değilim.

Ben daha başlamadım ek gıdaya. 6. ayın içinde başlıcam kısmetse. çorba sanki daha sonraki aylarda veriliyor diye biliyorum ama emin değilim.

bende başlamadım daha .. 5 ay gibi başalrım bende .. ama çokta merka ediyom nasıl tepkiler verecek diye ..evet çorba sanki daha sonraki aylarda dimi.. bende öyle biliyom..

Günaydın herkeseeeee Çingene selam sanada, hediyeni aldım ama kimin adına yollucam :uhm: henüz isimleri bilmiyorum bana isim soyisim gönderirsen özelden bu arada haftaya pztesi gönderebilrm ben çıkamıyorum dışarı eşimde pztsi müsait olcak ok mi :) umarım beğenirsin ...

Günadın arkadaşlar.
Bu aralar oğlumun performas ödevleriyle çok meşgulum buralarda ne olup ne bitiyor takip edemiyorum fazla. 4. ayını bitirip demir damlasına başlayan annelere bir önerim var. ılacı portakal veya mandalina suyuyla birlikte verin c vitaminiyle beraber alınınca emilimi daha yüksek oluyor. Ben 3 dilim mandalina suyuyla birlikte veriyorum. Tek başına tadı hoşuna gitmiyor iğrenç bişey meyve suyuyla daha keyifli içiyor.
Geçen gün muz denedim ezdim 1-2 çay kaşığı ağzını buruşturarak yedi. 5. ayımız bitene kadar da sütüm yeterse çok mutlu olacağım. Ondan sonra benim işte olduğum saatlerde ek gıdalara başlayabilirim sanırım.

merhabalarrrrrrrr evet haklısın hüsniyecim ek gıdalara yoğurt ve meyve suyuyla başlanıyor çorbalar daha sonra ebrucum haklısın bizede dr demir ilacını meyve suyuyla vermemizi söyledi ayrıca emzirdikten 1 saat sonra verilebiliyor sütle etkileşime girmemesi gerekiyormuş etkisi kalmıyomuş yoksa ama 4 ayı bitirince başlanıyo

herkese günaydınn KIZLAR BAN AYARDIM EDıN LÜTFEN

beren hanım 3 gündür geceleri uyutuyorum mesela 12 de yattı abartısız her saat başı kalıo emip yatıo. dün gece 12:30 da yatırdım 7 ye kadar 6 kere uyandı delircektim artık eskiden bi yatıodu enfazla 2 kez kalkıodu bi el verin bana yaaaa :sinifsinif:

komşuuuu nihallll sen doktora nereye gidiodun özel muayenemiydi ?

kızlar herkese günaydın oo muhabbete bak ek gıdalar anne sütü filann valla biz ısrarla anne sütüne devam 6 ay dolmadan ek gıda vermeyi düşünmüyorum.. gerçi sütüm az olsa yada mama versem veya çalışmaya başlasam bende sizler gibi düşünür mama vs. veriridim yani... amaa garpuz gibi evde yattığımdan işim ne?? ben ve iki memeciğim 2.5 ay daha kızımın emründeyiz ogaddeeeeerr :))))

herkese günaydınn KIZLAR BAN AYARDIM EDİN LÜTFEN

beren hanım 3 gündür geceleri uyutuyorum mesela 12 de yattı abartısız her saat başı kalıo emip yatıo. dün gece 12:30 da yatırdım 7 ye kadar 6 kere uyandı delircektim artık eskiden bi yatıodu enfazla 2 kez kalkıodu bi el verin bana yaaaa :sinifsinif:

komşuuuu nihallll sen doktora nereye gidiodun özel muayenemiydi ?

günaydın canım..
sütünü sağarak o uyanmadan vermeyi denesen???
belki daha fazla süt içip doyar vede uyanma ihtiyacı hissetmez..
yada anlamadığın başka bir sıkıntısı olabilirmi yavruşun acaba??
idrar yolu enf. vs...?? :kahve:

günaydın canım..
sütünü sağarak o uyanmadan vermeyi denesen???
belki daha fazla süt içip doyar vede uyanma ihtiyacı hissetmez..
yada anlamadığın başka bir sıkıntısı olabilirmi yavruşun acaba??
idrar yolu enf. vs...?? :kahve:

el pompasıan sütüm gelmio canım elektirikli pompamda yok. ama yatırmadan evvel uzun uzun emziriom bi skıkntısı olsa gündüzde keyifsizlik yapmaz mı ki sadece gece uykusunda böle yapıo doktora sorsam olur normal dönemseldir diye geçiştircektir ya

günaydın herkese, bu aralar çok az uyuyorum :(((

çoğu kişide aynı durum var sanırım. defnenin emme isteksizliği kısmen azaldı, fena değil artık. şimdi de uyku nedeniyle sık sık huysuzlanıyor. uykusu biraz vaktini şaştıysa çok ağlıyor, uyumakta zorlanıyor. gündüzleri emiyor, 1 saat belki az daha fazla uyanık kalıyor, sonra uyumak istiyor. ama akşam saat 9 dan sonra 4 gündür uyumak istiyor ama bir türlü uyuyamıyor. 3-4 saat beni emmediyse bile kesinlikle emmek istemiyor, kavga ediyor, daha çok aglıyor. uyutana kadar canımız çıkıyor. gece de sık sık kalkıyor emmek için. tabi benim uyudugum uyku çok kalitesiz :( dinlenemiyorum..offffff

el pompasıan sütüm gelmio canım elektirikli pompamda yok. ama yatırmadan evvel uzun uzun emziriom bi skıkntısı olsa gündüzde keyifsizlik yapmaz mı ki sadece gece uykusunda böle yapıo doktora sorsam olur normal dönemseldir diye geçiştircektir ya

sen doktora sorulupta normal olmayan bişey duydunmu canım yaa :)))))))
yani anladığım kadarıyla bunun kalıcı hale gelmesinden korkuyosunkii kuzenimin böle 1.5 yaşında kızı var ve hep zombi gibi..
dediğin gibi başka belirtilerde olur hasta olsa..
peki emzik vermeyi denedinmi o vızıklayıp uyandığı anlarda..??

merhabalarrrrrrrr evet haklısın hüsniyecim ek gıdalara yoğurt ve meyve suyuyla başlanıyor çorbalar daha sonra ebrucum haklısın bizede dr demir ilacını meyve suyuyla vermemizi söyledi ayrıca emzirdikten 1 saat sonra verilebiliyor sütle etkileşime girmemesi gerekiyormuş etkisi kalmıyomuş yoksa ama 4 ayı bitirince başlanıyo

Eeee bizim hemşire hanım 3. ayda verdi bize demir damlasını bu aydan itibaren başlanıyo dedi benimki de almıyo damlayı en iyisi bende 4. ay bitsin o zaman meyve suyuyla vermeye başliim o damladan sonra kakası da bi kokuyoki değiştiremiyom valla altını :bbo: :bbo:

günaydıııııııııııııınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnlllaaaaaaaarrrr
nihalcim aynı sorun geçen hafta bnm oğlumda da oldu...her saat başı kalktı 1 hafta boyunca sonra kendiliğnden düzeldi

kizlar aliste bu gece tam 5 kez uyandi normalde 1 kez emziriyorum ben ama bu gece cocuk sapitti
sizdede olduguna gore heralde buyume atagi geciriyorlar diye dusundum simdi
cunku o zamanlarda daha cok emmek istediklerini okumustum burayada yazmistim daha once

tulaycim sanada gunaydin
evet canim bu surec en fazla 1 hafta suruyor sonra kendiliginden duzeliyormus
o yuzden sabredip dert etmicez
valla insan zamanla bebekle ilgili seyleri dert etmemeye alisiyor sanirim
ilk zamanlar normal saatinden 10 dakika gec uyusun eyvah duzeni degisiyor diye acayip uzuluyordum ama gecti artik

Back
X