2009 Haziran Anneleri!!

bizde bugün drdan sonuçlarımız aldık.idrarımız şükürler olsun temiz çıktı.atlatmışız.
ama öksürüğümüz biraz var.bide gecelri hırıltısı oluyo dedim.onuda bi kaç gün daha bekle dedi.devam ederse tekrar gitcez.zaten 3gün burun spreyi ve şurup kullanmıştım.bi daha ilaç önermedi.bakalım inşllh tamamen iileşiriz.ya bu arada dr okadar yogunduki demir damlasını söylemeyi unuttum.ama hafta içi aşı günümüz var sağlık ocagından alırım artık.
haa bu arada 2ci aydaki aşılar kolunuzda yara yaptımı?? gerçi hemşire yapar demşti ama bizimki anca 3cü aydayken yara oldu.ve hala devam ediyo.bugünde banyodan sonra hafif kanadı...

bizim henuz yara olmadı ama yerı yenı yenı bellı olmaya başladı.sanırım kast ettiğin verem aşısı.bana hemşire orası cılk yara olacak kuruyacak vs vs ,sakın ellem falan dedi.ama etkısı zaten 8 hafta sonra falan bellı oluyomuşdoktora sordum salak mı onlar dedı,öyle olacak dıye bı kural yok,ha olursa d endışelenmeyın normal demesı gerekırken ne demış sıze dedi.yara olursa korkmayın yano sonra dan kabuk tutup gene düşecekmiş vs en son kendını buluyo demekkı aşı.

güle güle kirlen
ve yeni eşyalarını iyi günlerde kirletsin batuş bey
ist a gidememen kötü olmuş neyse sonra da gidecekmişsiniz ya geç olsun güç olmsın
günde 30-60 cc hazırlatıp verebilisin
30 cc için 1tatlı kaşığı çayı ılık kaynamış soğumuş suda eritip biberon kullanıyorsan onla yada kaşıkla içirebilirsin

ovabilirsin demişlerdi sağlık ocağından ama bişey olmaz sanırım ben takmıyom sağlıklı olsun önemli deil kilosu kız bu arada
bana dr um şişme ve kızarma olması durumunda kolonya yada alkollü pauk bas dedi ama ov demedi

canım bu habaere çok sevindim inşallah her şey gönlünüze göre olur

kızlar su verirken kaynamış sogutyulmuş su mu veriyosunuz yoksa hazır su mu veriyosunuz ben daha vermedim hiç
ben hazır suyu kaynatıp soğutup içiriyorum

kızlar geceleri bebişlere şepka takıyor musunuz demiştim ama olimpostan başka cevap veren olmadı, (
hayır canım çok terliyor hiç takamadım doğduğundan beri
ayrıca sırtıda öyle terliyor ki geceleri sanki bir bardak su dökülmüş

tekrar geçmiş olsun inşallah bir daha tekrarlamaz
elifinde aşı yeri daha yeni yeni kızardı ve sivilce gibi bir görüntü aldı
sağlık ocağında yara olabilir ellemeyin dediler ama bizim kanama falan olmadı ama yeğenimin çok uzun sürede iyileşti
kanayınca birşey sürdün mü

kaydirigubbakcemile3haklisin canim..
arminde benim gibi gezmeyi seviyor canm...
[/B]

kızlar iyi geceler yağmurun burnu akıo hapşırıyor...((sanıırım grip oluyoruz..
ıhlamur verdim 4 5 çay kaşığı..
nefes almakta zorlanıor..
umarım tam olmadan atlatırızz...

şu su konusu her doktorun görüşüne göre değişiyo galiba
kmnnki ver kmnki verme diyor çnküü...

haklisin canim..ulkeden ulkeyede degisiyor..yeterli cis yapiyorsa sivi alimi yeterlidir dedi ama verilmesi en dogrusu neden vermeyesinki diyede ilave etti arminin dru??

kızlar bakın bakalım.
1 - 12 aylar arası Türk erkek bebekleri için boy kilo çizelgesi
En düşük En yüksek
1 aylık bebek 3000 g - 51 cm 5750 g - 59.5 cm
2 aylık bebek 3600 g - 53 cm 6600 g - 62.5 cm
3 aylık bebek 4150 g - 55 cm 7500 g - 65 cm
4 aylık bebek 4600 g - 57 cm 8250 g 67.5 cm
5 aylık bebek 5100 g - 58 cm 9000 g - 70 cm
6 aylık bebek 5500 g - 60 cm 9600 g - 72.5 cm
7 aylık bebek 6000 g - 62 cm 10250 g - 75 cm
8 aylık bebek 6300 g - 63 cm 10900 g 77 cm
9 aylık bebek 6700 g - 64.5 cm 11300 g - 78.5 cm
10 aylık bebek 6950 g - 66 cm 11900 g - 80 cm
11 aylık bebek 7200 g - 67.5 cm 12200 g - 81.5 cm
12 aylık bebek 7450 g - 68.5 cm 125000 g 82.5 cm

1 - 12 aylar arası Türk kız bebekleri için kilo boy çizelgesi
En az En fazla
1 aylık bebek 2950 g - 50 cm 5400 g - 59 cm
2 aylık bebek 3500 g - 52.5 cm 6400 g - 62 cm
3 aylık bebek 4000 g - 54 cm 7200 g - 64.5 cm
4 aylık bebek 4500 g - 56 cm 8000 g - 67.5 cm
5 aylık bebek 5000 g - 57.5 cm 8700 g - 70 cm
6 aylık bebek 5400 g - 59 cm 9250 g - 72 cm
7 aylık bebek 5800 g - 60.5 cm 9800 g - 73 cm
8 aylık bebek 6150 g - 61.5 cm 10350 g - 75 cm
9 aylık bebek 6500 g - 62.5 cm 10800 g - 77 cm
10 aylık bebek 6750 g - 63.5 cm 11200 g - 78.5 cm
11 aylık bebek 7000 g - 65 cm 11700 g - 79.5 cm
12 aylık bebek 7200 g - 66 cm 12000 g - 81 cm

Benimde midem bulanmmaya başladı ne hikmetse.Psikolojik galiba.

Demir takviyesi için kimse bana bişey vermedi ayın 19 unda aşısı var ebelere sorucam.

Kızlar bebeklerinize ne giydiriyorsunuz malum havalar soğudu.

Ben yarım kol çıtçıtlı, üzerinede 2 tane penye giydiriyorum. (yıldız takımı diye tabir edilenden)
Altına çorap, üstüne patikli pantolon, üzerine patiksiz pantolon.
Gece yatarkende polar battaniyeye sarıyorum üzerinede penye örtüyorum.

Battaniyeye sarıyorum ama bir şekilde kollarını dışarı çıkarıyor ve omuzları açıkta kalıyor, yani beline kadar örtü olmuyor, üşümesinden korkuyorum, sizler neler giydiriyorsunuz.
Birde oda sıcaklığı sabahları 22-23 öğlen 25,26 oluyor.

canim ben Evin isisini 22 dereceye ayarladiktan sonra atlet ve kollu bir badigiydiriyorum
gecede tulumla yatiyor uyku tulumu.boylece kollarida acilmiyr
Disari cikarkende maxicosi icine takilan bir tulum aldik drlar cok fazla giydirmeyin diyorlar cok sarip sarmalamiyoruz.

günaydıın, herkese yi pazarlar,
sanırım sakin olur bugün topicimiz yine, malum pazar
biz de avm gezisi yapıcaz bugün uyku tulumu bakıcam kızıma, bu gece bi uyandım üstünü tamamen açmış küçük cadı, çok üzüldüm, kollarını sarıyorum ama iki tekme yetiyo üstünü açmaya

günaydın herkese,biz uykusuz bir gece geçirdik.yağmurun ateşi vardı biraz calpol werdim. şimdi daha ii.ıhlamur içirdim 4 5 kaşık..
hapşırık ve hafifde burun akıo ama bugün daha ii sanki eğer düzelmezse dr götürcem..
hava değişikliği.birde salgın herkes hasta..nasıl koruyacağız bebişlerimizi..

canım maaptın sen yaa,günah bebişe.kışın ne gıydıreceksın pekı:ben kızımı yıkadım demın içinde ince yarım kollu bı atlet uzerınde de uzun kollu çıtçıtlı bı body var,acab bunalıyomudur dıye düşündüm.ben şu an askılı body ıle duruyorum çünkü.evin içi 24-25 derece.bayılacak çoıcuk günah annesi.

geçmiş olsun
bizde aynıyız allah a şükür ateş yok ama
öksürük uyutmuyo yavrumu bende ıhlamur veriyorum

yok canım bişey sürmedim.banyodan sonra baktım havlusuna bi damla kan geçmiş.çokda sorun etmedim.yarası kalkmıştr ondandr diye düşündüm.şimdi yin ekabuk tutmuş.
ya bizim kızda uyuyunca çok terliyo.çok fazla saçı var o yüzden ensesi su gibi oluyo.ama gece falan uykulu üşür diye üstünü değiştiremiyorum.bişey olurmu öyle kalıncaaa

ya bende tam kızım iileşti dedim ama gece hırıltısı yine oldu.öksürürken cigeri çıkcak gibi oluyo.ama eskisi kadar çok öksürmüyo.şimdi ilaçda kullanmıyoruz.dogal yollardan ne balgamı söktürür acaba bilen varmı???
pekmez diye biliyorum ama ne kadar vermek gerekir.bide pekmez çok tatlı içini yakmazmı???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…