2009 Haziran Anneleri!!

nurcum ben bir kere kızartma yaparken bütün yağ elime dökülmüştü , acısını unutamıyorum , bal çok rahatlatmıştı , Allah şifalar versin

senn normal bence emel 2 aylık oldu yusuf kayra değilmi:uhm:
kişiden kişiye değişiyor ben hala devam ediyorum lohusalığa :)

benim zütümde azaldı 3 gündür önceden gece yatırmadan emzirirdim 2 satti bulmazdı kalktığımda geceliğim süt olurdu 3 gündür öyle bişey yok acaba azalmışmıdır sütüm

slm kızlar
öff sütüm çok az çok kötüyümiben anneliği beceremiyormuyumya

ama dr dinlenmemn lazım iyi beslenmen lazım diyor benim kızım durmuyor huysuz,tuvalete bile gidemediğim oluyor napıcam ((

canım çabuk adet olmussun bazılarının aylarca gelmiyor..benim kanamam yeni kesildi..çok uzun sürdü...gına geldi zaten bir de üstüne adet olursam bayılırım valla..

benim de elime kızgın yağ döküldü sağ elim oldugu gibi yanık..sabahtan beri öldüm öldüm dirildim acısından..dikişlerim bile bu kadar acımamıştı (((

slm kızlar
öff sütüm çok az çok kötüyümiben anneliği beceremiyormuyumya

ama dr dinlenmemn lazım iyi beslenmen lazım diyor benim kızım durmuyor huysuz,tuvalete bile gidemediğim oluyor napıcam ((

Sedacım , uyudukça yapçaksın başka yolu yok, ana hakkı ödenmezmiş gerçekten

Nurcum, internettede iki üç ay sonra diyor
normaldir dimi narencim
iki aylık oluyor yusuf kayra
neyse ben uyurken biraz iş yapayım
öptüm sizi ve meleklerinizi

gecmis olsun canm..
silverdin yara ve yanik kremi var onu sur istersen hemen geciyor acisi izde kalmiyor..
gecen yil trde benimde sag el bilegim komple yanmisti yagdan acisi fenadir bilirima.s.

gecmis olsun canm..
silverdin yara ve yanik kremi var onu sur istersen hemen geciyor acisi izde kalmiyor..
gecen yil trde benimde sag el bilegim komple yanmisti yagdan acisi fenadir bilirima.s.

sagol canım..haftasonu olmasaydı eczaneden hemen alırdım (((

kantaron yağı vardı evde aklıma geldi sürdüm acısı hafifledi sanki...elim balon gibi kabardı hep..mafoldumben

Nurcummm geçmiş olsunnn canımmm...
Emelcim bende oldum regl dr uma sordum normal dedi 5 gün sürdü bazı annelerde 40 çıktımı olurmuş

Kızlar bir yazı buldum bu konuyla ilgili umarım yardımı olur.

Anne Sütünü Arttıran Gıdalar

ıki aylık çiçeği burnunda bir anne olarak, iki aydır yapmış olduğum araştırmalar ve bizzat denemelerim sonucu anne sütünü arttıran yiyecek ve içeceklerin listesini çıkartım...

1-Çaylar

Rezene
Anason
Ihlamur
Isırgan Otu (uzmanlar tarafından sürekli kullanımı önerilmiyor 20 gün kullanıp 10 gün ara verilmeli) (Sütün kalitesini de arttırır.)
http://www.aksam.com.tr/arsiv/aksam/2003/09/26/yazidizi/yazidizi1.html
2- Yiyecekler

Haşlanmış mısır
Borulce
Soğan
Bulgur
Pişmaniye
Tahin helvası
Taze Bezelye
Çekirdek
Taze Fasulye
Tel Kadayıf
Sütlü Tatlı
Nar
Semizotu (Sütün kalitesini de arttırır.)

3-ıçecekler

Vitamalt
Kefir
Meyva Suları
Dut Pekmezi
Vişne kompostosu
Kayısı Hoşafı
Kuru maya (sulandırılıp içilecek)
Dolmalık fıstık (8-10 tane ılık şekerli suda bir gece bekletilip suyuyla beraber içilir)

4- Baharatlar

Kimyon
Çörekotu
NOT: Altı çizili olanlar tarafımdan denenmiş onaylanmıştır.ıtalik yazılanlar aynı zamanda gaz probleminede iyi gelir.

5-Düzenli yemek, uyku ve huzur

Bütün bu gıdaların yanında en önemlisi düzenli yemek, uyku ve huzur, mutluluk :) bide sütüm azmı çokmu,gittimi geldimi diye çok fazla uğraşmamak .(zaten sütün olmaması çok nadir görülen bir durumdur ancak meme dokusunun zedelenmesi veya yokluğu durumunda söz konusudur. Her kadının bebeğine 6 ay yetecek süt üretimi olur, kendisi kurcalayıp düşürmezse)

Tüm bu yiyecekler anne sütünü belki psikolojik belki bi şekilde arttırıyor ama eğer bu artan sütünüzü bebeğiniz iyice tüketemez memede kalırsa,memede süt bitmediği için yeni süt yapımı için yeterli horman beyne ulaşmayacağından sütünüz artmayabilir, hatta azalabilir.(benim öyle olmuştu) Bunun için bebek emdikten sonra memeyi iyice sağın hiç süt kalmayacak şekilde.Bu sağdığınız sütleri derin dondurucuda bekletin bebek ek gıdaya geçince kahvaltılarına katarsınız.Hemde sağdıkça sütünüzde bariz artar.Ne kadar süt talebi o kadar süt arzı. Benim gördüğüm sağmak tüm bu yiyeceklerden daha fazla anne sütünü artırıyor. Bence düzenli bitki çayı(yukarıdakilerden) baharat ile destekleyip bolbol sağarsanız sütünüz artar azalmaz.

Birde Bebeğinize sevgiyle bakmak,onu okşamak, öpmek, koklamak sonra emzirmek boş memeyi bile dolduruyor. Onun rızkı zaten belli siz ne yeseniz içsenizde Onun için tesbit edilmiş süt mutlaka gelecek.Zaten süt olayı beyindek bi hormandan kaynaklanıyor bunun içinde hormanları en iyi moral,neşe,dinlenme,uyku,ılık duş harekete geçirir.

Sonuç olarak bir anne olarak nacizane tavsiyem; bitki çaylarınızı için, iyi dinlenin,sütünüzü sağın, neşeli olun, bebeğinizi bol bol sevin, sütüm yeterli diye düşünün sütünüz bol,tosununuz hayırlı olsun :)

kızlar yazıya bayıldım umarım hoşunuza gider ve işinize yarar canlarım hepimizin sütü bol olsun bebeklerimiz sağlıklı olsun daha ne denilirki :))

çekirdek sütü azaltıo dıye bılıorum...
cunku bol tuz ve bol sırke sutu azalttıgına gore cekırdekte cok tuzlu o bakımdan ...
vıtamalt cok arttırıo , semızotu arttırmasa bıle sutu yaglastırıo , tahın helvası ve bol kaşar yıyorum .
ama bugunlerde hazıran annelerıne nazar degdı herhalde benımde tek gogsumden 100 cc sut gelırdı sımdı 30 felan .
2-3 gundur sutum bıraz az gıbı bebegımde bugun ınga ınga dıye agladı doymadı herhalde
umarım en kısa zamanda bolbol sutlenırız kızlar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…