2009 Haziran Anneleri!!

aksam esim gelir gelmez yukletirim canim resmi, zaten orda cesit cesit biblo, cesit cesit tul var, herkes kendi zevkine gore seciyor,sade olani da var yani...bu arada nerde yaptirirsan yaptir miknatisina dikkat et, bazilari bibloyu tasiyamiyor, kayiyor, ben deneyip sectim,miknatisin boyu bibloyu tasiyabilecek boyutta olmali

bide bazı pastanelerde çok güzel biblolu çikolatalar oluyo.biz nikahımızda onlardan almışdık.üstünde gelin damat oluto.çikolatası falan güzel oluyo.ama bi gün önceden alıp dolapda bekletip ertesi gün dagıtıldı.beklemedi yanii
öyle pastanelerde bebek için olanlarda var bi tane bebek aravası şeklinde görmüşdüm çok güzeldi oda.ama onlar rsikli oluyo işte eriyo falan

ya evet bide bu şerbet teranesi varrr
ya onu bide lohusa kadının illa içmesi gerekir diye bişey varmı????
bide canım şekerler için sepetde varmı orda

lohusa serbetinin icinde zencefil,tarcin vs yararli baharatlar ve tabi seker var, sut yapiyor olabilir,hic icmedim....seker icin sepet var, hatta almak istersen kapi susu de var, senin kiz olacak ya belki istersin, ben erkek odasina tullu kapi susu olmaz, cok suslu olur diye almadim

evet o cikolatalara ben de bayiliyorum, ama kilosunu sordum 75 dediler, kac tane duser bi kiloya dedim, 35 dediler, vazgectim

ya canım bence sepete hiç para verme, sonra biyerde işlevsel olarak kullanabilecek misin?
Madem bu işleri yapmaktan hoşlanıyosun al şekerleri koyabilecek bi malzeme(metal ya da arası hasır olan ekmek sepeti bile olur bence) tüllerle süsle. Görünmez ne olduğu belli bile olmaz. Ulusta tuhafiye tarzı yerlerde bulursun o tülleri. Kızılarda erdoğan düğmede vardı bi ara arkası lastikli üstü tüllü şeyler ona benzer bi malzeme olursa bağlantı yerlerini dikersin o kadar.
Bu arada bu arkası lastikli üstü tüllü şeyleri bi kadın rengarenk aldı ne yapacaksınız dedim yeğenine saç bandı yapacakmış. kızı olanlar için çok akıllıca geldi, her kıyafete bi renk çok şirinn

ne ayıbı canım al cola ver o bile olur allahım millet çok bilmesin canımcım valla bende sadecee eşim beni istemeye geldiğinde çok güzel bi çikolata almıştı kutusu hala duruyo ona şekerle çikolata alıcam eve gelenlere ondan vericem bebek şekerinden falan vazgeçtim yaniii hastaneye kutu çikolatalardan alcam yeter işte vee gelenlerre ikramlık kek böraş poğaça falan yapıcam şu boya işleri bitince yapıp deepfreeze atıcam hiçbişe olmazsa çayla onları veririim kimse kusura bakmasın kimse gelip hamileyken bi işin ucundan tutmadı arayıp sormadı gelenlere de kırmızı halı sercek değilimmm

amma dertliymişim beee

yok canım öle bişe adet işte şart olurmu hiç eskiden yaparlarmış süt artsın diye öle bi adet bence çok da gereksizzz

valla bende yapmamıştım almamıştım üni.den arkadaşım heves etmiş yapmış ya canım benim takıcam işler bitince daha getirmediii

mümine ben yardım edeyim bacım sana kk gurusu olarak

hizliresim .com a gir
gözattan resim ekle
yükle de
sonra forumlar link 3 yazanı kopyala
kk da mesaj yazdığın yerdeki dağ resmine tıkla çıkan yazıyı sil
kopyaladığın linki yapıştır

bitttiiiii

walla bu işler biraz da heves işi semacım. Ben de heves var aslında dediğin gibi yanım da aynı hevesi taşıyıp benimle koşturan biri yok ben de onun için bazı şeyleri boş verip geçiyorum. Bazılarını da sonradan niye yapmadım demeyim diye yapıcam artıksenağlama
lohusa şerbeti için baya bi tarif araştırdım ama tadını bile bilmiyorumnaniknanikev de tarif olsun annemler yaparsa yapar yapmazsa dediğin gibi veririz serinletici bişeyler, hiç olmadı su veririmyerimseniben

kızlar merhaba nasılsınız?
ben izne ayrıldığımdan beri inanın işlerim hep duruyo kollarım kalkmıyo adeta çalışırken daha düzenliydim şimdi niye böle oldu anlamadım hiç içimden bişey yapmak gelmiyo.....

LOHUSA ŞERBETİ - LOHUSA ŞERBETİ Tarifi

Malzemeler :

½ Kg Lohusa Şekeri
5 su bardağı Toz Şeker
15 adet Karanfil
3-4 Kabuk Tarçın
15-20 bardak Su

Hazırlanışı :

Büyük bir tencereye su, şeker (isteğe göre ayarlanır) ve lohusa şekeri konulur. Yarım saat kaynatılır.

Kabuk tarçınlar ve Karanfiller bir tülbent içinde tencereye atılır. Kaynatmaya devam edilir.

Hepsi süzülerek sıcak ya da soğuk ikram edilir.

Lohusa şerbeti, doğum sonrası ziyarete gelen kişilere ikram edilmesi adettendir. Lohusa şekeri İstanbul'da Mısır Çarşısında ve diğer yerlerde şekercilerde satılır. Yanında peksimet ya da galeta gibi şekersiz şeyler ikram edilir

canım tarif böle işine yararsa kolay aslında ama ben bu güne kadar hiç lohusa şerbeti dağıtan bi yakınıma rastlamadım o yüzden ben yapmayı düşünmüyorum bebek şekeri hazırladım bende ondan hastanede ve evde dağıtıcam gelenlere onun dışında Allah ne verdiyse onu ikram ederiz olur biter.

yeşimcim ona yorgunluk deniyo bu zamana kadar çalıştın yoruldun tabii kendini birden yorma yavaş yavaş yap canım işleri hallolur merak etmeeeeeeee

ne iyi arkadasin varmis semacim, nerde biz de oyle arkadas....bi annem var sagolsun yardimci, ona da ben kiyamiyorum.....

yeşimcim ona yorgunluk deniyo bu zamana kadar çalıştın yoruldun tabii kendini birden yorma yavaş yavaş yap canım işleri hallolur merak etmeeeeeeee

semacım kısmetse benim %80 haftaya cuma sezeryan olucak ama inan evim rezalet.Tamam bi yardımcı alıcam ama benim yapmam gereken işlede var çekmeceler buz dolabı vs.ama inan hiç içimden gelmiyoooooo
benim huyumdur bazen titizlik tutar kendimi durduramam bazende şimdi olduğu gibi koyuveririm.mirmirmirmir

iyi hadi şerbettende kurtulduk onuda yapmayız.sepet yerinede bi tepsiyi süslerim tülle falan.üstüne koyarım şekerleri

ya bişeyi eksik kalsın istemiyorum.sonra bütün işler bitince insan keşke onuda yapsaydım diyo.öyle dememek için en gerekli olanları yapmaya çalışıyorum.sonuçda ilk bebişimiz.heves oluyo insanda.ama nazanda dediği gibi yanımda yardımcı olcak kimse yok.tek başına zor oluyo her şey.eşim yardım ediyo sağolsun ama onun elinden her iş gelmiyo.kıyamıyorum onda.bakalım inşallah bebişlerimiz bu yaşadıklarımızı anlarda kıymetmizi bilirler.inşallah hayırlı evlat olsunlarda o yeter

ne iyi arkadasin varmis semacim, nerde biz de oyle arkadas....bi annem var sagolsun yardimci, ona da ben kiyamiyorum.....

kız valla arada tutar işte böle iyilikleri saolsunlarrrrr severler beni ben bi iş yaptırmam da kimseye onlar gelelim yardım edelim diye ısrar ederler ben istemem işte yardımcı aldıktan sonra gelcekler bi o zaman yapılcak bişeler kalırsa beraber yapcazz

hımmm az kalmış şeker ya hergün birini yap bişe olmaz yaparsın valla bende öleyim bu aara en ufak iş bile gözümde büyüyooo napalım halletcezzz benimde mutfak çekmecelerim falan yapılcak boya yapılırken bende işte gün gün onları yapıyom napim gücüm yok

arzucum sen şekeri aldınmı nasıl hallettin canım ben bu gün kendim hallettim 3 saatimi aldı.

yok canım yapmayı düşünüyodum.arkadaşlar gerek yok,çokda önemli bişey değil deyince.vazgeçtim yani yapmakdan.böylece şerbet meselesi kapanmış olduuukaydirigubbakcemile3
ben yanlış ifade ettim galiba kusura bakmayınnnyerimseniben

amin arzucum hepimiz aynı şeyleri istiyoruz tabi....Herşeyin çok güzel olmasını istiyoruz ben hastane odası süsleme fitaylarını sordum benim gittiğim hastanede 300 tl imiş.Bende hoşgeldin bebek yazılı balonlar aldım kapı süsü aldım bide yazı falan aldım hepsini şekerler dahil 100 tl ye hallettim.Genede aklımdan eksik olan bişey varmı diye geçiyo.Biliyosunuz ben ilk bebeğimi kaybettim benim odam cenaze odası gibiydi bu kez herşeyin çok güzel olmasını istiyorumm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…