bayanlar merhaba bugun kombım degısmıycekmıs yarın sabah gelıceklermişşşş
bende yuruyuse cıktım burda hava cok guzel mis gıbı bıraz yurudum kendıme geldım valla =)
evdede 3-4 kalıp peynır var arkadaslar yufka aldım marketten varmı yaptıgını guzel olan peynırlı borek tarıflerınız bana yardımcı olsanız :ecrin_bebek:
3 senelık evlıyım ama hıc yufkayla borek yapmadım mılfoy harıccc kaydirigubbakcemile5 beklıorum bayanlar . ha sucuklu peynırlıde olabılır a.s.
bayanlar merhaba bugun kombım degısmıycekmıs yarın sabah gelıceklermişşşş
bende yuruyuse cıktım burda hava cok guzel mis gıbı bıraz yurudum kendıme geldım valla =)
evdede 3-4 kalıp peynır var arkadaslar yufka aldım marketten varmı yaptıgını guzel olan peynırlı borek tarıflerınız bana yardımcı olsanız :ecrin_bebek:
3 senelık evlıyım ama hıc yufkayla borek yapmadım mılfoy harıccc kaydirigubbakcemile5 beklıorum bayanlar . ha sucuklu peynırlıde olabılır a.s.
guzelim en basitini soyliyeyim
2 yumurta, biraz zeytinyağ, 2 su bardagı süt, yarım su bardagı su hepsini karıstır. baktın az oldu sut ekliyebilirsin. 5 yada 6 yufkayla yapabilirsin( fırın tepsisinin buyuklugune gore) ayrıca 3 kalıp peynir de bu borek için çok olur canım, simdiden tepsiye doseyip aksam pişirirsen cok guzel kabarır ve su boregi gibi olur
Nazcım bende çok çarpıyorum göbeğimi, bişey olmaz korkma onların hava yastığı var :)
su kesesinin içindeler
Kızlar çok demişler doğuma, bizim jimerde burda kampanya varmış, sezeryan 510 genel anesteziyle, epidural istersen +250 , ama genel istiyorum ben, çok paniğim dayanamam, birde belden iğnenin sakıncaları varmış, uyurum uyanırım bitmiş :)
ccanım bi şey olmaz dicem ama sen yinede dikkatli ol istersen bi ara dr u çok acıdıysaaaa geçmiş olsun canım daha dikkatli olmamız gerekiyo hesaplıyamıyoz koca göbekleriii
Sucuk zararlı canım ben çok nadir yiyorum
benim en çok yaptığımı tarif edeyim, yufkayı dörde bölüyoruz üçgen şeklinde bir kaseye sıvıyağ su karışımı hazırlıyorum, yufkanın içine fırçayla bu yağlı suyu sürüyorsun, sonra bir köşesine peynir sigaraböreği gibi sonrada yuvarlıyorsun gül böreği oluyor,
Tepsiye dizince hepsini üzerine biryumurta ,sıvıyağ, iki kaşı yoğurt, çırp bunları, gül böreklerinin üstüne bol bol sür , ben sosu sürdükten sonra çörekotuda serpiyorum
fırına at pişsin , afiyet olsun
Yasemin seninkide değişikmiş , yufkaları islatıyormusun bu karışımla canım, arasına peynir öyle dimi ?
inşallah bişey olmaz hareket etmeseydi korkr kesin arardım doktoru ama hareket ediyo Allaha şükür..Ama işte canı acıdımı, çarpınca biyerine bişey olur mu diye kuruntu yaptım..
ewet ya kocaman olduğunu düşünemiyorum, virajı alamadım adama çarpmayım dedim duvara tosladık oğluşla
bi de nazar ediyolar işyerinde, yemekhaneye her gidişimde bi terslikle dönüyorum. Herkes dışardan gördüğü gibi kolay, bizde çok rahat hamişiz zannediyoklava:
ohhh tariflere geçilmiş maşallah acıktırdınız beni:CüvCüv:Yağ, süt, yumurta miktarı ne gül böreğinde, bana da hazır yufkadan kol böreği kolay gelir hep onu yaparım sayende değiştiriyim bari
göz kararı yapıyorum ben, içine sürceğine yarım çay bardağı yağ, okadarda su koyabilirsin
fırçayla yufkalara sürüyorsun, hem yumuşak oluyor hem lezzet veriyor,
üstüne de1 yumurta, iki kaşık yoğurt, iki kaşık sıvıyağ yeterli sanırım, peynirli yaparsan tuz koyma, normalde bu karışıma biraz tuzda konuluyor
patatesli falan olursa
patatesli içinde ben patatesleri rondoda çekiyorum , içine tuz karabiber, hemen yufkaya doluyorum ,çok kolay eşim çok seviyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?