2009 Haziran Anneleri!!

slm herkesee biz bugün iremimle yarı kırkımızı çıkardıkkk
gezmemizide yaptık geldikkkkk
şimdi uyuyorrr...
defne ye maşallah narencimm
özlemcimmm çokkkkkkkkkkkkkk amaaaaaaaaaaa çokkkkkkkkkk şekersinizzzzzzz armin bebekleeeeeeeeeeee
birden hamişliği özledim vallahi

zezem maşallah göbeginede bebeginede canım gözümüze sokar gibi oldu bu imrendimm vallahi sana tadını çıkar tatlım hamilelik özleniyo valla ben şimdiden özlemeye başladım heeeeee

tskler kizlar....
oglumla tek vucut geziyoruz hala gidip ona bi kac cici aldim..belki bu sayede gelir dedimnaniknanik
hic belirtim yok yine son 1 gunum kaldi bakalim...
sanirim en son ben anne olcam topikte..kizlar sezeryan karari almislar...
hayirlisi olsun diyim...
hepinizin bebislerine abla abi der oglum artikdelikafadulden

ben de sayıyordum senın gibi facebooktan son 4-3 2 falan dıye.doktorum da oraya yazıyosun ama saymakla olmuyo o işler demişti,haklıymış.inşallah senın oğlun gunu gününe bekletmeden gelir sağlıcakla.benı hatun fıkır fıkır hala,gelmeye nıyetı yok herhalde.

ayy canlarım inşallah siz de tez zamanda kavuşursunuz meleklerinize...
beklemek ölüm oluyo biliyoruz hepimiz ama orada olmasının da tadı bi başka emin olun
ben bi hafta elim karnımda gezdim; herkes sezeryandan sandı ama alışkanlık oğlumun orda olmasına o kadar alışmışım kiii

ayy ahmetin göbeğinden bezine hafif kan bulaşmış başına böle bişey gelen var mı ne yapsam. Bu arada bezlerken göbeği dışarda bırakıyoruz ama değmiş işte...

evde de kayın validem var olan herşeye bi koca karı ilacı söylüyo ya da ben çok tepki verdiğimden abuk bişey söylüyo...Göbeği sıcak su ile temizle dedi, kan dolaşımı artırıp kanama yaparsa dedim..kuru tutmak lazım tamam da bakımını nasıl yapsam ya da hangi aşamada doktora danışmak lazım

Anne karnında iken bebeğin beslenmesini sağlayan göbek kordonu doğumdan sonra kesilir ve kısa süre içinde kuruyarak sert, kahverengi bir hal alır. Göbek kordonu genellikle ilk 2-3 hafta içinde düşer. Göbek kordonu bakımı için birkaç öneri;

Bebeğinizin bezini değiştirirken göbeğin altında bağlamaya özen gösterin. Böylelikle göbek kordonu bebeğin idrarı ile ıslanmayacak ve daha çabuk kuruyacaktır.
Göbek kordonunun düşmesinde en önemli etken kuru kalmasıdır. Bu nedenle göbek kordonunun dibini sık sık akıntılardan temizlemek iyi olur. Göbek kordonunda sinir hücresi olmadığından bu işlem sırasında bebeğinizin canını acıtmazsınız.
Göbek kordonunun kuruması için mersol, alkol ve benzeri maddeler kullanmak yerine kendi kendine düşmesini bekleyin. Son zamanlarda yapılan çalışmalar göbek kordonunun doğal olarak kurumasının düşmesini hızlandırdığını göstermiştir.
Göbek kordonu düşene kadar bebeğinize silme banyosu yaptırın. Kordon düştükten sonra su içinde banyo yaptırabilirsiniz.
Bebeğinizin göbeğinin şeklini düzeltmek amacı ile para, gazlı bez, bant gibi maddelerle kapatmayın. Göbek şekli doğuştan gelen bir özelliktir ve dışarıdan müdahale ile değişmez.
Bazen göbek kordonu düştükten sonra sarımtırak bir akıntı olabilir. Buna umbilikal granulom adı verilir. Doktorunuz bu durumda Gümüş Nitrat kullanarak akıntının durmasını sağlayacaktır.
Zaman zaman göbek kordonu düştükten sonra göbekten sızıntı şeklinde kanamalar olabilir. Böyle bir durumda önce göbeğe on dakika basınç uygulayın. Kanama durmuyorsa doktorunuza danışın.
Eğer göbekten sarı iltihabi akıntı oluyorsa, kötü koku varsa ya da göbeğin çevresi kızarık ve şişse lütfen doktorunuza danışın.
Meleklermekani.com - Yenidoğan Göbek Bakımı
Dr.Şule Yazgan

bunu nette buldum canım , durmadıysa doktorunu ara bir istersen

canlarım benim hemen 2dakka bişeler yazıp çıkim dedim ben hiç vakit bulamıyorum hiçbişey için kafayı sıyırmak üzereyim bilgisayarda masa üstü olunca buraya gelip oturamıyorum herzaman bizim ihsoş bey deli ediyor beni deli sinirlerim tepeme çıkıyor gece toplasanız 1saat ancak uyumuşumdur bide yarın sınava girecem neyime güveniyosam bu halde nasıl girilir sınava bilemiyorum valla iyice stres oldum öylesine girip çıkcam işte bakalım başka yolu yok sütümde yetmiyor zaten sinir oluyorum ikidebir mama takviyesi herşeyi içiyorum azıcık süt çocuk doymuyor valla kafayı yicem yaa ne zormuş valla yaa ama ihsoşun suratına bakınca hemen yelkenler suya iniyor tabiii:kedi: buarada herkes doğurmuş bacım yaaaa sayamıyorum yani artık girmeyeli çok olmuş bütün doğuran annişlere gözünüzaydııınn diyorumm Allahım hayırlı uzun ömürler versin inşallah meleklerinize canlarım benim ben malum giremiyorum nete kusurabakmayın emi minikkuşlarım herkese tektek hayırlı olsun diyemiyorum oyüzden

merhaba kızlar hiç vakit bulupta gelemiyorum zaten yan dairede kaynanamın yanındayım o bakıyo bana şimdilik dün banyo yaparken kızımın göbeği düştü çok şükür yarın banyo yapıcaz burdaki ebe 2 gün banyo yaptırmayın dedi mikrop kapmasın diye bizde yaptırmıyoruz nazcım bendede oldu azcık kan bulaşmıştı ama bişey olmadı üzülme yani neyse kızlar geçmişe bakamıcam kızım uyanır zaten bende banyo yapmaya gelmiştim şimdi gidicem bıdıklar biraz daha büyüsün o zaman gene eskisi gibi olur burası neyse herkesin meleklerini öptüm by by

ah canım sen yine de sınava gir bakarsın cok guzel gecer
bebeklerin gecesi gunduzu belli olmuyor valla, benimki de aksam 6-9 arasında surekli aglıyor, gaz sancısı filan da yok sinirlerim bozuluyor o agladıkca, havalar da cok sıcak iyice geriliyorum
ayrıca bizim bugun 40 mız cıkıyor, 40 ı ucurmaya gidicez aksam bir komsuma
sut için de siyah uzum kompostosu cok iyi geliyor,bir de incir

Nida, Şekerkız ve Cemre gözünüz aydın kızlar, ben de sizinle aynı durumdayım nete giremiyorum galiba herkes dogurmus
ne guzel

Semacım ve Saadetcim sizin de gözleriniz aydın, yarı kırkını yapıp gezmeye bile gitmisiniz masallah
benim kızım uyumadıgı zamanlarda huysuz oldugu icin ben bir yere gidemiyorum ama insallah bugun bizim de 40 mız cikıyor biz de gidicez gezmeye

selam arkadaslar dogum yapan arkadaslari tebrik ediyorum allah anali babali buyutsun...

bugun ben cok korktum halada korkuyorum

bebek sahibi olmak ne cok dikkat istiyomus mafoldumben
bugun bebegimi yastigin ustunde emzirdikden sonra uyanmasin diye yastikla aldim kapi calinca koltuga koydum hatta dusmesin diyede koltugu acdim gittim bi geldim kizim donmus koltukla yastik arasinda nefes almaya calisiyo hik hik diyo senağlama nasil korktum bi kostum hemen kucagima oooff hala gozlerim doluyo yazarken bile senağlama cok dikkatli olmam gerekiyomus onu ogrendim daha bebisimle ogrenicegim cok sey var sag saglim buyutseydim hala korkuyorum iki dk bi yanina gidip kontrol ediyorum nefes aliyomu diye allahim hic kimseye bebisinin acisini gostermesin bi an aklima neler geldi allah gostermesin yarabbim sen koru minik melegimi senağlama omrumden omur gitti nerdeyse​

Geçmiş olsun canım.

Kızlar ben 23.06.2009 saat 19:00 da duru ece adında 3500 gr ağırlığında ve 50 cm boyunda bir prensese kavuştum.Allah olmayan herkese nasip etsin inşallah.Sezaryenle doğum yaptım

Geçmiş olsun canım.

Kızlar ben 23.06.2009 saat 19:00 da duru ece adında 3500 gr ağırlığında ve 50 cm boyunda bir prensese kavuştum.Allah olmayan herkese nasip etsin inşallah.Sezaryenle doğum yaptım

canım gözün aydın tatlım nihayet sende kavuştn bebegine allah bahtını açık etsin inşallah. herzaman beraber ve mutlu olun inşallah

mrb annişler hamilelik çok güzeldi ama yavrunu kucagına alıp koklAMAK BAMBASKA HERSEYE DEGER...hele emzirmek emzirirken maviş maviş bide bakışları var ki gögüslerimin yarasını acısını bile hissetmiyorum

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…