2009 Haziran Anneleri!!

zaten kızlarrr sütt gelirsee mamaya gerek yokk
süt gelmezsee 2 gün falannn
aç yapamaz diyeee mamayıı 2. planda tutuyoruzzzz

ayyy kocişi uyuttukkk kızımlaaa
ana kız uyanığızzzz
uykuu yokk geldikk kkyaaa
akşam üzeriii uyumuycam bidahaaaa

Selam kizlar,
bugün gittik doktora, ultrasonla vs. bakmadi , bende kizimi göremedim..Ama kalp atislari ok. allaha sükür. basimiz her zamanki gibi asagida...Dogum sancilarimiz yok...Ve aciklikta yok...
Kilo da almamisim..Böyle iste.umarim sizler iyisinizdir...

gozunaydin canim..
gorseymissin daha iyi olurmus ama saglikli olsunda problem deil...
bizlerde iyiyiz canim tskklerr

benim kızçem uyudu sanırım sonundaaa
hataaa sağ kaburgama batırıyorrr bileeee yaramaz kızımmm
ben yatım uyumuşkennnn
iyi gecelerrrrrrrrrrrrrr

0_4 ay arası bebekler için zihin geliştirici aktivitelerAkıllı Bebek - Beyin Geliştirici Aktiviteler

Bebeğinizi eve henüz getirdiniz. Ona etrafındaki dünyayı eğlenceli bir şekilde öğretmek ve aynı zamanda beyin gelişimini desteklemek için yollar aramaya başladınız. ışte size 0-4 ay arasındaki bebeğinize uygulayabileceğiniz beyin geliştirici aktiviteler.

* Bebeğinize hafif rahatlatıcı masajlar yapın.

* Gerinme hareketleri yaptırın. Kolları ve bacakları yavaşça doğrultun. Başlarda tamamen esnetmeyin, bu acı verici olabilir. Yumuşak olursanız hem onun hem de sizin için eğlenceli olacaktır.

* Bebeğinizi taşırken ya da altını değiştirirken onunla konuşun. Yaptığınız her şeyi ona anlatın. Konuştuğunuz dili ve nasıl konuştuğunuzu bu yolla öğrenecektir.Cümlelerin sonunda biraz duraklayarak ona konuşma ve sohbet örnekleri vermiş olursunuz.

* Bazı anne babalar heyecanlı bir şekilde yüksek perdeden konuşurlar. Bu beyni uyarır ve dil becerilerini daha hızlı öğrenmelerini sağlar.

* Bebeğinize şarkı söyleyin. Aynı şarkıların tekrar edilmesi sayessinde tahmin edebilmeyi öğrenir.

* Bebeğinize basit resimli kitaplar gösterin. Parlak renkli olmalı ve bir sayfada iki veya üç objeden fazlası bulunmamalı.

* Ce-e oyunları bebeğinize nesnelerin sürekliliğini öğretecektir ve sizi göremese bile orada olduğunuzu bilecektir.

* Yüz ifadelerini ve bebek seslerini taklit edin. Bu şekilde çevresini etkileyebileceğini öğrenecektir.

Uyanık olduğunda en az yarım saatte bir pozisyonunu değiştirin. Dizinize oturtun, yüzüstü yatırın ve sonra sırt üstü. Bu çevresindeki farklı alanları keşfetmesini sağlar, aynı zamanda sıkılmasını engeller.

* Duyma alıştırmaları yapmak için bir çıngırak alın ve bir yanında veya arkasında sallayın. Nesnenin nerede olduğunu bulmak için odaklanmaya başlayacaktır.

* Dokunması için pek çok farklı şey verin. Farklı kumaş ve dokumaları keşfetmesini sağlayın.

* Sırt üstü yattığında oyuncakları yüzünden 30-45 cm yukarı asın. Böylece gözleri ile nesneye odaklanmayı öğrenecektir ve bu bir süre eğlenmesini sağlayacaktır.

* Bebeğinizi dizlerinizin üzerine oturtun veya çok küçükse yüzüstü bacaklarınızın üzerine yatırın. Yavaşça aşağı yukarı hoplatın.Bu ona hareketi öğretecektir.

* Bebeğinize ağzı ile keşfedeceği bir kaç güvenli oyuncak verin, bu oyuncakları gün içinde değiştirin.

* Bebeğiniz büyüdükçe el çırpma oyunları ve hareketli şarkılar eğlenceli olacaktır.

* Çevredeki hayvanları işaret edin ve isimlerini söyleyin. Bebekler bazen, henüz isimleri söyleyemeselerde seleri çıkarmaya başlarlar.

* Bazen bebeklere bunlar fazla gelebilir. Her gün küçük bir sessiz zaman ayırmak iyi olacaktır. Odayı biraz karartın, sallanabileceğiniz bir yere oturun, yumuşak bir şarkı mırıldanın veya sadece sessizce oturun. Bu birlikte gevşeme zamanı her ikinize de sakinleşme tekniklerini öğretecektir.

* Temiz hava almak için bebeğinizi yürüyüşlere götürün ve onu yeni ortamlarla karşılaştırın.

* Bebeğinize tekerlemeler ve ninniler söyleyin.

* Bebeğinize onu sevdiğinizi söyleyin, bunun ne anlama geldiğini yakında öğrenecektir ve size karşılık vermesi çok uzun sürmeyecektir.

tskler paylasim icin narenimmm
kizlar bende yattimm hadi ii geceler hepinizee

herkese günaydınlar kızlarrrrrrrrra.s.
bugün dr gidicem tam 1aydır görmedim boncuğumu:ecrin_bebek: çok ama çok heycanlıyımhihoyyythihoyyythihoyyyt
inşallah güzel haberler veririm sizlere
saat 1de randevum

canım gözün aydın
çok sevindim senin adına artık daha dikkatli olmalıyız bol bol dinlen yorma kendini olurmu canım

Sedacim tesekkürler...Az kaldi artik, heyecanla miniklerimizin gelmelerini bekliyoruz...
Sen de iyi haberlerle gel insallah...a.s.

maşallah kızımızaaaa sende bidahakine görürsün sağlıklı olsunda sanada maşallah kilo için

bugün dr gidicem tam 1aydır görmedim boncuğumu:ecrin_bebek: çok ama çok heycanlıyımhihoyyythihoyyythihoyyyt
saat 1de randevum

sedacım ii haberlerini bekliyoruzzz gelir gelmez yaz emi bizde sevinelim okişşş

günaydınn kızlar bizde kalkıp evi süpürdük hem çamaşır hem bulaşık mak. çalıştırdık mamamızı yicez dün gidemedim ağdaya eşim evdeydi bugün 14:30 da gidiyo evden bende o ara giderim heralde oğlumla çok acıktık mamamızı yiyelim geliriz tekrar öptük sizi

saat 1de randevum

canım gözün aydın ne güzel bugün sen de bebişini göreceksin ben dehihoyyytBenim de randevu 16:30'da.. Oğlum büyümüştür inşallah, hala yan gelip yatıyo ne zaman doğum pozisyonu alacak meraklardayımm

Nidacım senin de gözün aydınn.. Bu arada açılmaya nereden bakıyolar.vaginal muayene mi yapıyolar?

Tesekkürler Nazcim,
acilmaya vajinal bakiyorlar evet...

ay acaba bizim doktor da şimdi bakar mı? Son iki kontrolde ultrasonla bakarken rahim ağzı kapalı dedi. Onun için mi bakmadı bilmiyorum. iki haftada bire düştü kontrollerimiz bu hafta olmazsa haftaya bakacak zaten di mi?

Ay oğluşum hiç durmuyo yerinde göbişim şekilden şekile giriyo resmen. Üçgen, yamuk, tek taraflı tombiş hepiciği oluyo sırayla...

Biri görecek dur annemkomik erkekkkk, tatlı kuzum benimmm

Günaydınnnnnnn kızlarrr......
Nidacım maşallah kuzucuğumuza gözün aydın...
Bebişlerini görecek olanlar iii haberlerle gelin ...
Ben yarın detaylı ultrasona giricem inşallah suyum normale dönmüştürrr çok moralim bozukkk ya normale dönmemişse die dün 4 litre su içtim , bugünde şu ana kadar 1 litre içtim , uzanıorum yapacak bişey kalmadııı ....

canım inşallah normale döner sen içini ferah tut bencea.s. Yediğimiz içtiğimiz herşey bebişlere gidiyo bi şekilde suyu bol bol içmeye devam kaldı 3 litree, ben de kalkıp su alayım bu arada.
Bende günde en az 1,5-2 litre içiyorum, diğer aldığımız sıvılarda var, yarasın kuzularaŞeniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…